פיתות הן פחות מתועשות. קמח לבן זה לא הכל.אני מבינה שפיתות רגילות ולחמניות רגילות - הן מקמח לבן בלבד. תקנו אותי אם אני טועה.
בלחמניות ופיתות גם כמות הסוכר בדרך כלל גבוהה משמעותית מאשר בלחם אחיד. בהחלט עדיף לחם אחיד.אני מבינה שפיתות רגילות ולחמניות רגילות - הן מקמח לבן בלבד. תקנו אותי אם אני טועה.
לכן עדיף בדרך כלל לצרוך לחם אחיד (שהוא הלחם הרגיל בחנויות) מאשר לחמניות ופיתות.
באמת שיקול.אבל לפעמים אם יש בבית כי קנו לר"ח,
קשה ללשלוט בזה ולעמוד על זה בשאר ימות השנה
(לכן אני לא קונה)
צודקת בהחלט בכל הרשימה שמנית שאחראית גם כן על הבריאות והמחלותהמחלות שאני מכירה קשורות לעוד הרבה דברים שהם לא תזונה.
זה לא נכון להעמידן על אחת ולהגיד שהכל תזונה ממש לא.
אם כבר, המרכיב העיקרי במחלות זו הנפש. "רוח איש תכלכלהו".
מתח ועצבים הם גורם פי אלף משמעותי בהתפתחות של מחלות ובהשפעה על המערכת החיסונית.
יש גם חשיפה לכימיקלים ומזהמים דרך הנשימה שמשמעותית לא פחות ממזון.
והרבה גנטיקה..
הכפית הזו של השוקולד שמורחים על הלחם, שנחליף אותה בחומוס.. פחות משמעותי. אם זה מה שהילד אוכל חבל לאכול את הלב בגלל זה. יאכל וישבע, וכשיגדל בע"ה יגוון את התפריט.
שמחה לבשר לך שזה לא נכון למרות שזה מה שכולם חושבים או יודעים. אם תעמיקי בנבכי הרפואה הטבעית תגלי כמה דברים מפתיעים (ואני מדברת רק על מדע טהור)סל
סליחה אבל כל הרשימה לא מדויקת בכלל
אסתמה זה גנטיקה. וירוסים? בא מהאוויר... מחלות ילדות גם כן. קשיים בריכוז הגיוני לגבי האוכל
ולכן? נתחיל מגיל אפס להעמיס עליו סוכר?גם הוא עוד יגדל
לגבי החלבי-לקטן שלי הצלחתי להכין 'גבינה' מקשיו והוא בטוח שזה חמאה. מוזמנת לנסות יש מצב שיאהבו את זה אצלך (גם אצלו יש אלרגיה בגן)הילדים שלי גם מפונקים מאוד,
לא אוהבים שום ממרח, לא חמאת בוטנים, לא ממרח טונה, לא ממרח חלווה ולא טחינה.
רק שוקולד או גבינה.
אבל ל2 מהילדים שלי יש בכיתה ילדים רגישים לחלבי ברמה מסכנת חיים.
ולכן גם החלבי ירד מהפרק, לאחרונה קניתי את ממרח התמרים בטעם שוקולד של B אנד דיפרנט, אמרתי לילדים שזה שוקולד קצת יותר בריא ולשמחתי הרבה הם הסכימו ועכשיו הם מאוד אוהבים. להגיד לכם שזה הרבה יותר בריא משוקולד, אני לא יודעת...
לגבי כל שלל המחלות שכתבו פה,
התזונה זה רק חלק קטן ממה שיוצר אותם...
אורח החיים המטורף והמודרני, הסטרס, גם התזונה עתירת הסוכר, מזהמי האויר למיניהם (יש גם שטוענים שהחיסונים בגללם ניהיה כל האלרגיות והציליאקים) בקיצור יש המון דברים להאשים במחלות!
אגב לגבי קמח חיטה לבן למול קמח כוסמין (אפילו לבן)פיתות הן פחות מתועשות. קמח לבן זה לא הכל.
הן לא מכילות בכלל או לפחות- בכמות הרבה הרבה יותר קטנה- חומרי התפחה, שמרים, ועוד.
ולכן? נתחיל מגיל אפס להעמיס עליו סוכר?
לכל יום בריא יש משמעות גדולה! חבל לזלזל בזה או להתייאש מראש...
ו-חבל גם להצהיר מראש הצהרות שממש לא חייבות להתממש.
הכוסמין לעומתה הוא טבעי לחלוטין
זה דגן אחר, לא חיטהכוסמין זה חיטה לא מהונדסת?
אז מה היתה המטרה של התגובה (הקצת מזלזלת, לטעמי?)ממש לא היה הכיוון.
זה דגן אחר, לא חיטה
אז מה היתה המטרה של התגובה (הקצת מזלזלת, לטעמי?)
לפרט לך את כל הארונות? באמת כשבאה בייביסיטר אין לי במה לכבד אותה לצערי@מה שבטוח מה נכנס אצלך כן בבית? לא קנטרני, אני באמת מנסה להבין מה כן.
במיוחד כשמדובר על אנשים שהמקסימום שהם פנויים אליו זה ללחם פרוס עם חביתה וגבינ- דקה וחצי עבודה, המחבת תחכה לצהריים... וגם זה במקרה הטוב, במקרה המצוי- לחם עם חומוס/ טחינה משבת/ גבינה/ קוטג', וכן- גם קוקולד, המשותף לכולם זה שלוקח 20 שניות לסדוויץ'.
ולא לחם ביתי- אפילו לא עם מכשיר אופה לחם, ולחם מלא קנוי הם לא ירצו, ויותר חשוב להם שיאכלו מלהתווכח עם הילדים על עוד טיפה בריאות.
צודקת לא דייקתי - זה דגן, מין מסוים של חיטהלפי רופאי גסטרו בשניידר זה כן חיטה.
שמחה לבשר לך שהעבודה שלי קשורה לרפואה ואת לא כל כך צודקתצודקת בהחלט בכל הרשימה שמנית שאחראית גם כן על הבריאות והמחלות
אבל אי אפשר לזלזל בכמה המזון משפיע
ובעיקר-על המזון יש לנו שליטה הרבה יותר מהכימיקלים שבאוויר, ואפילו על המתח והסטרס...
צודקת לגבי הכפית שוקולד-אם זה מתחיל ונגמר שם (בדכ ממש לא...)
שמחה לבשר לך שזה לא נכון למרות שזה מה שכולם חושבים או יודעים. אם תעמיקי בנבכי הרפואה הטבעית תגלי כמה דברים מפתיעים (ואני מדברת רק על מדע טהור)
ולכן? נתחיל מגיל אפס להעמיס עליו סוכר?
לכל יום בריא יש משמעות גדולה! חבל לזלזל בזה או להתייאש מראש...
ו-חבל גם להצהיר מראש הצהרות שממש לא חייבות להתממש.
לגבי החלבי-לקטן שלי הצלחתי להכין 'גבינה' מקשיו והוא בטוח שזה חמאה. מוזמנת לנסות יש מצב שיאהבו את זה אצלך (גם אצלו יש אלרגיה בגן)
ולגבי הפסקה השניה שלך-צודקת בהחלט, ועניתי על זה בתחילת ההודעה.
אורח חיים בריא כולל תזונה טבעית, מאוזנת ונכונה
חיים עם כמה שפחות סטרס ולחץ נפשי, (או יותר נכון עם כמה שיותר שמחה ורוגע...)
שעות שינה מספקות, פעילות גופנית קבועה, חשיפה נכונה לשמש, התרחקות עד כמה שאפשר ממזהמים חיצוניים
שתית מים בכמות מספקת וכו.
בהחלט לא רק מתחיל ונגמר בתזונה
ולמי שממש קשה עם התזונה - פעילות גופנית ברמה גבוהה יכולה 'לחפות' על חלק גדול מהרעילות שנכנסת לנו יום יום לגוף...
אז אצלי זה נראה בערך- גבינה שאין לי מושג מה רע מצאת בה, אא"כ יש לך רגישים, וממרחים- רגילים. אגב תאמיני לי שהילדים צריכים הרבה יותר את החלבונים שאת לא שמה להם בגבינה מאשר את הקמח המלא.לפרט לך את כל הארונות? באמת כשבאה בייביסיטר אין לי במה לכבד אותה לצערי
אבל אני מעדיפה ככה מאשר להחזיק בבית פיתויים כל הזמן.
כן יש עוגות ועוגיות, ביתיות בלבד מחומרים כמה שיותר טבעיים (שמן קוקוס, קמח כוסמין, סוכר קנים או סילאן וכו. אין הבדל בטעם-נוסה על בני אדם)
מבחינת ממרחים בלחם אמרתי גם שאין לי בעיה בלי ממרח-בלחם עצמו יש לפחות 10% חלבון.
וזה מה שחלק לוקחים (אני למשל - יחד עם סלט וחביתה לא צריכה גם ממרח על הלחם)
ממרחים: 'גבינת קשיו' מכינה פעם בתקופה ומקפיאה בכמה מנות מפשירה כל שבוע בערך
'שוקולד' מטחינה סילאן ואבקת חרובים
חמאה, שאני פחות אוהבת כי זה מוצרי חלב אבל היא עדיפה בהרבה על הגבינה
זה פחות או יותר
חלק בלחם ביתי שלוקח לי בדיוק 4 דקות להכין - לחם שמערבבים עם מזלג בקערה ויוצא מאודדד טעים (קמח כוסמין 80% ואף אחד לא מדמיין שזה לא קמח לבן)
וחלק בלחם מלא קנוי, שבאמת הרוב לא אוהבים -בעיני זה אחד הדברים הכי לא טעימים שיש,
יבש ובלי הרבה טעם, מחילה,
אבל יש מי שמתעקש דווקא על זה.
ואני בהחלט קמה מוקדם יותר כדי להספיק לחתוך גם פירות, להכין לעצמי שייק (שהקטן מבקש במרץ לשתות גם) ולשתות כמה כוסות מים לפני שיוצאים...
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכה
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת הַבֹּטְחִים בַּיהוָה כְּהַר צִיּוֹן לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם יֵשֵׁב:ב יְרוּשָׁלִַם הָרִים סָבִיב לָהּ וַיהוָה סָבִיב לְעַמּוֹ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:ג כִּי לֹא יָנוּחַ שֵׁבֶט הָרֶשַׁע עַל גּוֹרַל הַצַּדִּיקִים לְמַעַן לֹא יִשְׁלְחוּ הַצַּדִּיקִים בְּעַוְלָתָה יְדֵיהֶם:ד הֵיטִיבָה יי לַטּוֹבִים וְלִישָׁרִים בְּלִבּוֹתָם:ה וְהַמַּטִּים עַקַלְקַלּוֹתָם יוֹלִיכֵם יי אֶת פֹּעֲלֵי הָאָוֶן שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל: