התייעצות ממרח שוקולד בלחם, זה מוזנח לדעתכם

הטעם המושלם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אני מבינה שפיתות רגילות ולחמניות רגילות - הן מקמח לבן בלבד. תקנו אותי אם אני טועה.
פיתות הן פחות מתועשות. קמח לבן זה לא הכל.
הן לא מכילות בכלל או לפחות- בכמות הרבה הרבה יותר קטנה- חומרי התפחה, שמרים, ועוד.
 

ח.ג.ג'.

משתמש מקצוען
אני מבינה שפיתות רגילות ולחמניות רגילות - הן מקמח לבן בלבד. תקנו אותי אם אני טועה.
לכן עדיף בדרך כלל לצרוך לחם אחיד (שהוא הלחם הרגיל בחנויות) מאשר לחמניות ופיתות.
בלחמניות ופיתות גם כמות הסוכר בדרך כלל גבוהה משמעותית מאשר בלחם אחיד. בהחלט עדיף לחם אחיד.
אגב, הלחם "פשוט מלא" של אנג'ל הוא במרקם וטעם די דומים ללחם אחיד, ויש סיכוי טוב שילדים יסכימו לאכול אותו.
 

מה שבטוח

משתמש מקצוען
המחלות שאני מכירה קשורות לעוד הרבה דברים שהם לא תזונה.
זה לא נכון להעמידן על אחת ולהגיד שהכל תזונה ממש לא.

אם כבר, המרכיב העיקרי במחלות זו הנפש. "רוח איש תכלכלהו".

מתח ועצבים הם גורם פי אלף משמעותי בהתפתחות של מחלות ובהשפעה על המערכת החיסונית.
יש גם חשיפה לכימיקלים ומזהמים דרך הנשימה שמשמעותית לא פחות ממזון.
והרבה גנטיקה..
הכפית הזו של השוקולד שמורחים על הלחם, שנחליף אותה בחומוס.. פחות משמעותי. אם זה מה שהילד אוכל חבל לאכול את הלב בגלל זה. יאכל וישבע, וכשיגדל בע"ה יגוון את התפריט.
צודקת בהחלט בכל הרשימה שמנית שאחראית גם כן על הבריאות והמחלות
אבל אי אפשר לזלזל בכמה המזון משפיע
ובעיקר-על המזון יש לנו שליטה הרבה יותר מהכימיקלים שבאוויר, ואפילו על המתח והסטרס...
צודקת לגבי הכפית שוקולד-אם זה מתחיל ונגמר שם (בדכ ממש לא...)
סל

סליחה אבל כל הרשימה לא מדויקת בכלל
אסתמה זה גנטיקה. וירוסים? בא מהאוויר... מחלות ילדות גם כן. קשיים בריכוז הגיוני לגבי האוכל
שמחה לבשר לך שזה לא נכון :) למרות שזה מה שכולם חושבים או יודעים. אם תעמיקי בנבכי הרפואה הטבעית תגלי כמה דברים מפתיעים (ואני מדברת רק על מדע טהור)
גם הוא עוד יגדל
ולכן? נתחיל מגיל אפס להעמיס עליו סוכר?
לכל יום בריא יש משמעות גדולה! חבל לזלזל בזה או להתייאש מראש...
ו-חבל גם להצהיר מראש הצהרות שממש לא חייבות להתממש.
הילדים שלי גם מפונקים מאוד,
לא אוהבים שום ממרח, לא חמאת בוטנים, לא ממרח טונה, לא ממרח חלווה ולא טחינה.
רק שוקולד או גבינה.
אבל ל2 מהילדים שלי יש בכיתה ילדים רגישים לחלבי ברמה מסכנת חיים.
ולכן גם החלבי ירד מהפרק, לאחרונה קניתי את ממרח התמרים בטעם שוקולד של B אנד דיפרנט, אמרתי לילדים שזה שוקולד קצת יותר בריא ולשמחתי הרבה הם הסכימו ועכשיו הם מאוד אוהבים. להגיד לכם שזה הרבה יותר בריא משוקולד, אני לא יודעת...

לגבי כל שלל המחלות שכתבו פה,
התזונה זה רק חלק קטן ממה שיוצר אותם...
אורח החיים המטורף והמודרני, הסטרס, גם התזונה עתירת הסוכר, מזהמי האויר למיניהם (יש גם שטוענים שהחיסונים בגללם ניהיה כל האלרגיות והציליאקים) בקיצור יש המון דברים להאשים במחלות!
לגבי החלבי-לקטן שלי הצלחתי להכין 'גבינה' מקשיו והוא בטוח שזה חמאה. מוזמנת לנסות יש מצב שיאהבו את זה אצלך (גם אצלו יש אלרגיה בגן)
ולגבי הפסקה השניה שלך-צודקת בהחלט, ועניתי על זה בתחילת ההודעה.

אורח חיים בריא כולל תזונה טבעית, מאוזנת ונכונה
חיים עם כמה שפחות סטרס ולחץ נפשי, (או יותר נכון עם כמה שיותר שמחה ורוגע...)
שעות שינה מספקות, פעילות גופנית קבועה, חשיפה נכונה לשמש, התרחקות עד כמה שאפשר ממזהמים חיצוניים
שתית מים בכמות מספקת וכו.
בהחלט לא רק מתחיל ונגמר בתזונה
ולמי שממש קשה עם התזונה - פעילות גופנית ברמה גבוהה יכולה 'לחפות' על חלק גדול מהרעילות שנכנסת לנו יום יום לגוף...
 

מה שבטוח

משתמש מקצוען
פיתות הן פחות מתועשות. קמח לבן זה לא הכל.
הן לא מכילות בכלל או לפחות- בכמות הרבה הרבה יותר קטנה- חומרי התפחה, שמרים, ועוד.
אגב לגבי קמח חיטה לבן למול קמח כוסמין (אפילו לבן)
לחיטה הוסיפו כמות גדולה של גלוטן שלא נמצא בה באופן טבעי (כדי להוציא מאפים תפוחים וגבוהים ופוטוגנים...)
מה שנקרא -הינדסו אותה
והגוף שלנו לא בנוי לעכל כמות גבוהה כזו של גלוטן
לכן יש כל כך הרבה ציליאקים...
ועוד סוד מצמרר - את הצבע הלבן והיפה של הקמח מייצרים בעזרת-אקונומיקה... (בכמות שתזיק רק לטווח ארוך ולא לטווח מידי כמובן כי אחרת זה לא היה מחזיק...)
הכוסמין לעומתה הוא טבעי לחלוטין
ולכן גם הלבן, שהוציאו ממנו את כל הסיבים וערכים התזונתיים שלו, עדיפים על החיטה הרגילה
 

מה שבטוח

משתמש מקצוען
כוסמין זה חיטה לא מהונדסת?
זה דגן אחר, לא חיטה
וזה לא מהונדס
יש 5 מיני דגן: חיטה שעורה שיפון כוסמין ושיבולת שועל
מכולם מכינים גם קמח.
הפופולרי ביותר הוא קמח חיטה, והיום החיטה מהונדסת, ואחר כך גם הקמח עובר עיבוד כימי.
ובשנים האחרונות הכוסמין נכנס חזק.
אגב בקמחים המלאים-הכוסמין הרבה יותר בהיר, רך וטעים מאשר הקמח המלא של החיטה.
 

הטעם המושלם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
@מה שבטוח מה נכנס אצלך כן בבית? לא קנטרני, אני באמת מנסה להבין מה כן.
במיוחד כשמדובר על אנשים שהמקסימום שהם פנויים אליו זה ללחם פרוס עם חביתה וגבינ- דקה וחצי עבודה, המחבת תחכה לצהריים... וגם זה במקרה הטוב, במקרה המצוי- לחם עם חומוס/ טחינה משבת/ גבינה/ קוטג', וכן- גם קוקולד, המשותף לכולם זה שלוקח 20 שניות לסדוויץ'.
ולא לחם ביתי- אפילו לא עם מכשיר אופה לחם, ולחם מלא קנוי הם לא ירצו, ויותר חשוב להם שיאכלו מלהתווכח עם הילדים על עוד טיפה בריאות.
 

מה שבטוח

משתמש מקצוען
@מה שבטוח מה נכנס אצלך כן בבית? לא קנטרני, אני באמת מנסה להבין מה כן.
במיוחד כשמדובר על אנשים שהמקסימום שהם פנויים אליו זה ללחם פרוס עם חביתה וגבינ- דקה וחצי עבודה, המחבת תחכה לצהריים... וגם זה במקרה הטוב, במקרה המצוי- לחם עם חומוס/ טחינה משבת/ גבינה/ קוטג', וכן- גם קוקולד, המשותף לכולם זה שלוקח 20 שניות לסדוויץ'.
ולא לחם ביתי- אפילו לא עם מכשיר אופה לחם, ולחם מלא קנוי הם לא ירצו, ויותר חשוב להם שיאכלו מלהתווכח עם הילדים על עוד טיפה בריאות.
לפרט לך את כל הארונות? :) באמת כשבאה בייביסיטר אין לי במה לכבד אותה לצערי
אבל אני מעדיפה ככה מאשר להחזיק בבית פיתויים כל הזמן.
כן יש עוגות ועוגיות, ביתיות בלבד מחומרים כמה שיותר טבעיים (שמן קוקוס, קמח כוסמין, סוכר קנים או סילאן וכו. אין הבדל בטעם-נוסה על בני אדם)
מבחינת ממרחים בלחם אמרתי גם שאין לי בעיה בלי ממרח-בלחם עצמו יש לפחות 10% חלבון.
וזה מה שחלק לוקחים (אני למשל - יחד עם סלט וחביתה לא צריכה גם ממרח על הלחם)
ממרחים: 'גבינת קשיו' מכינה פעם בתקופה ומקפיאה בכמה מנות מפשירה כל שבוע בערך
'שוקולד' מטחינה סילאן ואבקת חרובים
חמאה, שאני פחות אוהבת כי זה מוצרי חלב אבל היא עדיפה בהרבה על הגבינה
זה פחות או יותר
חלק בלחם ביתי שלוקח לי בדיוק 4 דקות להכין - לחם שמערבבים עם מזלג בקערה ויוצא מאודדד טעים (קמח כוסמין 80% ואף אחד לא מדמיין שזה לא קמח לבן)
וחלק בלחם מלא קנוי, שבאמת הרוב לא אוהבים -בעיני זה אחד הדברים הכי לא טעימים שיש,
יבש ובלי הרבה טעם, מחילה,
אבל יש מי שמתעקש דווקא על זה.
ואני בהחלט קמה מוקדם יותר כדי להספיק לחתוך גם פירות, להכין לעצמי שייק (שהקטן מבקש במרץ לשתות גם) ולשתות כמה כוסות מים לפני שיוצאים...
 

נ.ג

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
בלתק
יצא לי להיות קצת בגנים ובאמת הזדעזעתי לראות את כמויות הסנדוויצים עם שוקולד, אם הייתי גננת, אני בעצמי הייתי מדברת עם הילדים על זה ועושה להם מבצע לדוגמא: ילד שיגיע עם סנדוויץ בריא (וזה לא מחייב חסה וטחינה גולמית, אבל לא שוקולד...) מקבל מדבקה (לא יאומן כמה שמדבקה יכולה לדבר אליהם...) עושה מזה ענין וברור לי שזה ידבר לילדים
אוכל- זה הרבה מאד ענין חברתי, ילד שרגיל מהבית ללחם מלא עם גבינה וירקות ופתאום מבקש דברים אחרים כי לחבר שלו יש... אם יעשו בן ענין מאוכל בריא- אין לי ספק שיהיה שינוי
עוד לא קרה אצלי מצב שילדים ביקשו לחם עם שוקולד, (ולא שאי אפשר מידי פעם, פשוט לא היה ביקוש. ואנחנו רחוקים מלהיות משפחה צמחונית) ואם יקרה, ברור לי שאפנה לגננת בצורה יפה ואבקש ממנה אם תוכל לדבר על זה ,
המון בריאות ושמחה!
 

מה שבטוח

משתמש מקצוען
לפי רופאי גסטרו בשניידר זה כן חיטה.
צודקת לא דייקתי - זה דגן, מין מסוים של חיטה
ואם נדייק יותר יש לנו את חיטת הלחם - מה שאנחנו קוראים היום חיטה וזה החיטה המהונדסת
ואת חיטת הכוסמין שהיא מין קדום יותר וטבעי של חיטה
 

מי מכיר מי יודע

משתמש פעיל
שמ
צודקת בהחלט בכל הרשימה שמנית שאחראית גם כן על הבריאות והמחלות
אבל אי אפשר לזלזל בכמה המזון משפיע
ובעיקר-על המזון יש לנו שליטה הרבה יותר מהכימיקלים שבאוויר, ואפילו על המתח והסטרס...
צודקת לגבי הכפית שוקולד-אם זה מתחיל ונגמר שם (בדכ ממש לא...)

שמחה לבשר לך שזה לא נכון :) למרות שזה מה שכולם חושבים או יודעים. אם תעמיקי בנבכי הרפואה הטבעית תגלי כמה דברים מפתיעים (ואני מדברת רק על מדע טהור)

ולכן? נתחיל מגיל אפס להעמיס עליו סוכר?
לכל יום בריא יש משמעות גדולה! חבל לזלזל בזה או להתייאש מראש...
ו-חבל גם להצהיר מראש הצהרות שממש לא חייבות להתממש.

לגבי החלבי-לקטן שלי הצלחתי להכין 'גבינה' מקשיו והוא בטוח שזה חמאה. מוזמנת לנסות יש מצב שיאהבו את זה אצלך (גם אצלו יש אלרגיה בגן)
ולגבי הפסקה השניה שלך-צודקת בהחלט, ועניתי על זה בתחילת ההודעה.

אורח חיים בריא כולל תזונה טבעית, מאוזנת ונכונה
חיים עם כמה שפחות סטרס ולחץ נפשי, (או יותר נכון עם כמה שיותר שמחה ורוגע...)
שעות שינה מספקות, פעילות גופנית קבועה, חשיפה נכונה לשמש, התרחקות עד כמה שאפשר ממזהמים חיצוניים
שתית מים בכמות מספקת וכו.
בהחלט לא רק מתחיל ונגמר בתזונה
ולמי שממש קשה עם התזונה - פעילות גופנית ברמה גבוהה יכולה 'לחפות' על חלק גדול מהרעילות שנכנסת לנו יום יום לגוף...
שמחה לבשר לך שהעבודה שלי קשורה לרפואה ואת לא כל כך צודקת
בדברים מסוימים אני מסכימה איתך. אך לא לגבי מה שאני כתבתי לדוגמה על האסתמה
אם את מפחיתה אוכל מסוים זה מסייע לחולי אסתמה אך זה ממש לא מגיע מתזונה.
ובואי, לא כולם יכולים לחיות כמוך אז..............
ויכולה להגיד שיש לי ילד שחצי מהדברים שכתבת הוא לוקח אותם מדי פעם כך סתם מאנשים ומהאוויר
והוא אוכל מעט מאוד אוכל רגיל :)
 
נערך לאחרונה ב:

הטעם המושלם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
לפרט לך את כל הארונות? :) באמת כשבאה בייביסיטר אין לי במה לכבד אותה לצערי
אבל אני מעדיפה ככה מאשר להחזיק בבית פיתויים כל הזמן.
כן יש עוגות ועוגיות, ביתיות בלבד מחומרים כמה שיותר טבעיים (שמן קוקוס, קמח כוסמין, סוכר קנים או סילאן וכו. אין הבדל בטעם-נוסה על בני אדם)
מבחינת ממרחים בלחם אמרתי גם שאין לי בעיה בלי ממרח-בלחם עצמו יש לפחות 10% חלבון.
וזה מה שחלק לוקחים (אני למשל - יחד עם סלט וחביתה לא צריכה גם ממרח על הלחם)
ממרחים: 'גבינת קשיו' מכינה פעם בתקופה ומקפיאה בכמה מנות מפשירה כל שבוע בערך
'שוקולד' מטחינה סילאן ואבקת חרובים
חמאה, שאני פחות אוהבת כי זה מוצרי חלב אבל היא עדיפה בהרבה על הגבינה
זה פחות או יותר
חלק בלחם ביתי שלוקח לי בדיוק 4 דקות להכין - לחם שמערבבים עם מזלג בקערה ויוצא מאודדד טעים (קמח כוסמין 80% ואף אחד לא מדמיין שזה לא קמח לבן)
וחלק בלחם מלא קנוי, שבאמת הרוב לא אוהבים -בעיני זה אחד הדברים הכי לא טעימים שיש,
יבש ובלי הרבה טעם, מחילה,
אבל יש מי שמתעקש דווקא על זה.
ואני בהחלט קמה מוקדם יותר כדי להספיק לחתוך גם פירות, להכין לעצמי שייק (שהקטן מבקש במרץ לשתות גם) ולשתות כמה כוסות מים לפני שיוצאים...
אז אצלי זה נראה בערך- גבינה שאין לי מושג מה רע מצאת בה, אא"כ יש לך רגישים, וממרחים- רגילים. אגב תאמיני לי שהילדים צריכים הרבה יותר את החלבונים שאת לא שמה להם בגבינה מאשר את הקמח המלא.
הקמח המלא בסופו של דבר הוא פחממה שלא מוסיפה כלום לגוף חוץ משובע- שבעים גם מלחם לבן, אבל הכף גדושה גבינה שאני שמה בלחם, או חומוס או טחינה, או כל ממרח רגיל אחר- זה מלא בחלבונים קריטיים לגדילה של הילד.
זהו. פרות לא לוקח הרבה זמן לחתוך- תפוח בחצי דקה, לא מקלפת.
 

הטעם המושלם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
הא ושכחתי להוסיף שאחרי שהם אוכלים נורמאלי בכמות של אוכל בריא, לא כ"כ אכפת לי שיש גם שטויות בבית.
 

bmsz

משתמש פעיל
יש לי רק שאלה אחת.
איך תמיד יש אנשים שמייצגים את המדע כשהם לא רופאים או אנשי מדע.
ולא מציינים מקור לדבריהם אבל הדבר היחיד העולה מדבריהם הוא כמה הם טובים וכללל האוכלוסיה מסביב מטומטמת?
רוב הדברים שצוינו כאן כמשפיעים על הבריאות לא מבוססים מחקרית!!! (אני לא ארד לפרטים כי כתבו כאן אינסוף מיתוסים, כדוגמא שסוכר פירות הוא בריא יותר)
ותעשו לי טובה כשאתם מציינים לי מחקר או מדע טהור וכו
אשמח שתציינו מי המקור
החוקר, כתב העת שפורסם בו המחקר ואז נסיק מה ההשלכות.
לבינתיים כל אחד יעשה כפי הנכון לבריאות ילדיו הן הגופנית והן הנפשית.
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכה

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת הַבֹּטְחִים בַּיהוָה כְּהַר צִיּוֹן לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם יֵשֵׁב:ב יְרוּשָׁלִַם הָרִים סָבִיב לָהּ וַיהוָה סָבִיב לְעַמּוֹ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:ג כִּי לֹא יָנוּחַ שֵׁבֶט הָרֶשַׁע עַל גּוֹרַל הַצַּדִּיקִים לְמַעַן לֹא יִשְׁלְחוּ הַצַּדִּיקִים בְּעַוְלָתָה יְדֵיהֶם:ד הֵיטִיבָה יי לַטּוֹבִים וְלִישָׁרִים בְּלִבּוֹתָם:ה וְהַמַּטִּים עַקַלְקַלּוֹתָם יוֹלִיכֵם יי אֶת פֹּעֲלֵי הָאָוֶן שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה