התייעצות ממרח שוקולד בלחם, זה מוזנח לדעתכם

שימי הכבאי

משתמש מקצוען
וצריכה מחושבת היא חשובה לאורך כל החיים אצלנו למשל שותים שתיה מתוקה רק בשבת (תרכיז עם מים בריכוז יחסית נמוך ולא משקאות ממותקים)
וכשהילדים שלי התארחו אצל משפחה שהגישו רק קולה הם ביקשו מים כי הם צמאים... (וקולה לא עוזרת לצמא... למצוא את דרך האמצע... ולא להיות קיצוניים ולפתח אצל הילדים תחושת מחסור...
תחושת מחסור הרבה פעמים תלויה במה שמקובל בסביבה, למשל שתיה מתוקה ממותגת, וכשהילדים יהיו בשנות הבחרות ויכירו קצת את הסביבה, הם לא יחשבו שהם היו שונים? אני רק שאילה

שלוחא דרבנן

משתמש חדש
לכו לגן ילדים סטנדרטי
2/3 מהילדים אוכלים לחם עם שוקולד.
אולי זה רק בימים שאני נמצאת? או שהרבה אמהות אוהבות לדבר על בריאות ובתכלס...?
גם אני משתדלת לא למרוח להם שוקולד, אבל אם לילד שלי יש תקופה שהוא מוכן לאכול רק שוקולד. אז בכל מקרה אין ברירה אחרת. אם אני לא רוצה לקבל את הלחם בחזרה, שלם.
מה הקשר מה כולם עושים, אם זה בעיה אז לכולם יש מקום בגהנום...

הכהה את שיניו

משתמש צעיר
בלת"ק
אני יכול להבין את השאלה וממה היא נובעת,
לשלוח כל יום עם אותו מילוי את הסנדוויץ', ולאו דווקאנשוקולד, נראה כהזנחה...
אבל כל מקרה לגופו, לדוגמא כמו שכבר כתבו יש מצבים שרק את זה הילד מוכן לאכול, אז עדיף מכלום...

~נעמי~

עיצוב גרפי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
D I G I T A L
כן, מייד עם האימוג'י הבוכה הבנתי שלא הובנתי. אני נגד לגמרי לגמרי!
התכוונתי לשאול פיזית מאיפה. כי הילדים שלי וחבריהם פעמים רבות נכנסים וקונים שקית מלאה חמצוצים וכו'
אני נהנית בגנים שיש כללים ברורים ביום הולדת של 3 ילדות. חלק מחלקות ממתק וחלק פרס! והגננות מודיעות שמי שמביאה יותר ממה שאמרו לא מחלקים את זה!
בקשר לזה אני באמת עושה מאמץ בגן לחלק רק פרסים מהכל בשקל!
נגיד הייתי קונה חטיף לכל הגן אזור 21 שח אז עוד 10-15 והאמהות וכולם נושמים לרווחה.. אני מאד מעריכה ששולחים פרס ולא ממתק. ה15 שקל יבלעו בהוצאות או יחסכו ביקור אחד אצל רופא שיניים...

אצל הבנים הכי גרוע. כי יש שם תחרות מי בוחן משניות בע"פ- לרפואת.. לזיווג וכד' מביאים חבילת טופי ענקית וכל משנה שנבחנים בע"פ זה טופי.
חוזרים עם כמויות הזויות. (ב"ה ולצערי) ואין לי תחליף שאני יכולה לשלוח להם בסטוק כזה.. גם לא חטיפים..
זה ביום חול. בשבת שיש עליה לתורה ונהוג לחלק ממתק "מיוחד" שיצא לאחרונה בליל שבת ובבוקר ובאבות ובנים... אני מסתחררת ומודה לאנחנו וצאצאינו/ אבות ובנים שנותנים מתנה שווה פעם ב--
אם יש למישהו רעיון מה לבחון את החברים ולא טופי- יבורך ממקור הברכות. מוכנה להשקיע אבל לא בלי פרופורציה...

מאד משתדלת לקנות מהם ממתקים או להכניס לקופסת התגברות ועדיין..
דווקא בת ה-5 הכי בעניין.. היא רוצה כסף :) כמובן באגורות...

גמ"ח -

משתמש רשום
תמיד ידעתי שלשלוח ילד ללימודים עם שוקולד בלחם זה הזנחה
מה אתן אומרות??
אתן מסכימות אם זה??
לא ,
אבל זה לא כ"כ בריא ...... :cautious:
העיקר :
שימי , את מה שהילד/ה יאהבו , ולא לפי תגובתם של אחרים ..... ( זה " זריקת " כח , חום , ואהבה לילד , לכל היום ..... :love: )

שרה UI/UX

משתמש מקצוען
יוצרי ai
בקשר לזה אני באמת עושה מאמץ בגן לחלק רק פרסים מהכל בשקל!
נגיד הייתי קונה חטיף לכל הגן אזור 21 שח אז עוד 10-15 והאמהות וכולם נושמים לרווחה.. אני מאד מעריכה ששולחים פרס ולא ממתק. ה15 שקל יבלעו בהוצאות או יחסכו ביקור אחד אצל רופא שיניים...

אצל הבנים הכי גרוע. כי יש שם תחרות מי בוחן משניות בע"פ- לרפואת.. לזיווג וכד' מביאים חבילת טופי ענקית וכל משנה שנבחנים בע"פ זה טופי.
חוזרים עם כמויות הזויות. (ב"ה ולצערי) ואין לי תחליף שאני יכולה לשלוח להם בסטוק כזה.. גם לא חטיפים..
זה ביום חול. בשבת שיש עליה לתורה ונהוג לחלק ממתק "מיוחד" שיצא לאחרונה בליל שבת ובבוקר ובאבות ובנים... אני מסתחררת ומודה לאנחנו וצאצאינו/ אבות ובנים שנותנים מתנה שווה פעם ב--
אם יש למישהו רעיון מה לבחון את החברים ולא טופי- יבורך ממקור הברכות. מוכנה להשקיע אבל לא בלי פרופורציה...

מאד משתדלת לקנות מהם ממתקים או להכניס לקופסת התגברות ועדיין..
דווקא בת ה-5 הכי בעניין.. היא רוצה כסף :) כמובן באגורות...
הבן שלי מקבל באבות ובנים קלפים
לא יודעת כמה זה עולה אבל הוא חוזר זורח

דיאלוג

מהמשתמשים המובילים!
תמיד ידעתי שלשלוח ילד ללימודים עם שוקולד בלחם זה הזנחה
מוזנח מול מה?
מול כריך בריאות עם סלט חי חביתה וגבינת שמנת? ביחס לזה זה הזנחה כביכול.
מול ממרח טחינה או חלווה פשוט? למה זה הזנחה? מורחים לילד מה שהוא יאכל טוב. אם מצליחים להרגיל לממרח בריא מה טוב.. (וזה אפשרי ברוב המקרים!), אבל כממרח מול ממרח לא מבין את ההזנחה..

~נעמי~

עיצוב גרפי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
D I G I T A L
גוגואים בעונה
גולות
קלפים
כיתות גבוהות ד' ו' וח'. עכשיו צריכים רחמי שמים על חמותי רות בת שרה והם מחפשים איך לגרום לילדים ללמוד לזכותה
..
הבן שלי מקבל באבות ובנים קלפים
לא יודעת כמה זה עולה אבל הוא חוזר זורח
עכשיו לא ממש העונה. ובאזור שלנו זה לא כל כך מרגש כי יש הרבה פעמים "מפיץ" וחוזרים עם ערמות קלפים...

מחפשת משהו ברמה של מדבקות מיוחדות או רעיון אחר שיעודד בכיתות הגבוהות (ד' עוד אפשר למשוך עם עדשים למרות שזה לא הרף ולא מומלץ.. אבל לא טופי!)

בכוון הנכון

משתמש פעיל
1731535481551.png

אם הבנות :)

משתמש פעיל
אם רוצים להמנע מקרקרים ושות', מה נותנים לילדים אחה"צ כשהם רוצים לנשנש משהו בין הארוחות?
ילדים שלא אוהבים ירקות חיים, וגם לא כל כך פירות
תמרים
חמוציות
רק תעשי מזה עסק. שזה רק למי שהתנהג יפה וכדו', כדי לעורר בזה ענין

ח.ג.ג'.

משתמש מקצוען
כיתות גבוהות ד' ו' וח'. עכשיו צריכים רחמי שמים על חמותי רות בת שרה והם מחפשים איך לגרום לילדים ללמוד לזכותה
..

עכשיו לא ממש העונה. ובאזור שלנו זה לא כל כך מרגש כי יש הרבה פעמים "מפיץ" וחוזרים עם ערמות קלפים...

מחפשת משהו ברמה של מדבקות מיוחדות או רעיון אחר שיעודד בכיתות הגבוהות (ד' עוד אפשר למשוך עם עדשים למרות שזה לא הרף ולא מומלץ.. אבל לא טופי!)
במקום פרס על כל משנה, שיצברו נקודות ויקבלו בסוף משהו. אם הם בכיתות גבוהות הם לגמרי אמורים להיות מסוגלים לדחות סיפוקים ברמה הזו.
אם אפשר לעשות את זה כיתתי, עוד יותר טוב. אפשר מדי פעם לתת להם סרט עם פופקורן בכיתה, או להזמין פיצה.

ח.ג.ג'.

משתמש מקצוען
יש פה הרבה תשובות מיוחדות ומעוררות קנאה, כמו @ח.ג.ג'. ו @מה שבטוח. הלוואי עלי!
ובמיוחד "התרגשתי" מהאימוגים הבוכיים שפרגנו לי ניקים רבים לאורך האשכול. איזה רחמים על הילד!!! מחמם את הלב!!
רק מקווה שלא תתקלו בעקשנות של ילד שלא זז ממנה חודשים שלמים ושבאמת הילדים יגדלו בריאים וחזקים ולא יגנבו מתוק מאחורי הגב
הצלחות!
בררנים אמיתיים זו בעיה אחרת שהיחס אליה צריך להיות אחר.
לכל הילדים יש נטיה למתוק ומידה מסוימת של בררנות, צריך לדעת איך להנתהל נכון מול זה כדי שהילדים יפתחו הרגלים בריאים, וילד לא יגיע למצב של "רק שוקולד" בלי סיבה. קל להגיע למצב הזה, וקשה לצאת ממנו.
לילדים שהבעיה שלהם עמוקה יותר, אכן יכול להיות שזה לא יעזור.

אם הבנות :)

משתמש פעיל
גם היכולת לחשוב על הזולת כבר כמעט לא קיימת...
וההוכחה היא הממתקים שמחלקים במסיבות וימי הולדת
חושבים רק על מה שקל וזול לנו לשלוח ובזה תם הסיפור.
חבל שמצוות בין אדם לחברו קצת נעלמו לנו בסיטואציות מסוימות.
ולחנך אין לי יכולת, ואני נאלצת להתמודד עם המציאות המכאיבה הזו
אבל לפחות לפרוק כאן תסכול כן אפשר?
(
זה מתסכל כי אני מאמינה שאין שום הבדל ביני ובין אימהות אחרות באחריות שיש לנו כלפי הבריאות של הילדים שלנו
וזה לא משהו שאינדווידואלי אלי אלא אני רואה את זה כחובה של כל אמא, ולכן בשונה מכל נושא חינוכי אחר זה מתסכל אותי מאוד, עסוקות זה תירוץ מגוחך עד עצוב ממש)
זה תירוץ כלל לא מגוחך!
יש אמהות שבאמת אין להן זמן!
אין לי מושג כמה ילדים יש לך, במה את עוסקת וכמה עזרה יש לך מסביב.
אבל תכירי בעובדה שיש אמהות שנמצאות מעל ל-10 שעות ביממה מחוץ לבית.
לא די שלא נשאר כמעט זמן, זה גם סוחט ומעייף.
ובנוסף יש להן רצף יפה (ב"ה!) של זאטוטים שכל אחד דורש את שלו, ולחלקן גם אין משפחה תומכת.
ועם כל הכבוד לתזונה בריאה, ויש כבוד! והרבה! זה לוקח הרבה יותר זמן ומשאבים.
זה לא תירוץ. זאת מציאות חיים של הרבה משפחות שחיות בדור המטורף הזה.

וכן, אנשים חושבים מה יהיה הכי זול לשלוח כי יש כאלו ש-30 ש"ח יכולים להוציא אותם מאיזון.
מציאות שקיימת הרבה במחוזותינו.
אני למשל ממש נהנית כשהבת שלי חוזרת מהגן עם פרס בשקל ולא ממתק.
אבל- בחישוב מהיר פרס בשקל עבור גן של כ-35 ילדות זה 35 ש"ח. לעומת מארז של 40 ממתקים ב-12 ש"ח.
תכפילי בכמות הילדים בבית, ימי ההולדת וקבלות השבת.
לכם יש את האפשרות- נהדר! כולנו נשכרים מזה. אבל חשוב להיות פתוחים ורגישים להבין שיש כאלו שהחיים שלהם שונים. ולכבד את זה. ודאי לא לבוא אליהם בטענות.
לכעוס באופן גורף על אנשים שמונעים מטעמי חיסכון = חוסר רגישות!

הדחף למתוק הוא משהו שבהחלט מתגבר עם הצריכה. גם רמת המתיקות שנדרשת כדי לספק את הדחף עולה.
המשיכה למתוק תמיד קיימת, אבל הדחף לחפש מתוק מאד יורד אצל מי שלא צורך מתוק.
כל מילה.
עשיתי פעם דיאטה של שבועיים שאסור לצרוך סוכר כלל! גם לא פחמימות.
בהתחלה ממש קשה. אח"כ פחות.
אחרי שבועים חזל"ש.
בתכל'ס הדחף למתוק ירד פלאים והדיאטה הביאה הרגלים חדשים ונפלאים.
ממליצה!
(נשים בהריון/ מניקות מוכרחות לצרוך את הפחמימה)

-דינה-

משתמש פעיל
בעיני השיח פה (ולא רק פה) כל כך מדבר קצוות קיצוניים
אחד אומר שוקולד זה נהדר שני אומר- תמרים זה חמור שלישי אומר לחם פרוס שורש כל הרעה.
אני חושבת שזה לא פלא שיש תחושה של איבוד שליטה, כי כל הזמן השיח הולך לקצוות.
אם לחם הוא רע, ותמר הוא רע, וביסקויט הוא שורש כל חטאת, אז מה נאמר כשהילד הגיע מהגן עם טופי?
אז יאללה, נעצום עיניים ונברח מהסיטואציה ונאמר, די עם כל הבריאות הזאת זה בלתי אפשרי.

כן, בעיני השיח שזורק את כל הפחמימות לפח, ואת כל הפירות ושאר מאכלים טבעיים מסביר ומדייק כמה זה לא מה שחשבת, הוא זה שהורס לנו בסוף.
כל אחד רוצה להרגיש טוב וראוי עם ההשקעה שלו, ואם אמא חותכת לילדים פירות בצהרים, ואם אמא מכינה כדורי תמרים באהבה ואומרים לה- זה גרוע, זה חמור. היא שוב מרגישה רע. אז פחות באנרגיות להמשיך להשקיע אז בסדר שיאכלו כבר שוקולד אם הכל רע ורעל, לפחות יהנו.
ולא, היא לא תשב להכין בחמש לפנות בוקר לחם מחמצת כמו שכתבה פה מישהי חכמה.
חבל להאדיר מידי את הטופ של הבריאות, עדיף להאדיר את מה שהוא בסדר, ונרמלי ובהישג ידינו.
זה הדור, זה המצב. עדיף להסתכל למציאות בעיניים ולא להגיע למצב של או הכל או כלום.

לגבי השאלה של פותחת האשכול-
לא נתת עוד פרטים, כמו למשל אם יש אלרגיות בגן/בכיתה לחלבי ולכן זה מה שיש
או שמדובר בסרבנות אכילה, וכדו.
בסיטואציה רגילה- בעיני יום יום שוקולד זה לא כדאי, אני נותנת מידי פעם כמו למשל בר''ח והזדמנויות חגיגיות.

ח.ג.ג'.

משתמש מקצוען
זה תירוץ כלל לא מגוחך!
יש אמהות שבאמת אין להן זמן!
אין לי מושג כמה ילדים יש לך, במה את עוסקת וכמה עזרה יש לך מסביב.
אבל תכירי בעובדה שיש אמהות שנמצאות מעל ל-10 שעות ביממה מחוץ לבית.
לא די שלא נשאר כמעט זמן, זה גם סוחט ומעייף.
ובנוסף יש להן רצף יפה (ב"ה!) של זאטוטים שכל אחד דורש את שלו, ולחלקן גם אין משפחה תומכת.
ועם כל הכבוד לתזונה בריאה, ויש כבוד! והרבה! זה לוקח הרבה יותר זמן ומשאבים.
זה לא תירוץ. זאת מציאות חיים של הרבה משפחות שחיות בדור המטורף הזה.

וכן, אנשים חושבים מה יהיה הכי זול לשלוח כי יש כאלו ש-30 ש"ח יכולים להוציא אותם מאיזון.
מציאות שקיימת הרבה במחוזותינו.
אני למשל ממש נהנית כשהבת שלי חוזרת מהגן עם פרס בשקל ולא ממתק.
אבל- בחישוב מהיר פרס בשקל עבור גן של כ-35 ילדות זה 35 ש"ח. לעומת מארז של 40 ממתקים ב-12 ש"ח.
תכפילי בכמות הילדים בבית, ימי ההולדת וקבלות השבת.
לכם יש את האפשרות- נהדר! כולנו נשכרים מזה. אבל חשוב להיות פתוחים ורגישים להבין שיש כאלו שהחיים שלהם שונים. ולכבד את זה. ודאי לא לבוא אליהם בטענות.
לכעוס באופן גורף על אנשים שמונעים מטעמי חיסכון = חוסר רגישות!
פה צריך להיות תפקיד הגננת / בית הספר.
אצלנו תמיד ביקשו בגנים, ומבקשים גם בבית הספר, לא להביא ממתקים, כדי למנוע את התופעות של מסחרה שתוארו כאן, וגם תופעות גרועות יותר.
יש בדרך כלל גם פיקוח שלא יחליפו סנדביצ'ים.
אם זה המצב, אז מי שרוצה לשלוח שוקולד, שתשלח, לא משנה מאיזו סיבה, ולא אמור לעניין אף אחד מה היא שמה לילדים שלה בסנדביץ' הפרטי שלהם.
אבל כששולחים לגן ילד עם שקית וופלים, או אפילו שקית קורנפלקס, והוא מסתובב עם זה ומחלק - אז פה זה לא רק עניין אישי של כל משפחה איך היא מאכילה את הילדים שלה. זה משפיע על כל האחרים, וגם אם יש אמא עמוסה, זה לא מתיר לה להאכיל ילדים של אחרים בדברים שלא מקובלים עליהם.
הגננת, בתור זו שאחראית על מה שקורה במרחב של הגן, צריכה להתערב בסיטואציות האלו שבהן למה שעושים ההורים יש השפעה על ילדים לא שלהם, ולקבוע את הכללים.
גם בענייני חלוקת ממתקים בגן הגננת היא זו שיכולה (וצריכה) לקבוע מה מחלקים מתי, באופן שלא תהיה כמות ממתקים מוגזמת מצד אחד, וזו לא תהיה מעמסה כלכלית על ההורים מצד שני. זה די קל למען האמת, פשוט צריך להוריד את הכמויות המטורפות שמחלקים בגן.

אמא לילדי המתוקים

משתמש פעיל
אצלי ה "ממתקים" בבית הם חטיפים ושוקולד.
לא קונה מתוקים הם מקבלים ביום שישי ובימי הולדת.
בשמחת תורה -ככל שאספו יותר ממתקים קיבלו יותר כסף,
הצטרפו כולם יחד ואחרי החג קנו פרס שווה.
ולא הרגישו מקופחים כי כן הסכמתי אז קצת , אבל היה להם שווה לשמור.

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים

מולטיגרפיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אני מכירה אנשים (בוגרים) שמביאים לאולם את הלחמניות שלהם כי איכס מי יכול לאכול את הבצק הזה שעל השולחן....
ענין של הרגל וחוש הטעם מתעצב.
אבל באמת עם ילדים זה פחות עובד.
אני גם עושה את זה כשאני במוד של תזונה מסויימת
אבל במודע
ושאר יושבי השולחן לוטשים לי עיניים, זה נראה טוב יותר ובאמת טעים יותר..

בדוגמא שהבאתי התייחסתי לכפייה
ילד לא אמור לאכול בהחבא דברים
זה וודאי לא יוליד דברים טובים
@מה שבטוח לא הבנתי את האימוגי העצוב.
קיצוניות היא לא טובה
גם אצלי בבית אין טופים ושאר מרעין בישין
הפרס שלהם זה חמוציות (בלי סוכר)
והשתיה בשבת היא סודה בטעמים.
ואוהבים מאד סלטים, פירות וירקות
הם בהחלט בסביבת תזונה טובה
אה, והבת אוכלת לחמית עם שוקולד
כל השאר יחזור הביתה
ילד רעב גרוע מילד שאכל קצת בוכר
בואי נהיה מאוזנות
זוהי דרך הרמבם.
לא המצאה שלי.

נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכה

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת הַבֹּטְחִים בַּיהוָה כְּהַר צִיּוֹן לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם יֵשֵׁב:ב יְרוּשָׁלִַם הָרִים סָבִיב לָהּ וַיהוָה סָבִיב לְעַמּוֹ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:ג כִּי לֹא יָנוּחַ שֵׁבֶט הָרֶשַׁע עַל גּוֹרַל הַצַּדִּיקִים לְמַעַן לֹא יִשְׁלְחוּ הַצַּדִּיקִים בְּעַוְלָתָה יְדֵיהֶם:ד הֵיטִיבָה יי לַטּוֹבִים וְלִישָׁרִים בְּלִבּוֹתָם:ה וְהַמַּטִּים עַקַלְקַלּוֹתָם יוֹלִיכֵם יי אֶת פֹּעֲלֵי הָאָוֶן שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה