נעים להכיר- אשכול חומרי גלם

דרור(ית)

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
2.פטרוזליה קצוצה
כנ"ל למראה מנוקד בירוק, מהמם!! מגרה!!
במיוחד מתקבל יפהפה בתבשילי תפו"א, ושאר ירקות, ובמרקים חובה!!
רק מומלץ בתבשילים ארוכים להוסיפם בתום הבישול כך הם רעננים ובולטים יותר.
ואצלי זה לא במקום פטרוזליה אמתית, במקרה שצריך, כי אין לזה באמת ממש טעם...
ירקות עלים באופן כללי, מוסיפם רק בסוף הבישול (לא יודעת אם את כולם, אבל את רובם- בוודאות. או שמוציאים מהסיר לפני האכילה)
 

Geula-Arc

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב ואדריכלות פנים
מאז שקלטתי את העניין עם הסוכר, אני גומרת כמויות של פפריקה (מכל הסוגים...) להנאת הסועדים כאן.
כל אחד יבשל לפי טעמו, רק חלקתי על עצם ההנחיה 'עדיף לא לשים הרבה' זה תלוי במתכון ובתוצאה הקולינרית אליה שואפים.
אני משתמשת בפפריקה מרוקאית בשמן , היא יותר מתוקה
ואם אני לא משיגה אז אני נותנת לזה כמה שניות בשמן תו"כ הבישול זה מוציא ממנה מתיקות
 

מיכל חגירה

צלמת מקצועית!
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
ירקות עלים באופן כללי, מוסיפם רק בסוף הבישול (לא יודעת אם את כולם, אבל את רובם- בוודאות. או שמוציאים מהסיר לפני האכילה)
נכון מאוד.
אני משתמשת המון בעשבי תיבול, בעיקר בכוסברה ופטרוזליה. אבל תמיד שמים בסוף הבישול, כדי שיתנו את הטעם הרענן, כי אם שמים לפני, הם סתם הופכים לסמרטוטיים , כהים ולא טועמים אותם ממש.
ככה עושה גם עם סלרי, שמיר,הכול...

במרק עוף לשבת, אני בכלל שמה בתום הבישול. זה מתבשל מהמרק! אבל זה באמת מודגש, כבר עניין של טעם:)
 

ariels

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
ומלחים - מלח אפור, מלח ורוד, מלח כחול ועוד כל מיני...
הבנתי שיש להשיג באיביי מלח אפור צרפתי.

אני משתמשת רק במלח ורוד - מלח הימלאיה, נחשב למלח המומלץ ביותר.
כשמו כן הוא -
מלח סלעים מהרי ההימלאיה בנפאל, זהו מחצב טבעי, שעמוס בעשרות מינרלים טובים.
בניגוד למלח הלבן הרגיל שעובר תהליכי עיבוד, הלבנה ושימור שמוציאים ממנו כל דבר טוב שיש בו, ומכיל רק שני מינרלים: נתרן וכלור (ששניהם לא רצויים במיוחד, בתזונה שלנו הם נמצאים בעודף קיצוני).

@מירי. ו. @java @21309
וכל מי שמתעניינת בנושא -

לגבי מי-חומוס (או אקווה-פבה) -
הייתה לי תקופה של ניסויים עם החומר המעניין הזה.
פשוט כי אני מבשלת הרבה חומוס.
לא משתמשת בביצים חיות.
בטח שלא בריץ' וחבריו :cool:....
וחיפשתי תחליף לקצפת (קוקוס לא הלך, יש לי ילד שלא אוהב קוקוס).
אה, כן
הרפתקנית, אמרנו?

אז דבר ראשון -
צריך שהמים יהיו סמיכים, ממש במרקם צמיגי. אפשר אחרי סינון החומוס להמשיך לצמצם.
דבר שני -
לקרר היטב, רצוי לילה במקרר, זה מסמיך עוד יותר.
דבר שלישי -
הקצפה ארוכה ונודניקית. לפעמים אפילו רבע שעה.
בפעם הראשונה שניסיתי זה לא הלך, בשניה - זה הלך ותפח, וכמעט מילא את כל המטבח....
מכוס אחת יוצאת כמות ענקית.
רק צריך סבלנות.
דבר רביעי -
הקצף נראה מהמם! אבל ממש לא יציב.
גם אם הכנת ממנו קצפת - אחרי שעה במקרר הוא מתחיל להתפרק.
חייב הקפאה.
או כמויות ענק של אבקת סוכר.
לא סוכר רגיל, האבקה מכילה עמילן שזה מה שלדעתי מייצב אותו.

אחרי כל ההקדמה הזו -
הכנתי ממנו גלידת שוקולד וגלידת בננה.
אנחנו לא משתמשים בסוכר, או שוקולד מהחנות, והמממ... ממש לא באבקת סוכר.
אז אני כנראה לא הכתובת למתכון סטנדרטי......
 

sth

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
פטרוזיליה ושמיר מיובשים.
לא כתחליף לטריים, אלא לשימושים אחרים.
לדוגמא: חמאת שום שמיר (או גבינה)- יוצא מעולה עם שמיר מיובש,
בתערובת של פירורי לחם לציפוי דגים/ חזה עוף נותן צבע יפה ומוסיף טעם.
לרטבים שונים.
לא זוכרת מה עוד, אבל מגיע אצלי המון לשימוש!
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
אשכול מהמם!
תודה @shira bira

פעם שמעתי ממשהי מבוגרת שהיא מכינה קצפת מדהימה עם סולת ולא זוכרת מה בדיוק
זה היה לפני שנים
ואני עד היום מוגיעה את מוחי מה היא עשתה שם בדיוק...
מישהי שמעה על זה?
 

מירי ו.

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
אני משתמשת רק במלח ורוד - מלח הימלאיה, נחשב למלח המומלץ ביותר.
כשמו כן הוא -
מלח סלעים מהרי ההימלאיה בנפאל, זהו מחצב טבעי, שעמוס בעשרות מינרלים טובים.
בניגוד למלח הלבן הרגיל שעובר תהליכי עיבוד, הלבנה ושימור שמוציאים ממנו כל דבר טוב שיש בו, ומכיל רק שני מינרלים: נתרן וכלור (ששניהם לא רצויים במיוחד, בתזונה שלנו הם נמצאים בעודף קיצוני).

@מירי. ו. @java @21309
וכל מי שמתעניינת בנושא -

לגבי מי-חומוס (או אקווה-פבה) -
הייתה לי תקופה של ניסויים עם החומר המעניין הזה.
פשוט כי אני מבשלת הרבה חומוס.
לא משתמשת בביצים חיות.
בטח שלא בריץ' וחבריו :cool:....
וחיפשתי תחליף לקצפת (קוקוס לא הלך, יש לי ילד שלא אוהב קוקוס).
אה, כן
הרפתקנית, אמרנו?

אז דבר ראשון -
צריך שהמים יהיו סמיכים, ממש במרקם צמיגי. אפשר אחרי סינון החומוס להמשיך לצמצם.
דבר שני -
לקרר היטב, רצוי לילה במקרר, זה מסמיך עוד יותר.
דבר שלישי -
הקצפה ארוכה ונודניקית. לפעמים אפילו רבע שעה.
בפעם הראשונה שניסיתי זה לא הלך, בשניה - זה הלך ותפח, וכמעט מילא את כל המטבח....
מכוס אחת יוצאת כמות ענקית.
רק צריך סבלנות.
דבר רביעי -
הקצף נראה מהמם! אבל ממש לא יציב.
גם אם הכנת ממנו קצפת - אחרי שעה במקרר הוא מתחיל להתפרק.
חייב הקפאה.
או כמויות ענק של אבקת סוכר.
לא סוכר רגיל, האבקה מכילה עמילן שזה מה שלדעתי מייצב אותו.

אחרי כל ההקדמה הזו -
הכנתי ממנו גלידת שוקולד וגלידת בננה.
אנחנו לא משתמשים בסוכר, או שוקולד מהחנות, והמממ... ממש לא באבקת סוכר.
אז אני כנראה לא הכתובת למתכון סטנדרטי......
תודה!
מענין אותי מאוד מה כן אם לא סוכר ולא שוקולד
בבקשה תשתפי
זה מסקרן!!
 

אסתי H

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה והפקת סרטים
הזכרת לי מן 'חומר גלם' נוסף, התחליף הצמחוני של החלבון:
מי הבישול של חומוס
הקרדיט לעניין עיתון בתוך המשפחה.
אם תבשלו גרגרי חומוס ותקררו את מי הבישול תקבלו נוזל סמיך המזכיר בצבעו ובמרקמו את חלבון הביצה.
אם צישטלתי נכון מגליון טעימות האחרון שדובר בו על חומוס, הסיבה לכך היא סיבים מסיסים ממשפחת הפקטין שנמצאים בחומוס.
אם תקציפו את המים כשהם קרים תקבלו תוך מס' דקות קצפת הדומה מאוד לקצף החלבון, אם כי פחות יציבה.
מוסיפים סוכר לקראת סוף ההקצפה והנה בסיס לשיקות, פבלובה, מוסים ועוד.
יצא לי להכין מזה נשיקות מס' פעמים, סתם בשביל הספורט.
נתתי לאנשים לטעום ולנחש ממה זה עשוי, אף אחד לא עלה על זה.
אמא שלי מכינה מזה מוסים, תחליף למי שנמנע מביצים נאות.
מתאים לצמחונים, אלרגיים או נמנעים מביצים נאות.
@מוריהלי אולי זה יעניין אותך בשביל הבת שלך.
משתמשת מאוד, אבל זה מלא זמן הקצפה
 
נערך לאחרונה ב:

אסתי H

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה והפקת סרטים
לי יש חומר גלם מעט מוזר... שקיקי תה פירות.
ובהרבה דברים שמוסיפים מים אני מוסיפה תה...
לא הכי זול, אבל אין לי בבית תבלינים ותמציות, אז משתמשת עשבי תיבול אבל לפעמים גם צריך משהו למתוק.
לדוג לעוגה, דייסת קוואקר (פרווה) וכו
 

גולדס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
תערובת אורז פרא.

תערובת לבישול שמורכבת משלושה סוגי אורז:
1. אורז מלא עגול- טעים ומוצלח הרבה יותר מאחיו - מלא פרסי ומלא בסמטי.
2. אורז בר אדום- בריא מאד וטעים מאד.
3. אורז פרא שחור- הוא לא באמת אורז . הוא רק נראה כך. א"א לאוכלו לבד אלא רק בשילוב הנ"ל.
מדובר בתערובת דגנים טעימה מאד, בריאה מאד ומשביעה מאד ובד"כ ילדים אוהבים אותה.
בניגוד לאורז הלבן שבד"כ נאכל כתוספת, לתערובת יש טעם משל עצמה.
ואחרי הבישול כל התערובת מקבלת צבע סגול מהמם ומעורר תאבון וטעם עשיר שנע בין אורז לקטניה.


גיוונים:

1. אפשר להוסיף ירקות. כמו לאורז רגיל.
2. אפשר לאכול עם יוגורט/שמנת חמוצה (לפני שאתן פותחות עלי עינים. כדאי לנסות).
3. אפשר וכדאי להשתמש כתחליף לבשר הטחון שבכרוב ממולא ברוטב עגבניות. זה מהמם. חובה לבשלו לפני המילוי.


אני קונה את האורז פרא השחור בנפרד, ומוסיפה לאורז בסמטי (לפעמים מבשלת אותו בנפרד ולפעמים ישר עם האורז)

לשדרוג - אופה בתנור כרובית עד להשחמה, לאחר מכן מתבלת במעט רוטב צ'ילי, מערבבת עם האורז ומפזרת מעל שקדים פרוסים שלמים.

תוספת חגיגית, שונה ומעניינת!
 

גולדס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
חומר גלם אהוב-ערמונים בשקית וואקום
מוסיפה לתבשילי בשר/קציצות
מתפקדים נהדר יחד עם פטריות שלמות ובצלצלים
נראים מושלם עם קציצות בשר מיני
טעימים יחד עם קוביות בטטה ובצל בתור סלט
או כתוספת לפירות יבשים(בצל מטוגן,שזיפים,משמשים,צימוקים ואגוזים-לתבל בדבש ,אגוז מוסקט,פ.שחור וקינמון)
ולמי שלא מחבב קטניות בטשולנט-אני מוסיפה בתחתית הסיר
מרק ערמונים גם הוא מושלם!
 

ariels

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
תודה!
מענין אותי מאוד מה כן אם לא סוכר ולא שוקולד
בבקשה תשתפי
זה מסקרן!!

טוב, זה גם מתאים לאשכול "חומרי גלם"...
קקאו נא
אבקת קקאו רגילה מיוצרת מפולי קקאו שעברו ייבוש בחום גבוה, ולכן חלק גדול מהערכים התזונתיים שבהם נהרסו ע"י החימום. קקאו נא זו אבקת קקאו שמיוצרת בתהליך קר (כמו שמן זית מכבישה קרה, ששומר על האיכות המירבית).
בקקאו נא יש נוגדי חמצון טובים וחזקים ביותר, מומלץ!
והטעם מאוד עשיר, לדעתי הרבה יותר טעים מקקאו רגיל.

אבקת סטיביה
בינתיים לא מצאתי תחליפי סוכר ראויים לשמם מלבד תמרים ואבקת סטיביה.
סטיביה הוא צמח מדהים, העלים שלו מתוקים ואין בו שום סוכר משום סוג. כלומר - ערך גליקמי כמו של פטרוזיליה או שמיר...
יש על מדף הסוכרזית בסופר טיפות סטיביה - זה לא זה.
גם לא השקיקים הקטנים שנמכרים שם.
אלא אבקה ירוקה של עלים מיובשים וטחונים שמוכרים בחנויות הטבע. מגיע בקופסה, מחזיק להמון זמן (כמה חודשים לקופסה).
זה מאוד מתוק, אבל עם טעם של סטיביה. כלומר, טעם לוואי קל שלחלק מהילדים מפריע. לכן אני משתמשת במידה (במינונים של רבע כפית עד כפית למתכון).

אם זה מעניין אתכן - תזכירו לי שבוע הבא אעלה מתכון לדוגמה איך משתמשים בזה.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה

BlueRay

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
בנוגע למי חומוס - מה הכמות?
אם אני רוצה להמיר מתכון עם ביצים - כמה מים ביחס לביצה?
והאורז פרא - נשמע מענין. מה הערכים התזונתיים שלו?
 

א-ירושלמית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L

א-ירושלמית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
מי החומוס המוקצפים, שמעתי, לא מחזיק יותר מדי זמן מעמד. בחוץ זה מחמיץ מהר מאד.


חומר גלם מעניין: פלפל לימון. מדובר בתערובת פלפל שחור בנגיעות לימון. תבלין מדהים, מתאים מאד לתיבול דגים, ירקות, תערובת קטניות. לא מתאים לבשר או לארבעס.
קניתי בעפולה באשדוד.
 

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
חומר גלם שאני מאד ממליצה עליו - תבלין גריל בשר.(של מיה)
הוא מוסיף המון ארומה עשירה בעוף, בטשולנט, ואפילו באורז.
הילדים חיסלו את כל הסיר בפעם הראשונה!! כשהשתמשתי איתו לתיבול.

את הגריל עוף לעומת זאת אני ממש לא אוהבת.
 

פלאפונית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
ירקות עלים באופן כללי, מוסיפם רק בסוף הבישול (לא יודעת אם את כולם, אבל את רובם- בוודאות. או שמוציאים מהסיר לפני האכילה)
אצל אמאשלי רבים על זה... זה ממש טעים!
ובטח שגם בריא .
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה