סיפור משותף בהמשכים - נספח

תמרוז

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
שימי הלביש את המשקפיים, הוא קצת הסתחרר, המשקפיים של אחותו היו במידה 4 והראייה שלו היא 6/6.
ובדיוק לכן הוא הלביש אותם, בדיוטי פרי היו הרבה פרסומות, הוא העדיף לא להסתכל, ולא להסתכן. זה עזר לו להתגבר על עצמו. ככה הכי טוב.
הם ישבו באמצע, וחיכו שהזמן יעבור, אוכלים ארוחת בוקר טובה, כל אחד כפי שציידו אותו.
"אולי נלמד משהו?" הציע נתי, כנראה שממש שיעמעם לו.
"אנחנו כבר צריכים להתארגן, תברכו ברכה אחרונה, ונזוז, עוד מעט ייפתח כבר הבורדינג" זירז יענקי
אחרי שלוש דקות ושני שניות בדיוק ע"פ שעון ה"קסיו" של נתי, הם כבר עמדו בפתחו של השרוול, ממתינים להיכנס.
"פעם ראשונה שאתה טס?" שימי עזב את החלון סוף סוף והביט בנתי
"כן, ואני מקווה שזה לא הפעם האחרונה" הוא שב לחלון, מתחת הים היה פרוש, למלוא רוחב העין
"אחרת איך תחזור, אם לא בטיסה?" גיחך יענקי. למזלם הם הצליחו לשכנע את הגברת שהייתה אמורה לשבת בין יענקי לשימי לעבור למקום של נתי שהיה אמור לשבת בין זוג ערבים לא שמנים.
"תצלם אותי" יענקי נעמד והגיש מצלמה לשימי, שימי תקתק כמה תמונות והחזיר את המצלמה ליענקי שהתיישב לבנתיים
דיילת ניגשה אליהם והצביע על המצלמה, תוך דיבור מהיר באנגלית מזוויעה
"היא אומרת שצילמת גם אותה, אתה צריך למחוק את התמונות" תרגם נתי
"איזה אנטישמיות" נאנח יענקי, הוא לקח את המצלמה ועבר על התמונות, הדיילת המתינה לידו, לראות שהוא מוחק, היא חייכה אליו חיוך קר, רק הפה בלי העיניים.
"היא לא סתם אנטישמית, היא אנטישמית נחמדה"

זה לא GPT, זה אני. מה אומרים? (זה בסדר המריחות, או שלהוריד? בסך הכל רציתי לתאר טיסה סטנדרטית וקצת לקדם את הסיפור)

נערך לאחרונה ב:

.Etti G

משתמש פעיל
נתקלתי רק עכשיו בסיפור, חמוד ממש!!

אשמח להוסיף פרק,
אפשר להוסיף לפי דמיוני האישי?,
אין לי כוח לעבור על כל האשכול וההצעות לעלילה

תמרוז

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
נתקלתי רק עכשיו בסיפור, חמוד ממש!!

אשמח להוסיף פרק,
אפשר להוסיף לפי דמיוני האישי?,
אין לי כוח לעבור על כל האשכול וההצעות לעלילה
תודה!
נשמח שתוסיף פרק.
אתה יכול להוסיף משהו שלא מתנגש עם ההצעות עלילה. כמו להוסיף את הפרק שאני ניסיתי לכתוב (ההודעה שלפניך) וממש לא אהבתי את התוצאה (כמו כולם פה).
אך אל תמציא משהו חדש, כי יש פה עלילה כבר וא"א לעשות משהו חדש בלי הסכמה מאחרים.
בא לך לכתוב את הפרק שבו שימי וחבריו טסים?

אבי 10000

משתמש פעיל
כתיבה ספרותית
שימי הלביש את המשקפיים, הוא קצת הסתחרר, המשקפיים של אחותו היו במידה 4 והראייה שלו היא 6/6
לא נראה לי שמותר להזיק לעינים בצורה כזאת, אולי אפשר שהיה לו מינוס במשקפיים והוא הוריד אותם, או לחילופין הסתכל בספר...
וממש לא אהבתי את התוצאה (כמו כולם פה).
למה זה יפה מאוד, וכולם פה אהבו (מה לעשות ש"כולם פה" זה לא הרבה במיוחד)

תמרוז

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
לא נראה לי שמותר להזיק לעינים בצורה כזאת, אולי אפשר שהיה לו מינוס במשקפיים והוא הוריד אותם, או לחילופין הסתכל בספר...
אחי עשה ניתוח לייזר לעיניים. המנתחת, נתנה לו את הטיפ הזה.
אז אם רופאת עיניים נותנת טיפ לשים משקפיים כשנימצאים במקומות לא צנועים, כנראה שזה בסדר (אם זה לא שימוש גורף)
למה זה יפה מאוד, וכולם פה אהבו (מה לעשות ש"כולם פה" זה לא הרבה במיוחד)
תודה.
אני יודעת שנמאסתי על הציבור פה, כי אני משועממת ולא מפסיקה להגיב.

שיבת ציון

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
אני יודעת שנמאסתי על הציבור פה, כי אני משועממת ולא מפסיקה להגיב.
שלא תעזי להפסיק להגיב. ואם את פה כי את משועממת, אות וסימן הוא כי השעמום הוא דבר מבורך.

נ. ב.
אולי תעלי עוד פרק, ארוך יותר, לסיפור? נגמר לי מהר מדי (מהר מהר מדי...). הטיסה היא פרק זמן ארוך מספיק בשביל דיונים פילוסופים כמו שלך על לנסוע- לא לנסוע-לכייף- לבלות- להתפלל- לשים משקפיים שיגרמו לך ללכת כמו שיכור... וכולי וכולי. ובאמת, מחכה. אוהבת ממש את הכתיבה שלך!

תמרוז

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
שלא תעזי להפסיק להגיב. ואם את פה כי את משועממת, אות וסימן הוא כי השעמום הוא דבר מבורך.

נ. ב.
אולי תעלי עוד פרק, ארוך יותר, לסיפור? נגמר לי מהר מדי (מהר מהר מדי...). הטיסה היא פרק זמן ארוך מספיק בשביל דיונים פילוסופים כמו שלך על לנסוע- לא לנסוע-לכייף- לבלות- להתפלל- לשים משקפיים שיגרמו לך ללכת כמו שיכור... וכולי וכולי. ובאמת, מחכה. אוהבת ממש את הכתיבה שלך!
תודה.
ולמה שאת לא תעלי?

תמרוז

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
להעלות את המיני פרק שכתבתי?
או עדיף לתת למישהו אחר לעשות את זה?
(אפילו לתת לGPT הזדמנות נוספת. סתם. בחיים לא)

שיבת ציון

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית

אריה גלבר

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
@תמרוז פרק יפה ומקדם את הסיפור
שימי הלביש את המשקפיים,
לפיכך גם בימינו נעליים, סנדלים או מגפיים נועלים, חגורה חוגרים, תכשיטים (ובכללם שעון) עונדים, עניבה עונבים (הפועל ענב – מלשון חכמים), ואת המשקפיים, המשתפּלים משני צידי האף כמו רגליו של הרוכב על חמור או על אופַנּוע, מרכיבים.

mic003

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
עריכה תורנית
היום יום חמישי, ז' באלול. ההצבעה נסגרת ברגע זה.
שימי הוא ליטאי.
לפי ההצבעה, של 15 ליטאי. 7 חסידי.
מחאה!
למה לא מזרחי?
מה רע בשימי מרוקאי או תימני, ולמה אני היחיד שחושב על זה?

brachy 100

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
עריכה והפקת סרטים
מחאה!
למה לא מזרחי?
בגלל שמרוקאים ותימנים הם עוד יותר לא סגנון ר' שעייה בן רב משה...

mic003

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
עריכה תורנית
בגלל שמרוקאים ותימנים הם עוד יותר לא סגנון ר' שעייה בן רב משה...
לא מדויק.
לדעתי, יש יותר סיכוי שבחור ישיבה מרוקאי (אולי תימני פחות) יטוס לקרעסטיר, מאשר בחור ישיבה ליטאי.
בסופו של דבר, קברי צדיקים זה ערך חזק במסורת עדות המזרח, ואצל מרוקאים צדיק הוא צדיק ולא משנה מאיפה הוא בא.
אני חושב שיכול לצאת רק טוב מיציאה מהקופסה של דמויות ספרותיות חרדיות קלאסיות שהן בדרך כלל אשכנזיות עם משפחות מושלמות. לדעתי, יהיה מרתק לקרוא סיפור על דמות שבאה ממשפחה ספרדית, תימנית, או אולי אפילו משפחה של חוזרים בתשובה (אם יש לכם אומץ), כאשר העניין לא תופס את עיקר הסיפור, אלא הוא רק מציין את השתייכות הדמות, בלי להבליט מצד אחד אבל גם בלי להסתיר ולהחביא מצד שני.
זה יכול ללמד המון על מנטליות לא מוכרת, על ערכים משותפים אבל קצת שונים, על אנשים שחיים טיפונת אחרת ונראים קצת אחרת, אבל הם אותו דבר כמונו.
טוב, חפרתי... תמשיכו לבנות את הסיפור הנוכחי, אבל תזכרו את זה בסיפור הבא.

אבי 10000

משתמש פעיל
כתיבה ספרותית
מחאה!
למה לא מזרחי?
האמת שחשבתי על זה...
אבל עם יד על הלב, אתה מכיר ספרדי שקוראים לו שימי (ולא שמעון)
ויוצר הפרוייקט יצר אותו עם שימי...
אבל למה שלא תפתח זווית בעלילה עם דמות כלבבך ?
הרב של הונגריה,
העורך דין,
ועוד...
מחכים לפרק...

תמרוז

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
חשבתי על זה, ורציתי לעשות על זה הצבעה. אך חשבתי שזה פחות משנה אם הוא אשכנזי או ספרדי.
האמת שחשבתי על זה...
ויוצר הפרוייקט יצר אותו עם שימי...
הרב של הונגריה,
העורך דין,
ועוד...
מחכים לפרק...
בואו לא נסבך את העלילה יותר. עם דמויות מורכבות, זה יצא לנו בסוף סדרה של 3 ספרים של 870 עמודים בכל אחד מהם.
אולי זה מה שאתם רוצים, כרגע צריך לבנות את העלילה, שכרגע קצת צולעת עם סתירות.
לפיכך עיברו לכאן ותעזרו לנו.

תמרוז

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מחאה!
למה לא מזרחי?
בוא, לך לקפלן, תעשה שם מחאה. ;)

התחילו סיפור, א"א לשנות.
אני מבינה את הרצון, אך זה קצת מאוחר.

mic003

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
עריכה תורנית
האמת שחשבתי על זה...
אממ... האמת, שאני מכיר שימי אחד ספרדי.
חוץ ממנו אני לא מכיר עוד, אבל אני גם לא מכיר הרבה שמעון, והמעטים שהכרתי נקראו על פי רוב בשם המשפחה שלהם, כך שאין לי מושג איך קוראים להם בבית.
בכל אופן, זה לא ממש חשוב לי, רק נקודה למחשבה.
הרב של הונגריה,
העורך דין,
ועוד...
אולי על הרב של הונגריה הייתי כותב, רבנים מעניינים אותי כי הם דמויות הרבה יותר חיות ומרתקות מאלו שמנסים לצייר אותם בספרים. זה יקרה רק אם אשתכנע שזה נחוץ לעלילה ובלעדי זה אמינות העלילה תיפגם, אחרת אין הצדקה לכתוב על זה רק כי הדמות מעניינת אותי.

אבי 10000

משתמש פעיל
כתיבה ספרותית
אממ... האמת, שאני מכיר שימי אחד ספרדי.
חוץ ממנו אני לא מכיר עוד, אבל אני גם לא מכיר הרבה שמעון, והמעטים שהכרתי נקראו על פי רוב בשם המשפחה שלהם, כך שאין לי מושג איך קוראים להם בבית.
בכל אופן, זה לא ממש חשוב לי, רק נקודה למחשבה.

אולי על הרב של הונגריה הייתי כותב, רבנים מעניינים אותי כי הם דמויות הרבה יותר חיות ומרתקות מאלו שמנסים לצייר אותם בספרים. זה יקרה רק אם אשתכנע שזה נחוץ לעלילה ובלעדי זה אמינות העלילה תיפגם, אחרת אין הצדקה לכתוב על זה רק כי הדמות מעניינת אותי.
ומי יחזק את שימי בכלא ?
ומי ידאג לו לאוכל בהכשר שלו ?
ומי פועל מתחת לפני השטח נגד האנטישמיות ? לא קשה לקשר לעלילה...

קדימה !

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  58  פעמים

לוח מודעות

למעלה