נעים להכיר- אשכול חומרי גלם

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
כבר מזמן חשבתי לפתוח אשכול כזה.
זוכרת @gbg ?
שבו מי שרוצה תכיר לנו חומר גלם במטבח מקרוב ולעומק.
לא חייבים משהו חדשני.
אלא פשוט ירק/דגן/קטניה/כל דבר אחר שנראה לכן כי הם פחות מוכרים לקהל הקדוש אבל אתן יודעות ששווה להכיר ולנסות.
התוכניות שלי הן לספר על תערובת אורז פרא ועל מנגולד.
אז אם יש לכן בקנה חומר גלם, עצה ותבונה וטיפים להכנה.
אשמח לשיתוף.
 
נערך לאחרונה ב:

שתים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
כבר מזמן חשבתי לפתוח אשכול כזה.
זוכרת @gbg ?
שבו מי שרוצה תכיר לנו חומר גלם במטבח מקרוב ולעומק.
לא חייבים משהו חדשני.
אלא פשוט ירק/דגן/קטניה/כל דבר אחר שנראה הם פחות מוכרים לקהל הקדוש אבל אתן יודעות ששווה להכיר ולנסות.
התוכניות שלי הן לספר על תערובת אורז פרא ועל מנגולד.
אז אם יש לכן בקנה חומר גלם, עצה ותבונה וטיפים להכנה.
אשמח לשיתוף.
תודה איזה כיף!!
מחכה!
 

חני בנני

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
רעיון מקסים!!
אפשר גם לשאול?
מה עושים עם כרובית?
ועוד משהו- ראיתי באיזה מתכון פפריקה מעושנת, לא מצאתי בשום מקום, אולי יש לזה שם אחר?
 

ח. גרין

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
להוסיף למוקפצים כרובית וברוקולי לקראת סוף ההקפצה - מעשיר וטעים.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
זה רעיון פשוט אלוף!
אבל עם מה להתחיל?
בזיליקום?
עלי סיגר?
גבינת חלומי?
פטריות?
זה פשוט לא לגמור...
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
זה רעיון פשוט אלוף!
אבל עם מה להתחיל?
בזיליקום?
עלי סיגר?
גבינת חלומי?
פטריות?
זה פשוט לא לגמור...
לענ"ד תתחילי עם הפחות מוכרים.
לדעתי בזיליקום כבר די מוכר פה. וגם פטריות.
 

פרקטית

משתמש מקצוען
לא הבנתי מה מטרת האשכול.
להסביר על חומר גלם מסוים או להביא מתכונים ממנו?
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
גבינת חלומי:
גבינה חצי קשה שמוצאה מקפריסין. מכילה 30% שומן.
המאפיין העיקרי של החלומי, שמבדיל אותו משאר הגבינות הוא העובדה שהגבינה נשארת קשה ושומרת על צורתה המוצקה גם בחום.
הדרך לאכול גבינת חלומי היא רק כאשר היא חמה, בצורתה הגולמית לגבינה מרקם סולייתי.
החלומי מוכר בעיקר כמנת המסעדות הפופולרית 'סלט חלומי'. הסלט שלי מכיל בד"כ חסה+עלי ביייבי, עגבניות שרי, בצל סגול, פטריות מוקפצות ורוטב ויניגרט-פסטו. כמובן שאפשר להוסיף או להוריד לפי הטעם.
את קוביות החלומי אני מצפה בביצה מעורבת בצילי ובפירורי לחם.
ניתן גם לוותר על הציפוי, להשרות בצילי ולטגן כמו שזה.
להגיש, כאמור, מיד לאחר הטיגון.
מתכון נוסף שאפשר להכין הוא שיפודי חלומי. מנה ראשונה יוקרתית לאירועים.
משרים קוביות חלומי בשמן ותבלינים (פפריקה, גבישי שום ואבקת מרק פטריות). משחילים על מיני שיפודים ואופים בגריל.
הרבה פעמים אני מפזרת על פיצה/פוקצה קוביות חלומי בצילי ואופה. מאוד מוצלח!
טעמתי פעם בורגר חלומי שבו את מקום הקציצה תפס נתח חלומי.

בתיאבון.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
גבינת חלומי:
גבינה חצי קשה שמוצאה מקפריסין. מכילה 30% שומן.
המאפיין העיקרי של החלומי, שמבדיל אותו משאר הגבינות הוא העובדה שהגבינה נשארת קשה ושומרת על צורתה המוצקה גם בחום.
הדרך לאכול גבינת חלומי היא רק כאשר היא חמה, בצורתה הגולמית לגבינה מרקם סולייתי.
החלומי מוכר בעיקר כמנת המסעדות הפופולרית 'סלט חלומי'. הסלט שלי מכיל בד"כ חסה+עלי ביייבי, עגבניות שרי, בצל סגול, פטריות מוקפצות ורוטב ויניגרט-פסטו. כמובן שאפשר להוסיף או להוריד לפי הטעם.
את קוביות החלומי אני מצפה בביצה מעורבת בצילי ובפירורי לחם.
ניתן גם לוותר על הציפוי, להשרות בצילי ולטגן כמו שזה.
להגיש, כאמור, מיד לאחר הטיגון.
מתכון נוסף שאפשר להכין הוא שיפודי חלומי. מנה ראשונה יוקרתית לאירועים.
משרים קוביות חלומי בשמן ותבלינים (פפריקה, גבישי שום ואבקת מרק פטריות). משחילים על מיני שיפודים ואופים בגריל.
הרבה פעמים אני מפזרת על פיצה/פוקצה קוביות חלומי בצילי ואופה. מאוד מוצלח!
טעמתי פעם בורגר חלומי שבו את מקום הקציצה תפס נתח חלומי.

בתיאבון.
PRICELESS
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
תערובת אורז פרא.

תערובת לבישול שמורכבת משלושה סוגי אורז:
1. אורז מלא עגול- טעים ומוצלח הרבה יותר מאחיו - מלא פרסי ומלא בסמטי.
2. אורז בר אדום- בריא מאד וטעים מאד.
3. אורז פרא שחור- הוא לא באמת אורז . הוא רק נראה כך. א"א לאוכלו לבד אלא רק בשילוב הנ"ל.
מדובר בתערובת דגנים טעימה מאד, בריאה מאד ומשביעה מאד ובד"כ ילדים אוהבים אותה.
בניגוד לאורז הלבן שבד"כ נאכל כתוספת, לתערובת יש טעם משל עצמה.
ואחרי הבישול כל התערובת מקבלת צבע סגול מהמם ומעורר תאבון וטעם עשיר שנע בין אורז לקטניה.

כמה הערות:
1. את התערובת ניתן לרכוש בחנויות תבלינים וחנויות טבע.
רצוי להקפיד על חנות עם סחורה טריה ותחלופה גבוהה.
פעם היה ניתן לרכוש ביצור של סוגת. היום אני כבר לא מוצאת.
אם מצאתן, עדיף לרכוש תערובת שבה שהאורז המלא עגול ולא בסמטי. היא יותר מוצלחת.

2. בשל העובדה שאורז מלא לסוגיו מכיל ארסן חובה לשטוף את התערובת היטב לפני הבישול תחת מים זורמים. אני משרה במים לכ-10 דקות, כך גם כל הלכלוכים צפים ואז שוטפת לפחות 2 דקות נוספות במסננת תחת מים זורמים.
כמובן שהשטיפה מתבצעת לאחר ברירה ידנית.

3. אורז פרא מבשלים כמו אורז רגיל. קרי: מטגנים במעט שמן, מוסיפים מים רותחים, מלח ופלפל ומבשלים על אש נמוכה בסיר מכוסה.
ההבדל הוא שיש צורך ביותר מים ובזמן בישול ממושך יותר.
כשהאורז המלא עגול המרקם מתקבל מעט דביק אבל לא גושי אלא ברור ויפה לעין.

מתכון בסיסי:

1 כוס אורז
2 כוסות מים רותחים
כף שמן
מלח ופלפל

לאחר ברירה ושטיפה של האורז מעבירים אותו לסיר עם השמן ומטגנים מעט.
מוסיפים את המים הרותחים והתבלינים ומערבבים פעם אחת.
מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כ-40-45 דקות.


גיוונים:

1. אפשר להוסיף ירקות. כמו לאורז רגיל.
2. אפשר לאכול עם יוגורט/שמנת חמוצה (לפני שאתן פותחות עלי עינים. כדאי לנסות).
3. אפשר וכדאי להשתמש כתחליף לבשר הטחון שבכרוב ממולא ברוטב עגבניות. זה מהמם. חובה לבשלו לפני המילוי.
 
נערך לאחרונה ב:

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
איך שמדברים על היכרות של חומרי גלם, עולה לי לראש כמה חומרי גלם בעלי ניחוח קסום:
שום שחור
מלחים.

שום שחור - אין לי כח לגגל עכישו ולרשום מגילה אינטילגנטית עליו, אבל מה שאני יודעת זה שזהו חומר גלם יקר במיוחד, כי מייצרים אותו ידנית ע''י ייבוש השום בתנור בשיטה מיוחדת במשך זמן רב (אם אני לא טועה התהליך יכול לקחת חודש)
מעניין אותי מאד אם מישהי השתמשה בזה אי פעם.
מה טעמו? למה משתמשים בו?

ומלחים - מלח אפור, מלח ורוד, מלח כחול ועוד כל מיני...
הבנתי שיש להשיג באיביי מלח אפור צרפתי.

אלו מלחים עם סוגים שונים של מינרלים. האם הטעם שלהם מושפע? זה מורגש?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
ומלחים - מלח אפור, מלח ורוד, מלח כחול ועוד כל מיני...
הבנתי שיש להשיג באיביי מלח אפור צרפתי.

אלו מלחים עם סוגים שונים של מינרלים. האם הטעם שלהם מושפע? זה מורגש?
לי יש רק אטלנטי.
אבל שמעתי עליהם נפלאות. גם פה בפורום.
יש את מאלדון ופלור דה סל שה ם מלחים עדינים ויקרים להחריד.
ויש מלח שמגיע עם עשבי תיבול בתוכו.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
שאפו, שירה.
אם מצאתן, עדיף לרכוש תערובת שבה שהאורז המלא עגול ולא בסמטי. היא יותר מוצלחת.
אז אולי אפשר לקנות את שלושת הסוגים ולערבב לבד או שזה לא זה?
2. אורז בר אדום- בריא מאד וטעים מאד.
עניין אותי פעם להכין ולא ידעתי איך.
אפשר להכין אותו בלבד?

תודה!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלז

א עַל נַהֲרוֹת בָּבֶל שָׁם יָשַׁבְנוּ גַּם בָּכִינוּ בְּזָכְרֵנוּ אֶת צִיּוֹן:ב עַל עֲרָבִים בְּתוֹכָהּ תָּלִינוּ כִּנֹּרוֹתֵינוּ:ג כִּי שָׁם שְׁאֵלוּנוּ שׁוֹבֵינוּ דִּבְרֵי שִׁיר וְתוֹלָלֵינוּ שִׂמְחָה שִׁירוּ לָנוּ מִשִּׁיר צִיּוֹן:ד אֵיךְ נָשִׁיר אֶת שִׁיר יְהוָה עַל אַדְמַת נֵכָר:ה אִם אֶשְׁכָּחֵךְ יְרוּשָׁלִָם תִּשְׁכַּח יְמִינִי:ו תִּדְבַּק לְשׁוֹנִי לְחִכִּי אִם לֹא אֶזְכְּרֵכִי אִם לֹא אַעֲלֶה אֶת יְרוּשָׁלִַם עַל רֹאשׁ שִׂמְחָתִי:ז זְכֹר יְהוָה לִבְנֵי אֱדוֹם אֵת יוֹם יְרוּשָׁלִָם הָאֹמְרִים עָרוּ עָרוּ עַד הַיְסוֹד בָּהּ:ח בַּת בָּבֶל הַשְּׁדוּדָה אַשְׁרֵי שֶׁיְשַׁלֶּם לָךְ אֶת גְּמוּלֵךְ שֶׁגָּמַלְתְּ לָנוּ:ט אַשְׁרֵי שֶׁיֹּאחֵז וְנִפֵּץ אֶת עֹלָלַיִךְ אֶל הַסָּלַע:
נקרא  17  פעמים

לוח מודעות

למעלה