אז יש המוןןןן עוגות ומתכונים
ללא שרויה ועם שרויה ללא קמחים ורק עם שקדים
בחרתי להביא לכם עוגה טעימה במיוחד נימוחה ושוקולדית , יצא לי לפגוש כמה מתכונים דומים ממש אבל עשיתי מעט שינויים שלי ובעיני היא עוגה מנצחת ,שהסמל שלה שלא מאמינים שהיא של פסח , נימוחה בפה והיא לא שרויה (לאלו שנוהגים). ,
כמה דקות הכנה ותוצאות מושלמות
כמובן רק בס"ד!!
המתכון מתאים לתבנית חד פעמית רגילה
לפירורים :
2 ו-1/4 כוסות קמח תפו"א
3/4 כוס שמן
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס אגוזים או שקדים טחונים
1 ביצה
לתערובת השוקולד:
לבשל בסיר על אש נמוכה::
250 גר' שוקולד מריר
2 כפות קקאו איכותי
3/4 כוס סוכר
2 סוכר וניל
1/2 כוס מים
1/4 כוס יין מתוק
1/2 כוס שמן
לבשל עד להמסה ולכבות
ואז להוסיף:
3 ביצים ולערבב היטב
לשטוח בתבנית בינונית על נייר אפייה 3/4 מכמות הפירורים ולשפוך את תערובת השוקולד מעל ולפזר את הפירורים הנותרים מלמעלה בעדינות שלא ישקע מידי
לאפות בין 20- 30 דקות תלוי בתנור שיש לך עד להזהבה והשחמה נאה
לא לאפות מידי , שישאר מעט רטוב, נימוח ועסיסי
לקרר היטב ולחתוך לקוביות יפות !
נשמר היטב בהקפאה!
קבצים מצורפים
נערך לאחרונה ב: