וגם זה לא תמיד יכול לנכוח לפני הכלשיקולים מושכלים (בריאות וכדו')
וגם זה לא תמיד יכול לנכוח לפני הכלשיקולים מושכלים (בריאות וכדו')
אני לא יודעת איך ולמה הרגלת את הילדים שלך מגיל אפסמוזמנת לקחת את הילדים שלי לשבוע ולראות אם את מצליחה להביא להם את כל מה שאת אומרת שאין מצב שלא....
כן הם יגיעו לידי כמעט רעב ותשישות...
הלואי עלי, אני ממש מקנאה כשאני רואה ילדים אוכלים כל מיני ממרחים וירקות ופרות, בכלל יוצאת לי הנשמה אבל מה לעשות אני לא זכיתי...
ולשמוע את הילדים אומרים אמא אני רעב/ה וכל מה שאני מציעה אין מצב שמסכימים לאכול...
אני אגב אוכלת הכל והכי אוהבת אוכל מבושל מגוון וכד' אבל רק אני (ובעלי)
אז חסר לך הרבה ידע, ואשמח לתת לך בקצרה, מוזמנת ללמוד על זה עוד קצת.זה תפס אותי
למה לדעתך זה פחות מזיק?
תמרים זה סוכר פירות שמתפרק צ'יק צ'ק *בתוספת* עוד כמה סיבים, מינרלים וויטמינים.
אבל הסוכר הוא סוכר
ואין בו חלבון מזין או כל דבר מזין אחר.
וגם תמר פחות מזיק לשיניים מטופי? רק בגלל שהוא מהטבע הוא לא פחות מזיק.
ממליצה להפעיל את ההיגיון או לפחות להסתמך על רופאים/מחקרים
ובכלל, פיתה עם שכבה דקה של חומוס/גבינה -
כמה חלבון זה כבר מכיל? כמה משמעותי זה להתפתחות או למח? או לרמת השובע?
אף אחד לא יומר לך שממרח תמרים טעים יותר משוקולדבלת"ק חלקי.
אין להכחיש שלחם עם שוקולד לא בריא.
ופיתה עם שכבה דקה של גבינה בטוח לא מזיקה, לא כמו שוקולד בלחם.
וסוכר של פירות הוא פחות מזיק.
אבל פעם בתקופה, זה נחמד מאד.
אני חושבת שכל הקטע של הבריאות הוא עניין של אופי.
אני חיה על ירקות וכל היום מחפשת מתכונים מעניינים ובריאים להכין.
אבל איתי בבית גדלו עוד כמה שהיו משתוקקים לגדל עצים של שוקולד ומתוקים בבית.
אי אפשר להכריח ילד לאכול רק מאכלים בריאים, ואם הוא לא אוהב- שלא יאכל כלום. כי זה שאין משהו אחר- יגרום לו לחפש אוכל במקום אחר, לא לרעוב. כי לרעוב זה לא פונקציה.
אני מעדיפה שהילד שלי יאכל קצת לא בריא, ואני אשלח אותו לרופא שיניים.
מאשר שאני אצטרך לשלוח אותו לפסיכולוג שיספר לו שהוא היה צריך לחפש אוכל בפחים (ג'אנקפוד או לא ג'אנקפוד )
ואגב, כל המרצים על הסכנות והרעלים שיש באוכל- החיים הם רעל קטלני. עוד לא קם מישהו שיצא מהם בחיים
צריך לקחת בפרופורציות התייחסות לדברים, בלי לזלזל כמובן. יש עניין של 'ונשמרתם'.
אז מי שמצליח לגרום לילדים שלו לאהוב לחם חום וטחינה- אשריו, ומאחלת לו שכל החיים הם יאהבו ממרח תמרים עם אגוזים ויעדיפו את זה על פני צ'יפס עתיר שומן או שוקולד עם סוכריות.
לא לכל אחד זה מתאים.
בהצלחה!
בקשר לשאלה המקורית של פותחת האשכול-
מישהי אמרה לי פעם ששוקולד בלחם גורם לה קונוטציה מזניחה, כי שוקולד הוא מאד מלכלך, ואחרי הלחם השוקולד נמרח על כל הרדיוס הקרוב , אז זה מוזנח כזה... לא לגמרי מסכימה איתה אבל נקודה.
לדעתי כל עוד זה במינון, וזה לא נובע מעצלנות- אין פה שום הזנחה...
כן, מדעית ומעשית כשהגוף מקבל באמת את כל מה שהוא זקוק לו, הצורך למתוק יורד פלאים (לא אמרתי לא נמשך, אמרתי נמשך פחות)למה, הגוף שלנו המבוגרים לא נמשך למתוק, גם כשאנחנו במודעות לבריאות??
זה תאוריות טובות וחשובות
ואנחנו צריכים להיות מכוונים לתת לילדים מזון הכי בריא שאפשר
אבל למנוע מהם בכזאת רמה מאכלים ומשקאות שרב העולם אוכלים - יוצר תחושת חסר.
תנסי לבדוק אובייקטיבית האם באמת הילדים שלך לא צורכים מתוק במקום שזה זמין להם ואת לא רואה...
אני גם חושבת כמוךכן, מדעית ומעשית כשהגוף מקבל באמת את כל מה שהוא זקוק לו, הצורך למתוק יורד פלאים (לא אמרתי לא נמשך, אמרתי נמשך פחות)
ואני אחזור שוב-הם צורכים מתוק במקומות אחרים מול עיני והכל בסדר. העיקר זה לא היום יום שלהם
מסכימה עם כל מילה רק חולקת בדבר אחד-זה עניין של סדרי עדיפויותזה תירוץ כלל לא מגוחך!
יש אמהות שבאמת אין להן זמן!
אין לי מושג כמה ילדים יש לך, במה את עוסקת וכמה עזרה יש לך מסביב.
אבל תכירי בעובדה שיש אמהות שנמצאות מעל ל-10 שעות ביממה מחוץ לבית.
לא די שלא נשאר כמעט זמן, זה גם סוחט ומעייף.
ובנוסף יש להן רצף יפה (ב"ה!) של זאטוטים שכל אחד דורש את שלו, ולחלקן גם אין משפחה תומכת.
ועם כל הכבוד לתזונה בריאה, ויש כבוד! והרבה! זה לוקח הרבה יותר זמן ומשאבים.
זה לא תירוץ. זאת מציאות חיים של הרבה משפחות שחיות בדור המטורף הזה.
וכן, אנשים חושבים מה יהיה הכי זול לשלוח כי יש כאלו ש-30 ש"ח יכולים להוציא אותם מאיזון.
מציאות שקיימת הרבה במחוזותינו.
אני למשל ממש נהנית כשהבת שלי חוזרת מהגן עם פרס בשקל ולא ממתק.
אבל- בחישוב מהיר פרס בשקל עבור גן של כ-35 ילדות זה 35 ש"ח. לעומת מארז של 40 ממתקים ב-12 ש"ח.
תכפילי בכמות הילדים בבית, ימי ההולדת וקבלות השבת.
לכם יש את האפשרות- נהדר! כולנו נשכרים מזה. אבל חשוב להיות פתוחים ורגישים להבין שיש כאלו שהחיים שלהם שונים. ולכבד את זה. ודאי לא לבוא אליהם בטענות.
לכעוס באופן גורף על אנשים שמונעים מטעמי חיסכון = חוסר רגישות!
כל מילה.
עשיתי פעם דיאטה של שבועיים שאסור לצרוך סוכר כלל! גם לא פחמימות.
בהתחלה ממש קשה. אח"כ פחות.
אחרי שבועים חזל"ש.
בתכל'ס הדחף למתוק ירד פלאים והדיאטה הביאה הרגלים חדשים ונפלאים.
ממליצה!
(נשים בהריון/ מניקות מוכרחות לצרוך את הפחמימה)
מרגיש לי קצת ניתוק. סליחה.מסכימה עם כל מילה רק חולקת בדבר אחד-זה עניין של סדרי עדיפויות
את לא תמנעי מילד אשפוז כי אין לך זמן להיות איתו בבית חולים חו כי את בעבודה מטורפת נכון?
גם לא תמנעי ממנו מורה פרטי לקריאה אפילו שזה יקר
ולא תשלחי ילדים עם חורים בבגדים כי יקר עכשיו לקנות חדש.
אם תשבי עם עצמך מול המשאבים שלך-הזמן והכסף
תראי שאת בוחרת איך לחלק אותם לפי מה שחשוב לך
ואם בריאות הייתה אצלך במקום גבוה יותר היית מוצאת לה גם זמן וגם כסף.
זה ההבדל ביננו
לסיכום: אם יש זמן ויש כסף מוציאים על מה שחשוב יותר.ואם בריאות הייתה אצלך במקום גבוה יותר היית מוצאת לה גם זמן וגם כסף.
זה ההבדל ביננו
אני שנים טוענת שלא יתכן שנוצרת התניה אצל ילדים שהנאה = ממתקים.ומבחינת הממתקים בגנים - יתכן והפתרון הפשוט יותר יהיה להגביל את הכמות
אין צורך שכל מסיבה כל הילדים יביאו ממתקים, וביומולדת יחלקו שקית שלמה של ממתקים...
אני שמחה לשמוע שעובד לךאני לא יודעת איך ולמה הרגלת את הילדים שלך מגיל אפס
אז להביא לי אותם לשבוע זה לא מדד לכלום.
מה יש לך בבית? מה האוכל הראשון שילד קיבל? (מעדנים עתירי סוכר? מטרנה שלב 3? חטיפי 'בריאות' לילדים? לחם לבן?) אם הטעמים הראשונים שלהם זה מתוק, ויש אחכ בשפע מזה בבית אז מאוד קשה שילד יאהב פירות וירקות. הטעם שלהם הרבה יותר בסיסי
כדי שילד לא ירצה לברוח מתזונה בריאה הוא צריך להתרגל לזה מהביס הראשון
אני גדלתי בבית שלא היו בו ממתקים, חטיפים היה רק בשבת, פטל לא נכנס מעולם, ירקות חיים בשפע בכל ארוחה ופירות במקרר תמיד.
ואני אוהבת מאוד סלט, ולחם כוסמין, ופירות ואוכל בריא ומזין
וגם עוגות וחטיפים והם תמיד ישארו טעימים ואני תמיד אהיה באכילה מודעת מולם
וכן גם אני קנאתי בילדות שמביאות שוקולד בלחם, לכן הפתרון הוא להביא גם?
אולי פשוט ללמוד להתמודד עם קנאה?
מה שיפה פה בינתיים זה שנראה ש(כמעט)כל הזועקות מול הרגלי בריאות בטענה שאחכ ילדים משלימים את זה באירועים וקידושים, מבחינתן בריאות זה לחמניות שחורות יבשות ועלים חסרי טעם.
חברות-תתקדמו!!
ותבדקו אם זה לא נובע מעצלות להשקיע בתזונה נכונה לילדים
אז חסר לך הרבה ידע, ואשמח לתת לך בקצרה, מוזמנת ללמוד על זה עוד קצת.
הגוף שלנו נברא עם התאמה לסוג אחד של סוכר-סוכר פירות. זה הסוכר היחיד שנכון לגוף שלנו
ותזכרי שהגוף חייב סוכר=אנרגיה כדי לחיות
השאלה איזה סוכר והתשובה היא סוכר=פחמימות מורכבות שמתפרקות באיטיות במערכת העיכול שומרות על איזון של רמת סוכר במערכת הדם ולא פוגעות במוח (הסוכרים האחרים פוגעים במוח בצורה ישירה)
הסוכרים הפשוטים היחידים שמתנהגים בגוף כמו פחמימות מורכבות זה פירות (ולא מיצי פירות או סוכר ללא הפרי)
כשמכניסים לגוף פרי הויטמינים ועוד חומרים שבו מאזנים את הסוכר ונותנים לגוף את האנרגיה הנכונה לו ביותר.
זה לגבי פירות באופן כללי.
לגבי סוכר לבן מול ממרח תמרים למשל-
בממרח תמרים 100% את מכניסה לילד תמרים בלבד (ותקראי מה תמר מכיל, למה את ככה מזלזלת בו?)
בסוכר לבן את מכניסה לו חומר מעובד, מזוקק, שעבר צביעה בכלור כדי לקבל את הצבע הלבן והיפה
זאת אומרת שחוץ מסוכר הכנסת לו גם קצת רעל נחמד...
ואחר כך הגוף צריך למצוא דרך להתפטר מהרעל הזה. לא רוצה לספר לך מה הדרכים של הגוף להתמודד עם הרעלים שאנחנו מכניסים לו.
מבחינת נזק לשיניים כנראה שאין הבדל, לא בדקתי- צחצוח ושמירה על בריאות השן חשובים תמיד.
והכל פה מבוסס על מחקרים זה חומר מדעי שלמדתי ולא המצאתי או קראתי בכל מיני אתרים מפוקפקים.
בנוגע לפיתה עם חומוס
דבר ראשון בקמח עצמו יש כמות חלבון גבוהה כך שלחם בלי כלום הוא בסדר גמור.
כשאני נותנת לילד בבוקר אגוזים (שומן בריא) באיזשהי צורה כבר נתתי לו מתנה גדולה-מזון שמזין את המוח ישירות
ויאפשר לו הצלחות קוגנטיביות גדולות יותר.
יודעת מה? אל תתני אגוזים
רק תחסכי ממנו את הסוכר בבוקר כבר המוח שלו יודה לך.
קלורית בלחם יש קצת פחותבלת"ק חלקי
מה עדיף לילדים
לחם כוסמין בריא וביתי+ממרח שוקולד
או לחם לבן+ממרח טונה
?
התכוונת לאופציה השניה?קלורית בלחם יש קצת פחות
מאמינה גם מבחינת סוכרים
התכוונת לאופציה השניה?
אני מציעה לקרוא את הערכים התזונתיים של החטיפים ולהשוות אותם לממתקים.אצלי ה "ממתקים" בבית הם חטיפים ושוקולד.
לדעתי חד משמעית לחם לבן וטונה. השיקול המכריע לדעתי הוא לא ההרכב התזונתי אלא ההרגל, וההרגל לשבוע מדברים מתוקים הוא הרגל מזיק עם יותר השלכות לטווח הארוך מאשר קצת יותר או פחות סוכר בארוחה מסוימת.בלת"ק חלקי
מה עדיף לילדים
לחם כוסמין בריא וביתי+ממרח שוקולד
או לחם לבן+ממרח טונה
?
זה התסריט האופטימי.הפתרון הנבון הוא לשלוח לגן עם תזונה. ההשוואה החברתית עוזרת להן לאכול לחם עם טונה (גם כן בריאות) לחם עם טחינה, לחם עם ריבה (יותר טוב משוקולד?) לחם עם סלט ביצים, וכמובן ירקות ליד.. ולחם עם שוקולד בשישי וראש חודש.
בצהרון יש אחריות לכל אבות המזון.
האמת שזה היה שיקול בשבילי להחליט גן פרטי עם ארוחה מהבית או גם עירוני עם תזונה?
לגבי החיידר באמת בעיה.. עושים מה שאפשר...
סוכר ומוח דווקא הולכים מצוין יחד. המוח שלנו אוכל אך ורק סוכר (או אלכוהול שזו צורה אחרת של סוכר).לשלוח את הילד עם כוס סוכר כי רק זה מה שהוא אוכל זה הזנחה או לא?
לשלוח ילד עם ביגוד קצר ביום קר מאוד כי הוא לא מוכן ללבוש בגד מתאים זו הזנחה?
לתת לילד בן 5 לחצות כביש לבד כי רק ככה הוא מוכן ללכת לגן זה הזנחה?
השאלה אם ברור לך שהשוקולד מזיק לו. אם ברור לך שהוא מזיק לגוף שלו, מפריע לו להתרכז אחר כך וללמוד (הסוכר והמוח ממש לא הולכים יד ביד) וממלא את הגוף שלו ברעל
אם זה ברור לך אני מניחה שלא תאפשרי את זה, ותופתעי לגלות ש-הילד לא ימות מרעב. (אגב לגבי ילדים שתקופה לא אכלו בגן- כמה זה גרוע? מי קבע כמה פעמים ביום צריך לאכול ובאיזה שעות? הגוף שלנו חכם ואם הילדה מצליחה להסתדר בלי אוכל בגן (כמובן שתמיד יהיה לה בתיק למקרה שתרצה), נניח אוכל בבית לפני וזה מספק אותה-
שיהיה לה בהצלחה. בעיני זה לא בעיה. הבן שלי תקופה ארוכה לא היה אוכל בגן לחם. אכל בבית לפני שיצא, לקח איתו משהו קטן בשקית (נושא לאכשול נוסף-שקיות הסוכר הבלתי הגיוניות שילדים מביאים איתם כל בוקר לגן) וזהו לא אכל יותר עד הצהרים והגננת דיווחה שהכל בסדר.)
לדעתי אם משהו הוא לא אופציה אצלך באותה רמה של שאר הדוגמאות שהבאתי-הילד יבין את זה גם וימצא משהו אחר.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכה
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת הַבֹּטְחִים בַּיהוָה כְּהַר צִיּוֹן לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם יֵשֵׁב:ב יְרוּשָׁלִַם הָרִים סָבִיב לָהּ וַיהוָה סָבִיב לְעַמּוֹ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:ג כִּי לֹא יָנוּחַ שֵׁבֶט הָרֶשַׁע עַל גּוֹרַל הַצַּדִּיקִים לְמַעַן לֹא יִשְׁלְחוּ הַצַּדִּיקִים בְּעַוְלָתָה יְדֵיהֶם:ד הֵיטִיבָה יי לַטּוֹבִים וְלִישָׁרִים בְּלִבּוֹתָם:ה וְהַמַּטִּים עַקַלְקַלּוֹתָם יוֹלִיכֵם יי אֶת פֹּעֲלֵי הָאָוֶן שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל: