נעים להכיר- אשכול חומרי גלם

פלאפונית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
טוב, זה גם מתאים לאשכול "חומרי גלם"...
קקאו נא
אבקת קקאו רגילה מיוצרת מפולי קקאו שעברו ייבוש בחום גבוה, ולכן חלק גדול מהערכים התזונתיים שבהם נהרסו ע"י החימום. קקאו נא זו אבקת קקאו שמיוצרת בתהליך קר (כמו שמן זית מכבישה קרה, ששומר על האיכות המירבית).
בקקאו נא יש נוגדי חמצון טובים וחזקים ביותר, מומלץ!
והטעם מאוד עשיר, לדעתי הרבה יותר טעים מקקאו רגיל.

אבקת סטיביה
בינתיים לא מצאתי תחליפי סוכר ראויים לשמם מלבד תמרים ואבקת סטיביה.
סטיביה הוא צמח מדהים, העלים שלו מתוקים ואין בו שום סוכר משום סוג. כלומר - ערך גליקמי כמו של פטרוזיליה או שמיר...
יש על מדף הסוכרזית בסופר טיפות סטיביה - זה לא זה.
גם לא השקיקים הקטנים שנמכרים שם.
אלא אבקה ירוקה של עלים מיובשים וטחונים שמוכרים בחנויות הטבע. מגיע בקופסה, מחזיק להמון זמן (כמה חודשים לקופסה).
זה מאוד מתוק, אבל עם טעם של סטיביה. כלומר, טעם לוואי קל שלחלק מהילדים מפריע. לכן אני משתמשת במידה (במינונים של רבע כפית עד כפית למתכון).

אם זה מעניין אתכן - תזכירו לי שבוע הבא אעלה מתכון לדוגמה איך משתמשים בזה.
תודה על המידע!
מה המחיר של הסטיביה?
וכמה נגיד היית שמה בקפה?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
חומר גלם אהוב-ערמונים בשקית וואקום
מוסיפה לתבשילי בשר/קציצות
מתפקדים נהדר יחד עם פטריות שלמות ובצלצלים
נראים מושלם עם קציצות בשר מיני
טעימים יחד עם קוביות בטטה ובצל בתור סלט
או כתוספת לפירות יבשים(בצל מטוגן,שזיפים,משמשים,צימוקים ואגוזים-לתבל בדבש ,אגוז מוסקט,פ.שחור וקינמון)
ולמי שלא מחבב קטניות בטשולנט-אני מוסיפה בתחתית הסיר
נסי גם להוסיף לפטה כבד במקום ביצים קשות. מושלם.
 

תהילה ישכיל

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים

קריה נאמנה

משתמש מקצוען
@ariels
תודה על ההסבר לגבי מי חומוס.
אשמח למתכונים של הגלידות, ויש לי גם שאלות.
1. האם ניתן להקפיא את מי החומוס לפני הקצפה?
2. ניסית גם להמיר במתכוני עוגות המכילים קצף ביצים?
3. מה היחס? כמה מי חומוס מקבילים לחלבון אחד?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אין לי עניין להתווכח - אבל לטובת הציבור אני רוצה להביא גם דעה אחרת. טוב?
העצהבכל צ'ולנט ראוי לשמו יש כמויות מכובדות של פפריקה.... היא נותנת צבע וטעם.
גם במתכוני דגים ותבשילי קדירה אחרים היא מוסיפה המון.
מאז שקלטתי את העניין עם הסוכר, אני גומרת כמויות של פפריקה (מכל הסוגים...) להנאת הסועדים כאן.
כל אחד יבשל לפי טעמו, רק חלקתי על עצם ההנחיה 'עדיף לא לשים הרבה' זה תלוי במתכון ובתוצאה הקולינרית אליה שואפים.
זכותך לחשוב אחרת.
בואי נגיד שיצא לי לטעום תבשילים שסבלו מעודף פפריקה ולא אהבתי אותם.
ולא כולם שמים פפריקה בחמין.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אפשר גם להכין מרנג איטלקי - מבשלים חלבונים עם סוכר בבן מארי ומקציפים חם.
זה מרנג שוויצרי.
וחום החלבונים מגיע ל40-60 מעלות אז זה לא ממש מבושל.

במרנג איטלקי מרתיחים סירופ סוכר לחום של 120 מעלות ויוצקים על החלבונים תוך כדי הקצפה. המרקם המתקבל הוא כשל קצף קרמבו.
ומרנג איטלקי לא אופים.
 

rachelevanon

משתמש סופר מקצוען
בואי נגיד שיצא לי לטעום תבשילים שסבלו מעודף פפריקה ולא אהבתי אותם.
אחרי החתונה היה לי ספר מתכונים אחד, הונגרי.
היו בו שלושה תבלינים: פפריקה, פלפל שחור ואבקת שום.
ההונגריות לא מתחילות לבשל לפני השמן והפפריקה, למרות שבעיניי פפריקה היא חסרת טעם וריח ואני לא מבינה איך מטבח יכול להתפאר בכך שזה תבלין הדגל שלו.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
יותר לא מובן בעיני איך ספר בישול שמתיימר להיות מקצועי ממליץ על אבקה ולא על שום חי...
פפריקה היא חסרת טעם וריח ואני לא מבינה איך מטבח יכול להתפאר בכך שזה תבלין הדגל שלו.
למה יש לי הרגשה שאת לא קונה פפריקה באיכות טובה?!:rolleyes:
פפריקה היא תבלין מצוין וטעים. צריך לדעת מתי להוסיף אותו וכמה.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
זה מרנג שוויצרי.
וחום החלבונים מגיע ל40-60 מעלות אז זה לא ממש מבושל.

במרנג איטלקי מרתיחים סירופ סוכר לחום של 120 מעלות ויוצקים על החלבונים תוך כדי הקצפה. המרקם המתקבל הוא כשל קצף קרמבו.
ומרנג איטלקי לא אופים.
צודקת, התבלבלתי.
ומרנג איטלקי בד"כ צורבים בברנר.
 

Ok - מירי טריטל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
אחרי החתונה היה לי ספר מתכונים אחד, הונגרי.
היו בו שלושה תבלינים: פפריקה, פלפל שחור ואבקת שום.
ההונגריות לא מתחילות לבשל לפני השמן והפפריקה, למרות שבעיניי פפריקה היא חסרת טעם וריח ואני לא מבינה איך מטבח יכול להתפאר בכך שזה תבלין הדגל שלו.
אם תקני פפריקה מרוקאית בשמן, לא תדברי עליה ככה.
 

פלאפונית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אחרי החתונה היה לי ספר מתכונים אחד, הונגרי.
היו בו שלושה תבלינים: פפריקה, פלפל שחור ואבקת שום.
ההונגריות לא מתחילות לבשל לפני השמן והפפריקה, למרות שבעיניי פפריקה היא חסרת טעם וריח ואני לא מבינה איך מטבח יכול להתפאר בכך שזה תבלין הדגל שלו.
מוחה בתוקף
אימי היא הונגריה קלאסית שלא משתמשת כמעט עם תבלינים ... למעט פפריקה שזה חובה . פלפל שחור לא תמיד . מלח סוכר זה גם חובה וא. מרק.
והאוכל שלה ללקק את האצבעות .
אני מנסה להכין בבית את אותם המאכלים עם קצת יותר תבלינים וכבר זה לא אותו דבר ומיד נצמדת רק לתבלינים שהיא משתמשת .
המטבח ההונגרי מתעטר בלא מעט תבשילים ומאכילים משובחים שרבים מנסים להעתיק ולעשות בגרסה אחרת ולא מצליחים.
ומי שהונגריה כאן תדע על מה אני מדברת
 

rachelevanon

משתמש סופר מקצוען
סוכר זה גם חובה וא. מרק.
זה פשוט עניין של טעם.
לאבקת מרק יש טעם נורא ותעשייתי בעיניי.
לגבי סוכר, הוויכוחים שלי עם חברתי ההונגריה הם חומר לספר. היא שמה סוכר בכל דבר, בדג, במרק, בעוף, וכמה שאני משכנעת אותה לנסות להכין סלט גזר או כל חומר גלם אחר בלי החיפוי של תועפות הסוכר, אין עם מי לדבר. בעיניי התיבול ההונגרי הוא פשוט לא מכבד את חומר הגלם, אבל אחרי שמתרגלים לאכול אוכל שמתובל בצורה הזאת- קשה מאד לאכול אוכל שמתובל בעדינות ובכבוד ובלי טעמי חיפוי סינטטיים כמו אבקת מרק.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
לאבקת מרק יש טעם נורא ותעשייתי בעיניי.
שלא לדבר על כך שהיא מפוצצת במלח וסוכר (כן! סוכר!)
שהיא מעניקה טעם מוסדי לכל דבר- למרות שזה טעמי האישי.
ושהיא משתלטת לגמרי על כל מאכל שאיתו היא באה במגע.
ולמשתמשות הנהלבות. נסינה פעם אחת בלי. ותראינה ישועות :)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה