הערבים כבר קרירים, או קצת קרירים
ומה יותר כיף מקאפקייק שוקולדי עם נגיעות נוגט לצד כוס קפה/תה חם
ואם מחממים את הקאפקייק במיקרוגל לעשר שניות, אז בכלל...
רכיבים:
מדידה בכוסות חד פעמי פשוטים
1.5 כוסות סוכר
2 כוסות קמח
3/4 כוס קקאו
1 אבקת אפיה
2 ביצים L
קמצוץ מלח
1 כוס מים רותחים
1 כפית אבקת קפה נמס
1/2 כוס שמן
------
250 גרם שוקולד מריר
2/3 כוס קרם נוגט
1/3 כוס חלב סויה או ריצ'
שוקולד צ'יפס לקישוט
הכנה:
מערבבים בקערה את רשימת הרכיבים הראשונה. אפשר ביד. אחרי ערבוב ראשוני נעזרים במקל טחינה לקבלת בלילה חלקה. או שפשוט מערבבים במיקסר
מרפדים תבנית מאפינס בעטרות ניר בגדול מתאים.
ממלאים לגובה 2/3
אופים ב 180 מעלות כ 15-18 דקות עד שהקאפקייק קפיצי למגע.
משהים לצינון.
בינתיים, ממיסים בסיר קטן שוקולד וקרם נוגט עד לקבלת קרם חלק.
מסירים מהאש.
בעזרת כף מוציאים מעט מפנים כל קאפקייק. מפוררים לקערה ומוסיפים 2/3 מקרם השוקולד. מערבבים. מוסיפים 1/3 כוס חלב סויה או ריצ' [רק אם התערבות יבשה מדי, היא צריכה להיות רטובה מדי ליצירת כדורי שוקולד.
ממלאים מהתערובת בממקום העוגה שהוצאה ממרכז כל קאפקייק.
ביתרת השוקולד מכסים את המילוי. העזרים בכף. אם הוא התקשה מדי, ממיסים שוב.
מפזרים שוקולד צ'יפס מלמעלה בעוד קרם השוקולד-נוגט נמס.
שומרים בכלי סגור על השיש ל-24 שעות או בהקפאה. מוציאים להפשרה לפני ההגשה.
ומה יותר כיף מקאפקייק שוקולדי עם נגיעות נוגט לצד כוס קפה/תה חם
ואם מחממים את הקאפקייק במיקרוגל לעשר שניות, אז בכלל...
רכיבים:
מדידה בכוסות חד פעמי פשוטים
1.5 כוסות סוכר
2 כוסות קמח
3/4 כוס קקאו
1 אבקת אפיה
2 ביצים L
קמצוץ מלח
1 כוס מים רותחים
1 כפית אבקת קפה נמס
1/2 כוס שמן
------
250 גרם שוקולד מריר
2/3 כוס קרם נוגט
1/3 כוס חלב סויה או ריצ'
שוקולד צ'יפס לקישוט
הכנה:
מערבבים בקערה את רשימת הרכיבים הראשונה. אפשר ביד. אחרי ערבוב ראשוני נעזרים במקל טחינה לקבלת בלילה חלקה. או שפשוט מערבבים במיקסר
מרפדים תבנית מאפינס בעטרות ניר בגדול מתאים.
ממלאים לגובה 2/3
אופים ב 180 מעלות כ 15-18 דקות עד שהקאפקייק קפיצי למגע.
משהים לצינון.
בינתיים, ממיסים בסיר קטן שוקולד וקרם נוגט עד לקבלת קרם חלק.
מסירים מהאש.
בעזרת כף מוציאים מעט מפנים כל קאפקייק. מפוררים לקערה ומוסיפים 2/3 מקרם השוקולד. מערבבים. מוסיפים 1/3 כוס חלב סויה או ריצ' [רק אם התערבות יבשה מדי, היא צריכה להיות רטובה מדי ליצירת כדורי שוקולד.
ממלאים מהתערובת בממקום העוגה שהוצאה ממרכז כל קאפקייק.
ביתרת השוקולד מכסים את המילוי. העזרים בכף. אם הוא התקשה מדי, ממיסים שוב.
מפזרים שוקולד צ'יפס מלמעלה בעוד קרם השוקולד-נוגט נמס.
שומרים בכלי סגור על השיש ל-24 שעות או בהקפאה. מוציאים להפשרה לפני ההגשה.
נערך לאחרונה ב: