ללא ביצים זה סטנדרט לאכול ביצים חיות?

Harmonyapro

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
זה לא בריא ומסוכן בעליל.
ופעם אפילו ראיתי(יותר נכון הראו לי) מקור (הלכתי?!) בנושא הזה.
זה פשוט מסוכן ומזיק.

גם דגים מעושנים ושאר מרעין בישין,
זה שאוכלים את זה עמך בית ישראל בתאבון רב לא מעיד שזה בריא וטוב..
90% ממה ש''כולם'' אוכלים היום זה מה שנקר ג'אנק פוד ובתרגום חופשי אוכל זבל.
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
אין קשר לגמי הכל אותם ביצים בכולם יש מלא חיידקים לכן אני ומכירה מלא אנשים שעושים את זה פשוט שוטפים לפני אפשר עם סבון אבל לא חייבים!
בלת"ק
אסור לשטוף ביצים! זה מחדיר את החיידקים פנימה לביצה.
בכל המתכונים ניתן לפסטר את הביצים. וכשאני מכינה אני עושה כך, לפעמים בהצלחה ולפעמים לא כי זה קצת מסובך לי וממילא זה הופך לנדיר.
מיונז מישהי כאן לא אוכלת? זה גם מביצים חיות, לא?
מיונז קנוי מביצים מפוסטרות/מבושלות.
מיונז ביתי (איולי) לא מכינה ולא אוכלת, ככה גם מוסים וגלידות שגם הם מביצים חיות.
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
בלי קשר לעניין הבריאותי\ הלא בריאותי, אני לא נוגעת בזה כי זה דוחה אותי :sick:
קל וחומר שלא דגים\ בשר\ סושי...
גם אותי דוחה מאוד! בלי קשר לסלמונלה.
תמיד מסתבכת כשאני מכינה תערובת לפשטידה/חביתיות וכד'
וצריכה לטעום ולתקן תיבול לפני שאני אופה/מטגנת.
 

לעת עתה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
מיונז קנוי זה מביצים מפוסטרות.

מיונז קנוי מביצים מפוסטרות/מבושלות.
מיונז ביתי (איולי) לא מכינה ולא אוכלת, ככה גם מוסים וגלידות שגם הם מביצים חיות.

אכן, לא חשבתי שמוכרים לנו מוצר מדף מביצים חיות ללא פיסטור.
דיברו כאן על טעם ואפילו אמרו שזה מגעיל...
 

מרחבית

משתמש מקצוען
מתוך אתר של משרד הבריאות:

השימוש בביצים​

מומלץ​

לא להשתמש בביצים טריות או במאכלים המכילים ביצים אלא לאחר שבושלו בישול מלא. ניתן לוודא שבושלו כנדרש על-ידי בישול במים רותחים למשך 10 דקות או שהחלבון והחלמון נקרשו. במידה ויש מדחום המיועד לשימוש במזון ניתן לוודא הגעת הטמפ' ל-72 מעלות צלסיוס.

  • כדי לוודא שהביצה בושלה כנדרש יש לבשל אותה במים רותחים לפחות 10 דקות או לטגן אותה עד שהחלמון וחלבון קרושים
  • את הביצים שבושלו ולא נאכלו, יש להחזיר למקרר
  • יש למנוע מגע בין ביצים שבושלו לאלה שלא בושלו
  • יש להקפיד על שטיפה יסודית של הידיים (במים וסבון) לפני ואחרי הטיפול בביצים או באריזתן, כמו כן יש לנקות ניקוי יסודי את הכלים שבאו במגע עם הביצים הגולמיות על מנת למנוע העברת חיידקים למזונות אחרים או לביצים המבושלות.

לא מומלץ​

  • להכין בבית מאכלים מביצים טריות או מבושלות למחצה כגון מיונז, מוסים וכדומה
  • אסור להשתמש בביצים סדוקות או שבורות
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
זה לא מתבשל ואז הביצה כבר בטעם אחר?
לא
מחממים את הביצים לטמפרטורה שמספיקה להרוג את הביצים אבל לא לבשל את הביצה.
צריך לבדוק מה הטמפרטורה הנדרשת (כתבתי מהזכרון), ולהקפיד עליה ע"י מדחום.
כמו שכתבתי, רק לפעמים נקרש קצת מהחלק הקרוב לקליפה- אז לא משתמשים בו.

@blue cat בצורה שאני כתבתי ושומרים כל הזמן שהביצים יהיו בתנועה אז זה לא פוגע במרקם או בטעם.
גם חביתה אפשר להכין כשהביצים בתנועה כל הזמן. זה לא מונע מהם לקרוש...
מה שמשנה זה הטמפרטורה. אם מערבבים אז יקח יותר זמן לביצים להגיע לטמפרטורה שמקרישה אותם.
 

הקה

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
בלתק חלקי- לי היה סלמונלה מביצים חיות- מאוד לא נעים וכמעט הגיע לאשפוז. מאז אני לא נוגעת.
אפשר להרתיח אותם גם בבית- לא יודעת איך אבל יש משהו כזה
 

מרשימה

משתמש סופר מקצוען
דבש אתם אוכלים?
עופות ודגים שהופשרו והוקפאו בשנית?
בשר/עוף נא (מנגל למשל)
מה הבעיה בדבש?
עופות ודגים לא מקפיאים אחרי הפשרה.
במנגל בדר"כ שורפים את הבשר לדרגת וול דאן
מה שכן מצוי זה דגים מעושנים, סושי וכד' שגם לא מתאימים לאוכלוסיות רגישות.

בנוסף יש דברים שהם לא בעייתיים באופן בסיסי, אבל חייבים להשמר בתנאים נאותים כמו חומוס ביתי, ממרח כבד
בארוע למשל, שהאוכל עומד כמה שעות בחוץ, זה כבר עלול להזיק.
 

ללדת אחרת

משתמש פעיל
כמו שמודרני לאכול סביצה או טרטר
מודרני לאכול גם חלבון חי
(וזה בהחלט טעים)
ברור שהעולם המודרני חוזר אחורה בזמן למערות ואפילו מרגיש COOL . טרטר מבשר בקר חי , כבד עוף חי, דגים חיים בסביצ'ה, ביצים חיות רוטטות שפותחים מעל התבשיל דקה לפני ההגשה...
[גם אגב המוזיקה והריקודים ישר מהאינדיאנים....]
כמו כל דבר הכל ענין של יח"צ ומצלמות. אשרינו שאנחנו לא במקומות האלו.
וגלידות ומוסים אגב - הקפאה עמוקה בדיפ למשך 5 שעות הורגת את החידקים בדיוק כמו פסטור. שלא לדבר על זה שאפשר להשתמש רק בחלבונים זה פחות בעיה.
 

imac100

משתמש מקצוען
ברור שהעולם המודרני חוזר אחורה בזמן למערות ואפילו מרגיש COOL . טרטר מבשר בקר חי , כבד עוף חי, דגים חיים בסביצ'ה, ביצים חיות רוטטות שפותחים מעל התבשיל דקה לפני ההגשה...
[גם אגב המוזיקה והריקודים ישר מהאינדיאנים....]
כמו כל דבר הכל ענין של יח"צ ומצלמות. אשרינו שאנחנו לא במקומות האלו.
וגלידות ומוסים אגב - הקפאה עמוקה בדיפ למשך 5 שעות הורגת את החידקים בדיוק כמו פסטור. שלא לדבר על זה שאפשר להשתמש רק בחלבונים זה פחות בעיה.
טרטר בשר ודג נא (נניח סביצה) חלמון נא ועוד
זה טעים!
(אני מכינה בבית לפחות פעם בשבוע כל אחד מהם)
לא יודעת למה את מחברת את זה לריקודים אינדיאנים ולמשהו שאשרינו שאנחנו לא חלק ממנו.
את לא חייבת לאהוב, בדיוק כמו שזכותך לא לאהוב פיצה או קציצות
אבל להציג את זה כמשהו בעייתי?
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
וגלידות ומוסים אגב - הקפאה עמוקה בדיפ למשך 5 שעות הורגת את החידקים בדיוק כמו פסטור. שלא לדבר על זה שאפשר להשתמש רק בחלבונים זה פחות בעיה.
לא מדויק.
הקפאה הופכת את החיידקים לנבגים
ובהפשרה (על השיש או אפילו בפה) החיידקים חוזרים לפעילות.

וגם אני לא רואה קשר בין מאכלים נאים למוזיקה אינדיאנית ומראות לא ממחוזותינו.
 

צביה CPA

משתמש סופר מקצוען
אני זוכרת שבקורונה מכרו לפסח ביצים מפוסטרות
למה אי אפשר להשיג את המוצר הזה בחנויות?
 

ללדת אחרת

משתמש פעיל
מתנצלת מתנצלת...
לא התכוונתי לקשור בין ענייני דת ומצפון לבין אכילת ביצים חיות /בשר נא.
בסך הכל העליתי נקודה, שהעולם הנאור של 2023, שהולך שבי בכל ענין אחר קובעי דעה בודדים,
חוזר מרוב נאורות לימי הביניים בכל ענין. באוכל, בלבוש, במוזיקה.
שימו לב שאנחנו כקבוצת עילית מעצם היותנו כאלה, כל שפתנו, הליכותינו, לבושנו ומאכלינו גם - ברמה הרבה יותר גבוהה בכל תחום גם ובעיקר בעיניים אובייקטיביות לאו דווקא יהודיות חרדיות.
בביטוי לא במחוזותינו לא השתמשתי כי אין לו קשר לכאן. אבל הציבור שלנו הרבה יותר אינטיליגנטי ומתוחכם ומחובר לעולמות תוכן גבוהים ואיכשהו [?] התוצאה של זה היא גם שפה יותר גבוהה ויותר עשירה, מראה יותר מוקפד, וגם אורח חיים יותר מתקדם [כל השאר שהזכרנו], בהיותנו שואפי שלמות ומחונכים למקסימליסטיות.
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
נראה לי שהנושא עלה בגלל שמאכלים נאים חוזרים אלינו לפי טרנדים, ומטבע הדברים מי שלא חשוף לטרנדים פחות חושב לאכול את המאכלים האלו.
וכן אם כולנו נחשף כל היום לאנשים שאוכלים ביצים חיות זה כנראה יהיה פחות דוחה לאלו שעדיין נגעלים מזה.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אני רואה פה מלא מתכונים עם ביצים חיות,
ככה אנשים אוכלים?
לא מפחדים?
לא מגעיל אותם?
גם אני תוהה על זה.
אבל זה כנראה עדיין קיים ובחגים כמו פסח זה לפעמים הרבה יותר קשה לוותר למי שאוהב.
אישית נרתעת מאד (הגם שזה פסיכולוגי בחלקו) ומאד קשה לי לא לשפוט את מי שמגישים לנשים הרות ולמבוגרים.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
וגלידות ומוסים אגב - הקפאה עמוקה בדיפ למשך 5 שעות הורגת את החידקים בדיוק כמו פסטור. שלא לדבר על זה שאפשר להשתמש רק בחלבונים זה פחות בעיה.
מדעית לא הורגת
ומהרגע שהם יוצאים לטמפ' החדר כמותם קופצת בגידול מעריכי
זה למה לא מגישים לאוכלוסיות חלשות כמו נשים הרות וילדים
כמו שמודרני לאכול סביצה או טרטר
מודרני לאכול גם חלבון חי
(וזה בהחלט טעים)
גם המאכלים המודרניים האלו מסויגים בהגשה לאוכלוסיות אלו.
וגם בהם יש מי שנרתעים מאכילתם מאותו נימוק.
לעניין הטעם זה בהחלט נתון לדיון
לעניין הסיכון הבריאותי יש מחקרים.
 

חני גרינשטיין

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
נראה לי שהנושא עלה בגלל שמאכלים נאים חוזרים אלינו לפי טרנדים, ומטבע הדברים מי שלא חשוף לטרנדים פחות חושב לאכול את המאכלים האלו.
וכן אם כולנו נחשף כל היום לאנשים שאוכלים ביצים חיות זה כנראה יהיה פחות דוחה לאלו שעדיין נגעלים מזה.
רק מספרת לך, שאמא שלי (וכך הרבה מנשות דורה, כך היה מקובל) היתה מכניסה ביצה חיה לדיסה של התינוקות.
כן. תינוק. פחות מגיל שנה.
לא היתה מודעות לסלמונלה ולא לרגישות לביצים ולא שום דבר מהבסגנון.
רצו שהילד יקבל את החלבון של הביצה והדרך היחידה ללהשחיל לו את זה היתה בדיסה, כדי שישאר נוזלי - שמו ביצה חיה.

גם החזנים שלפני חמישים שנה היו שותים ביצה חיה לפני קונצרט כדי לצחצח את גרונם, שהקולות יצאו יפים וחלקים.

כך שזה לא ממש טרנד עכשווי.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה