התייעצות ממרח שוקולד בלחם, זה מוזנח לדעתכם

מה שבטוח

משתמש מקצוען
מרגיש לי קצת ניתוק. סליחה.
יש משפחות שלא יכולות לשלם על הוצאות בריאות. כן. כמו שזה נשמע.
ועל מורים פרטיים.
והילדים בהחלט לבושים לא משהו.
והבריאות חשובה להם. והחינוך. וההשכלה. והנראות של הילד.
אבל אין! פשוט אין להם אפשרות!
ואגב, בסולם הערכים וסדרי העדיפויות יש גם את בריאות הנפש של ההורים ושל הילדים. וזה אמור להיות ממוקם בראש הסולם.
ואם האמא תקרע את עצמה מעבר ליכולתיה והתוצאה תהיה אמא סמרטוטה, עצבנית ונרגנת- לא הרווחנו כלום!
(במאמר מוסגר, המהפך הנדרש לדעתי הוא להנגיש את המוזון הבריא באופן שיהיה נגיש וזול)

לסיכום: אם יש זמן ויש כסף מוציאים על מה שחשוב יותר.
אבל אם אין- לא מוציאים.
אני מסכימה איתך, ועדיין גם למשפחות כאלה אני אשמח להראות איך אפשר לתת לילדים אוכל מזין
בלי להוציא על זה הרבה כסף. אם תרצי מפורט אפשר בשמחה בפרטי.
ואפשר להכנס עמוק יותר לנושא הזה , לא כאן
בדכ נגלה שרוב רוב המשפחות לא מיצו את היכולת הכלכלית שלהם (למשל מקום המגורים שלהם משפיע על ההכנסות וההוצאות שלהם, חשבת על זה? אולי אפשר לגור במקום זול יותר ואז יהיה יותר כסף לשוטף? בקיצור- מה שאני טוענת שבדכ אם זה יהיה מאוד מאוד חשוב- יהיה לזה פתרון. ובכל מקרה אני לא מדברת על מצבי קיצון)
 

מה שבטוח

משתמש מקצוען
אני מכירה הרבה אנשים שצורכים סוכר על בסיס יומיומי ולא סובלים מאף אחד מהרשימה שכתבת שם באופן קבוע.
את רוצה את הרשימה המלאה?
דלקות אוזנים, גרון, אסטמה, וירוסים על שלל סוגיהם, מחלות חורף, מחלות ילדות, קשיים בריכוז
בעצם כל המחלות שאת מכירה, הקלות והקשות, כולן קשורות בקשר ישיר לתזונה שלנו
ובספציפיות יותר-לכמות הרעילות שנכנסת לגוף שלנו למול כמה הוא מוציא

כל אחד צריך לצרוך סוכר על בסיס יומיומי, אחרת איך יהיה לו אנרגיה
השאלה איזה סוכר, כמה, מתי, עם מה
ואיך כל אורח החיים שלו (פעילות גופנית, שינה, סטרס, שמש ועוד ועוד...)
 

ח.ג.ג'.

משתמש מקצוען
משהו לא מובן לי.
לחם לבן וגם תפוחי אדמה משויכים לקבוצת הפחממות המורכבות שבנויות אחרת מהפחמימות הפשוטות, ולכן הקצב שהן מתפרקות איטי יותר, והסוכר לא עולה בצורה כל-כך חדה כמו בפחממות הפשוטות.

מצד שני, כשמדברים על אינדקס גליקמי - שמודד את הקצב שבו כל פחמימה מעלה את רמות הגלוקוז בדם -
לחם לבן ותפוחי אדמה הם בעלי אינדקס גליקמי גבוה - כלומר מעלות במהירות את הגלוקוז בדם!
(לכן מומלץ לכאלה שבסיכון לסכרת - לאכול דברים אחרים במקומם - לחם מלא ולא לחם לבן, אורז מלא או לפחות בוסמטי ולא תפוחי אדמה).

שני הדברים האלה נראים סותרים. (פחמימה מורכבת שמתפרקת יותר באיטיות - אך יש לה אינדקס גליקמי גבוה שזה אומר שהיא מעלה את הסוכר במהירות בדם).
עליה מהירה של סוכר בדם וירידה מהירה שלו - זה דבר לא בריא וגם גורם שיהיו שבעים רק לזמן קצר.
לא סתם יש מתייחסים כאן ללחם לבן אחרת מלפחמימות מורכבות אחרות.
אודה למי שיש לה הסבר לזה.

אגב, אם מוסיפים שומנים למאכלים עם אינדקס גליקמי גבוה - זה גורם להם להיספג יותר לאט, וזה מונע את העליה המאוד חדה של הסוכר בדם.
אמנם לשומנים יש את הבעיות שלהם, ותלוי באיזה שומן משתמשים.
גם בתוך הפחמימות המורכבות יש כאלו שמתפרקות מהר יותר או לאט יותר, וזה גם כמובן תלוי בשאלה עם מה עוד זה מגיע, כך שזה לא רק שאלה של רמת המורכבות של הפחמימה עצמה. הפחמימה בלחם מלא לא שונה מזו שבלחם לבן, אבל היא מגיעה עם עוד סיבים.
אפילו לסוכר לבן רגיל (סוכרוז, סוכר שולחני) יש אינדקס גליקמי נמוך משל גלוקוז.
ההתייחסות ללחם אחיד (שהוא אפילו לא לחם לבן) בתור שווה ערך לסוכר מפספסת המון לדעתי. יש אנשים שדיבורים כאלו גורמים להם להרגיש שתזונה בריאה זה לא בשבילם, ויש אנשים שזה סתם גורם להם להפנות את המאמצים לכיוונים לא מועילים.
 

DvoraVidman

משתמש סופר מקצוען
ההתייחסות ללחם אחיד (שהוא אפילו לא לחם לבן) בתור שווה ערך לסוכר מפספסת המון לדעתי. יש אנשים שדיבורים כאלו גורמים להם להרגיש שתזונה בריאה זה לא בשבילם, ויש אנשים שזה סתם גורם להם להפנות את המאמצים לכיוונים לא מועילים.
ממש מסכימה עם זה.
 

דיני

משתמש מקצוען
את רוצה את הרשימה המלאה?
דלקות אוזנים, גרון, אסטמה, וירוסים על שלל סוגיהם, מחלות חורף, מחלות ילדות, קשיים בריכוז
בעצם כל המחלות שאת מכירה, הקלות והקשות, כולן קשורות בקשר ישיר לתזונה שלנו
ובספציפיות יותר-לכמות הרעילות שנכנסת לגוף שלנו למול כמה הוא מוציא

כל אחד צריך לצרוך סוכר על בסיס יומיומי, אחרת איך יהיה לו אנרגיה
השאלה איזה סוכר, כמה, מתי, עם מה
ואיך כל אורח החיים שלו (פעילות גופנית, שינה, סטרס, שמש ועוד ועוד...)
המחלות שאני מכירה קשורות לעוד הרבה דברים שהם לא תזונה.
זה לא נכון להעמידן על אחת ולהגיד שהכל תזונה ממש לא.

אם כבר, המרכיב העיקרי במחלות זו הנפש. "רוח איש תכלכלהו".

מתח ועצבים הם גורם פי אלף משמעותי בהתפתחות של מחלות ובהשפעה על המערכת החיסונית.
יש גם חשיפה לכימיקלים ומזהמים דרך הנשימה שמשמעותית לא פחות ממזון.
והרבה גנטיקה..
הכפית הזו של השוקולד שמורחים על הלחם, שנחליף אותה בחומוס.. פחות משמעותי. אם זה מה שהילד אוכל חבל לאכול את הלב בגלל זה. יאכל וישבע, וכשיגדל בע"ה יגוון את התפריט.
 

מי מכיר מי יודע

משתמש פעיל
סל
את רוצה את הרשימה המלאה?
דלקות אוזנים, גרון, אסטמה, וירוסים על שלל סוגיהם, מחלות חורף, מחלות ילדות, קשיים בריכוז
בעצם כל המחלות שאת מכירה, הקלות והקשות, כולן קשורות בקשר ישיר לתזונה שלנו
ובספציפיות יותר-לכמות הרעילות שנכנסת לגוף שלנו למול כמה הוא מוציא

כל אחד צריך לצרוך סוכר על בסיס יומיומי, אחרת איך יהיה לו אנרגיה
השאלה איזה סוכר, כמה, מתי, עם מה
ואיך כל אורח החיים שלו (פעילות גופנית, שינה, סטרס, שמש ועוד ועוד...)
סליחה אבל כל הרשימה לא מדויקת בכלל
אסתמה זה גנטיקה. וירוסים? בא מהאוויר... מחלות ילדות גם כן. קשיים בריכוז הגיוני לגבי האוכל
 

דיני

משתמש מקצוען
משהו לא מובן לי.
לחם לבן וגם תפוחי אדמה משויכים לקבוצת הפחממות המורכבות שבנויות אחרת מהפחמימות הפשוטות, ולכן הקצב שהן מתפרקות איטי יותר, והסוכר לא עולה בצורה כל-כך חדה כמו בפחממות הפשוטות.

מצד שני, כשמדברים על אינדקס גליקמי - שמודד את הקצב שבו כל פחמימה מעלה את רמות הגלוקוז בדם -
לחם לבן ותפוחי אדמה הם בעלי אינדקס גליקמי גבוה - כלומר מעלות במהירות את הגלוקוז בדם!
(לכן מומלץ לכאלה שבסיכון לסכרת - לאכול דברים אחרים במקומם - לחם מלא ולא לחם לבן, אורז מלא או לפחות בוסמטי ולא תפוחי אדמה).

שני הדברים האלה נראים סותרים. (פחמימה מורכבת שמתפרקת יותר באיטיות - אך יש לה אינדקס גליקמי גבוה שזה אומר שהיא מעלה את הסוכר במהירות בדם).
עליה מהירה של סוכר בדם וירידה מהירה שלו - זה דבר לא בריא וגם גורם שיהיו שבעים רק לזמן קצר.
לא סתם יש מתייחסים כאן ללחם לבן אחרת מלפחמימות מורכבות אחרות.
אודה למי שיש לה הסבר לזה.

אגב, אם מוסיפים שומנים למאכלים עם אינדקס גליקמי גבוה - זה גורם להם להיספג יותר לאט, וזה מונע את העליה המאוד חדה של הסוכר בדם.
אמנם לשומנים יש את הבעיות שלהם, ותלוי באיזה שומן משתמשים.
לחם לבן ותפוא מעלים את הסוכר במהירות, אבל הסוכר בעצמו -עוד יותר במהירות.

דרך אגב, אני מכירה מישהו שרכש לסקרנות מדבקות מהסוג שיש לחולי סכרת, שמנטרות את רמת הסוכר בדם באופן רציף. והוא גילה שאצלו הסוכר הכי קופץ דווקא מאכילה של ביצים קשות (חביתה לא)
 

מרחבית

משתמש מקצוען
ההתייחסות ללחם אחיד (שהוא אפילו לא לחם לבן) בתור שווה ערך לסוכר מפספסת המון לדעתי.
אכן לחם אחיד הוא לא לבן ממש, אלא מקמח כהה שהוא הקמח הלבן בצירוף עם חלק מהסובין - כך שהוא עדיף מלחם לבן ממש.
אני מבינה שפיתות רגילות ולחמניות רגילות - הן מקמח לבן בלבד. תקנו אותי אם אני טועה.
לכן עדיף בדרך כלל לצרוך לחם אחיד (שהוא הלחם הרגיל בחנויות) מאשר לחמניות ופיתות.

כשאופים חלות או עוגות מקמח רגיל - הוא קמח לבן ממש.
אם מחזיקים בבית גם קמח מלא - 70 או 80 אחוז - אפשר לערבב ממנו חלק בתוך הקמח הלבן - כך שזה יצא לפחות קצת מלא - כל אחד לפי מה שמתאים לה ולבני ביתה.

אין ספק שכמו בכל דבר - לא טוב ללכת בדרך של הכל או לא כלום.
 
נערך לאחרונה ב:

מרחבית

משתמש מקצוען
לחם לבן ותפוא מעלים את הסוכר במהירות, אבל הסוכר בעצמו -עוד יותר במהירות.

דרך אגב, אני מכירה מישהו שרכש לסקרנות מדבקות מהסוג שיש לחולי סכרת, שמנטרות את רמת הסוכר בדם באופן רציף. והוא גילה שאצלו הסוכר הכי קופץ דווקא מאכילה של ביצים קשות (חביתה לא)
ייתכן שהשמן בחביתה מאט את ההתפרקות - לכן ההבדל אצלו.
למה דווקא ביצים?
זה מעניין, כי שמעתי לא פעם שאכן כל אחד מגיב אחרת לכל מיני מאכלים, ולכן מי שעם סכרת או קרוב לזה - מומלץ לבדוק אינדיוודואלית מה מקפיץ אצלו את הסוכר ומה לא.
וזה מלמד גם, שהרבה כללים, אף שבנויים על סטטיסטיקות וכדאי בהחלט לקחת אותם בחשבון, הם לא סוף פסוק, ויש במקביל אינדיווידואליות, וחשוב להיות מודעים לזה.
 

מרחבית

משתמש מקצוען
כשאופים חלות או עוגות מקמח רגיל - הוא קמח לבן ממש.
אם מחזיקים בבית גם קמח מלא - 70 או 80 אחוז - אפשר לערבב ממנו חלק בתוך הקמח הלבן - כך שזה יצא לפחות קצת מלא - כל אחד לפי מה שמתאים לה ולבני ביתה.
וכן אפשר להוריד את כמות הסוכר בהדרגה אפילו לחצי ממה שכתוב במתכון לעוגה, לפעמים אפילו פחות מחצי - ועדיין זה טעים לילדים!
 

ליליאן

משתמש סופר מקצוען
סתם מענין, כשמגיעות אליה חברות אחה"צ, במה היא מכבדת אותן?

אני מביאה תפוחים ופירות הדר
נאכל יפה
בדלת לפעמים סוכריה של MUST (זה מה יש בבית) או שוקולד צ'יפס

לפעמים הפיצית כזה - צריך לקנות ממתקים באה חברה -
אפשרתי פעם פעמיים (לאור מצב החברתי :( )
אבל זה נשמע לי טירוף.
 

ליליאן

משתמש סופר מקצוען
גם לי קרה אותו דבר.
רב'ה ממלא מקום נתן לבני סוכריה על התנהגות טובה, ובסוף יום כשהציע לו עוד אחת לא רצה כי "לא אוכלים אצלינו סוכריות".
ברור ברור שאפשר להטמיע הרגלים טובים....
קשה? נכון מאוד.

גם הוא עוד יגדל
 

דיתי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
הילדים שלי גם מפונקים מאוד,
לא אוהבים שום ממרח, לא חמאת בוטנים, לא ממרח טונה, לא ממרח חלווה ולא טחינה.
רק שוקולד או גבינה.
אבל ל2 מהילדים שלי יש בכיתה ילדים רגישים לחלבי ברמה מסכנת חיים.
ולכן גם החלבי ירד מהפרק, לאחרונה קניתי את ממרח התמרים בטעם שוקולד של B אנד דיפרנט, אמרתי לילדים שזה שוקולד קצת יותר בריא ולשמחתי הרבה הם הסכימו ועכשיו הם מאוד אוהבים. להגיד לכם שזה הרבה יותר בריא משוקולד, אני לא יודעת...

לגבי כל שלל המחלות שכתבו פה,
התזונה זה רק חלק קטן ממה שיוצר אותם...
אורח החיים המטורף והמודרני, הסטרס, גם התזונה עתירת הסוכר, מזהמי האויר למיניהם (יש גם שטוענים שהחיסונים בגללם ניהיה כל האלרגיות והציליאקים) בקיצור יש המון דברים להאשים במחלות!
 

ליליאן

משתמש סופר מקצוען
ובכלל, פיתה עם שכבה דקה של חומוס/גבינה -
כמה חלבון זה כבר מכיל? כמה משמעותי זה להתפתחות או למח? או לרמת השובע?

צורכים חלבונים לא בשביל שובע (בשביל זה יש פחמימות)
וגם במיוחד בשביל המוח (יותר אומגה שלוש ועוד שלל חומרים)
חלבונים בונים שלד, עצמות שיניים, עור, שיער, וכמעט כל רקמה ונוזל בגוף
בעיקר.
וכן, הם תורמים לשובע הצורה שלא מתפתחת לשומן (זה תלוי מה האחוזון של הילד..)
אלא נכנסת ל (בונה) שריר.

השכבה הדקה היא משהו.
והיא גם תומת לגיון ולהתרגלות לטעם.
 

ליליאן

משתמש סופר מקצוען
בסיטואציה רגילה- בעיני יום יום שוקולד זה לא כדאי, אני נותנת מידי פעם כמו למשל בר''ח והזדמנויות חגיגיות.

אבל לפעמים אם יש בבית כי קנו לר"ח,
קשה ללשלוט בזה ולעמוד על זה בשאר ימות השנה
(לכן אני לא קונה)
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכה

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת הַבֹּטְחִים בַּיהוָה כְּהַר צִיּוֹן לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם יֵשֵׁב:ב יְרוּשָׁלִַם הָרִים סָבִיב לָהּ וַיהוָה סָבִיב לְעַמּוֹ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:ג כִּי לֹא יָנוּחַ שֵׁבֶט הָרֶשַׁע עַל גּוֹרַל הַצַּדִּיקִים לְמַעַן לֹא יִשְׁלְחוּ הַצַּדִּיקִים בְּעַוְלָתָה יְדֵיהֶם:ד הֵיטִיבָה יי לַטּוֹבִים וְלִישָׁרִים בְּלִבּוֹתָם:ה וְהַמַּטִּים עַקַלְקַלּוֹתָם יוֹלִיכֵם יי אֶת פֹּעֲלֵי הָאָוֶן שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה