עוגות/עוגיות עוגיות שוקולד צ'יפס- המתכון המאה שניסיתי- ועבד

.Etti G

משתמש פעיל
כתיבה ספרותית
במתכון הזה העוגיות יוצאות עגולות וקשות מבחוץ, ורכות מאוד מבפנים. השילוב המושלם לדעתי.
אני משתמשת במשקל וממש מודדת. מומלץ.
בנוסף, הבצק לא דביקי מדי.

את המתכון המקורי לקחתי מכאן:

אמורים להכין ממנו 12 עוגיות ענקיות. פחות התאים לי, אז סידרתי את העניין. מעתיקה פה למעוניינות:



עוגיות שוקולד צ'יפס של מאפיית Levain ניו יורק
ל – 2 תבניות תנור גדולות

חומרים:
3 כוסות פחות 2 כפות (400 גרם) קמח
1 כפית (3 גרם) אבקת אפייה
1/4 כפית סודה לשתייה
כפית וחצי (9 גרם) מלח
225 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
3/4 כוס (180 גרם) סוכר חום כהה
1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
2 ביצים בגודל L
1 כפית תמצית/מחית וניל
2 כוסות שוקולד צ'יפס (330 גרם) קצוי קליבו 55%

הוראות:
בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים את קוביות החמאה עם הסוכרים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הביצים, בכל פעם ביצה אחת, ומערבלים היטב עד להטמעה. ומוסיפים גם את תמצית/מחית הוניל ומערבלים שוב.
לקערה נפרדת מנפים את הקמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.
מוסיפים את תערובת הקמח לקערת המיקסר ומערבלים רק עד שהקמח נטמע. במידת הצורך נעזרים במרית כדי לוודא שהתערובת אחידה. מוסיפים את השוקולד ומערבלים רק עד לפיזור אחיד.
יוצרים מהבצק עוגיות בינוניות. מניחים במרווחים גדולים במיוחד על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ולא משטחים אותם. מקפיאים ל – 30 דקות לפחות. מחממים את התנור ל – 175 מעלות. אופים כ – 17 דקות ועד שהעוגיות שחומות מעט בחלקן העליון. מוציאים ומצננים מעט. העוגיות מזכירות במיוחד את העוגיות הניו יורקיות כשהן עדין חמות, אבל מצוינות גם לאחר צינון מוחלט.
העוגיות נשמרות עד שבוע בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.
** ניתן להוסיף לבצק גם כוס אגוזי מלך קצוצים גס.
** ניתן לשמור את כדורי הבצק זמן ממושך במקפיא ובכל פעם שמעוניינים בעוגייה טרייה ניתן לאפות אותן הישר מהמקפיא

levain cookies
 

nhfk

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
עיצוב ואדריכלות פנים
הכנתי
מושלם
 

prigat

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
העוגיות נשמרות עד שבוע בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.
הן לא מתייבשות אחרי יום?
משום מה כל המתכונים שניסתי - העוגיות שוקולד צ'יפס מתייבשות מהר מדי.
כאן זה אחרת?
 

nhfk

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
עיצוב ואדריכלות פנים
הן לא מתייבשות אחרי יום?
משום מה כל המתכונים שניסתי - העוגיות שוקולד צ'יפס מתייבשות מהר מדי.
כאן זה אחרת?
אני הקפאתי
כל כמה בשקית ניילון קשורה
בעלי שולף כל בוקר לכולל
 

איש ירושלמי

משתמש חדש
במתכון הזה העוגיות יוצאות עגולות וקשות מבחוץ, ורכות מאוד מבפנים. השילוב המושלם לדעתי.
אני משתמשת במשקל וממש מודדת. מומלץ.
בנוסף, הבצק לא דביקי מדי.

את המתכון המקורי לקחתי מכאן:

אמורים להכין ממנו 12 עוגיות ענקיות. פחות התאים לי, אז סידרתי את העניין. מעתיקה פה למעוניינות:



עוגיות שוקולד צ'יפס של מאפיית Levain ניו יורק
ל – 2 תבניות תנור גדולות

חומרים:
3 כוסות פחות 2 כפות (400 גרם) קמח
1 כפית (3 גרם) אבקת אפייה
1/4 כפית סודה לשתייה
כפית וחצי (9 גרם) מלח
225 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
3/4 כוס (180 גרם) סוכר חום כהה
1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
2 ביצים בגודל L
1 כפית תמצית/מחית וניל
2 כוסות שוקולד צ'יפס (330 גרם) קצוי קליבו 55%

הוראות:
בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים את קוביות החמאה עם הסוכרים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הביצים, בכל פעם ביצה אחת, ומערבלים היטב עד להטמעה. ומוסיפים גם את תמצית/מחית הוניל ומערבלים שוב.
לקערה נפרדת מנפים את הקמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.
מוסיפים את תערובת הקמח לקערת המיקסר ומערבלים רק עד שהקמח נטמע. במידת הצורך נעזרים במרית כדי לוודא שהתערובת אחידה. מוסיפים את השוקולד ומערבלים רק עד לפיזור אחיד.
יוצרים מהבצק עוגיות בינוניות. מניחים במרווחים גדולים במיוחד על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ולא משטחים אותם. מקפיאים ל – 30 דקות לפחות. מחממים את התנור ל – 175 מעלות. אופים כ – 17 דקות ועד שהעוגיות שחומות מעט בחלקן העליון. מוציאים ומצננים מעט. העוגיות מזכירות במיוחד את העוגיות הניו יורקיות כשהן עדין חמות, אבל מצוינות גם לאחר צינון מוחלט.
העוגיות נשמרות עד שבוע בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.
** ניתן להוסיף לבצק גם כוס אגוזי מלך קצוצים גס.
** ניתן לשמור את כדורי הבצק זמן ממושך במקפיא ובכל פעם שמעוניינים בעוגייה טרייה ניתן לאפות אותן הישר מהמקפיא

levain cookies
באיזה שוקלד צ'יפס כדאי להשתמש
 

.Etti G

משתמש פעיל
כתיבה ספרותית
הן לא מתייבשות אחרי יום?
משום מה כל המתכונים שניסתי - העוגיות שוקולד צ'יפס מתייבשות מהר מדי.
כאן זה אחרת?
לי ממש לא מתייבשות.
מצד שני, מתחסל מדי מהר ;)

באיזה שוקלד צ'יפס כדאי להשתמש
לא לחהשתמש בצמקאו אלא בנטיפי שוקולד מריר, יש סוג של 45% מוצקי קקאו.
אני אישית משתמשת בשוקולד צ'יפס של יש חסד, מוצלח וזול.
 

Special

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
הכנתי
יצא מעולה!!
תודה!
 

Special

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
העוגיות לא השתטחו באפיה:(
תכלס אני צריכה עוגיות ענקיות שטוחות.
יש מתכון או עיצה?
תודה.
 

.Etti G

משתמש פעיל
כתיבה ספרותית
העוגיות לא השתטחו באפיה:(
תכלס אני צריכה עוגיות ענקיות שטוחות.
יש מתכון או עיצה?
תודה.

היתרון של העוגיות הוא שהן לא משתטחות באפיה...
היו לי מלא מתכונים של עוגיות שכן.
במתכונים ב-10 דקות יש משהו מוצלח.
 

Special

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
היתרון של העוגיות הוא שהן לא משתטחות באפיה...
היו לי מלא מתכונים של עוגיות שכן.
במתכונים ב-10 דקות יש משהו מוצלח.
בנגלה הראשונה שהכנתי,
עשיתי אותן קטנות והן כן השתטחו קצת והיה מעולה.
עכשיו ניסיתי להכין אותן ענקיות והן נשארו מאוד גבוהות:(
אשמח לקישור.
תודה!
 

Brachad

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בנגלה הראשונה שהכנתי,
עשיתי אותן קטנות והן כן השתטחו קצת והיה מעולה.
עכשיו ניסיתי להכין אותן ענקיות והן נשארו מאוד גבוהות:(
אשמח לקישור.
תודה!
עוגיות של @ה. בקר מושלמות

 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  16  פעמים

לוח מודעות

למעלה