ללא ביצים זה סטנדרט לאכול ביצים חיות?

חני בנני

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום

אושר המאושרת

משתמש מקצוען
סופסוף
חשבתי שאני המשוגעת היחידה...
אצלינו בבית לא מכינים מוסים גלידות עוגות או כל שטות אחרת עם ביצים חיות!!!!!
אפילו מתכונים שמבשלים על גז זה מגעיל אותי- כמו קרם לימון לפאי....
זה גם דוחהההה וגם ממש אבל ממש לא בריא!!!!!!!
 

Sara led

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
ביצה חיה היא ביצה שלא עברה בישול.

לא מצליחה להבין לאן ירמזו הודעותייך.
אני חושבת שהצלחתי לרדת לעומק דעתה, היא מתכוונת שבעוגה היא שמה ביצה חיה (ולא מבושלת;)) וזה בסדר, אבל ביצה חיה כשלא מבשלים אותה אח"כ כמו בגלידה זה מוזר לה.

זה נשמע לי ככה לפי ההודעות האחרונות שלה, מעניין אם אכן זו הכוונה
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
הרינג זה נא?
כן.
הדג לא מבושל. רק כבוש במלח.

כשאת שומעת שאנשים אוכלים דגים נאים,
תדמייני הערינג.
אפ'חד לא אוכל דג ישירות מהאקווריות.

זה דגים שעוברים תהליך כלשהו של כבישה - במלח, מיץ לימון או אחרים
לפעמים כבישה קלה של כמה שעות ואפילו פחות, ולפעמים כבישה ארוכה יותר של כמה ימים.
 

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
כן.
הדג לא מבושל. רק כבוש במלח.

כשאת שומעת שאנשים אוכלים דגים נאים,
תדמייני הערינג.
אפ'חד לא אוכל דג ישירות מהאקווריות.

זה דגים שעוברים תהליך כלשהו של כבישה - במלח, מיץ לימון או אחרים
לפעמים כבישה קלה של כמה שעות ואפילו פחות, ולפעמים כבישה ארוכה יותר של כמה ימים.
כשאומרים נא, מתכוונים לנא
כבוש לא נחשב נא
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אפ'חד לא אוכל דג ישירות מהאקווריות
האמת שכן.
היפנים.
התזונה היומית שלהם מבוססת על דגים נאים וטריים מאד. מהים כמעט לצלחת. רק מנקים ופורסים.
סושי הוא דווקא לא מאכל יומיומי.
 

תיק כבד

משתמש צעיר
לא מבינה אתכם ..... תלוי איפה אתם משתמשות בביצה חיה, בגלידה זה ממש לא מקצועי! ממתי שמים ביצה בגלידה. ובעוגה תמיד שמים אבל בקרם של עוגה שלא נכנס לתנור זה גם מוזר. פשוט אל תנסו ברים שלא נשמעים לכם.
אוף, לא ענית לי. יש קרמים מאד טעימים שלא עוברים אפייה ולא מצאתי תחליף הולם ואשמח לקבל תשובה.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אוף, לא ענית לי. יש קרמים מאד טעימים שלא עוברים אפייה ולא מצאתי תחליף הולם ואשמח לקבל תשובה.
טעים זה עניין סובייקטיבי

יש קרמים שמבוססים על מרגרינה וביצים חיות ואנשים אוהבים אותם מאד
ואילו אחרים לא מסוגלים לטעום אותם. לחלק ניתן להציע תחליף ולחלק לא.
אבל כשנקודת המוצא היא שלא אוכלים ביצים חיות ממילא לא מנסים מתכונים מסוימים.
 

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
בהלכה

אבל לאוכלוסיות בסיכון למשל זה גם מאכל שיש לנהוג בו זהירות ועדיף להימנע מאכילתו.
"להימנע מאכילתו" לא אומר שזה נא
בהגדרה, זה לא נחשב דגים נאים, אולי לא מבושלים כל צורכם, אין לי כח לבדוק בדיוק
בכל מקרה, שיקויים בנו נרבה ונפרה כדגים, שנה טובה
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
"להימנע מאכילתו" לא אומר שזה נא
בהגדרה, זה לא נחשב דגים נאים, אולי לא מבושלים כל צורכם, אין לי כח לבדוק בדיוק
בכל מקרה, שיקויים בנו נרבה ונפרה כדגים, שנה טובה
זה בסך הכל דיון. לא ויכוח השקפתי.
שנה טובה.
 

א. אדם

משתמש מקצוען
כן.
הדג לא מבושל. רק כבוש במלח.

כשאת שומעת שאנשים אוכלים דגים נאים,
תדמייני הערינג.
אפ'חד לא אוכל דג ישירות מהאקווריות.

זה דגים שעוברים תהליך כלשהו של כבישה - במלח, מיץ לימון או אחרים
לפעמים כבישה קלה של כמה שעות ואפילו פחות, ולפעמים כבישה ארוכה יותר של כמה ימים.
דווקא לא, עייני ערך טרטר, סשימי, קרפצ'יו, קובה נייה (דגים ובשר)
 

א. אדם

משתמש מקצוען
סשימייפנית: 刺身, פירוש מילולי: "גוף מחורר") הוא מאכל יפני הכולל דגים טריים שלא בושלו, הפרוסים לחתיכות ומוגשים רק עם רוטב לטבילה, לרוב רוטב סויה עם חזרת יפנית (ואסאבי).

סשימי אינו סוג של סושי, אך לרוב מוגש יחד איתו. לרוב הסשימי מורכב מדג נא, אך לעיתים גם מפירות ים. אם משתמשים בתמנון לסשימי נהוג לבשלו קודם. פחות שכיחים אבל לא חריגים הם סשימי צמחוני או סשימי עם בשר אדום נא. ייתכן שהשם סשימי הגיע מהמנהג לשים את זנב הדג על החתיכות, כדי לאפשר לסועדים לדעת איזה דג הם אוכלים.

 

גרפיקאית מתנסה

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
אוף, לא ענית לי. יש קרמים מאד טעימים שלא עוברים אפייה ולא מצאתי תחליף הולם ואשמח לקבל תשובה.
אין לי מושג האמת לא נתקלתי בזה אף פעם אבל אם את מכירה ויודעת שהמליצו על זה והכל טוב עם הביצה אז בכיף תשתמשי אני יודעת שפעם נתקלתי בטבלת הימורים ותחליפים אם אמצא אשלח לפה. :)
 

גרפיקאית מתנסה

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
ביצה חיה היא ביצה שלא עברה בישול.

לא מצליחה להבין לאן ירמזו הודעותייך.
התכוונתי שיש כאלה שמבחינתם ביצה חיה זה גם (ביצת עין סתם דוגמא) או ביצה בתערובת של מילוי לרוגאלאך הבנת...
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
התכוונתי שיש כאלה שמבחינתם ביצה חיה זה גם (ביצת עין סתם דוגמא) או ביצה בתערובת של מילוי לרוגאלאך הבנת...
ביצת עין אני עוד מבינה, כי זה מבושל חלקית.
אבל בעוגה? זה נאפה בדיוק כמו עוגת טורט.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

תודה
נקרא  0  פעמים

לוח מודעות

למעלה