עוגות/עוגיות עוגות טובות לשבת ולשמחות

חני בנני

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עוגת שוקולד פירורים
תבנית תנור
כוס מדידה
מעולה בהקפאה


לבצק:
4.5 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
2 ביצים
1.5 כוס שמן
4 כפות סוכר

לערבב היטב עד שנהיה כמעט בצק,
לשטוח 3/4 מהכמות בתבנית.

למלית:
300 גר' שוקולד מריר
2 ורבע כוסות סוכר
3/4 כוס שמן
3/4 כוס מים
3 כפות קקאו

לשים את החומרים בסיר ולהמיס לאט על אש נמוכה,
כשהכל נמס להוסיף
4 ביצים
ולערבב מהר שלא יתבשלו.
לשפוך מעל הבצק ולפורר מעל את הפירורים ששמנו בצד.

לאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות בערך חצי שעה עד שהפירורים למעלה מזהיבים והעוגה יציבה.


העוגה האמצעית בתמונה.


IMG_5680.jpg
 
נערך לאחרונה ב:

חני בנני

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עוגת קפה ושוקולד ציפס
תבנית בינונית
כוס מדידה
מעולה בהקפאה


לבצק:
2 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
1 כפית אבקת אפיה
2 חלמונים
1/2 כוס שמן
1/4 כוס מים

לערבב לבצק נעים,
לשטוח בתבנית בינונית ולאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות כעשר דקות.

לשכבת הקפה:
1 כוס סוכר
1 כוס קמח
4 כפות קפה נמס
2 כוסות שוקולד ציפס
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל

לערבב היטב את החומרים,
להוסיף:
4 ביצים
1 כוס שמן

לשפוך מעל הבצק האפוי חלקית,
לאפות עוד 20 דקות.
 
נערך לאחרונה ב:

Special

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
עוגת קפה ושוקולד ציפס
תבנית בינונית
כוס מדידה


לבצק:
2 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
1 כפית אבקת אפיה
2 חלמונים
1/2 כוס שמן
1/4 כוס מים

לערבב לבצק נעים,
לשטוח בתבנית בינונית ולאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות כעשר דקות.

לשכבת הקפה:
1 כוס סוכר
1 כוס קמח
4 כפות קפה נמס
2 כוסות שוקולד ציפס
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל

לערבב היטב את החומרים,
להוסיף:
4 ביצים
1 כוס שמן

לשפוך מעל הבצק האפוי חלקית,
לאפות עוד 20 דקות.
זה המתכון של הימנית?
 

Hbendi

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
1682447095882.png

למקפיא?
 

חני בנני

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עוגת שכבות בצק- קפה

תבנית תנור
כוס מדידה
מעולה בהקפאה


לבצק:
5 כוסות קמח
2 כפות סוכר
2 חב' מרגרינה
קורט מלח
5 חלמונים
1/2 כוס יין מתוק
1 אבקת אפיה
20 גר' שמרים

לערבב הכל לבצק נעים,
לעטוף היטב ולשים במקרר לשעתיים.

למלית:
5 חלבונים
2 כוסות סוכר
2 סוכר וניל
4 כפות קפה נמס מהול בקצת מים

להקציף חלבונים עם סוכר לקצף יציב, להנמיך מהירות ולהוסיף סוכר וניל וקפה.
לחלק את הבצק ל-3 חלקים, לרדד כל עלה לגודל התבנית על ניר אפיה,
לשים עלה בצק אחד בתבנית,
לשפוך מעל חצי מהמלית, לכסות בעלה בצק נוסף,
לשפןך עוד חצי מהמלית ולסגור בעלה בצק השלישי.
לאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות כחצי שעה עד שמזהיב.
אחרי שמתקרר לפזר אבקת סוכר.
 

חני בנני

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עוגה חום- לבן עם קרם חלבה
תבנית תנור
כוס מדידה
מעולה בהקפאה


8 ביצים מופרדות
2 כוסות סוכר
2 כפות תמצית וניל
1 כוס מיץ
1 כוס שמן
3 כוסות קמח
1 אבקת אפיה

להקציף חלבונים עם 1 כוס סוכר,
בקערה נפרדת להקציף חלמונים עם 1 כוס סוכר, להוסיף לסרוגין יבשים ונוזלים,
לקפל בעדינות את קצף החלבונים לתערובת החלמונים,
לחלק ל-2 קערות,

לבשל בסיר קטן:
3/4 כוס קקאו
1 כפית תמצית רום
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים
100 גר' מרגרינה

כשהכל נמס ומתאחד- לשפוך לאחת הקערות עם הבלילה, לערבב היטב לתערובת אחידה,
לשפוך את התערובת הכהה לתבנית,
את התערובת הבהירה לשפוך בזהירות בעזרת כף ולאט לאט מעל התערובת הכהה,
אם תעשו בעדינות- זה לא יתערבב.
לאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות כ- 40 דקות.

אם רוצים אפשר להפוך את העוגה לפני הציפוי כך שהשכבה החומה למעלה והלבנה למטה.

קרם חלבה:
בסיר- 200 גר' חלבה
2 סוכר וניל
3 כפות סוכר
2 כפות קפה מומסות במעט מים חמים
100 גר' מרגרינה

כשהכל נמס למרוח מעל העוגה.
אפשר לזלף מעל שוקולד לבן מומס לקישוט.
 

חני בנני

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עוגת חלבה
הימנית מהתמונה הראשונה
נראית מעולה וטעימה מאד אך... יש בה הרבה מרגרינה...
תבנית תנור
כוס מדידה
מעולה בהקפאה


לבצק:
2 וחצי כוסות קמח
1 אבקת אפיה
2 ביצים
3/4 כוס סוכר
1 מרגרינה
100 גר' אגוזים טחונים
1/4 כוס יין

לערבב הכל לבצק אחיד, לשטוח בתבנית,
לאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות כ-15 דק'.

למלית:
200 גר' שוקולד מריר
1 מרגרינה
2 כפות קפה
6 ביצים מופרדות
3/4 כוס סוכר

להמיס בסיר שוקולד, קפה ומרגרינה, כשמתקרר מעט להוסיף חלמונים.
להקציף חלבונים וסוכר ולערבב עם תערובת השוקולד.
למרוח מעל הבצק,
לאפות עוד כחצי שעה,
לקרר היטב.

לציפוי:

200 גר' חלבה חתוכה לחתיכות קטנות
2 סוכר וניל
1/4 כוס מים
4 כפות סוכר
2 כפות קקאו
1 מרגרינה

להכניס הכל לסיר חוץ מהמרגרינה, לערבב על אש נמוכה עד שנמס,
לכבות את האש ולהוסיף מרגרינה חתוכה לקוביות, לערבב היטב.
לשפוך מעל המלית האפויה ולהקפיא.

מומלץ לחתוך כשהעוגה חצי קפואה.
 

חני בנני

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום

חני בנני

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עוגת קוקוס וריבה
תבנית תנור
כוס מדידה
מעולה בהקפאה


לבצק:
1 כוס שמן
340 גר' סוכר
6 חלמונים
כפית תמצית וניל
1/4 כוס מיץ תפוזים
500 גר' קמח
1 אבקת אפיה
קורט מלח

לערבב את כל החומרים, לשטוח בתבנית,
לאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות כ-10 דק' עד שמשחים מעט.

למרוח ריבה בנדיבות על הבצק (אני אוהבת ריבת תות גם בגלל הטעם וגם הצבע)

לציפוי:
6 חלבנוים
170 גר' סוכר
170 גר' קוקוס

להקציף חלבונים וסוכר לקצף יציב,
להוסיף בעדינות את הקוקוס.
למרוח מעל הריבה,
לאפות עוד 10-15 דק עד להזהבה.
 

יבר

משתמש מקצוען
@חני בנני - אלופה !
המתכונים נשמעים מעולים וקלים !
אהבתי ממש !
עוגת קפה שוקוצ'יפס מופיעה בתמונה ?
האם יש על שכבת הקפה ציפוי ?
אלפי תודות !
 

חני בנני

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום

חני בנני

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום

חני בנני

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
@חני בנני - אלופה !
המתכונים נשמעים מעולים וקלים !
אהבתי ממש !
עוגת קפה שוקוצ'יפס מופיעה בתמונה ?
האם יש על שכבת הקפה ציפוי ?
אלפי תודות !
לא אין לי תמונה כרגע,
אין ציפוי מעל.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

תודה
נקרא  0  פעמים

לוח מודעות

למעלה