נעים להכיר- אשכול חומרי גלם

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מה זה שבת בבוקר? אנחנו אוכלים בשרי גם בלילה וגם בבוקר.
אין מצב, נפלת על מישהי מסורתית מאד, אנחנו בחיים לא נהפוך סעודת שבת לחלבית...
תנוח דעתך...
התכוונתי לקידוש בבוקר שנערך שעתיים לפני הסעודה..
 
נערך לאחרונה ב:

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
הוא לא בעייתי מבחינת הורמונים כמו שמדברים על כל שניצלי הסויה למיניהם?
תקני של יצרן אמין שמתחייב לסויה מפולים שלא הונדסו גנטית.
ומבחינתי חלבון חי זה לא פחות מסוכן.
 

תמנונה

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
תנוח דעתך...
התכוונתי לקידוש בבוקר שנערך שעתיים לפני הסעודה..
ואני לא מתכוונת לחנך אותך לפורמט אחר.
הכל תקין :D
אז רק לתת לך מושג - התפילה מסתיימת קרוב ל-12 ומיד מתחילה הסעודה. אין שום הקדמות לפני כן.
גם אם אני מכינה עוגת שמנת לכבוד שבת - היא תיאכל דקה לפני הדלקת נרות, מוצ"ש, ואולי על ידי הילדים בשבת בבוקר.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
הכל תקין :D
אז רק לתת לך מושג - התפילה מסתיימת קרוב ל-12 ומיד מתחילה הסעודה. אין שום הקדמות לפני כן.
גם אם אני מכינה עוגת שמנת לכבוד שבת - היא תיאכל דקה לפני הדלקת נרות, מוצ"ש, ואולי על ידי הילדים בשבת בבוקר.
אז זה באמת לא מעשי...
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
ב. אפשר לבשל את החלבונים ע"י הקצפה עם סירופ סוכר רותח.
אפשר גם להכין מרנג איטלקי - מבשלים חלבונים עם סוכר בבן מארי ומקציפים חם.
אני מכינה מזה תמיד נשיקות, לא חשבתי על הרעיון להכין מזה מוס.
ג. אולי זה רק אני אבל אני לא מוכנה להכין שום דבר עם ביצים חיות ולקחת אחריות במידה ומישהו /מישהי יחלו בגללי.
ד. האמת שאני פשוט נרתעת ממאכלים נאים. לא רק ביצים. גם בשר ודגים.
כנ"ל לגמרי.
נקודת השבירה היחידה שלי היא איולי - מיונז ביתי, שכשהוא נמצא אצל חמותי אני לא מתאפקת ואוכלת, לא בהריון, כמובן.
בפסח אמא שלי הכינה מיונז מביצים מפוסטרות.
בשביל זה יש את שבת בבוקר.
וגם סעודה שלישית, בשבתות קיץ.
 

cyp

משתמש מקצוען
יתכן ולא בישלת מספיק זמן. אני מבשלת 3 שעות בסיר רגיל.
אני מבשלת כל הלילה על אש נמוכה קילו חומוס ומקררת את הגרגירים במי הבישול וזה יוצא ממש סמיך אבל לא ניסיתי להקציף ינוסה בקרוב בעז"ה..
 

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
מה עושים עם חלב מרוכז?
פעם קאשונה שאני רואה בהכשר הבד''ץ העד''ח
קניתי אחד בברכל.
סמכתי עליכן שתתנו לי רעיונות טובים בשבילו :)
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
מה עושים עם חלב מרוכז?
פעם קאשונה שאני רואה בהכשר הבד''ץ העד''ח
קניתי אחד בברכל.
סמכתי עליכן שתתנו לי רעיונות טובים בשבילו :)
בדיוק מה שרציתי לכתוב אתמול ושכחתי.
קניתי ואני מחפשת מה לעשות.
(מהר, לפני שהוא יגמר כמות שהוא:rolleyes:)
בינתיים שמתי עין על גלידת שמנת מגליון טעימות האחרון
 

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
בדיוק מה שרציתי לכתוב אתמול ושכחתי.
קניתי ואני מחפשת מה לעשות.
(מהר, לפני שהוא יגמר כמות שהוא:rolleyes:)
בינתיים שמתי עין על גלידת שמנת מגליון טעימות האחרון
יכולה להעלות לפה את המתכון?
זה טעים בכלל? לא העזתי אפילו לפתוח את הצנצנת :)
 

מכונתכתיבה

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
הפקות ואירועים
איזה אשכול מרתק.
לגבי המרנג- נראה לי מרנג שוויצרי יוצא יותר מוצלח מהאיטלקי לנשיקות וכדו'
אני חושבת שזה גם מפסטר את הביצים.
למי שאולי לא מכירה- יש ירקות במגוון צבעים ששוברים שגרה
למשל תפוח אדמה סגול שאפשר לעשות ממנו צ'יפס יפה וחתיכי ויש לו טעם יותר אגוזי
גזרים צהובים וסגולים וכדו', עגבניות שרי, ועוד. לטעמי זה מהמם לסלטים ויוצר צבעוניות מגרה בעין.

מעניין אותי מה יש בלקט שאותו העליתן, מתחשק לי לנסות לערבב בבית אשמח למתכון מדויק.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
יכולה להעלות לפה את המתכון?
זה טעים בכלל? לא העזתי אפילו לפתוח את הצנצנת :)
זה טעים, אם כי ציפיתי ליותר.
מזכיר מאוד ריבת חלב.

והמתכון הוא גלידת חמאת בוטנים

IMG_20190829_200540.jpg IMG_20190829_200535.jpg
 

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
תוכלי לשאול אותה איך בדיוק היא מכינה? אולי מוסיפה משהו לקצף לייצוב?
כי לי ממש ירד הנפח לרבע. וערבתי שוקולד לאחר שהתקרר ואחרי השוואת טמפרטורות.
שאלתי אותה.
היא אמרה שכבר הרבה זמן היא לא הכינה את זה,
והיא ממש לא זוכרת איך היא הכינה את זה בזמנו :(
זה לא היה ממתכון כך שא"א לחפש.
היא נסתה להזכר ולא הצליחה.
סורי.
 

תהילה ישכיל

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
מה עושים עם חלב מרוכז?
פעם קאשונה שאני רואה בהכשר הבד''ץ העד''ח
קניתי אחד בברכל.
סמכתי עליכן שתתנו לי רעיונות טובים בשבילו :)
גלידה מטריפה ששמה בכיס את בן אנד ג'ריס נראה לי שהמתכון של אושרית אברג'ל(מספיק ל-2 אינגליש)
מקציפים 2 חב' שמנת מתוקה ביחד עם צנצנת חלב מרוכז ממותק+קופסא גבינת נפוליאון טבעית
עד לקצף יציב(אבל רך) מוסיפים שוקולד קצוץ בשפע לפי הטעם(אקסטרא במילוי וניל עוגיות/קליק ביסקויט) מזלפים ריבת חלב על תחתית תבנית אינגליש ,יוצקים את הבלילה ומזלפים מעל ריבת חלב לקישוט. משהים לילה במקפיא-יוצאת גלידת שמנת מושלמת-את אחוזי השומן אני משאירה לכן לחשב!
 
נערך לאחרונה ב:

תהילה ישכיל

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
חומר גלם אהוב-ערמונים בשקית וואקום
מוסיפה לתבשילי בשר/קציצות
מתפקדים נהדר יחד עם פטריות שלמות ובצלצלים
נראים מושלם עם קציצות בשר מיני
טעימים יחד עם קוביות בטטה ובצל בתור סלט
או כתוספת לפירות יבשים(בצל מטוגן,שזיפים,משמשים,צימוקים ואגוזים-לתבל בדבש ,אגוז מוסקט,פ.שחור וקינמון)
ולמי שלא מחבב קטניות בטשולנט-אני מוסיפה בתחתית הסיר
 

קדימה צעד

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עימוד ספרים
פשוט עדיף לא לשים הרבה.
היא הופכת מרירה גם בבישול יתר.

אין לי עניין להתווכח - אבל לטובת הציבור אני רוצה להביא גם דעה אחרת. טוב?
העצהבכל צ'ולנט ראוי לשמו יש כמויות מכובדות של פפריקה.... היא נותנת צבע וטעם.
גם במתכוני דגים ותבשילי קדירה אחרים היא מוסיפה המון.
מאז שקלטתי את העניין עם הסוכר, אני גומרת כמויות של פפריקה (מכל הסוגים...) להנאת הסועדים כאן.
כל אחד יבשל לפי טעמו, רק חלקתי על עצם ההנחיה 'עדיף לא לשים הרבה' זה תלוי במתכון ובתוצאה הקולינרית אליה שואפים.
 

מיכל חגירה

צלמת מקצועית!
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
@shira bira איזה אשכול מעניין!!
מרתק, אפשר ללמוד ממנו המון!,
רק לדעתי, אולי כדאי שבאשכול הזה יהיו נטו מדריכים על חומרי גלם, ומתכונים.
ובנספח יהיו כל השאלות, הדיונים, הדיוקים ואיפה משיגים וכו'.
אמנם השאלות האלה כמובן חשובות, זו מטרת האשכול בין היתר, אבל את מי שלא מעניין כרגע חומר הגלם הזה, צריכה להמשיך ולקרוא לפעמים כמה עמודים עד לחומר גלם הבא...

רק הצעתי לייעול:)

ואם כבר, אציע גם חומר גלם:
שני תבלינים, שאני מחזיקה ולא משום שהם נותנים טעם..אני משתמשת בהם רק ליופי של המנה:)

1.פפריקה גרוסה.
זה נראה למעשה כמו צילי גרוס, אבל לא חריף.
משתמשת בסלטים מבושלים, בחמוצים למיניהם וכדו', גם בבישול לפעמים,
שמה קצת וזה מנקד את את התבשיל והופך אותו ליותר יפה.
2.פטרוזליה קצוצה
כנ"ל למראה מנוקד בירוק, מהמם!! מגרה!!
במיוחד מתקבל יפהפה בתבשילי תפו"א, ושאר ירקות, ובמרקים חובה!!
רק מומלץ בתבשילים ארוכים להוסיפם בתום הבישול כך הם רעננים ובולטים יותר.
ואצלי זה לא במקום פטרוזליה אמתית, במקרה שצריך, כי אין לזה באמת ממש טעם...
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלז

א עַל נַהֲרוֹת בָּבֶל שָׁם יָשַׁבְנוּ גַּם בָּכִינוּ בְּזָכְרֵנוּ אֶת צִיּוֹן:ב עַל עֲרָבִים בְּתוֹכָהּ תָּלִינוּ כִּנֹּרוֹתֵינוּ:ג כִּי שָׁם שְׁאֵלוּנוּ שׁוֹבֵינוּ דִּבְרֵי שִׁיר וְתוֹלָלֵינוּ שִׂמְחָה שִׁירוּ לָנוּ מִשִּׁיר צִיּוֹן:ד אֵיךְ נָשִׁיר אֶת שִׁיר יְהוָה עַל אַדְמַת נֵכָר:ה אִם אֶשְׁכָּחֵךְ יְרוּשָׁלִָם תִּשְׁכַּח יְמִינִי:ו תִּדְבַּק לְשׁוֹנִי לְחִכִּי אִם לֹא אֶזְכְּרֵכִי אִם לֹא אַעֲלֶה אֶת יְרוּשָׁלִַם עַל רֹאשׁ שִׂמְחָתִי:ז זְכֹר יְהוָה לִבְנֵי אֱדוֹם אֵת יוֹם יְרוּשָׁלִָם הָאֹמְרִים עָרוּ עָרוּ עַד הַיְסוֹד בָּהּ:ח בַּת בָּבֶל הַשְּׁדוּדָה אַשְׁרֵי שֶׁיְשַׁלֶּם לָךְ אֶת גְּמוּלֵךְ שֶׁגָּמַלְתְּ לָנוּ:ט אַשְׁרֵי שֶׁיֹּאחֵז וְנִפֵּץ אֶת עֹלָלַיִךְ אֶל הַסָּלַע:
נקרא  9  פעמים

לוח מודעות

למעלה