מנה ראשונה חגיגית במיוחד. דורשת מעט סבלנות בהכנה אבל התוצאה----שווה!
מתכון שלי. התפרסם בעיתון קטיפה של השבת האחרונה.
4-5 כוסות אורז לבן מבושל- בעדיפות לאורז פרסי.
לתערובת הבשר:
500 גרם בשר בקר טחון [או עוף או הודו]
1 בצל גדול קצוץ דק
1 כף שמן
1/2 כפית מלח
מעט פלפל שחור
1 כפית פפריקה
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית כמון
1 כפית אבקת שום
1 ביצה
לציפוי:
3 קערות. אחת עם קמח, שניה עם ביצה ושלישית עם פירורי לחם מוזהבים
שמן לטיגון עמוק
הכנה:
מטגנים בצל בשמן להשחמה קלה.
שמים בקערה את כל רכיבי תערובת הבשר, כולל הבצל המטוגן עם שמן הטיגון. מערבבים היטב לתערובת אחידה.
מעבירים למקרר לחצי שעה.
מכינים כדורים:
יוצרים כדורים מתערובת הבשר הטחון. כדורים קטנים בקוטר של כ-2 ס"מ.
לוקחים ככף וחצי אורז מבושל ומשטחים בידיים מעט לחות על שקית אוכל.
מניחים כדור בשר במרכז האורז ומקפלים את שולי השקית לסגירה של האורז סביב הבשר. מהדקים למעלה את השקית בסיבוב. משחררים ומהדקים את הכדור המצופה באורז כמו קובבה.
כך מצפים את כל כדורי הבשר באורז. הכדורים צריכים להיות מהודקים והמגע של האורז- יבש למדי.
מצפים: טובלים את הכדורים בקערת קמח לכיסוי בשכבה דקה של קמח, לאחר מכן טובלים בזהירות בביצה ומסיימים בפירורי לחם מוזהבים. כך מצפים את כל הכדורים.
מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר בגודל מתאים. כאשר השמן חם מכניסים לתוכו כ-5 כדורים בכל פעם ומטגנים על אש בינונית כ-4-5 דקות להשחמה נאה ממש.
בהגשה מניחים כדור על מצע חסה או עלי בייבי. יוצקים מעט רוטב פטריות. אפשר לנעוץ קיסם דקורטיבי
מתכון שלי. התפרסם בעיתון קטיפה של השבת האחרונה.
4-5 כוסות אורז לבן מבושל- בעדיפות לאורז פרסי.
לתערובת הבשר:
500 גרם בשר בקר טחון [או עוף או הודו]
1 בצל גדול קצוץ דק
1 כף שמן
1/2 כפית מלח
מעט פלפל שחור
1 כפית פפריקה
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית כמון
1 כפית אבקת שום
1 ביצה
לציפוי:
3 קערות. אחת עם קמח, שניה עם ביצה ושלישית עם פירורי לחם מוזהבים
שמן לטיגון עמוק
הכנה:
מטגנים בצל בשמן להשחמה קלה.
שמים בקערה את כל רכיבי תערובת הבשר, כולל הבצל המטוגן עם שמן הטיגון. מערבבים היטב לתערובת אחידה.
מעבירים למקרר לחצי שעה.
מכינים כדורים:
יוצרים כדורים מתערובת הבשר הטחון. כדורים קטנים בקוטר של כ-2 ס"מ.
לוקחים ככף וחצי אורז מבושל ומשטחים בידיים מעט לחות על שקית אוכל.
מניחים כדור בשר במרכז האורז ומקפלים את שולי השקית לסגירה של האורז סביב הבשר. מהדקים למעלה את השקית בסיבוב. משחררים ומהדקים את הכדור המצופה באורז כמו קובבה.
כך מצפים את כל כדורי הבשר באורז. הכדורים צריכים להיות מהודקים והמגע של האורז- יבש למדי.
מצפים: טובלים את הכדורים בקערת קמח לכיסוי בשכבה דקה של קמח, לאחר מכן טובלים בזהירות בביצה ומסיימים בפירורי לחם מוזהבים. כך מצפים את כל הכדורים.
מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר בגודל מתאים. כאשר השמן חם מכניסים לתוכו כ-5 כדורים בכל פעם ומטגנים על אש בינונית כ-4-5 דקות להשחמה נאה ממש.
בהגשה מניחים כדור על מצע חסה או עלי בייבי. יוצקים מעט רוטב פטריות. אפשר לנעוץ קיסם דקורטיבי