תוספות כדורי אורז מטוגנים במלוי בשר טחון----

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מנה ראשונה חגיגית במיוחד. דורשת מעט סבלנות בהכנה אבל התוצאה----שווה!
מתכון שלי. התפרסם בעיתון קטיפה של השבת האחרונה.

IMG_9753_800x533.jpg

4-5 כוסות אורז לבן מבושל- בעדיפות לאורז פרסי.

לתערובת הבשר:
500 גרם בשר בקר טחון [או עוף או הודו]
1 בצל גדול קצוץ דק
1 כף שמן
1/2 כפית מלח
מעט פלפל שחור
1 כפית פפריקה
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית כמון
1 כפית אבקת שום
1 ביצה

לציפוי:
3 קערות. אחת עם קמח, שניה עם ביצה ושלישית עם פירורי לחם מוזהבים

שמן לטיגון עמוק

הכנה:
מטגנים בצל בשמן להשחמה קלה.
שמים בקערה את כל רכיבי תערובת הבשר, כולל הבצל המטוגן עם שמן הטיגון. מערבבים היטב לתערובת אחידה.
מעבירים למקרר לחצי שעה.

מכינים כדורים:
יוצרים כדורים מתערובת הבשר הטחון. כדורים קטנים בקוטר של כ-2 ס"מ.
לוקחים ככף וחצי אורז מבושל ומשטחים בידיים מעט לחות על שקית אוכל.
מניחים כדור בשר במרכז האורז ומקפלים את שולי השקית לסגירה של האורז סביב הבשר. מהדקים למעלה את השקית בסיבוב. משחררים ומהדקים את הכדור המצופה באורז כמו קובבה.
כך מצפים את כל כדורי הבשר באורז. הכדורים צריכים להיות מהודקים והמגע של האורז- יבש למדי.

מצפים: טובלים את הכדורים בקערת קמח לכיסוי בשכבה דקה של קמח, לאחר מכן טובלים בזהירות בביצה ומסיימים בפירורי לחם מוזהבים. כך מצפים את כל הכדורים.

מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר בגודל מתאים. כאשר השמן חם מכניסים לתוכו כ-5 כדורים בכל פעם ומטגנים על אש בינונית כ-4-5 דקות להשחמה נאה ממש.


בהגשה מניחים כדור על מצע חסה או עלי בייבי. יוצקים מעט רוטב פטריות. אפשר לנעוץ קיסם דקורטיבי
IMG_9754_800x533.jpg
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
וואו, נראה טוב!

טוב בהקפאה?
בתנאי שלא מפשירים.
מעבירים ישירות מההקפאה לחימום בתנור או על הפלטה ואז הם מעולים ממש.

חימום במיקרוגל פחות מומלץ כי המרקם נפגע מהחימום המהיר
 

רינה דיצה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
מנה ראשונה חגיגית במיוחד. דורשת מעט סבלנות בהכנה אבל התוצאה----שווה!
מתכון שלי. התפרסם בעיתון קטיפה של השבת האחרונה.

צפה בקובץ המצורף 1459274
4-5 כוסות אורז לבן מבושל- בעדיפות לאורז פרסי.

לתערובת הבשר:
500 גרם בשר בקר טחון [או עוף או הודו]
1 בצל גדול קצוץ דק
1 כף שמן
1/2 כפית מלח
מעט פלפל שחור
1 כפית פפריקה
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית כמון
1 כפית אבקת שום
1 ביצה

לציפוי:
3 קערות. אחת עם קמח, שניה עם ביצה ושלישית עם פירורי לחם מוזהבים

שמן לטיגון עמוק

הכנה:
מטגנים בצל בשמן להשחמה קלה.
שמים בקערה את כל רכיבי תערובת הבשר, כולל הבצל המטוגן עם שמן הטיגון. מערבבים היטב לתערובת אחידה.
מעבירים למקרר לחצי שעה.

מכינים כדורים:
יוצרים כדורים מתערובת הבשר הטחון. כדורים קטנים בקוטר של כ-2 ס"מ.
לוקחים ככף וחצי אורז מבושל ומשטחים בידיים מעט לחות על שקית אוכל.
מניחים כדור בשר במרכז האורז ומקפלים את שולי השקית לסגירה של האורז סביב הבשר. מהדקים למעלה את השקית בסיבוב. משחררים ומהדקים את הכדור המצופה באורז כמו קובבה.
כך מצפים את כל כדורי הבשר באורז. הכדורים צריכים להיות מהודקים והמגע של האורז- יבש למדי.

מצפים: טובלים את הכדורים בקערת קמח לכיסוי בשכבה דקה של קמח, לאחר מכן טובלים בזהירות בביצה ומסיימים בפירורי לחם מוזהבים. כך מצפים את כל הכדורים.

מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר בגודל מתאים. כאשר השמן חם מכניסים לתוכו כ-5 כדורים בכל פעם ומטגנים על אש בינונית כ-4-5 דקות להשחמה נאה ממש.


בהגשה מניחים כדור על מצע חסה או עלי בייבי. יוצקים מעט רוטב פטריות. אפשר לנעוץ קיסם דקורטיבי
צפה בקובץ המצורף 1459275
הבשר מספיק להתבשל טוב?
 

chani2006

משתמש מקצוען
בס"ד

כדורי הבשר אינם מתבשלים קודם?
רק בטיגון עם מעטפת האורז?
זה מספיק?
 

שמחת זקנתי

משתמש רשום
מטגנים בצל בשמן להשחמה קלה.
שמים בקערה את כל רכיבי תערובת הבשר, כולל הבצל המטוגן עם שמן הטיגון. מערבבים היטב לתערובת אחידה.
בד"כ כשאני מכינה כדורי בשר, אני שמה בצל חי מגורד ולא מטוגן, זה נותן טעם יותר חריף ולא מתוק. ילך כאן או שעדיף לטגן?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
הבשר מספיק להתבשל טוב?

בס"ד

כדורי הבשר אינם מתבשלים קודם?
רק בטיגון עם מעטפת האורז?
זה מספיק?

מצטרפת לשאלה
לפי התמונה אפשר לראות שהבשר התבשל דיו, לא?
IMG_9754_800x533.jpg


מניחה שאפשר לבשל את כדורי הבשר קודם, אבל בכדור בגודל כזה ומלית בכמות כזו טיגון של 4-5 דקות בהחלט מספיקים...
לדעתי יהיה יבש קצת אם הבשר יתבשל קודם
בד"כ כשאני מכינה כדורי בשר, אני שמה בצל חי מגורד ולא מטוגן, זה נותן טעם יותר חריף ולא מתוק. ילך כאן או שעדיף לטגן?
כרצונך.
 
המתכונים שלך בקטיפה- חגיגה בכל שבוע מחדש....
איך זה ילך עם אורז בסמטי?
(כבר תקופה ארוכה מאד שלא משתמשת באורז פרסי...)
 

דבורי-ריקי

משתמש פעיל
נראה מתכון מעולה!
לא הבנתי את המשפט:
משחררים ומהדקים את הכדור המצופה באורז כמו קובבה.
מה הכוונה?
ושאלה נוספת אם רוצים להגיש עם קיסם לשים אותו לפני ההגשה? או להקפיא יחד איתו?
תודה רבה על כל המתכונים!!
 

saryk

משתמש מקצוען
נראה מתכון מעולה!
לא הבנתי את המשפט:
משחררים ומהדקים את הכדור המצופה באורז כמו קובבה.
מה הכוונה?
ושאלה נוספת אם רוצים להגיש עם קיסם לשים אותו לפני ההגשה? או להקפיא יחד איתו?
תודה רבה על כל המתכונים!!
אם הבנתי נכון:
משחררים - את השקית, ואז מהדקים- את הכדור כמו קובבה.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
המתכונים שלך בקטיפה- חגיגה בכל שבוע מחדש....
איך זה ילך עם אורז בסמטי?
(כבר תקופה ארוכה מאד שלא משתמשת באורז פרסי...)
גם אני לא משמשת בפרס בד"כ אלא בבסמטי. אבל רציתי כאן אורז שיוצא קצת יותר דביק מהבסמטי שיוצא אחד אחד ממש ואז הציפוי איתו קשה יותר
נראה מתכון מעולה!
לא הבנתי את המשפט:
משחררים ומהדקים את הכדור המצופה באורז כמו קובבה.
מה הכוונה?
ושאלה נוספת אם רוצים להגיש עם קיסם לשים אותו לפני ההגשה? או להקפיא יחד איתו?
תודה רבה על כל המתכונים!!

אם הבנתי נכון:
משחררים - את השקית, ואז מהדקים- את הכדור כמו קובבה.
נכון
העיטוף הראשוני בעזרת השקית ואז מהדקים ביד.
 

דבורי-ריקי

משתמש פעיל
הכנתי עכשיו,ממליצה בחום!!!
גם לא קשה להכנה ,רק לוקח קצת זמן
הטיגון ממש מהיר וקל ,ויצא קריספי ומיוחד!
ישר למקפיא לפני שיגמר פה ...
תודה העני על מתכון מעולה!!!!
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
ניסתי להכין (עם אורז בסמטי) וכטבלתי את האורז בביצה כל האורז התפזר.
מה ניתן לעשות כדי לגרום לאורז להיות עמיד מול הרטיבות של הביצה?
הדקת טוב אחרי העיטוף בשקית?
זה ממש חשוב.
האורז נמצד חזק לעצמו ולבשר ומרגש יבש
אולי הבעיה זה הבסמטי.
 

lgold147

משתמש מקצוען
בתנאי שלא מפשירים.
מעבירים ישירות מההקפאה לחימום בתנור או על הפלטה ואז הם מעולים ממש.

חימום במיקרוגל פחות מומלץ כי המרקם נפגע מהחימום המהיר
עדיף להקפיא לפני הציפוי של הכדורים והטיגון?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלז

א עַל נַהֲרוֹת בָּבֶל שָׁם יָשַׁבְנוּ גַּם בָּכִינוּ בְּזָכְרֵנוּ אֶת צִיּוֹן:ב עַל עֲרָבִים בְּתוֹכָהּ תָּלִינוּ כִּנֹּרוֹתֵינוּ:ג כִּי שָׁם שְׁאֵלוּנוּ שׁוֹבֵינוּ דִּבְרֵי שִׁיר וְתוֹלָלֵינוּ שִׂמְחָה שִׁירוּ לָנוּ מִשִּׁיר צִיּוֹן:ד אֵיךְ נָשִׁיר אֶת שִׁיר יְהוָה עַל אַדְמַת נֵכָר:ה אִם אֶשְׁכָּחֵךְ יְרוּשָׁלִָם תִּשְׁכַּח יְמִינִי:ו תִּדְבַּק לְשׁוֹנִי לְחִכִּי אִם לֹא אֶזְכְּרֵכִי אִם לֹא אַעֲלֶה אֶת יְרוּשָׁלִַם עַל רֹאשׁ שִׂמְחָתִי:ז זְכֹר יְהוָה לִבְנֵי אֱדוֹם אֵת יוֹם יְרוּשָׁלִָם הָאֹמְרִים עָרוּ עָרוּ עַד הַיְסוֹד בָּהּ:ח בַּת בָּבֶל הַשְּׁדוּדָה אַשְׁרֵי שֶׁיְשַׁלֶּם לָךְ אֶת גְּמוּלֵךְ שֶׁגָּמַלְתְּ לָנוּ:ט אַשְׁרֵי שֶׁיֹּאחֵז וְנִפֵּץ אֶת עֹלָלַיִךְ אֶל הַסָּלַע:
נקרא  10  פעמים

לוח מודעות

למעלה