ללא ביצים זה סטנדרט לאכול ביצים חיות?

אחת111

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
רק מספרת לך, שאמא שלי (וכך הרבה מנשות דורה, כך היה מקובל) היתה מכניסה ביצה חיה לדיסה של התינוקות.
כן. תינוק. פחות מגיל שנה.
לא היתה מודעות לסלמונלה ולא לרגישות לביצים ולא שום דבר מהבסגנון.
רצו שהילד יקבל את החלבון של הביצה והדרך היחידה ללהשחיל לו את זה היתה בדיסה, כדי שישאר נוזלי - שמו ביצה חיה.

גם החזנים שלפני חמישים שנה היו שותים ביצה חיה לפני קונצרט כדי לצחצח את גרונם, שהקולות יצאו יפים וחלקים.

כך שזה לא ממש טרנד עכשווי.
הטרנד הוא לא ביצה חיה
אלא יותר מאכלי בשר ודגים נאים כמו סטייק טרטר סביצ'ה, סשימי וכו'
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
מתנצלת מתנצלת...
לא התכוונתי לקשור בין ענייני דת ומצפון לבין אכילת ביצים חיות /בשר נא.
בסך הכל העליתי נקודה, שהעולם הנאור של 2023, שהולך שבי בכל ענין אחר קובעי דעה בודדים,
חוזר מרוב נאורות לימי הביניים בכל ענין. באוכל, בלבוש, במוזיקה.
שימו לב שאנחנו כקבוצת עילית מעצם היותנו כאלה, כל שפתנו, הליכותינו, לבושנו ומאכלינו גם - ברמה הרבה יותר גבוהה בכל תחום גם ובעיקר בעיניים אובייקטיביות לאו דווקא יהודיות חרדיות.
בביטוי לא במחוזותינו לא השתמשתי כי אין לו קשר לכאן. אבל הציבור שלנו הרבה יותר אינטיליגנטי ומתוחכם ומחובר לעולמות תוכן גבוהים ואיכשהו [?] התוצאה של זה היא גם שפה יותר גבוהה ויותר עשירה, מראה יותר מוקפד, וגם אורח חיים יותר מתקדם [כל השאר שהזכרנו], בהיותנו שואפי שלמות ומחונכים למקסימליסטיות.
זאת פרשנות מאוד מנותקת ויפה
העולם ממש לא חוזר לימי הביניים
להיפך, בימי הבינים רק יחידי סגולה יכלו לאכול מאכלים כאלה, כי לא היו אמצעי קירור, ועד שהבשר או הדג היו מגיעים אל פשוטי העם, הוא היה מתקלקל.
כיום יש אפשרות פשוטה לכל פשוטי העם, ליהנות ממאכלים כאלה (אמנם מעט ביוקר) בלי אמצעים מיוחדים, ולכן המאכלים האלה מתפשטים בעולם.
רואים גם מהגמרא במסכת שבת שמתירה לטלטל כנף יונה משום דחזי לאומצא, ומפרש רש"י
לאומצא - לאוכלו חי בשבת שיש בני אדם שדעתן יפה ואוכלים בשר חי וקרו לה אומצא:

בכל מקרה לא ראיתי הזדעקות על כך שאנשים ממלאים את הבטן שלהם בפרינגלס וקצפת ריצ', או מלחים תעשייתים ושומן טרנס ושאר סוכרים ריכים וזבל מזוקק שהתעשיה המודרנית, האינטליגנטית, והמתוחכמת דוחפת לנו לתוך מה שהיא מכנה מזון.
ההבדל בין המזון התעשייתי למזון נא שדורש בטיחות מזון.
הוא שמזון תעשייתי הוא לא מזון, לכן אין חשש לאכול אותו בכל מקרה, כי בכל מקרה הוא מזיק לבריאות, כמו שלאכול פורמייקה או קלקר, אין הבדל אם היא חיה או טריה או פגת תוקף.
במזון אמיתי חי יש סיכונים, אבל הוא מזון, ולכן יש לו תוקף והבדלים קיצוניים בין אם הוא טרי או לא, ונפקא מינה באיזה אמצעים הוא הועבר או בושל.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
הטרנדים הם סושי וסביצ'ה ופוקי וכדו'
לא הביצים החיות
ראי הודעתי בעמוד הראשון.

אבל רואה שכבר דשו בנושא עד שחזרתי לענות לך...
הם טרנדים רק בעולם המערבי. בארצות מוצאם הם חלק ותיק מהמטבח.
פרט לקרפצ'יו שהוא כנראה המצאה מודרנית של שף ניו יורקי.
 

ילילי

משתמש מקצוען
מתנצלת מתנצלת...
לא התכוונתי לקשור בין ענייני דת ומצפון לבין אכילת ביצים חיות /בשר נא.
בסך הכל העליתי נקודה, שהעולם הנאור של 2023, שהולך שבי בכל ענין אחר קובעי דעה בודדים,
חוזר מרוב נאורות לימי הביניים בכל ענין. באוכל, בלבוש, במוזיקה.
שימו לב שאנחנו כקבוצת עילית מעצם היותנו כאלה, כל שפתנו, הליכותינו, לבושנו ומאכלינו גם - ברמה הרבה יותר גבוהה בכל תחום גם ובעיקר בעיניים אובייקטיביות לאו דווקא יהודיות חרדיות.
בביטוי לא במחוזותינו לא השתמשתי כי אין לו קשר לכאן. אבל הציבור שלנו הרבה יותר אינטיליגנטי ומתוחכם ומחובר לעולמות תוכן גבוהים ואיכשהו [?] התוצאה של זה היא גם שפה יותר גבוהה ויותר עשירה, מראה יותר מוקפד, וגם אורח חיים יותר מתקדם [כל השאר שהזכרנו], בהיותנו שואפי שלמות ומחונכים למקסימליסטיות.
גאוות יחידה זה תמיד דבר חיובי. למה לא.
 

חני גרינשטיין

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
הטרנדים הם סושי וסביצ'ה ופוקי וכדו'
לא הביצים החיות
ראי הודעתי בעמוד הראשון.

אבל רואה שכבר דשו בנושא עד שחזרתי לענות לך...
גם זה לא ממש.

אצל אמא שלי במטבח היה סלט ירקות עם דג בקלה נא מפורק - ללפני חמישים שנה ויותר.
והיא לא המציאה את זה, היא הביאה את זה איתה מארץ המוצא שלה.

שלא לדבר על דגים כבושים - הרינג ושות' שהיו המאכל היהודי הקלאסי גם לפני מאה שנה (ואולי יותר)
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
גם זה לא ממש.

אצל אמא שלי במטבח היה סלט ירקות עם דג בקלה נא מפורק - ללפני חמישים שנה ויותר.
והיא לא המציאה את זה, היא הביאה את זה איתה מארץ המוצא שלה.

שלא לדבר על דגים כבושים - הרינג ושות' שהיו המאכל היהודי הקלאסי גם לפני מאה שנה (ואולי יותר)
אני אמרתי שלא?
ברור שבעבר היו מאכלים נפוצים מן החי ללא בישול
אמרתי שכיום נכנסו טרנדים של מאכלים נאים למיניהם, וביצה חיה עדיין לא חזרה כטרנד.
אמא שלי גדלה על בורשט עם ביצה חיה משוקשקת פנימה. איכשהו זה לא ממש מקודם כיום...
 

חני בנני

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום

hilasg

משתמש פעיל
באמת בטעם לא מרגישים שוני - מוס עם ביצה חיה טעים כמו מוס עם.
אני הכנתי פעם אחת ומהתהליך היה לי קשה עם ריח הביצים בהקצפה
אז הותרתי לבעלי לאכול פס של מוס מושקע
וסושי אגב אפשר לבקש אפוי או מטוגן
מי שמביא פה מתכון לגלידה או מוס עם ביתים חיות מן הסתם אוכל, לא?
וזה לא משנה איפה הביצים נקנו, בכל ביצה עלול להיות סלמונלה.

לגבי סושי ודגים נאים באמת גועל.... אני לא אוכלת.
 

תיק כבד

משתמש צעיר
הצלחתם להלחיץ אותי (לא להגעיל, טעים מידי) יש לי עוגה מוכנה בפריזר שהקרם שלה הוא מביצים חיות. אם כבר טעמתי ועבר בשלום זה אומר שזה בסדר או שיש מצב שאיזו סלמונלה רדומה תתעורר פתאום?
 

גרפיקאית מתנסה

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
הצלחתם להלחיץ אותי (לא להגעיל, טעים מידי) יש לי עוגה מוכנה בפריזר שהקרם שלה הוא מביצים חיות. אם כבר טעמתי ועבר בשלום זה אומר שזה בסדר או שיש מצב שאיזו סלמונלה רדומה תתעורר פתאום?
לא מבינה אתכם ..... תלוי איפה אתם משתמשות בביצה חיה, בגלידה זה ממש לא מקצועי! ממתי שמים ביצה בגלידה. ובעוגה תמיד שמים אבל בקרם של עוגה שלא נכנס לתנור זה גם מוזר. פשוט אל תנסו ברים שלא נשמעים לכם.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה