דבר ראשון לא כולם על גג העולם אחרי החתונה, לפעמים יש קשיים של שנה ראשונה, לפעמים רק ארוחת צהריים ושיחה עם הורה יכולה לתת בטחון וחוזק.לאיזה זוג מאושר על גג העולם חסר בטחון?
בטחון במה?
דבר ראשון לא כולם על גג העולם אחרי החתונה, לפעמים יש קשיים של שנה ראשונה, לפעמים רק ארוחת צהריים ושיחה עם הורה יכולה לתת בטחון וחוזק.לאיזה זוג מאושר על גג העולם חסר בטחון?
בטחון במה?
את יכולה להסביר איזה ביטחון וחוזק את מתכוונת שזה יכול לתת?דבר ראשון לא כולם על גג העולם אחרי החתונה, לפעמים יש קשיים של שנה ראשונה, לפעמים רק ארוחת צהריים ושיחה עם הורה יכולה לתת בטחון וחוזק.
לפני שאת מחנכת את הילדים שלך לענין, קחי בחשבון שיש סיכוי טוב שיתחתנו בסוף עם מישהו שחונך להיפך וזה יכול לגרום להם לחילוקי דעות משמעותייםאני כן חושבת שלרוב ההתרחקות נכונה, וככה גם גדלתי וחונכתי
אבל בהחלט אין מתכון אחד לחיים
בטחון=חוסר דאגהאת יכולה להסביר איזה ביטחון וחוזק את מתכוונת שזה יכול לתת?
אני חושבת שהחינוך הוא לא ישיר אלא חינוך עמוק ומקיף לעצמאות בריאה.לפני שאת מחנכת את הילדים שלך לענין, קחי בחשבון שיש סיכוי טוב שיתחתנו בסוף עם מישהו שחונך להיפך וזה יכול לגרום להם לחילוקי דעות משמעותיים
שאלות נוקבות וחשובות. באמת על גיל הנישואים הצעיר, וחוסר בשלות משלמים מחיר. (כמו גם על נישואים מאוחרים יותר)מה בזוג סטנדרטי כן מוכן לנישואים שלכן הם בכלל יכולים לעשות את הצעד הגדול הזה של נישואין?
האם כל שפירטו פה לעיל כסיבות למה חשוב לזו"צ לגור קרוב להורים לא אמור להיות מפותח בהם לפני השלב של הנישואין?
דומני, שהחינוך בחברה שלנו לא בהכרח מחנך לזה, ויותר מכך אני אגדיר זאת כפיתוח האינדוודואציה. בלי אינדוודואל בריא אין איטימיות. כלומר, נער/ה שמגיעים הישר מהישיבה או מהסמינר, מחינוך מאד- מאד קונפורמי, האישיות שלהם עדיין לא בנויה, ובהחלט יש כאן סימן שאלה של בשלות לנישואים, בעיניי. (אולם , כאמור, יש צדדים נוספים לנישואים מוקדמים, מלבד בשלות) הם פשוט קופצים למים ובמהלך חמש- שש השנים הבאות בונים את האינדבדואל שלהם, במקביל להתפתחות ההורית והזוגית. (או שהם לא בונים, ונהיים העתק של כולם )חינוך עמוק ומקיף לעצמאות בריאה.
חבל שקנית, קחי משהו ישן זה בטוח יתלכלך.(וקניתי מטריה בשביל הביצים שתזרקו עלי כאן.... )
עצובדומני, שהחינוך בחברה שלנו לא בהכרח מחנך לזה,
גם בחברה החרדית יש מגוון תרבויות, ממאה שערים שמחתנים בגיל 17 עד למודרנים שמחתנים את עצמם.ההתפתחות של האינדודואל היא גם עניין של גיל, אבל גם ענין של חינוך ותרבות, שלדעתי, לוקה בחסר.
נא לא לשכוחשאלות נוקבות וחשובות. באמת על גיל הנישואים הצעיר, וחוסר בשלות משלמים מחיר. (כמו גם על נישואים מאוחרים יותר)
דומני, שהחינוך בחברה שלנו לא בהכרח מחנך לזה, ויותר מכך אני אגדיר זאת כפיתוח האינדוודואציה. בלי אינדוודואל בריא אין איטימיות. כלומר, נער/ה שמגיעים הישר מהישיבה או מהסמינר, מחינוך מאד- מאד קונפורמי, האישיות שלהם עדיין לא בנויה, ובהחלט יש כאן סימן שאלה של בשלות לנישואים, בעיניי. (אולם , כאמור, יש צדדים נוספים לנישואים מוקדמים, מלבד בשלות) הם פשוט קופצים למים ובמהלך חמש- שש השנים הבאות בונים את האינדבדואל שלהם, במקביל להתפתחות ההורית והזוגית. (או שהם לא בונים, ונהיים העתק של כולם )
ההתפתחות של האינדודואל היא גם עניין של גיל, אבל גם ענין של חינוך ותרבות, שלדעתי, לוקה בחסר.
(וקניתי מטריה בשביל הביצים שתזרקו עלי כאן.... )
זה כמו שכולם טסים לחו"ל, מותר? לא, צריך. לצורך נפשי, פרנסה, משפחה וכונא לא לשכוח
שהתורה היא נר לרגלינו והיא וחז"ל קבעו לנו איך לחיות
גיל נישואין מומלץ לפי הנ"ל הוא 18-20
אני חושבת שבחינוך טוב, גם בגיל 17 יכולים להיות מוכנים לנישואין, במיוחד אם הם יכולים להתחתן.גם בחברה החרדית יש מגוון תרבויות, ממאה שערים שמחתנים בגיל 17 עד למודרנים שמחתנים את עצמם.
זה כמו שתגידי אני מוכנה ללדת ולגדל תינוק, זה אף פעם לא הדבר האמיתי עד שאת חווה את זה, ככה גם בנישואים (אני אהיה רעיה מושלמת ותמיד אכין צהריים 3 מנות ואף פעם לא אכעס...) גם בנאדם שמתחתן בגיל 30 עדיין זקוק להורים, בתחילת נישואים, כמו לידה, תמיד נהיה הילדים הקטנים של אמא ואבא שרוצים הנחיה עזרה ופינוק.את חושבת שבתרבויות שונות בתוך הציבור החרדי מתחתנים סתם כי הגיעו לכיתה שבה מתחתנים או שכן יש מוכנות לנישואין ואם כן, מה כולל המוכנות לנישואין ולמה כל המפורט לעייל כסיבות למה מתבקש שזו"צ יגור ליד ההורים בתחילת חייהם לא כלול במוכנות?
קודם כל, אבא ואמא הם תמיד אבא ואמא בכל גיל ובכל מצב.זה כמו שתגידי אני מוכנה ללדת ולגדל תינוק, זה אף פעם לא הדבר האמיתי עד שאת חווה את זה, ככה גם בנישואים (אני אהיה רעיה מושלמת ותמיד אכין צהריים 3 מנות ואף פעם לא אכעס...) גם בנאדם שמתחתן בגיל 30 עדיין זקוק להורים, בתחילת נישואים, כמו לידה, תמיד נהיה הילדים הקטנים של אמא ואבא שרוצים הנחיה עזרה ופינוק.
יש מצב.אז כנראה שהבסיס לחוסר ההבנה שלי למה מתבקש שיגורו ליד ההורים נובע עוד משלב קודם
תתפלאו, אבל שמעתי ממחותנים לא אחד ולא שניים שהאירוחים אפילו רק שבתות גומרים אותם כלכלית וגם את הכוחותמה רע שגרים שנה שנתיים קרוב?
לא זה מה ששובר כלכלית את הזוגות/ ההורים
קודם שהתחייבות על סכום הזוי לחתן תרד.
לא כולם משכילים או יכולים להנות מהחיבור הזה והלבד....אבל - החיבור בנינו היה מדהים מדהים מדהים, לא היה לנו אף אחד אחר חוץ מאחד לשני/ה,
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: