חלבי פסי שמרים גבינה

דפה

משתמש מקצוען
מתכון ל-6 פסים עמוסי מלית

לבצק-
אני משתמשת בקמח מלא 80% אפשר כמובן קמח לבן

קילו קמח מלא 80%
2 כפות שמרים יבשים
3/4 כוס סוכר
1/2 כף מלח
2 כוסות חלב
2 ביצים
200 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות

למלית גבינה:
1 קילו [4 חבילות 250 גרם] גבינת טוב טעם
1 ו 1/4 כוסות סוכר
1 שקית אינסטנט 80 גרם פודינג וניל
מיץ מחצי לימון
2 ביצים

להברשה-
ביצה טרופה עם מעט חלב

לסירופ סוכר-
1 כוס סוכר
1 כוס מים

אבקת סוכר לזריה

מתחילים בהכנת הבצק.
שמים מלח בקערה ומעליו את יתר הרכיבים. לשים במיקסר במשך כ-6 דקות עד לקבלת בצק רך, נעים ולא דביק.
מניחים בקערה משומנת, מכסים בניילון ומתפיחים להכפלת הנפח.


מחלקים את הבצק לשישה חלקים שווים.

מכינים מלית:
מערבבים בקערה את רכיבי המלית עד שמתקבל קרם חלק ונוקשה מעט.

ממלאים את העוגות:
מרדדים חלק אחד מהבצק למלבן באורך של מעט יותר מתבנית אינגליש עם שוליים נמוכות וברוחב פי שלוש מרוחב תבנית כזו.

מורחים תלולית מהמלית לאורך השליש המרכזי של מלבן הבצק. מורחים בנדיבות שכבה בגובה של כ 1.5 ס"מ.

מקפלים את שולי הבצק שבקצוות הצרים [בראשי המלית] על המלית. חותכים חתכים בבצק מהחלק החיצוני עד למפגש עם המלית ב-2 צדדי המלית.
מתחילים לקפל רצועות זה על זה פעם מימין ופעם משמאל.
מעבירים בעדינות לתבנית אינגליש בעלת שוליים נמוכות.

מכינים כך את חמשת הפסים הנוספים.

משהים להתפחה כחצי שעה.

מברישים בביצה מהולה במעט חלב ואופים ב 180 מעלות כ 35 דקות להשחמה נאה.

לקראת סוף האפיה מכינים סירופ סוכר:
מבשלים בסיר סוכר ומים עד להמסה מלאה של הסוכר.

כשהפסים יוצאים מהתנור, מורחים עליהם מיד מסירופ הסוכר.
ממתינים כמה דקות וזורים אבקת סוכר
צפה בקובץ המצורף 884152

צפה בקובץ המצורף 884158

בתיאבון
נוזל לי ריר...
העני כתבת פעם באנשהוא איך לשמור על האבקת סוכר בהקפאה שלא יימס לתוכו ושישאר יפה.
אולי כשזה רותח? או משהו כזה?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
נוזל לי ריר...
העני כתבת פעם באנשהוא איך לשמור על האבקת סוכר בהקפאה שלא יימס לתוכו ושישאר יפה.
אולי כשזה רותח? או משהו כזה?
להיפך
דווקא כשלא חם
החום גורם לו להספג במאפה
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
איך את עושה את הצורה? ריבוע ומקפלת ארבע קצוות? איך נוצר העיגול למעלה?
ריבוע
שמה מלית במרכז
סוגרת פינות נגדיות באלכסון וצובטת את כל 4 הפינות יחד למעלה ומזה נוצר העיגול
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
מוכנה הוראות מדוייקות?
כשזה קר לפדר א. סוכר ואז להקפיא?
וכשאני אוציא מהקפיא זה יהיה כזה כזה בררר....?
מה זה כזה כזה בררררר.....?

האמת-
הכי טוב לפזר אבקת סוכר בהגשה.
אבל כשזה מהמקפיא הרטיבות מהמקפיא תמיס את אבקת הסוכר שבוזקים בהגשה
כדאי להשיר קודם ואז לפזר
 

דפה

משתמש מקצוען
מה זה כזה כזה בררררר.....?

האמת-
הכי טוב לפזר אבקת סוכר בהגשה.
אבל כשזה מהמקפיא הרטיבות מהמקפיא תמיס את אבקת הסוכר שבוזקים בהגשה
כדאי להשיר קודם ואז לפזר
אני אגיד לך למה אני צריכה דווקא לפני.
כי זה בשביל אבא שלי, ואני מכירה אותו הוא מוציא מהמקפיא ולא יפזר לעצמו סוכר,
ואני עושה גביניות שזה ממש ממש חסר לטעם.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
אני אגיד לך למה אני צריכה דווקא לפני.
כי זה בשביל אבא שלי, ואני מכירה אותו הוא מוציא מהמקפיא ולא יפזר לעצמו סוכר,
ואני עושה גביניות שזה ממש ממש חסר לטעם.
אז אחרי שמתקרר לפני ההקפאה
 

מירי84

משתמש פעיל

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
@ה. בקר
יש לי כמה שאלות ברשותך:
איזה עובי לרדד את הבצק?
מה הגודל של הריבועים (לפני המילוי והסגירה)?
כמה מילוי שמים בכל גבינית?
כמה זמן התפחה אחרי המילוי (אם בכלל)?
וכמה יצא לך בסה"כ?
עובי דק :)
משהו כמו 2-3 מ"מ
הריבועים בערך 6X6 7X7
בערך כפית בכל גביניה.
בערך 20 דקות התפחה
יצאו לי 60.
אבל הכנתי חצי כמות
 

efshar

משתמש פעיל
כבר קנינו...
אבל סתם בשביל ידע כללי, מה מיוחד בגבינה הזאת דווקא? (היא עולה פי 2! מגבינה רגילה)
גבינה "יבשה" ללא נוזלים

אפשר גבינה לבנה
אבל אז צריך קילו ורבע גבינה.
לשים בחיתול בד נקי
מעל מסננת
לסגור ולתת לגבינה להגיר נוזלים לפחות 4 שעות לפני שמשתמשים בה

יש אפשרות להשתמש בגבינה לבנה ללא סינון הנוזלים אבל אז צרך להוסיף קמח לבלילה כדי שלא תהיה מדי נוזלית
 

עיטורים פלוס

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
עימוד ספרים
כבר קנינו...
אבל סתם בשביל ידע כללי, מה מיוחד בגבינה הזאת דווקא? (היא עולה פי 2! מגבינה רגילה)
בשביל לקבל את אותו מרקם בדיוק על ידי הוצאת נוזלים, הגיוני שאת צריכה קרוב לפי 2 גבינה, כך שלדעתי המחיר לא יקר יותר בהתחשב בעובדה שגם חוסך לך את הוצאת הנוזלים מהגבינה.
שמתי עכשיו במקרר 1.5 גבינה להגיר נוזלים, מעניין לשקול את הגבינה לאחר מכן.
 

a rivki

משתמש פעיל
אפשר להקפיא את הגביניות?
איך להפריד בהקפאה? להקפיא אחרי שמתקרר לגמרי?
 

אליש 10

משתמש פעיל
@ה. בקר ואוו איזה משורטט זה יצא לך
פעם הכנתי סתם מתכון וכל המילוי יצא החוצה משום מה
המילוי גבינה נוזלי?
 

ש.ב.א

משתמש סופר מקצוען
@ה. בקר
הכנתי את המתכון לפני פורים והבצק לא תפח בכלל גם אחרי שעתיים.
מה יכולה להיות הסיבה?
(השמרים בסדר. החלות יצאו מצוין...)
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
אפשר להקפיא את הגביניות?
איך להפריד בהקפאה? להקפיא אחרי שמתקרר לגמרי?
אפשר להקפיא
אני מפרידה בשכבה של ניילון

אחרי שמתקרר מקפיאים

@ה. בקר ואוו איזה משורטט זה יצא לך
פעם הכנתי סתם מתכון וכל המילוי יצא החוצה משום מה
המילוי גבינה נוזלי?
לא נוזלי ולא בורח בכלל
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קח

א שִׁיר מִזְמוֹר לְדָוִד:ב נָכוֹן לִבִּי אֱלֹהִים אָשִׁירָה וַאֲזַמְּרָה אַף כְּבוֹדִי:ג עוּרָה הַנֵּבֶל וְכִנּוֹר אָעִירָה שָּׁחַר:ד אוֹדְךָ בָעַמִּים יי וַאֲזַמֶּרְךָ בַּלְאֻמִּים:ה כִּי גָדוֹל מֵעַל שָׁמַיִם חַסְדֶּךָ וְעַד שְׁחָקִים אֲמִתֶּךָ:ו רוּמָה עַל שָׁמַיִם אֱלֹהִים וְעַל כָּל הָאָרֶץ כְּבוֹדֶךָ:ז לְמַעַן יֵחָלְצוּן יְדִידֶיךָ הוֹשִׁיעָה יְמִינְךָ וַעֲנֵנִי:ח אֱלֹהִים דִּבֶּר בְּקָדְשׁוֹ אֶעְלֹזָה אֲחַלְּקָה שְׁכֶם וְעֵמֶק סֻכּוֹת אֲמַדֵּד:ט לִי גִלְעָד לִי מְנַשֶּׁה וְאֶפְרַיִם מָעוֹז רֹאשִׁי יְהוּדָה מְחֹקְקִי:י מוֹאָב סִיר רַחְצִי עַל אֱדוֹם אַשְׁלִיךְ נַעֲלִי עֲלֵי פְלֶשֶׁת אֶתְרוֹעָע:יא מִי יֹבִלֵנִי עִיר מִבְצָר מִי נָחַנִי עַד אֱדוֹם:יב הֲלֹא אֱלֹהִים זְנַחְתָּנוּ וְלֹא תֵצֵא אֱלֹהִים בְּצִבְאֹתֵינוּ:יג הָבָה לָּנוּ עֶזְרָת מִצָּר וְשָׁוְא תְּשׁוּעַת אָדָם:יד בֵּאלֹהִים נַעֲשֶׂה חָיִל וְהוּא יָבוּס צָרֵינוּ:
נקרא  13  פעמים

אתגר AI

מלכות ה' • אתגר 119

לוח מודעות

למעלה