כמה עוגות חדשות.
3 מתוך 8 שהכנתי אתמול והיום. רק אלו חדשות.
מוצלחות.
שוות
והעיקר---------- קלות להכנה!
עוגת וניל מייפל ושקדים
6 ביצים
1 כוס סוכר
1/2 כוס סירופ בטעם מייפל
3 כפות אבקת פודינג וניל
2 כוסות קמח
1 כוס שמן
1 אבקת אפיה
100 גרם גפרורי שקד מולבן
כחצי כוס סירופ בטעם מייפל
מקציפים בוו בחושות ביצים וסוכר במשך כ-4 דקות.
מוספים שמן בזרם דק.
מוסיפים את יתר הרכיבים למעט גפרורי השקד המולבן והחצי כוס הוסף של סירופ מייפל
יוצקים את הבלילה לתבנית מרופדת בניר אפיה
מפזרים גפרורי שקד מולבן
מזלפים כחצי כוס סירופ מייפל על השקדים
אופים ב 180 מעלות כחצי שעה להשחמה נאה
עוגת ביסקוטים, שוקולד וחמאת בוטנים- ללא אפיה
עוגה לא זולה. אבל- מתקבלות ממנה כ-100 קוביות קטנות. המראה שלה אלגנטי. מתאים ממש לשמחות
600 גרם ביסקויט כהה טחון
600 גרם ביסקויט בהיר טחון
3.5 כוסות חמאת בוטנים
700 גרם שוקולד מריר
200 גרם שוקולד לבן פרווה
דף טרנספר- לא חובה
בסיר קטן ממיסים 500 גרם שוקולד מריר עם 1.5 כוסות חמאת בוטנים.
שמים בקערה גדולה את הביסקויט הכהה הטחון ויוצקים מעליו 2/3 מקרם השוקולד וחמאת הבוטנים. מערבבים היטב, רצוי במיקסר ושוטחים בתבנית מרופדת בניר אפיה.
מעבירים לקירור והתקשות.
מוסיפים לקרם השוקולד הנותר 1.5 כוס חמאת בוטנים ו 200 גרם שוקולד לבן. ממיסים ומערבבים עם הביסקויט הבהיר הטחון. שוטחים מעל לשכבה הכהה.
שוב מקררים להתקשות.
ממיסים בסיר 200 גרם שוקולד מריר ואת חצי כוס חמאת הבוטנים הנותרת. יוצקים מעל לשכבה הבהירה.
מניחים בזהירות דף טרנספר מעל לשוקולד כאשר ההדפס כלפי מטה וצמד לשוקולד. מחליקים להוצאת בועות אויר כלואות.
מקררים היטב ועדיף בהקפה עד להתקשות מוחלטת של השוקולד.
מסירים בזהירות את דף הטרנספר.
ממתינים שהעוגה לא תהיה קפואה מדי ופורסם בסכין לחיותך עוגות בזהירות.
עוגת שכבות שוקולד ושקדים
לבסיס:
4 ביצים
1 כפית א. אפיה
1.5 כוסות סוכר חום דחוס
3 כוסות קמח שקדים
3 כוסות קמח
2 סוכר וניל
3/4 כוס שמן
1 כוס שוקולד צ'יפס
לשכבת השוקולד
4 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס שוקולית
1 כוס קמח
1/2 כוס שמן
חצי כפית אבקת אפיה
מערבבם בקערת המיקסר את רכיבי הבסיס לבצק. שוטחים בידיים לחות בשכבה דקה בתבנית מרופדת בניר אפיה
אופים כ-10 דקות.
מפזרים שוקולד צי'פס מעל לעוגה האפויה למחצה.
באותה קערה, ללא שטיפה, מערבבים היטב את רכיבי השכבה השניה, הכהה.
יוצקים מעל לשוקולד צ'יפס
מחזרים לתנור לאפיה של עוד כ-25 דקות להתייצבות של העוגה.
הערה: אפשר להוסיף גנאש מעל לשכבה הכהה. חשבת על זה רק אחרי שכבר פרסתי את העוגה אז ויתרתי.
כל העוגות- תבנית תנור, מדידה בכוסות חד פעמי לשתיה קרה
עוד
3 מתוך 8 שהכנתי אתמול והיום. רק אלו חדשות.
מוצלחות.
שוות
והעיקר---------- קלות להכנה!
עוגת וניל מייפל ושקדים
6 ביצים
1 כוס סוכר
1/2 כוס סירופ בטעם מייפל
3 כפות אבקת פודינג וניל
2 כוסות קמח
1 כוס שמן
1 אבקת אפיה
100 גרם גפרורי שקד מולבן
כחצי כוס סירופ בטעם מייפל
מקציפים בוו בחושות ביצים וסוכר במשך כ-4 דקות.
מוספים שמן בזרם דק.
מוסיפים את יתר הרכיבים למעט גפרורי השקד המולבן והחצי כוס הוסף של סירופ מייפל
יוצקים את הבלילה לתבנית מרופדת בניר אפיה
מפזרים גפרורי שקד מולבן
מזלפים כחצי כוס סירופ מייפל על השקדים
אופים ב 180 מעלות כחצי שעה להשחמה נאה
עוגת ביסקוטים, שוקולד וחמאת בוטנים- ללא אפיה
עוגה לא זולה. אבל- מתקבלות ממנה כ-100 קוביות קטנות. המראה שלה אלגנטי. מתאים ממש לשמחות
600 גרם ביסקויט כהה טחון
600 גרם ביסקויט בהיר טחון
3.5 כוסות חמאת בוטנים
700 גרם שוקולד מריר
200 גרם שוקולד לבן פרווה
דף טרנספר- לא חובה
בסיר קטן ממיסים 500 גרם שוקולד מריר עם 1.5 כוסות חמאת בוטנים.
שמים בקערה גדולה את הביסקויט הכהה הטחון ויוצקים מעליו 2/3 מקרם השוקולד וחמאת הבוטנים. מערבבים היטב, רצוי במיקסר ושוטחים בתבנית מרופדת בניר אפיה.
מעבירים לקירור והתקשות.
מוסיפים לקרם השוקולד הנותר 1.5 כוס חמאת בוטנים ו 200 גרם שוקולד לבן. ממיסים ומערבבים עם הביסקויט הבהיר הטחון. שוטחים מעל לשכבה הכהה.
שוב מקררים להתקשות.
ממיסים בסיר 200 גרם שוקולד מריר ואת חצי כוס חמאת הבוטנים הנותרת. יוצקים מעל לשכבה הבהירה.
מניחים בזהירות דף טרנספר מעל לשוקולד כאשר ההדפס כלפי מטה וצמד לשוקולד. מחליקים להוצאת בועות אויר כלואות.
מקררים היטב ועדיף בהקפה עד להתקשות מוחלטת של השוקולד.
מסירים בזהירות את דף הטרנספר.
ממתינים שהעוגה לא תהיה קפואה מדי ופורסם בסכין לחיותך עוגות בזהירות.
עוגת שכבות שוקולד ושקדים
לבסיס:
4 ביצים
1 כפית א. אפיה
1.5 כוסות סוכר חום דחוס
3 כוסות קמח שקדים
3 כוסות קמח
2 סוכר וניל
3/4 כוס שמן
1 כוס שוקולד צ'יפס
לשכבת השוקולד
4 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס שוקולית
1 כוס קמח
1/2 כוס שמן
חצי כפית אבקת אפיה
מערבבם בקערת המיקסר את רכיבי הבסיס לבצק. שוטחים בידיים לחות בשכבה דקה בתבנית מרופדת בניר אפיה
אופים כ-10 דקות.
מפזרים שוקולד צי'פס מעל לעוגה האפויה למחצה.
באותה קערה, ללא שטיפה, מערבבים היטב את רכיבי השכבה השניה, הכהה.
יוצקים מעל לשוקולד צ'יפס
מחזרים לתנור לאפיה של עוד כ-25 דקות להתייצבות של העוגה.
הערה: אפשר להוסיף גנאש מעל לשכבה הכהה. חשבת על זה רק אחרי שכבר פרסתי את העוגה אז ויתרתי.
כל העוגות- תבנית תנור, מדידה בכוסות חד פעמי לשתיה קרה
עוד
עוגות/עוגיות - השמחה - שלנו, הרווח - שלכם!
סכין ארוכה שיש לה ידית מ- 2 צידיה וחותכת אורך עוגה שלימה ורוחב עוגה שלימה במכה אחת מישהו מכיר קישור?
www.prog.co.il
נערך לאחרונה ב: