תודה על המידע!טוב, זה גם מתאים לאשכול "חומרי גלם"...
קקאו נא
אבקת קקאו רגילה מיוצרת מפולי קקאו שעברו ייבוש בחום גבוה, ולכן חלק גדול מהערכים התזונתיים שבהם נהרסו ע"י החימום. קקאו נא זו אבקת קקאו שמיוצרת בתהליך קר (כמו שמן זית מכבישה קרה, ששומר על האיכות המירבית).
בקקאו נא יש נוגדי חמצון טובים וחזקים ביותר, מומלץ!
והטעם מאוד עשיר, לדעתי הרבה יותר טעים מקקאו רגיל.
אבקת סטיביה
בינתיים לא מצאתי תחליפי סוכר ראויים לשמם מלבד תמרים ואבקת סטיביה.
סטיביה הוא צמח מדהים, העלים שלו מתוקים ואין בו שום סוכר משום סוג. כלומר - ערך גליקמי כמו של פטרוזיליה או שמיר...
יש על מדף הסוכרזית בסופר טיפות סטיביה - זה לא זה.
גם לא השקיקים הקטנים שנמכרים שם.
אלא אבקה ירוקה של עלים מיובשים וטחונים שמוכרים בחנויות הטבע. מגיע בקופסה, מחזיק להמון זמן (כמה חודשים לקופסה).
זה מאוד מתוק, אבל עם טעם של סטיביה. כלומר, טעם לוואי קל שלחלק מהילדים מפריע. לכן אני משתמשת במידה (במינונים של רבע כפית עד כפית למתכון).
אם זה מעניין אתכן - תזכירו לי שבוע הבא אעלה מתכון לדוגמה איך משתמשים בזה.
מה המחיר של הסטיביה?
וכמה נגיד היית שמה בקפה?