התייעצות ממרח שוקולד בלחם, זה מוזנח לדעתכם

~נעמי~

עיצוב גרפי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
D I G I T A L
@ח.ג.ג'. :
x x xx x xxxx x"x xxxxxxxx x x x x x x xxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx xx xxxx xxx xx xxxxxxx xxx xx xxxxxx xxx xx xxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxx xx xxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxx xxx xxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxx xx xxxxx xxxxx xx xx xxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx x xxx/x xxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxx xxx/xxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxx xxx xx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxx xxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xx xx xxxx xxxxx xx xx xxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxx xxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxx xx xxxxxx xxx xxx xxxxxxx xxx xxxx xx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xx xxxxx x/xx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx xx xxx xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xx xxxx xxx xxxx xxx xxx xxxxxx xxx xx xxx xxx xxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxx xx xx xxxxx xxx xxxx xx xx xxxxxxxxx xxx xxx xxx xxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xx xx xxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxx xx xxxxxx xx xxxxxx xxx xxxxxx xx xxx xxxx xxxxxx

ח.ג.ג'.

משתמש מקצוען
סוכר ומוח דווקא הולכים מצוין יחד. המוח שלנו אוכל אך ורק סוכר (או אלכוהול שזו צורה אחרת של סוכר).
יכול להיות שכמויות גדולות מדי של סוכר
לדעתי כפית שוקולד למריחה ששמים שם על הפרוסה לא גורמת לנזק כ"כ גדול וגוף של ילדים יכול להתגבר על זה בקלות. זה לא שונה מהבסקויט שהרבה ילדים מקבלים בבוקר.
ברור שעדיף להרגיל לממרח חלבוני כמו טחינה או חביתה, אבל חבל לאכול את הלב על הדבר הזה.
בפרט אם הילד רזה והקלוריות חשובות לגדילה שלו.
סוכר פשוט שמתעכל מהר מגיע למוח בבת אחת, גורם ל"בוסט" של אנרגיה ואז לצניחה. זה מזיק לגוף, וזה מזיק גם לתפקוד של המוח.
פחמימות מורכבות מתפרקות לסוכר, אבל לוקח להן זמן להתפרק ולהיספג (זה תלוי גם בסיבים והשומן שנאכלו יחד עם הפחמימות), והן מגיעות למוח בקצב איטי לאורך זמן, שזה מה שהמוח צריך כדי לתפקד בצורה מיטבית.
(ביסקוויט זה גם ארוחת בוקר גרועה למדי).

ח.ג.ג'.

משתמש מקצוען
@ח.ג.ג'. :
x x xx x xxxx x"x xxxxxxxx x x x x x x xxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx xx xxxx xxx xx xxxxxxx xxx xx xxxxxx xxx xx xxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxx xx xxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxx xxx xxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxx xx xxxxx xxxxx xx xx xxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx x xxx/x xxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxx xxx/xxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxx xxx xx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxx xxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xx xx xxxx xxxxx xx xx xxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxx xxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxx xx xxxxxx xxx xxx xxxxxxx xxx xxxx xx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xx xxxxx x/xx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx xx xxx xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xx xxxx xxx xxxx xxx xxx xxxxxx xxx xx xxx xxx xxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxx xx xx xxxxx xxx xxxx xx xx xxxxxxxxx xxx xxx xxx xxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xx xx xxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxx xx xxxxxx xx xxxxxx xxx xxxxxx xx xxx xxxx xxxxxx
רק אצלי התגובה הזו מופיעה בצורת איקסים?

ח.ג.ג'.

משתמש מקצוען
היא הראתה לך שהתגובה הקודמת שלך נחסמה, והפכה אצל הנטפרים לאיקסים.
לקח לי זמן, אבל בסוף הצלחתי להבין מה בתגובה התמימה שלי הפריע לחסימה :LOL:. להוציא שוקולד מהארון. (נקווה שבסדר המילים הזה כבר לא יחסם...)

דיני

משתמש מקצוען
אם ברור לו ששוקולד זה לא אופציה הוא יבחר אם לא לאכול כשכולם אוכלים או לאכול משהו אחר...

השאלה למה את קוראת נזקים.
כמה את סובלת ממחלות 'קלות'? מהריונות (אם היו) קשים? בחילות? עור יבש/מגורה/ צינונים קבועים/ כאבי ראש/ מיגרנות/ דלקות/ עייפות/חוסרים בבדיקות דם/ ועוד שלל בעיות...
כל זה קשור לכמה רעל נכנס לגוף שלך וכמה הוא גם מצליח לצאת...
מעבר לזה שלתת לילד בבוקר לאכול סוכר, במקום לאכול מאכלים שמזינים את המוח
גורם ישירות לקשיי קשב וריכוז, לקושי בלימודים ועוד ועוד.
אז לא צריך למות (חו), השאלה באיזה רמה חיים...
אני מכירה הרבה אנשים שצורכים סוכר על בסיס יומיומי ולא סובלים מאף אחד מהרשימה שכתבת שם באופן קבוע.
ולחילופין
סוכר פשוט שמתעכל מהר מגיע למוח בבת אחת, גורם ל"בוסט" של אנרגיה ואז לצניחה. זה מזיק לגוף, וזה מזיק גם לתפקוד של המוח.
פחמימות מורכבות מתפרקות לסוכר, אבל לוקח להן זמן להתפרק ולהיספג (זה תלוי גם בסיבים והשומן שנאכלו יחד עם הפחמימות), והן מגיעות למוח בקצב איטי לאורך זמן, שזה מה שהמוח צריך כדי לתפקד בצורה מיטבית.
(ביסקוויט זה גם ארוחת בוקר גרועה למדי).
זה נכון, אבל עדיין מאד משתנה מאחד לשני כך שקשה לפסוק לאמא בנחרצות עשי כך ואל תעשי אחרת.
יש למשל ילד ירוד מאד מבחינה תזונתית, התיאבון לא משהו והוא נמוך מבני גילו.
תני לו עכשיו סנדוויץ עשיר הוא פשוט יחזיר אותו הביתה.
עכשיו המשימה היא בכל דרך לגרום לו לצרוך קלוריות (טוב אולי לא מחמצוצים וגלים אבל לחם הוא בכל זאת פחמימה יותר מורכבת מסוכר).
לעומת זאת ילדה שמנמנה ומפותחת שכל הזמן רעבה לפחמימות, אותה דווקא חשוב לרסן קצת ולהציע מה שיותר חלבונים במקום זה.

גם הקשר בין סוכר לקשב וריכוז הוא נכון רק לגבי חלק מסוים מאד של הילדים, ממש לא כולם ואפילו לא רובם.

ח.ג.ג'.

משתמש מקצוען
זה נכון, אבל עדיין מאד משתנה מאחד לשני כך שקשה לפסוק לאמא בנחרצות עשי כך ואל תעשי אחרת.
יש למשל ילד ירוד מאד מבחינה תזונתית, התיאבון לא משהו והוא נמוך מבני גילו.
תני לו עכשיו סנדוויץ עשיר הוא פשוט יחזיר אותו הביתה.
עכשיו המשימה היא בכל דרך לגרום לו לצרוך קלוריות (טוב אולי לא מחמצוצים וגלים אבל לחם הוא בכל זאת פחמימה יותר מורכבת מסוכר).
לעומת זאת ילדה שמנמנה ומפותחת שכל הזמן רעבה לפחמימות, אותה דווקא חשוב לרסן קצת ולהציע מה שיותר חלבונים במקום זה.

גם הקשר בין סוכר לקשב וריכוז הוא נכון רק לגבי חלק מסוים מאד של הילדים, ממש לא כולם ואפילו לא רובם.
יש את הכלל, ויש את היוצאים מהכלל.
כל דיאטנית או רופא שמבין בתזונה יגידו שמומלץ לתת לילדים פחמימה מורכבת בבוקר, ואין שום מחלוקת על זה שסוכר מזיק לילדים וכדאי לצרוך ממנו כמה שפחות.
הכלל הזה עדיין נכון, גם אם יש מקרי קצה, וגם אם יש שיקולים אחרים שצריך לאזן מולו.
עוד דבר זה שמשום מה מתעלמים מכל מה שהוא לא ילד שמחזיר את הסנדביץ' או ילד שאוכל שוקולד. מי שזה חשוב לו יתאמץ למצוא משהו שהילד לא יחזיר והוא לא שוקולד. ברוב מוחלט של המקרים זה לגמרי אפשרי, ובדרך כלל זה גם דורש יותר פתיחת ראש מאשר מאמץ להכין דברים מורכבים.

הללו

משתמש מקצוען
2 ילדים שלי לוקחים רק רק רק לחם עם שוקולד לגן / חיידר.
ממרח השוקולד אצלי בבית הוא ממרח שומשום מלא בטעם שוקולד ללא תוספת סוכר של B&D.
מובן שזה לא טהרת הבריאות, וקבלתי כבר ריקושט מהגננת על זה.
אבל כמו שנכתב קודם לא זוכרת ע"י מי: לחנך אני מחנכת בבית. אם אני מביאה משהו אחר, 99% שזה יחזור.
(ומה מקבל בחיידר מי "ששכח" לחם בבית? כמובן, לחם עם שוקולד.)
בארוחת ערב עפ"י רוב לא אוכלים אצלי לחם עם שוקולד.
(בדקתי עכשיו את הממרח. מכיל: 0.6 סוכר, כשהסוכר מקורו בשומשום המלא.)

לצערי, בדרך למוסד הלימודים יש קיוסק, מגדניה ו2 מכולות.
חברות רבות של בנותיי מצוידות בכסף וקונות בחזור ברד (הכי נפוץ) ג'לי או סתם סוכריות.
אני בהחלט תוהה מה האיזון בין שמירה על הערכים התזונתיים (ועל חסכון כספי) לבין הנורמות החברתיות.
ולא מבינה למה, למען ד', ילדה צריכה ברד בחזור מהלימודים. עוד רבע שעה מקסימום מחכה לה ארוחת צהרים / כוס מים קרים. (לא ילדות מפתח, חלקן האמא עקרת בית)

דיני

משתמש מקצוען
2 ילדים שלי לוקחים רק רק רק לחם עם שוקולד לגן / חיידר.
ממרח השוקולד אצלי בבית הוא ממרח שומשום מלא בטעם שוקולד ללא תוספת סוכר של B&D.
מובן שזה לא טהרת הבריאות, וקבלתי כבר ריקושט מהגננת על זה.
אבל כמו שנכתב קודם לא זוכרת ע"י מי: לחנך אני מחנכת בבית. אם אני מביאה משהו אחר, 99% שזה יחזור.
(ומה מקבל בחיידר מי "ששכח" לחם בבית? כמובן, לחם עם שוקולד.)
בארוחת ערב עפ"י רוב לא אוכלים אצלי לחם עם שוקולד.
(בדקתי עכשיו את הממרח. מכיל: 0.6 סוכר, כשהסוכר מקורו בשומשום המלא.)

לצערי, בדרך למוסד הלימודים יש קיוסק, מגדניה ו2 מכולות.
חברות רבות של בנותיי מצוידות בכסף וקונות בחזור ברד (הכי נפוץ) ג'לי או סתם סוכריות.
אני בהחלט תוהה מה האיזון בין שמירה על הערכים התזונתיים (ועל חסכון כספי) לבין הנורמות החברתיות.
ולא מבינה למה, למען ד', ילדה צריכה ברד בחזור מהלימודים. עוד רבע שעה מקסימום מחכה לה ארוחת צהרים / כוס מים קרים. (לא ילדות מפתח, חלקן האמא עקרת בית)
לא הבנתי למה הממרח שושמום שלך הוא לא טהרת הבריאות? נראה בריא ומזין

הללו

משתמש מקצוען
לא הבנתי למה הממרח שושמום שלך הוא לא טהרת הבריאות? נראה בריא ומזין
שומנים: 32.5, שומן רווי: 6.5, נתרן: 41
מניחה שבהשוואה לגבינה / טונה הממרח הנ"ל לא נחשב ל"טהרת הבריאות"
אין לי מצפון על הממרח, מודעת שזה הכי טוב שאני יכולה להעניק להם.
אבל השאלה אם זה מוזנח? לא.
אפילו שזה יום יום.
אפילו שזה נקרא שוקולד.

דיני

משתמש מקצוען
שומנים: 32.5, שומן רווי: 6.5, נתרן: 41
מניחה שבהשוואה לגבינה / טונה הממרח הנ"ל לא נחשב ל"טהרת הבריאות"
אין לי מצפון על הממרח, מודעת שזה הכי טוב שאני יכולה להעניק להם.
אבל השאלה אם זה מוזנח? לא.
אפילו שזה יום יום.
אפילו שזה נקרא שוקולד.
שומשום הוא "מאכל על", והשומנים שלו מזינים מאד. את יכולה להיות רגועה.
טונה גם כן מזינה אבל יש בה מתכות כבדות וחלקיקי פלסטיק כי האוקיינוסים מזוהמים ולא מומלץ לשימוש יומיומי
גבינה זה מצוין, אבל אם תשאלי טבעוניים הם ימליצו לך על שומשום

שרהק

משתמש רשום
בלת״ק חלקי
לכל אילו שהזדעקו על השוקולד- מה עם לחם לבן? אין בו כלום!
אצלינו מי שרוצה לחם עם שוקולד צריך לקחת לחם מקמח מלא, וזה באמת מזין

מרחבית

משתמש מקצוען
דיונים בנושאי בריאות ותזונה - ובכל נושא אחר - יכולים להחכים ולהועיל, כל עוד הם נעשים בצורה עניינית ובכבוד.
אבל לדון האם לתת סטיגמה של 'הזנחה' למקרה כזה או אחר - זה רעיון שלא מביא לשום דבר טוב, בלשון המעטה.

אם דווקא רוצים, אפשר להכליל אינספור דברים בהגדרה של הזנחה פיזית/ נפשית / חינוכית -
כל אחת לפי ההתנהלות שנראית לה חשובה במיוחד - והשניה לא מקפידה עליה.

מכיוון שאין הורה מושלם, ואין הורה שיכול הכל -
ולכל אחד סדרי העדיפויות שלו/ תנאי חיים שלו/ התפיסות שלו - אין לדבר סוף.

ידע ועצות פרקטיות - הן דבר שמוטב להגיש, להניח - וכל הרוצה יבוא ויטול.

שרה UI/UX

משתמש מקצוען
יוצרי ai
בלת"ק חלקי

מה עדיף לילדים
לחם כוסמין בריא וביתי+ממרח שוקולד
או לחם לבן+ממרח טונה
?
אני לא תזונאית, אבל אני הייתי מעדיפה לחם וטונה בגלל החלבון, אומגה 3 ועוד שבטונה
2 פרוסות לחם זה לא דבר גרוע ותוספת משמעותית של חלבון קונה אותי

DvoraVidman

משתמש סופר מקצוען
בלת״ק חלקי
לכל אילו שהזדעקו על השוקולד- מה עם לחם לבן? אין בו כלום!
אצלינו מי שרוצה לחם עם שוקולד צריך לקחת לחם מקמח מלא, וזה באמת מזין
בקמח חיטה לבן יש 10 אחוזי חלבון.
קמח מלא שווה יותר, נכון, אבל עדיין לא נכון להגיד על הלבן 'אין בו כלום'.
יש בו הרבה.

ח.ג.ג'.

משתמש מקצוען
מה עם לחם לבן? אין בו כלום!
פחמימות מורכבות זה לא "כלום". בפרוסה של לחם אחיד יש 3 גר' חלבון ו-1.5 גר' סיבים.
ברור שעדיף לחם מלא, אבל זה לא ההבדל בין "מזין" ל"כלום". בפרוסה של לחם מלא יש בין 3.5 ל-4.5 גר' חלבון בדרך כלל, וקצת יותר מ-2 גר' סיבים.
האם זה שווה את הסוכר והשומן הרווי של השוקולד?... לדעתי בכל מקרה לא, כי ההרגל יותר חשוב מהרכיבים.
(אצלי אוכלים רק מלא)

מרחבית

משתמש מקצוען
בלת"ק חלקי

מה עדיף לילדים
לחם כוסמין בריא וביתי+ממרח שוקולד
או לחם לבן+ממרח טונה
?
אני לא תזונאית.
לפי מיטב ידיעתי -
אם הכוונה ללחם לבן ממש (לא הלחם הרגיל) - הוא נהפך מהר מאוד לסוכר בגוף.
מצד שני הטונה הוא חלבון חשוב ויש בו עוד חומרים חשובים.
(עדיף טונה בשמן - ולסחוט את השמן ןלשפוך אותו - שאז חומרים לא טובים שיש בטונה - נכנסים לשמן, ושופכים אותם יחד עם השמן ולא אוכלים אותם).

לגבי לחם כוסמין - יש קמח כוסמין לבן, ויש קמח כוסמין מלא. צריך לראות מה כתוב.
כמובן הקמח המלא הוא בעל ערך תזונתי הרבה יותר גבוה.

ייתכן שכדאי לגוון -
לתת לפעמים את הלחם הרגיל שקונים (שהוא כאמור לא לבן לגמרי) עם שכבה עבה של ממרח טונה.
ולפעמים לתת לחם מכוסמין מלא עם שכבה דקה של ממרח שוקולד .

שוקולד עדיף בהרבה מכל הסוכריות והקשקושים למיניהם.
יש בו משהו מזין, והחומרים של הקקאו - יש בהם דברים בריאים. כמובן שהוא מלא בסוכר ושומן, לכן צריך לא להגזים.

רופא עם ניסיון רב המליץ לנו לגבי תזונה לאחד הילדים שאי אפשר היה להכניס לו כלום בלחם - להכניס לו קוביות שוקולד.

מיכל101

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
אני לא תזונאית.
לפי מיטב ידיעתי -
אם הכוונה ללחם לבן ממש (לא הלחם הרגיל) - הוא נהפך מהר מאוד לסוכר בגוף.
מצד שני הטונה הוא חלבון חשוב ויש בו עוד חומרים חשובים.
(עדיף טונה בשמן - ולסחוט את השמן ןלשפוך אותו - שאז חומרים לא טובים שיש בטונה - נכנסים לשמן, ושופכים אותם יחד עם השמן ולא אוכלים אותם).

לגבי לחם כוסמין - יש קמח כוסמין לבן, ויש קמח כוסמין מלא. צריך לראות מה כתוב.
כמובן הקמח המלא הוא בעל ערך תזונתי הרבה יותר גבוה.

ייתכן שכדאי לגוון -
לתת לפעמים את הלחם הרגיל שקונים (שהוא כאמור לא לבן לגמרי) עם שכבה עבה של ממרח טונה.
ולפעמים לתת לחם מכוסמין מלא עם שכבה דקה של ממרח שוקולד .

שוקולד עדיף בהרבה מכל הסוכריות והקשקושים למיניהם.
יש בו משהו מזין, והחומרים של הקקאו - יש בהם דברים בריאים. כמובן שהוא מלא בסוכר ושומן, לכן צריך לא להגזים.

רופא עם ניסיון רב המליץ לנו לגבי תזונה לאחד הילדים שאי אפשר היה להכניס לו כלום בלחם - להכניס לו קוביות שוקולד.
התכוונתי ללחם הרגיל
לעומת לחם ביתי מכוסמין של 80%
ולממרח טונה מוכן, לא טונה של ממש.

מרחבית

משתמש מקצוען
פחמימות מורכבות זה לא "כלום".
משהו לא מובן לי.
לחם לבן וגם תפוחי אדמה משויכים לקבוצת הפחממות המורכבות שבנויות אחרת מהפחמימות הפשוטות, ולכן הקצב שהן מתפרקות איטי יותר, והסוכר לא עולה בצורה כל-כך חדה כמו בפחממות הפשוטות.

מצד שני, כשמדברים על אינדקס גליקמי - שמודד את הקצב שבו כל פחמימה מעלה את רמות הגלוקוז בדם -
לחם לבן ותפוחי אדמה הם בעלי אינדקס גליקמי גבוה - כלומר מעלות במהירות את הגלוקוז בדם!
(לכן מומלץ לכאלה שבסיכון לסכרת - לאכול דברים אחרים במקומם - לחם מלא ולא לחם לבן, אורז מלא או לפחות בוסמטי ולא תפוחי אדמה).

שני הדברים האלה נראים סותרים. (פחמימה מורכבת שמתפרקת יותר באיטיות - אך יש לה אינדקס גליקמי גבוה שזה אומר שהיא מעלה את הסוכר במהירות בדם).
עליה מהירה של סוכר בדם וירידה מהירה שלו - זה דבר לא בריא וגם גורם שיהיו שבעים רק לזמן קצר.
לא סתם יש מתייחסים כאן ללחם לבן אחרת מלפחמימות מורכבות אחרות.
אודה למי שיש לה הסבר לזה.

אגב, אם מוסיפים שומנים למאכלים עם אינדקס גליקמי גבוה - זה גורם להם להיספג יותר לאט, וזה מונע את העליה המאוד חדה של הסוכר בדם.
אמנם לשומנים יש את הבעיות שלהם, ותלוי באיזה שומן משתמשים.

נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכה

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת הַבֹּטְחִים בַּיהוָה כְּהַר צִיּוֹן לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם יֵשֵׁב:ב יְרוּשָׁלִַם הָרִים סָבִיב לָהּ וַיהוָה סָבִיב לְעַמּוֹ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:ג כִּי לֹא יָנוּחַ שֵׁבֶט הָרֶשַׁע עַל גּוֹרַל הַצַּדִּיקִים לְמַעַן לֹא יִשְׁלְחוּ הַצַּדִּיקִים בְּעַוְלָתָה יְדֵיהֶם:ד הֵיטִיבָה יי לַטּוֹבִים וְלִישָׁרִים בְּלִבּוֹתָם:ה וְהַמַּטִּים עַקַלְקַלּוֹתָם יוֹלִיכֵם יי אֶת פֹּעֲלֵי הָאָוֶן שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה