דרוש מידע זוג צעיר והבית של אבא ואמא :)

מצב
הנושא נעול.

ר.ב.ב.ש

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית

שרהלוי

משתמש פעיל
אני חושבת שהחינוך הוא לא ישיר אלא חינוך עמוק ומקיף לעצמאות בריאה.
אם להורים שלי זה הלך ולהורים שלהם זה הלך ולאנשים סביבי זה הלך, אני לא רואה סיבה לחשוש.
אגב, אני גם לא חוששת מחילוקי דעות משמעותיים כל עוד יודעים איך חיים באהבה, שלום וריעות גם עם חילוקי דיעת קוטביים. (זה כנראה גם חלק מהחינוך, וכנראה שזה פשוט צורת חיים אחרת לגמרי מהבסיס.)
כתבתי את המשפט שלי ממש בקריצה... סתם כי לפי האשכול נראה שהדעה המקובלת היא שכן כדאי לגור ליד ההורים...

אבל , לא מבינה למה נראה לך שאם מקילים על הכלה את המעבר מבית הוריה האהוב, לביתה הפרטי שגם הוא אהוב ומשמח , זה פוגע בעצמאות או מראה על חוסר עצמאות בריאה???
לדעתי חלק בלתי נפרד מעצמאות זה לא להתעלם מרגשות בריאים של קשר וקרבה להורים, ולהדחיק אותם ולהתנתק מהם בכח. יש פה תהליך של בנית בית, שמגורים בקרבה נורמלית להורים נורמלים , לא פוגעת בו בכלל, אלא רק מקלה ומשמחת את 2 הצדדים.

דרומית

משתמש פעיל
צילום מקצועי
D I G I T A L
מי שליווה הורה חולה יודע עד כמה זה קשה לילד לחוות את המציאות הזו שאבא/אמא לא החזקים
דבר ראשון רפואה שלימה במהרה.
רוצה לשמוע את החוויה הסוריאליסטית שלי בתור זוג צעיר?
אמא שלי התחתנה חודש לפניי...
ומזל שאני גרתי לידה, שימשנו אני ובעלי כפינה חמה לייעוץ זוגי ולאוזן קשבת...

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
כתבתי את המשפט שלי ממש בקריצה... סתם כי לפי האשכול נראה שהדעה המקובלת היא שכן כדאי לגור ליד ההורים...

אבל , לא מבינה למה נראה לך שאם מקילים על הכלה את המעבר מבית הוריה האהוב, לביתה הפרטי שגם הוא אהוב ומשמח , זה פוגע בעצמאות או מראה על חוסר עצמאות בריאה???
לדעתי חלק בלתי נפרד מעצמאות זה לא להתעלם מרגשות בריאים של קשר וקרבה להורים, ולהדחיק אותם ולהתנתק מהם בכח. יש פה תהליך של בנית בית, שמגורים בקרבה נורמלית להורים נורמלים , לא פוגעת בו בכלל, אלא רק מקלה ומשמחת את 2 הצדדים.
אני לא מבינה למה זה הקלה לגור ליד ההורים
ולא רואה איך לגור במרחק זה הדחקה שלהם ולהתנתק בכח
אני כן רואה (מקריאה באשכול ומדיבורים עם אנשים) שלגור קרוב זה להישען על עזרים חיצוניים (באופן חלקי או מלא) במקום להישען אחד על השני.
המילה להישען היא לא הגדרה מדויקת, צריכה למצוא את המילה.

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
כבר כתבו ובכל זאת אוסיף משהו.
לכל מקום עבודה/לימודים/תפקיד יש מה שנקרא 'תקופת נסיון' מה שברוב הפעמים הופך בסוף ל'תקופת הסתגלות', זה זמן שבו הבן אדם מנסה להתרגל למקום החדש.
הזמן הזה מלווה תמיד בקשיים רגשיים ונפשיים ולפעמים גם פיזיים.
ולכן בתקופה הזאת בדרך כלל הוא יכול לקבל עזרה והכוונה מחבריו בצוות.
בסוף התקופה הבן אדם יכול להחליט אם זה מתאים לו או לא.

הדבר היחיד שאין על זה 'תקופת נסיון' זה חיי הנישואין.
לא הייתה לי 'תקופת ניסיון' לפני שנפלתי בבת אחת לחיים מרוחקים מההורים בישיבה גדולה.
וזה לא זכור לי כטראומה קשה.

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
לכן אף אחד לא כותב שיגורו ליד הורי הבעל
אלא ליד הורי האשה
וד"ל
אין ספק שזה מאד מפתח את הקשר הזוגי, שבכל פעם שלאשה לא נוח ונחמד בבית, היא בורחת לאמא שלה. אין ספק שזה גם מאד נחמד לבעלה לבלות כל היום אצל השוויגער. זוגיות מושלמת במיטבה.

יאנקאלע

משתמש מקצוען
אין ספק שזה מאד מפתח את הקשר הזוגי, שבכל פעם שלאשה לא נוח ונחמד בבית, היא בורחת לאמא שלה. אין ספק שזה גם מאד נחמד לבעלה לבלות כל היום אצל השוויגער. זוגיות מושלמת במיטבה.
על זה כבר נכתב כל האשכול עד עכשיו
כתבתי רק שלגבר לא כל כך קשה עם שינויים

SHILATI

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
וזה לא זכור לי כטראומה קשה.
אני חושבת שהיום, זוגות צעירים, נבהלים יותר, בודקים יותר, תפוסים יותר בראש אחרי כל הסיפורים ששומעים, לכן חסרה להם את התמימות בכדי שיוכלו להקים בית ביחד בראש נקי כמו שהיה בעבר.
זאת דעתי הקטנה.
אני גם רואה את זה, הזוגות הותיקים יותר יספרו בתענוג על הקשר שנבנה ועל הביחד. הזוגות החדשים באמצע לכתוב בלוח איפה אנחנו היום, מחר ובשבת...

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
לזכות להצליח להיבנות לבד בלי עזרה מסביב זה ברכה, לא כולם יכולים, לא כולם מצליחים לא כולם חייבים.
הזכירו כאן נכון שאנחנו כחרדים-החתונה היא מקפצה למים עמוקים בלי לעבור קודם ברדודים... חילונים רגילים בכך,
אולי באמת כדאי שתהיה לאמא חדר בתוך הבית של הזוג לכמה שבועות, עד שהבת האהובה תצליח להתמודד עם הלם הנישואין...
הזכירו כאן נכון שבחורות סמינר נוסעות לתקופה ארוכה לגייטסהד - למרחקים גדולים הרבה יותר, ואף אחד לא חושב שהן לא יכולות להתמודד עם זה.
נכון שהנישואין הם שוק והלם, אבל דווקא בגלל זה חשוב שהבת תתרחק מההורים, כדי שתבין שזה מוחלט ובלתי הפיך, והיא צריכה להתחיל להשקיע רק בכיוון הזה.
כמו שהזכירו באשכול של הילדים שהולכים לגן - שהכי גרוע זה כשהאמא מתקשה להיפרד מהילד, שבזה היא משדרת לו שהשהות שלו בגן היא משהו קשה וכואב.

סיפר לי מישהו, שכאשר הילד שלו נולד - הוא לא באמת הרגיש שהוא הבן שלו, עד שהגיע אתו הביתה, והיה יכול להרים אותו לבד - בלי האזהרות וההוראות של השוויגער...

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
על זה כבר נכתב כל האשכול עד עכשיו
כתבתי רק שלגבר לא כל כך קשה עם שינויים
בגמרא כתוב 'טלטולא דגברא קשי מדאיתתא'.
אמנם, בדורנו הבנים התרגלו כבר להתנתק מבית הוריהם בישיבה הגדולה. ואף אחד לא אומר שהילד בן ה-16 צריך ללמוד בישיבה ליד הבית, בגלל ההלם של הניתוק.

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
לא התכונתי להדחקה של ההורים, אלא להדחקה של הקושי הבריא והנורמלי להתנתק מבית ההורים
גם זה אני לא רואה למה זה קשור אחד לשני.
ההכרה בקושי של המרחק וההתנתקות יכולה לבוא גם ממרחק.
אולי אם לא מכירים בזה, אז זה הסיבה שמרגישים שלגור רחקו מאבא ואמא זה אסון טבע (בערך)
אבא ואמא בשלב הזה יכולים בהחלט ללוות מרחוק.
זה לא ילדים שהתחילו גן/בי"ס או ישיבה

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
אני חושבת שהיום, זוגות צעירים, נבהלים יותר, בודקים יותר, תפוסים יותר בראש אחרי כל הסיפורים ששומעים, לכן חסרה להם את התמימות בכדי שיוכלו להקים בית ביחד בראש נקי כמו שהיה בעבר.
ולכן?
כדאי שהבת תגור ליד האמא, כדי שתוכל לברוח אליה כשהיא תחליט שצץ איזה סימן מחשיד?

SHILATI

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כדאי שהבת תגור ליד האמא, כדי שתוכל לברוח אליה כשהיא תחליט שצץ איזה סימן מחשיד?
לצערי החשדנים סתם חושדים ורצים ואלה שצריכים לרוץ נשארים עד שה' מרחם עליהם.

וכאן אחדד :)
לא חושבת שזה נכון להיות צמודים להורים, לא חושבת שנכון להיכנס לטראומה מכל מעבר, באשכול שהזכרת, כתבתי שהפיצית שלי מסתדרת יפה במעון אפילו שאני לא מחזיקה אותה קרוב ובוכה בכי היסטרי מהפרידה והכי חשוב ונכון זה עצמאות ובניה וכו'.
רק רציתי לתת צדדים נוספים,
יש זוגות שיותר מתקשים
יש זוגות שחווים יותר קשיים
יש כאלו שזה בריא להם המצופים של ההורים
ועל זה הדרך...

צחית

משתמש מקצוען
בגמרא כתוב 'טלטולא דגברא קשי מדאיתתא'.
אמנם, בדורנו הבנים התרגלו כבר להתנתק מבית הוריהם בישיבה הגדולה. ואף אחד לא אומר שהילד בן ה-16 צריך ללמוד בישיבה ליד הבית, בגלל ההלם של הניתוק.
מדובר בגמ' על מעבר דירה שהאשה צריכה לעבור כשמתגרשים
לא על ניתוק קשר מההורים שזה רגשי
ויותר קשה לנשים

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אנחנו חיים בדור שיש גם טלפון, וגם אפשרויות נסיעה וגם אופציות יותר מתקדמות למי שמשתמש באינטרנט ודומיו.
לגור רחוק זה לא אומר לנתק קשר עם ההורים באופן מוחלט ולא אומר שלא יבואו לבקר או להיפגש יחד במקומות שונים
ויש אפשרות לקבל עיצות וכח ותמיכה גם מרחוק.

קצת משפט תמוה??
תמוה מבחינת מה?

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה