חלבי פסי שמרים גבינה

*טובית*

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
לא שימנתי את הקערה, קריטי?
ולא תפח לי :(
אני בייאוש טוטאלי :(
אין הגיון שזה בגלל חוסר שימון.
וקחי בחשבון שזה לא תופח כמו בצק לחלות.
העני כתבה עד שמכפיל את נפחו.

האמת, בכל בצק של עוגת שמרים, תופח לי מעט.
בבצק הנ"ל תפח לי ממש פי שתיים.
(שמתי מתחת לשמיכת פוך :p בערך שעתיים).
 

מולטיגרפיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אין הגיון שזה בגלל חוסר שימון.
וקחי בחשבון שזה לא תופח כמו בצק לחלות.
העני כתבה עד שמכפיל את נפחו.

האמת, בכל בצק של עוגת שמרים, תופח לי מעט.
בבצק הנ"ל תפח לי ממש פי שתיים.
(שמתי מתחת לשמיכת פוך :p בערך שעתיים).
אם ככה אשאיר את זה עוד שעה
תודה!
 

מולטיגרפיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
@*טובית*
עוד שאלה, האם כל כדור יוצא ככ דק לאחר רידוד?
 

כבי800

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
צילום מקצועי

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
תודה רבה,
ב"ה יצא מוצלח מאד,
השתמשתי בכוסמין 80%
הייתה לי גבינת טוב טעם אחת, השתמשתי בעוד אחת של 750 שהגרתי נוזלים כמה שעות כמו שהצעת, המשקל לאחר מכן היה כ120 גרם פחות.
יצא טעים טעים טעים
צפה בקובץ המצורף 887762
צפה בקובץ המצורף 887763

לשימוש בבצק לשמרים פרווה, להמיר את החלב במים? ואת החמאה במחמאה?
כן

אבל זה לא אותו דבר
 

מולטיגרפיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים

gs

משתמש פעיל
העני יקרה מאד
מצטרפת לכל המודות
שנים אני עושה שמרים שנחטפים אבל זה דורש הרבה הכנה הקפאה של המלית ואחרי האפיה חלק נרטב וצריך להפוך וכו'.

עשיתי כדברייך (תלמידה - לא?) ויצא מושלם יפה ואסטטי. ללא גבינת טוב טעם אלא הגרתי מים מ-750 גרם וזה הספיק רק ל-3 פסים, מחצי כמות נראה לי שאפשר לעשות 4 ומלית של ק"ג גבינה - לא טעמתי צריך משהו להשאיר לכבוד החג.

תודה רבה מאד
חג שמח לכולנו
 

אני אני

משתמש פעיל
פעם ראשונה שלי עם שמרים גבינה, יצא טעים במיוחד וקל להכנה. כולם התלהבו...
המתכון הופך להיות קבע אצלי.
תודה רבה רבה....
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
העני יקרה מאד
מצטרפת לכל המודות
שנים אני עושה שמרים שנחטפים אבל זה דורש הרבה הכנה הקפאה של המלית ואחרי האפיה חלק נרטב וצריך להפוך וכו'.

עשיתי כדברייך (תלמידה - לא?) ויצא מושלם יפה ואסטטי. ללא גבינת טוב טעם אלא הגרתי מים מ-750 גרם וזה הספיק רק ל-3 פסים, מחצי כמות נראה לי שאפשר לעשות 4 ומלית של ק"ג גבינה - לא טעמתי צריך משהו להשאיר לכבוד החג.

תודה רבה מאד
חג שמח לכולנו
פעם ראשונה שיצאו לי פסי שמרים גבינה ראויים!
בשמי ובשל כל המשפחה, ת ו ד ה!!!
פעם ראשונה שלי עם שמרים גבינה, יצא טעים במיוחד וקל להכנה. כולם התלהבו...
המתכון הופך להיות קבע אצלי.
תודה רבה רבה....
תודה על הפרגונים.

שמחה ממש שהיה לכם טעים
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
לפסי שמרים שוקולד שיהיו פרווה, יש לך המלצה?
או שזה כבר מתכון אחר לגמרי?
אפשר בבצק הזה. ממירים חלב במים

אבל העליתי בעבר מתכון שמרים פרווה מעולה ממש

ויש גם את השמרים של @זהבהלה שהם עולים.
אני מעדיפה את המתכון הראשון שהעלתה.
 

אלף100

משתמש פעיל
@hbecker
העני יקרה,
עשיתי לחג, יצא מקסים, היה טעיםםםםם
פעם ראשונה שהמילוי לא ברח ויצא כ"כ מדויק.
תודה רבה
 

עוגת בוקר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אוטומציה עסקית
הכנתי לחג ויצא יותר מידי מושלם!!!!!
השתמשתי בגבינה לבנה רגילה + שמנת חמוצה שסיננתי לילה.

לא מצאתי תבניות נמוכות אז הכנתי בלי,
רק ככה על נייר אפיה בתבנית תנור רגילה.

פתחתי את התנור בלב פועם,
התכוננתי נפשית לשלוליות של מלית בתבנית...

אבל יצא סוף!!!
המלית לא זלגה אפילו מעט החוצה.

והטעם - מוש....
אימצתי בחום!!!
 

BRAVERMAN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
D I G I T A L
@hbecker המתכון הכי שווה שהעלת!!!
מאוהבת בהכנת שמרים.. ושמרים גבינה בכלל הכנתי מליון פעם..
אבל המתכון הזה עולה על כולן.. מעכשיו זה מתכן הדגל שלי..

(ואגב בשבועות המתכונים שלך ממש כיכבו אצלי, את המתכון של הפיצה מהלחמניות הכי מתקות בכיתה הפכתי למתכון של פוקצה הבצק שלך עם קוטג וירקות מעל ולאפיה... היה מושלםםם)

WhatsApp Image 2021-05-16 at 02.58.04.jpeg
 
נערך לאחרונה ב:

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
מתכון ל-6 פסים עמוסי מלית

לבצק-
אני משתמשת בקמח מלא 80% אפשר כמובן קמח לבן

קילו קמח מלא 80%
2 כפות שמרים יבשים
3/4 כוס סוכר
1/2 כף מלח
2 כוסות חלב
2 ביצים
200 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות

למלית גבינה:
1 קילו [4 חבילות 250 גרם] גבינת טוב טעם
1 ו 1/4 כוסות סוכר
1 שקית אינסטנט 80 גרם פודינג וניל
מיץ מחצי לימון
2 ביצים

להברשה-
ביצה טרופה עם מעט חלב

לסירופ סוכר-
1 כוס סוכר
1 כוס מים

אבקת סוכר לזריה

מתחילים בהכנת הבצק.
שמים מלח בקערה ומעליו את יתר הרכיבים. לשים במיקסר במשך כ-6 דקות עד לקבלת בצק רך, נעים ולא דביק.
מניחים בקערה משומנת, מכסים בניילון ומתפיחים להכפלת הנפח.


מחלקים את הבצק לשישה חלקים שווים.

מכינים מלית:
מערבבים בקערה את רכיבי המלית עד שמתקבל קרם חלק ונוקשה מעט.

ממלאים את העוגות:
מרדדים חלק אחד מהבצק למלבן באורך של מעט יותר מתבנית אינגליש עם שוליים נמוכות וברוחב פי שלוש מרוחב תבנית כזו.

מורחים תלולית מהמלית לאורך השליש המרכזי של מלבן הבצק. מורחים בנדיבות שכבה בגובה של כ 1.5 ס"מ.

מקפלים את שולי הבצק שבקצוות הצרים [בראשי המלית] על המלית. חותכים חתכים בבצק מהחלק החיצוני עד למפגש עם המלית ב-2 צדדי המלית.
מתחילים לקפל רצועות זה על זה פעם מימין ופעם משמאל.
מעבירים בעדינות לתבנית אינגליש בעלת שוליים נמוכות.

מכינים כך את חמשת הפסים הנוספים.

משהים להתפחה כחצי שעה.

מברישים בביצה מהולה במעט חלב ואופים ב 180 מעלות כ 35 דקות להשחמה נאה.

לקראת סוף האפיה מכינים סירופ סוכר:
מבשלים בסיר סוכר ומים עד להמסה מלאה של הסוכר.

כשהפסים יוצאים מהתנור, מורחים עליהם מיד מסירופ הסוכר.
ממתינים כמה דקות וזורים אבקת סוכר
צפה בקובץ המצורף 884152

צפה בקובץ המצורף 884158

בתיאבון
עדיין לא הכנתי.
כותבת עדיין כי כל המתכונים שלך שווי הכנה, ואם לא הכנתי, זה רק זמנית...
היות ובדיוק בתקופה האחרונה הגענו לרווייה קצת בענייני שמרים. נעשה הפסקה קצרה והתאבון יחזור וכמובן מיד ננסה את המתכון המגרה שלך.
בכל מקרה, אני רוצה להציע למי שבא לה לגוון את הדרך הרגילה של הכנת פסי גבינה (בצק שעוטף מילוי בסיבוב 1), הכנתי לא פעם באותה צורה שמכינים שמרים שוקולד -כלומר מספר סיבובים, וזה יוצר מרקם רך וטעים, ושונה מהרגיל. ממליצה!!!
20210107_212107.jpg
20210107_212116.jpg
 

מטודלה

משתמש מקצוען
עריכה והפקת סרטים
הני,
חייבת להודות לך.
הכנתי ביום חמישי-ערב שבועות 6 פסים
במוצאי שבת הבנתי שלשבועות כבר לא יישאר
אז הכנתי עוד 6 פסים.....
היה מושששששששש
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
עדיין לא הכנתי.
כותבת עדיין כי כל המתכונים שלך שווי הכנה, ואם לא הכנתי, זה רק זמנית...
היות ובדיוק בתקופה האחרונה הגענו לרווייה קצת בענייני שמרים. נעשה הפסקה קצרה והתאבון יחזור וכמובן מיד ננסה את המתכון המגרה שלך.
בכל מקרה, אני רוצה להציע למי שבא לה לגוון את הדרך הרגילה של הכנת פסי גבינה (בצק שעוטף מילוי בסיבוב 1), הכנתי לא פעם באותה צורה שמכינים שמרים שוקולד -כלומר מספר סיבובים, וזה יוצר מרקם רך וטעים, ושונה מהרגיל. ממליצה!!!
צפה בקובץ המצורף 894232צפה בקובץ המצורף 894233
מציעה לך רעיון-
במקום לכתוב את כל השדרוגים ולתת מתכונים דומים באשכולות שנפתחים- אולי הכי טוב שתפתחי אשכול שהכותרת שלו תהיה "אשכול גיוונים/שדרוגים למתכונים"


ספציפית לגבי הרעיון הזה-
לדעתי האישית הרבה פחות מוצלח. הקטע הטוב בשמרים גבינה זה הביס הגבינתי הזה שיש במרכז.
כמובן שאני כותבת אחרי שניסיתי כבר ב-2 הדרכים.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קח

א שִׁיר מִזְמוֹר לְדָוִד:ב נָכוֹן לִבִּי אֱלֹהִים אָשִׁירָה וַאֲזַמְּרָה אַף כְּבוֹדִי:ג עוּרָה הַנֵּבֶל וְכִנּוֹר אָעִירָה שָּׁחַר:ד אוֹדְךָ בָעַמִּים יי וַאֲזַמֶּרְךָ בַּלְאֻמִּים:ה כִּי גָדוֹל מֵעַל שָׁמַיִם חַסְדֶּךָ וְעַד שְׁחָקִים אֲמִתֶּךָ:ו רוּמָה עַל שָׁמַיִם אֱלֹהִים וְעַל כָּל הָאָרֶץ כְּבוֹדֶךָ:ז לְמַעַן יֵחָלְצוּן יְדִידֶיךָ הוֹשִׁיעָה יְמִינְךָ וַעֲנֵנִי:ח אֱלֹהִים דִּבֶּר בְּקָדְשׁוֹ אֶעְלֹזָה אֲחַלְּקָה שְׁכֶם וְעֵמֶק סֻכּוֹת אֲמַדֵּד:ט לִי גִלְעָד לִי מְנַשֶּׁה וְאֶפְרַיִם מָעוֹז רֹאשִׁי יְהוּדָה מְחֹקְקִי:י מוֹאָב סִיר רַחְצִי עַל אֱדוֹם אַשְׁלִיךְ נַעֲלִי עֲלֵי פְלֶשֶׁת אֶתְרוֹעָע:יא מִי יֹבִלֵנִי עִיר מִבְצָר מִי נָחַנִי עַד אֱדוֹם:יב הֲלֹא אֱלֹהִים זְנַחְתָּנוּ וְלֹא תֵצֵא אֱלֹהִים בְּצִבְאֹתֵינוּ:יג הָבָה לָּנוּ עֶזְרָת מִצָּר וְשָׁוְא תְּשׁוּעַת אָדָם:יד בֵּאלֹהִים נַעֲשֶׂה חָיִל וְהוּא יָבוּס צָרֵינוּ:
נקרא  13  פעמים

אתגר AI

מלכות ה' • אתגר 119

לוח מודעות

למעלה