נעים להכיר- אשכול חומרי גלם

נתנאלה

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
D I G I T A L
עגבניות מיובשות.
קונים בחנות תבלינים - לא לכולם יש,
אפרת ליבפרוינד ממליצה עליהן, היא טוענת שהן מוסיפות טעם וארומה מדהימים לארוחות.
ושתמיד יש לה בבית...
הוספתי מהן לקציצות עוף לפי מתכון שלה, ובאמת מרגישים את התוספת שלהן.
שדרוג מעולה.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עגבניות מיובשות.
חומר גלם מדהים.
ממליצה גם להוסיף לסלמון בתנור.
וגם לסלט פסטה וגבינה מלוחה
ולפוקאצ'ות.
אני מכינה אותן לבד. לא סובלת את הקנויות.
 

brur

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אני קונה בקביעות בצלצלי שאלוט (מכינה איתם בשר ודגים)
בחנות ירקות ברחוב הרב שך 16 בבני ברק יש לו במקרר כל מיני דברים מיוחדים
כמו אספרגוס מלפפונים קטנים פלפלים קטנים וגם בצל שאלוט
וגם ראיתי שיש בשיווק ישיר ברחוב השומר בבני ברק של חוות התקוע

shallots_packshot_c.png
shallots_packshot_d.png
Shallots-Havat-Tkoa.jpg
 

rachelevanon

משתמש סופר מקצוען
חומר גלם מדהים.
ממליצה גם להוסיף לסלמון בתנור.
וגם לסלט פסטה וגבינה מלוחה
ולפוקאצ'ות.
אני מכינה אותן לבד. לא סובלת את הקנויות.
ולגבינה רגילה למריחה על הלחם.
טעים מדי.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
@shira bira , אם אני אכין גלידה בלי חלבונים היא תצא לי בערך 1/3 מהכמות, הנפח, וכמובן גם האווריריות.
א. אם הגלידה חלבית. יש מתכון מעולה עם חלב מרוכז שמייתר כל שימוש בחלבונים כי הגלידה שיוצאת איתו מהממת במרקם.
ב. אפשר לבשל את החלבונים ע"י הקצפה עם סירופ סוכר רותח.
ג. אולי זה רק אני אבל אני לא מוכנה להכין שום דבר עם ביצים חיות ולקחת אחריות במידה ומישהו /מישהי יחלו בגללי.
ד. האמת שאני פשוט נרתעת ממאכלים נאים. לא רק ביצים. גם בשר ודגים.
ה. גם כשאני מכינה קרמו שמבוסס על חלמונים שבושלו עד 90 מעלות אני מוציאה אותו מהמקרר רק בהגשה עצמה ואם אני נוסעת איתו זה רק כשהוא מאוחסן בצידנית עם קרח. רק חסר לי שהריונית לא ידועה לי תינזק בגללי...
(להריוניות הידועות אני מכינה כוס קינוח נפרדת בלי קרמו. רק עם גנאש. שסימנתי באיקס בתחתית).
כי אמנם פסטור מתרחש ב70-80 מעלות אבל כל פעם שמניחים מאכל כזה בטמפ' החדר כמות החיידקים שבו מתרבה בגידול מעריכי. ולהריוניות, קשישים וילדים וגם מוחלשי חיסון זה מסוכן.
 

ליצ'י

משתמש מקצוען
חומר גלם מדהים.
ממליצה גם להוסיף לסלמון בתנור.
וגם לסלט פסטה וגבינה מלוחה
ולפוקאצ'ות.
אני מכינה אותן לבד. לא סובלת את הקנויות.
באמת קניתי לאחרונה - והתאכזבתי קשות
מין טעם לוואי מוזרר ומרקם ממש צמיגי, ממש לא מה שדמיינתי...
רוצה לנסות להכין ביתי
 

מירי ו.

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
עוד דבר שניסינו פה:)
אנחנו חובבי ניסויים בבית ובמיוחד ניסויים קולינריים.

עשינו חלב קוקוס וחמאת קוקוס.
חלב-
קוקוס עם פי 2 מים רותחים
להכניס למעבד מזון קוקס יבש לטחון אותו וכשמתחיל להיות שומני להוסיף מים.
לטחון עוד ולסנן בחיתול

החמאה נוצרת מהחלב הנ"ל אחרי יום במקרר.
 

תמנונה

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
א. אם הגלידה חלבית. יש מתכון מעולה עם חלב מרוכז שמייתר כל שימוש בחלבונים כי הגלידה שיוצאת איתו מהממת במרקם.
ב. אפשר לבשל את החלבונים ע"י הקצפה עם סירופ סוכר רותח.
ג. אולי זה רק אני אבל אני לא מוכנה להכין שום דבר עם ביצים חיות ולקחת אחריות במידה ומישהו /מישהי יחלו בגללי.
ד. האמת שאני פשוט נרתעת ממאכלים נאים. לא רק ביצים. גם בשר ודגים.
ה. גם כשאני מכינה קרמו שמבוסס על חלמונים שבושלו עד 90 מעלות אני מוציאה אותו מהמקרר רק בהגשה עצמה ואם אני נוסעת איתו זה רק כשהוא מאוחסן בצידנית עם קרח. רק חסר לי שהריונית לא ידועה לי תינזק בגללי...
(להריוניות הידועות אני מכינה כוס קינוח נפרדת בלי קרמו. רק עם גנאש. שסימנתי באיקס בתחתית).
כי אמנם פסטור מתרחש ב70-80 מעלות אבל כל פעם שמניחים מאכל כזה בטמפ' החדר כמות החיידקים שבו מתרבה בגידול מעריכי. ולהריוניות, קשישים וילדים וגם מוחלשי חיסון זה מסוכן.
את מרבה לתת מתכונים חלביים. אצלי זה לא עובד, גלידות אני מכינה לשבת ולא ליום חול, ועוגות - גם מעדיפה כאלה שיהיה אפשר לנשנש אחרי ארוחת צהריים... (דרך אגב, בגללך/בזכותך כן הכנתי כמה מתכוני עוגיות עם חמאה, ברור שאין מה להשוות בטעם, אבל העוגיה עצמה די שומנית.)
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
גלידות אני מכינה לשבת ולא ליום חול
גם אני מכינה את כל החלבי לשבת.
בשביל זה יש את שבת בבוקר.
וגם בליל שבת אנחנו אוכלים רק דגים.
וכל שאר הסעיפים שפרטתי דנו בפתרונות לגלידה לא חלבית.
וסתם שתדעי אפשר להכין חלב מרוכז מחלב סויה :)
 

Geula-Arc

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב ואדריכלות פנים
נענע
עלים מלאים ניחוח ורעננות שמתאימים לשילוב גם במנות מתוקות וגם למלוחות אז אם חשבתם שזה רק מיועד להריח בהבדלה או להכין מזה תה -תתפלאו לשמוע שבעולם הערבי מכניסים אותה הרבה בקציצות בשר וזה מוסיף קלילות ורעננות מאין כמוה
עוד מתכונים עם נענע :
לימונענע גרוס
לשדרוג
סלט עלים https://www.sugat.com/recipes/grain-salad-with-red-grapefruit/
סלט טאבולה https://veg.co.il/art153.html
למרק https://www.sugat.com/recipes/pea-and-spinach-soup/
לקציצות בשר מיוחדות https://sigalbremer.blogspot.com/2016/09/blog-post_40.html
לקציצות טבעוניות https://www.hashulchan.co.il/מתכונים/קציצות-קישואים-נענע-וחלומי/
 

קבצים מצורפים

  • th.jpg
    th.jpg
    KB 8.2 · צפיות: 16
נערך לאחרונה ב:

תמנונה

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
גם אני מכינה את כל החלבי לשבת.
בשביל זה יש את שבת בבוקר.
וגם בליל שבת אנחנו אוכלים רק דגים.
וכל שאר הסעיפים שפרטתי דנו בפתרונות לגלידה לא חלבית.
וסתם שתדעי אפשר להכין חלב מרוכז מחלב סויה :)
מה זה שבת בבוקר? אנחנו אוכלים בשרי גם בלילה וגם בבוקר.
אין מצב, נפלת על מישהי מסורתית מאד, אנחנו בחיים לא נהפוך סעודת שבת לחלבית...

שאר הסעיפים לא נתנו לי פתרון קל ופרקטי לקצף חלבונים פשוט. (גם החלב המרוכז לא. בשבועות הכנתי גלידה חלבית מהממת משמנת מתוקה וחלב מרוכז, יצא לי תבנית אנגליש אחת, כשמריצ' אחד ו-5 חלבונים יוצאים לי 2.5).

לגבי חלב סויה, באמת לא יצא לי הרבה לצרוך (בעיקר כי משתמשים בכוס אחת ואחרי כמה שבועות צריך להעיף הכל...), הוא לא בעייתי מבחינת הורמונים כמו שמדברים על כל שניצלי הסויה למיניהם?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה