לכן כתבתי -לא כולם משכילים או יכולים להנות מהחיבור הזה והלבד....
לדעתי לגור רק רחוק מההורים [דעה לא מקצועית ולא מחקרית, אלא אישית]
לכן כתבתי -לא כולם משכילים או יכולים להנות מהחיבור הזה והלבד....
לדעתי לגור רק רחוק מההורים [דעה לא מקצועית ולא מחקרית, אלא אישית]
כתבתי את המשפט שלי ממש בקריצה... סתם כי לפי האשכול נראה שהדעה המקובלת היא שכן כדאי לגור ליד ההורים...אני חושבת שהחינוך הוא לא ישיר אלא חינוך עמוק ומקיף לעצמאות בריאה.
אם להורים שלי זה הלך ולהורים שלהם זה הלך ולאנשים סביבי זה הלך, אני לא רואה סיבה לחשוש.
אגב, אני גם לא חוששת מחילוקי דעות משמעותיים כל עוד יודעים איך חיים באהבה, שלום וריעות גם עם חילוקי דיעת קוטביים. (זה כנראה גם חלק מהחינוך, וכנראה שזה פשוט צורת חיים אחרת לגמרי מהבסיס.)
דבר ראשון רפואה שלימה במהרה.מי שליווה הורה חולה יודע עד כמה זה קשה לילד לחוות את המציאות הזו שאבא/אמא לא החזקים
אני לא מבינה למה זה הקלה לגור ליד ההוריםכתבתי את המשפט שלי ממש בקריצה... סתם כי לפי האשכול נראה שהדעה המקובלת היא שכן כדאי לגור ליד ההורים...
אבל , לא מבינה למה נראה לך שאם מקילים על הכלה את המעבר מבית הוריה האהוב, לביתה הפרטי שגם הוא אהוב ומשמח , זה פוגע בעצמאות או מראה על חוסר עצמאות בריאה???
לדעתי חלק בלתי נפרד מעצמאות זה לא להתעלם מרגשות בריאים של קשר וקרבה להורים, ולהדחיק אותם ולהתנתק מהם בכח. יש פה תהליך של בנית בית, שמגורים בקרבה נורמלית להורים נורמלים , לא פוגעת בו בכלל, אלא רק מקלה ומשמחת את 2 הצדדים.
לא הייתה לי 'תקופת ניסיון' לפני שנפלתי בבת אחת לחיים מרוחקים מההורים בישיבה גדולה.כבר כתבו ובכל זאת אוסיף משהו.
לכל מקום עבודה/לימודים/תפקיד יש מה שנקרא 'תקופת נסיון' מה שברוב הפעמים הופך בסוף ל'תקופת הסתגלות', זה זמן שבו הבן אדם מנסה להתרגל למקום החדש.
הזמן הזה מלווה תמיד בקשיים רגשיים ונפשיים ולפעמים גם פיזיים.
ולכן בתקופה הזאת בדרך כלל הוא יכול לקבל עזרה והכוונה מחבריו בצוות.
בסוף התקופה הבן אדם יכול להחליט אם זה מתאים לו או לא.
הדבר היחיד שאין על זה 'תקופת נסיון' זה חיי הנישואין.
לכן אף אחד לא כותב שיגורו ליד הורי הבעללא הייתה לי 'תקופת ניסיון' לפני שנפלתי בבת אחת לחיים מרוחקים מההורים בישיבה גדולה.
וזה לא זכור לי כטראומה קשה.
אין ספק שזה מאד מפתח את הקשר הזוגי, שבכל פעם שלאשה לא נוח ונחמד בבית, היא בורחת לאמא שלה. אין ספק שזה גם מאד נחמד לבעלה לבלות כל היום אצל השוויגער. זוגיות מושלמת במיטבה.לכן אף אחד לא כותב שיגורו ליד הורי הבעל
אלא ליד הורי האשה
וד"ל
על זה כבר נכתב כל האשכול עד עכשיואין ספק שזה מאד מפתח את הקשר הזוגי, שבכל פעם שלאשה לא נוח ונחמד בבית, היא בורחת לאמא שלה. אין ספק שזה גם מאד נחמד לבעלה לבלות כל היום אצל השוויגער. זוגיות מושלמת במיטבה.
אני חושבת שהיום, זוגות צעירים, נבהלים יותר, בודקים יותר, תפוסים יותר בראש אחרי כל הסיפורים ששומעים, לכן חסרה להם את התמימות בכדי שיוכלו להקים בית ביחד בראש נקי כמו שהיה בעבר.וזה לא זכור לי כטראומה קשה.
לא התכונתי להדחקה של ההורים, אלא להדחקה של הקושי הבריא והנורמלי להתנתק מבית ההוריםולא רואה איך לגור במרחק זה הדחקה שלהם ולהתנתק בכח
אולי באמת כדאי שתהיה לאמא חדר בתוך הבית של הזוג לכמה שבועות, עד שהבת האהובה תצליח להתמודד עם הלם הנישואין...לזכות להצליח להיבנות לבד בלי עזרה מסביב זה ברכה, לא כולם יכולים, לא כולם מצליחים לא כולם חייבים.
הזכירו כאן נכון שאנחנו כחרדים-החתונה היא מקפצה למים עמוקים בלי לעבור קודם ברדודים... חילונים רגילים בכך,
בגמרא כתוב 'טלטולא דגברא קשי מדאיתתא'.על זה כבר נכתב כל האשכול עד עכשיו
כתבתי רק שלגבר לא כל כך קשה עם שינויים
גם זה אני לא רואה למה זה קשור אחד לשני.לא התכונתי להדחקה של ההורים, אלא להדחקה של הקושי הבריא והנורמלי להתנתק מבית ההורים
ולכן?אני חושבת שהיום, זוגות צעירים, נבהלים יותר, בודקים יותר, תפוסים יותר בראש אחרי כל הסיפורים ששומעים, לכן חסרה להם את התמימות בכדי שיוכלו להקים בית ביחד בראש נקי כמו שהיה בעבר.
לצערי החשדנים סתם חושדים ורצים ואלה שצריכים לרוץ נשארים עד שה' מרחם עליהם.כדאי שהבת תגור ליד האמא, כדי שתוכל לברוח אליה כשהיא תחליט שצץ איזה סימן מחשיד?
זה נשמע יושב על משהו---ולכן?
כדאי שהבת תגור ליד האמא, כדי שתוכל לברוח אליה כשהיא תחליט שצץ איזה סימן מחשיד?
מדובר בגמ' על מעבר דירה שהאשה צריכה לעבור כשמתגרשיםבגמרא כתוב 'טלטולא דגברא קשי מדאיתתא'.
אמנם, בדורנו הבנים התרגלו כבר להתנתק מבית הוריהם בישיבה הגדולה. ואף אחד לא אומר שהילד בן ה-16 צריך ללמוד בישיבה ליד הבית, בגלל ההלם של הניתוק.
זה תשובה לתגובה הזאת:זה נשמע יושב על משהו---
אני חושבת שהיום, זוגות צעירים, נבהלים יותר, בודקים יותר, תפוסים יותר בראש אחרי כל הסיפורים ששומעים
קצת משפט תמוה??ולדעתי למשל זה ממש מוזר וגם לא נכון לגור קרוב להורים- במיוחד בשנים הראשונות.
תמוה מבחינת מה?קצת משפט תמוה??
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: