שתי קטנות ומתוקות ואם אפשר אז גם בריאות

שושן ורד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עדכון לעכשיו,
החלק הלבן שמסובב את סכיני הערבול שמתחבר למנוע נשבר,
כנראה התמרים היו כבדים עליו,
אוףףף
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית

שושן ורד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
מדובר על סכין שמחולק ל2 מימין ומשמאל.
פעם ראשונה שקניתי מעבד מזון לא קיבלתי עדיין הוראות שימוש ואני מבולבלת.


תכלס בזכות הריכוך במים הרותחים הצלחתי למעוך את התמרים בעזרת היד.
יצא כדורים מעולים
אם כי החלפתי את החמאת בוטנים בטחינה והטעם מעט השתלט.
 

DebbG

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עדכון לעכשיו,
החלק הלבן שמסובב את סכיני הערבול שמתחבר למנוע נשבר,
כנראה התמרים היו כבדים עליו,
אוףףף
איזה חברה יש לך? כי יש לי תמרים מהמקפיא אני מפחדת שהם מידי קשים.
@shira bira
?את ממליצה לי להשרות אותם
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אני ממליצה להביא אותם לטמפ' החדר ואפשר לחמם קצת במיקרו. אם הם עדיין לא רכים תשרי במים רותחים ותסחטי.
אם את ממש חוששת תקצצי לפני כן את התמרים והאגוזים.
לדעתי לשושן נשבר כי היא טחנה בבלנדר ואסור לטחון בבלנדר.
 

mitria4567

משתמש פעיל
כדורי אנרגיה תמרים וכל טוב.
תקשיבו, אני. לא. אוהבת. תמרים. בכלל.
כן הם מתוקים, בריאים ואפילו אופנתיים.
אבל אני פחות התחברתי לטעם והצורה שלהם קצת מזכירה... לא משנה.
אפילו בראש השנה אני בולעת חתיכה קטנה במהירות.
ניגשתי למתכון מתוך ספקנות וכוונה לשווק אותם לילדים בלבד. הם גם ככה מאד אוהבים תמר עם אגוז.
ומה אומר? הופתעתי !
התקבלו כדורים טעימים עם רובד שוקולדי מעודן. האגוזים והקוקוס שדרגו עוד יותר ואני ממליצה בחום.

מצרכים:

500 גר' תמרי מג'הול מגולענים ובדוקים בטמפ' החדר- כלומר: רכים מאד.
1/2 כוס אגוזים שבורים גס מכל סוג (אני שמתי פקאן טבעי).
2 כפות טחינה גולמית/שקדיה.
3 כפות חמאת בטנים טבעית
1 כף גדושה קקאו.
1 כוס קוקוס קלוי (לא חובה לקלות אבל לדעתי משדרג מאד- הוראות קליה בסוף המתכון).

אופן ההכנה:
1. חוצים את התמרים ומניחים במעבד מזון עם שאר החומרים פרט לקוקוס.
2. מפעילים על מהירות נמוכה (וזה חשוב מאד! מהירות גבוהה תכביד על המנוע מאד) ומעבדים עד שהחומרים מתאחדים ונוצרת עיסה אחידה עם פירורי אגוזים.
3. שופכים את הקוקוס לצלחת שטוחה.
4. מגלגלים כדורים קטנים (בגודל של גולות בינוניות) ומגלגלים בקוקוס. אם התערובת דביקה אפשר להרטיב קלות את הידיים.
5. שומרים במקרר או במקפיא. כדאי להביא לטמפרטורת החדר לפני ההגשה.

איך קולים קוקוס? מניחים בשכבה אחת על מחבת נון סטיק ללא שמן ומחממים על אש בינונית תוך השגחה מתמדת.
כשהשולים מתחילים להזהיב הופכים ומערבבים עד שכל הקוקוס משחים. מעבירים מיד לצלחת/ קופסא כדי לעצור את הבישול. נהדר לשדרוג כל עוגה וכמובן לאלפחורס.
לא אוהבים קוקוס? אפשר לצפות בקקאו או באגוזים גרוסים.
הכנתי.
יצא מעולה
טעים נורא.
כולם התלהבו
 

DebbG

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אני ממליצה להביא אותם לטמפ' החדר ואפשר לחמם קצת במיקרו. אם הם עדיין לא רכים תשרי במים רותחים ותסחטי.
אם את ממש חוששת תקצצי לפני כן את התמרים והאגוזים.
לדעתי לשושן נשבר כי היא טחנה בבלנדר ואסור לטחון בבלנדר.
יש לי של בראון. הוא נראה לי מספיק חזק. לא?
נראה לי אני יחתוך וזהו.
וזה נראה מושלם. תודה!
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
@DebbG
אני לא מכירה את המעבד של בראון. יש לך תמונה?
 

DebbG

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
כזה
@DebbG
אני לא מכירה את המעבד של בראון. יש לך תמונה?

1611825742439.png
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
יעבוד עם הסכין הזו (גם אני משתמשת איתה) בתנאי שהתמרים רכים מאד, המהירות נמוכה, ומתאזרים בסבלנות.
כדאי גם לעבוד בפולסים.
 

DebbG

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
יעבוד עם הסכין הזו (גם אני משתמשת איתה) בתנאי שהתמרים רכים מאד, המהירות נמוכה, ומתאזרים בסבלנות.
כדאי גם לעבוד בפולסים.
תודה ננסה!
נראה לי אני יחמם אותם במיקרוגל.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
רק ברחמיו שלא ישרפו לך.
חממי בכלי סגור ותבדקי כל 10 שניות.
 

DebbG

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
רק ברחמיו שלא ישרפו לך.
חממי בכלי סגור ותבדקי כל 10 שניות.
עדכון.
שמתי את התמרים פשוט ככה אפילו קצת קר.
והמעבד אפילו לא הרבה סימני עייפות...
ומטעמי עצלות שטחתי בתבנית ופזרתי מעל שקדים טחונים. מקווה שיחתך טוב...
 

שועלית

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
סאונד והפקות אולפן
@shira bira ממש אהבתי את הפתיחה שלך עם הקטע של התמרים...
הבעיה שאני גם לא אוהבת אגוזים וכאלו, (וגם אין לי עכשיו בבית)
אז לעזוב את המתכון או שאפשר בלי?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
@שועלית, מעבר לטעם שהאגוזים נותנים הם גם מעניקים גוף לתערובת. בלעדיהם היא לא תהיה אפשרית לגלגול.
אם בכל זאת אינך חפצה באגוזים אפשר לנסות מתכון אחר עם שיבולת שועל.
 

אלפי תודות

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
@shira bira
רק אתמול הצלחתי להכין, ומה אומר לך? יצא מושלם!
הרבה יותר מהופתעתי.
הכנתי פעם כדורי תמרים ובסוף מי שנישנש אותם היה בעלי, והפעם אני זו שמנשנשת (וגם בעלי כמובן ;) )
טעם אגוזי-שוקולדי עדין, לדעתי הרבה יותר טעים ומשובח מכדורי השוקולד הסטנדרטיים.
הוספתי כף קקאו ולדעתי מומלץ, והייתי מוסיפה אפילו שתי כפות - בפעם הבאה בעז"ה.

אגב, אני רואה שמישהי כתבה שנשברה לה הסכין בהכנה,
חייבת לספר שהכנסתי את כל החומרים למעבד, לחצתי על הכפתור ו...כלום :(
הלך, ז"ל (לא בגלל המתכון הזה, כן? הוא אפילו לא נדלק)
תיסכל אותי כי כבר הכנסתי את כל החומרים לקערה, אז החלטתי ללוש בידיים...
הופתעתי שתוך בערך דקה היתה בקערה עיסה הומוגנית וחלקה, כאילו הכנסתי למעבד.

יש לציין שהשתמשתי בתמרי מג'הול רכים מאוד, אחרת לא מאמינה שזה היה הולך.
 

ממתינה

משתמש מקצוען
@shira bira תודה ענקית על מתכון אלוף!
זה של התמרים, כמובן... :)
הכנתי אותו כבר שלש פעמים וכל - אבל כל! - מי שטעם (כולל מפונקים אניני טעם ידועים) התלהב קשות.
הכנתי גם עם שקדים (במקום אגוזים) ויצא מעולה!
באחת הפעמים גם הוספתי לתערובת כוס קוקוס ומעט יין אדום מתוק (כדי שיתגבש טוב וגם כי בנוסטלגיה שלי כדורי שוקולד תמיד הלכו עם תוספת יין אדום מתוק) והיה טעים מאד.
 

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  13  פעמים

לוח מודעות

למעלה