עוגות/עוגיות עוגיות אגוזים ממכרות

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
כן. ממש ממכרות.
אחרי שמכינים פעם אחת לא מפסיקים לאכול ולרצות להכין שוב.
בצק שמכינים זריז במיקסר, אפשר תמיד להקפיא בגלילים ולאפות כשהאורחים עוד שניה בדלת.

עוגיות אגוזים
המתכון בכוס מדידה של 240 מ"ל

מצרכים:

200 גרם חמאה חתוכה לקוביות ששהתה בטמפ' החדר 5-10 דקות.
1 כוס אבקת סוכר
1 ביצה
1 כפית מחית וניל או תמצית וניל טובה.
2 ו-1/2 כוסות (350 גרם) קמח לבן.
1/2 כפית אבקת אפייה
1 ו-1/4 כוסות אגוזי מלך טחונים דק (אני טוחנת במעבד מזון)

אופן ההכנה:
מניחים את החמאה והסוכר במיקסר עם וו גיטרה /K ומערבלים לתערובת תפוחה ובהירה.
בינתים מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפיה והאגוזים.
בעזרת לקקן מסירים את החמאה מהדפנות, מוסיפים את הביצה והוניל ומערבלים שוב עד שהם נטמעים.
מנמיכים מהירות לחצי, מוסיפים את תערובת הקמח ומערבלים רק עד שנוצרים גושי בצק גדולים.

מחלקים את הבצק לשני חלקים ומסדרים בניירות אפיה לצורת גליל/מלבן מוארך.
מגלגלים את נייר האפיה מעל הגלילים, מניחים בתבנית תנור כדי שצורתם תישמר ומקפיאים לשעה.
כעבור שעה מחממים תנור ל-175 מעלות. אם התנור חלש או שאתם רגילים לאפות בטורבו אפשר בטורבו.
מוציאים גליל ועל נייר האפיה פורסים את העוגיות בעובי של כחצי ס"מ.
מסדרים במרווחים על תבנית תנור ומעליה נייר האפיה האמור. אני מסדרת בד"כ 5-6 עוגיות בשורה.
אופים כ-15 דקות.
אני אוהבת לאפות עד שהן זהובות מאד אבל אפשר גם זהוב בהיר.

הערות:
1. אפשר להמיר בשקדים טחונים דק (קמח שקדים) התוצאה תהיה קצת פחות פריכה. אפשר לטחון כמה סוגי אגוזים.
2. לא ניסיתי להמיר במרגרינה. אישית חושבת שאין תחליף לחמאה במתכון הזה.
3. אם אין וניל אמיתי ממירים בשקיק סוכר וניל ומפחיתים כף מאבקת הסוכר.
4. אפשר להפחית את כמות הסוכר ל- 3/4 כוס.
2. שני גיוונים מעולים מנסיון:
א. להמיר את כל האגוזים בפקאן ולהוסיף לתערובת ביחד עם הביצה 2 כפות מייפל (מתועש. את האמיתי אני שומרת לפנקייקס) כיון שהמייפל מתוק יש להפחית 4 כפות מהסוכר.
מתקבלות עוגיות מייפל פקאן מושלמות.

ב. להוסיף לקמח 1/3 כפית קינמון. מתקבלות עוגיות אגוזים קינמון טעימות מאד.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
המלבנים כבר מרודדים על הנייר, נכון?
לא
מניחים נקניק בצק לרוחב נייר אפיה ומגלגלים עם הנייר ותוך כדי מעצבים לגליל או למלבן
נייר האפיה עוזר לעצב בלי שהבצק יידבק לידיים.

הנה דוגמא:
והנה עוד דוגמא בתוך שקית זיפ לוק (אם כי מנסיוני נייר אפיה הכי נוח)
 

SHILATI

משתמש מקצוען
אפשר להקפיא אותם לאחר ההכנה?
או אם אני מכינה בחמישי-זה יישמר טוב למוצאי הצום?
 

saryk

משתמש מקצוען
לא ניסיתי להמיר במרגרינה. אישית חושבת שאין תחליף לחמאה במתכון הזה.
וואו, נוסטלגיה מימי ילדותי.... מתכון כמעט זהה עם מרגרינה. אז כנראה שיש תחליף :)
(ברור! שאין כמו עוגיות חמאה! אבל גם כעוגיות פרווה זה יוצא מעולה ונימוח)
 

SHILATI

משתמש מקצוען
ממכרות...בהחלט!
בינתיים אכלתי רק שתיים :) אפשר פשוט לעמוד ולחסל מגש בלי להרגיש...
@shira bira תודה רבה על מתכון מוצלח וטעיםם!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  6  פעמים

לוח מודעות

למעלה