"אמא, מה אני יכול?" תוהה המרמלד מול הארון בכל אחר צהריים.
תפוח ובננה הוא כבר אכל ומתחשק לו משהו מתוק.
שוב לתת עוגיות חיוכים עם השוקו? אני נאנחת לעצמי בבוקר לחוץ במיוחד עם הילדים או בשעת ערב עצלה כשאני מחפשת משהו מתוק עם הקפה.
ניצלתי ערב פנוי, חיטטתי במזווה, בספרים וברשת ורקחתי שני מתכונים:
אחד קל קל ולא דורש אפיה והשני -עם מעט יותר מאמץ אך משתלם.
נתחיל מהקל אל הכבד:
כדורי אנרגיה תמרים וכל טוב.
תקשיבו, אני. לא. אוהבת. תמרים. בכלל.
כן הם מתוקים, בריאים ואפילו אופנתיים.
אבל אני פחות התחברתי לטעם והצורה שלהם קצת מזכירה... לא משנה.
אפילו בראש השנה אני בולעת חתיכה קטנה במהירות.
ניגשתי למתכון מתוך ספקנות וכוונה לשווק אותם לילדים בלבד. הם גם ככה מאד אוהבים תמר עם אגוז.
ומה אומר? הופתעתי !
התקבלו כדורים טעימים עם רובד שוקולדי מעודן. האגוזים והקוקוס שדרגו עוד יותר ואני ממליצה בחום.
מצרכים:
500 גר' תמרי מג'הול מגולענים ובדוקים בטמפ' החדר- כלומר: רכים מאד.
1/2 כוס אגוזים שבורים גס מכל סוג (אני שמתי פקאן טבעי).
2 כפות טחינה גולמית/שקדיה.
3 כפות חמאת בטנים טבעית
1 כף גדושה קקאו.
1 כוס קוקוס קלוי (לא חובה לקלות אבל לדעתי משדרג מאד- הוראות קליה בסוף המתכון).
אופן ההכנה:
1. חוצים את התמרים ומניחים במעבד מזון מצויד בסכין הגדולה (לא בבלנדר) עם שאר החומרים פרט לקוקוס.
2. מפעילים על מהירות נמוכה (וזה חשוב מאד! מהירות גבוהה תכביד על המנוע מאד) ומעבדים בפולסים עד שהחומרים מתאחדים ונוצרת עיסה אחידה עם פירורי אגוזים. זה עשוי לקחת זמן אז סבלנות ולא להתפתות להגביר מהירות.
3. שופכים את הקוקוס לצלחת שטוחה.
4. מגלגלים כדורים קטנים (בגודל של גולות בינוניות) ומגלגלים בקוקוס. אם התערובת דביקה אפשר להרטיב קלות את הידיים.
5. שומרים במקרר או במקפיא. כדאי להביא לטמפרטורת החדר לפני ההגשה.
איך קולים קוקוס? מניחים בשכבה אחת על מחבת נון סטיק ללא שמן ומחממים על אש בינונית תוך השגחה מתמדת.
כשהשולים מתחילים להזהיב הופכים ומערבבים עד שכל הקוקוס משחים. מעבירים מיד לצלחת/ קופסא כדי לעצור את הבישול. נהדר לשדרוג כל עוגה וכמובן לאלפחורס.
לא אוהבים קוקוס? אפשר לצפות בקקאו או באגוזים גרוסים.
תפוח ובננה הוא כבר אכל ומתחשק לו משהו מתוק.
שוב לתת עוגיות חיוכים עם השוקו? אני נאנחת לעצמי בבוקר לחוץ במיוחד עם הילדים או בשעת ערב עצלה כשאני מחפשת משהו מתוק עם הקפה.
ניצלתי ערב פנוי, חיטטתי במזווה, בספרים וברשת ורקחתי שני מתכונים:
אחד קל קל ולא דורש אפיה והשני -עם מעט יותר מאמץ אך משתלם.
נתחיל מהקל אל הכבד:
כדורי אנרגיה תמרים וכל טוב.
תקשיבו, אני. לא. אוהבת. תמרים. בכלל.
כן הם מתוקים, בריאים ואפילו אופנתיים.
אבל אני פחות התחברתי לטעם והצורה שלהם קצת מזכירה... לא משנה.
אפילו בראש השנה אני בולעת חתיכה קטנה במהירות.
ניגשתי למתכון מתוך ספקנות וכוונה לשווק אותם לילדים בלבד. הם גם ככה מאד אוהבים תמר עם אגוז.
ומה אומר? הופתעתי !
התקבלו כדורים טעימים עם רובד שוקולדי מעודן. האגוזים והקוקוס שדרגו עוד יותר ואני ממליצה בחום.
מצרכים:
500 גר' תמרי מג'הול מגולענים ובדוקים בטמפ' החדר- כלומר: רכים מאד.
1/2 כוס אגוזים שבורים גס מכל סוג (אני שמתי פקאן טבעי).
2 כפות טחינה גולמית/שקדיה.
3 כפות חמאת בטנים טבעית
1 כף גדושה קקאו.
1 כוס קוקוס קלוי (לא חובה לקלות אבל לדעתי משדרג מאד- הוראות קליה בסוף המתכון).
אופן ההכנה:
1. חוצים את התמרים ומניחים במעבד מזון מצויד בסכין הגדולה (לא בבלנדר) עם שאר החומרים פרט לקוקוס.
2. מפעילים על מהירות נמוכה (וזה חשוב מאד! מהירות גבוהה תכביד על המנוע מאד) ומעבדים בפולסים עד שהחומרים מתאחדים ונוצרת עיסה אחידה עם פירורי אגוזים. זה עשוי לקחת זמן אז סבלנות ולא להתפתות להגביר מהירות.
3. שופכים את הקוקוס לצלחת שטוחה.
4. מגלגלים כדורים קטנים (בגודל של גולות בינוניות) ומגלגלים בקוקוס. אם התערובת דביקה אפשר להרטיב קלות את הידיים.
5. שומרים במקרר או במקפיא. כדאי להביא לטמפרטורת החדר לפני ההגשה.
איך קולים קוקוס? מניחים בשכבה אחת על מחבת נון סטיק ללא שמן ומחממים על אש בינונית תוך השגחה מתמדת.
כשהשולים מתחילים להזהיב הופכים ומערבבים עד שכל הקוקוס משחים. מעבירים מיד לצלחת/ קופסא כדי לעצור את הבישול. נהדר לשדרוג כל עוגה וכמובן לאלפחורס.
לא אוהבים קוקוס? אפשר לצפות בקקאו או באגוזים גרוסים.