אידישע מאמע
משתמש מקצוען
התשואה של המדד יותר גבוהה אבל הדולר עלה אז 4.5הראיתי לך קודם שלא.
התשואה של המדד יותר גבוהה אבל הדולר עלה אז 4.5הראיתי לך קודם שלא.
הדולר שקל לא קשור לפה, כמו ש @אהבת עולם מנסה להסביר לך.התשואה של המדד יותר גבוהה אבל הדולר עלה אז 4.5
הדולר שקל לא קשור לפה, כמו ש @אהבת עולם מנסה להסביר לך.
היות שפה היום מרוויחים בשקלים ומחתנים בשקלים אם ההשקעה בדולרים צריך לחשב גם את שער הדולר בתשואה הסופית
(לא מעניין את האנשים פה כמה הם הרוויחו באקסל אלא על כמה הם יכולים להתחייב)
באמת שאין לי כלים להתווכח איתך, אם הייתי יכולה הייתי מפנה אותך לשרשורים ארוכים שמסבירים הכל.התשואה של המדד יותר גבוהה אבל הדולר עלה אז 4.5
והקרן הישראלית קונה מדד אמרקאית בדולרים והביצועים שלה בשקלים משתנים לפי שער הדולרבאמת שאין לי כלים להתווכח איתך, אם הייתי יכולה הייתי מפנה אותך לשרשורים ארוכים שמסבירים הכל.
לכן אני הפסקתי.
עריכה: לצורך הפשטות, תניחי שקניתי קרן ישראלית וקיבלתי תשואה שקלית.
לגבי זהאני לא יודעת על איזה אשכולות מדובר,
אבל בהשקעה פאסיבית כזאת, אז עד לסכום של כ- 50,000 ש"ח, אז הכי זול יוצא בהשקעה דרך הבנק.
זה בלית ברירה או שזה טוב מקרנות עוקבות (אין מס כפול)הכי טוב שתקנו קרנות אמריקאיות.
בגלל זהלמה יוצא הכי זול דרך הבנק?
שאין בבנק.דמי טיפול חודשיים 15 ש''ח בחודש
לא הבנתי.זה בלית ברירה או שזה טוב מקרנות עוקבות (אין מס כפול)
הקרן הישראלית קונה מדד אמריקאי, והביצועים לא משתנים לפי שום שער.והקרן הישראלית קונה מדד אמרקאית בדולרים והביצועים שלה בשקלים משתנים לפי שער הדולר
נ.ב. אני באמת רוצה להבין לצורך השקעה אז למה לא להסביר?
קרנות אמריקאיות הן עוקבות, אבל הן מחלקות. וברגע שיש חלוקה יש מס .זה בלית ברירה או שזה טוב מקרנות עוקבות (אין מס כפול)
אני למשל, יש לי גג לא בנוי באחד מערי היהדות החרדית ויש לו פונטציאל גבוה מאד לפיצול של שדלש יחי"ד, ואני לא יכול להוציא משכנתא כדי לבנותו, לו יצוייר שאחד היה משקיע אצלי את עלות הבניה לכאורה היה לי שוה לתת לו 7 אחוז, כי זה עדיף לי מלא לבנות ולא להרוויח כלום.בהמשך לזה-
נשמח לשמוע היכן אפשר להשקיע 2000 ש"ח בחודש ולהרוויח 7% תשואה.
לו יצויר שיבוא יום אחד פקח...אני למשל, יש לי גג לא בנוי באחד מערי היהדות החרדית ויש לו פונטציאל גבוה מאד לפיצול של שדלש יחי"ד, ואני לא יכול להוציא משכנתא כדי לבנותו, לו יצוייר שאחד היה משקיע אצלי את עלות הבניה לכאורה היה לי שוה לתת לו 7 אחוז, כי זה עדיף לי מלא לבנות ולא להרוויח כלום.
אם אני עורכת סימולציה,בגלל זה
שאין בבנק.
אמנם בבנק יש דמי משמורת, אבל כשסכום ההשקעה הוא פחות מכ 50,000 ש"ח.
אז דמי הטיפול יוצאים יותר יקר, מדמי המשמורת [שהם באחוזים] על אותו הסכום.
לא הבנתי.
יש קרנות אמריקאיות שגם עוקבות אחרי כל מה שרוצים.
זה לא משנה על איזה מדד מדובר?@מקצועי בלבד אם אני רק אזרחית ישראלית ובעלי גם אזרח ישראלי וגם אזרח אמריקאי
זה שווה להשקיע במדד הזה?
נכון מאד.שאלה מהצד: אני מסתכל על מדד ת"א 125. תקנו אותי אם אני טועה, אבל יש פה גם חברות שמחללות שבת או שנותנות חסות לחילולי השם, לא?
צפה בקובץ המצורף 705370
אם רוצים להקשיע רק במסוימות מתוכן, איך עושים את זה? האם יש מישהו שכבר בירר את זה?
המדד שהמלצת SP 500זה לא משנה על איזה מדד מדובר?
השאלה רק דרך איזה קרן לעקוב אחריו?
ישראלי/אמריקאית/אירית?
לאמריקאים מאד מומלץ להשקיע רק בקרנות אמריקאיות.
לגבי בן זוג ישראלי, כבר הסבירו שזה תלוי בבחירה שלכם איך להסתדר עם הרשויות של ארה"ב.
א. החישוב לא נכון.אם אני עורכת סימולציה,
נניח אני קונה כל חודשיים מניות ב5000 ש''ח
אני משלמת אחרי שנה עבור 30000 ש''ח 180 ש''ח שהם 0.6 אחוז (הגיוני שמעט פחות, כי לקח זמן לסכום להצטבר ל30,000 )
בבית השקעות העמלה 15 ש''ח לחודש - שהם 180 ש''ח.
כל פעולת קניה בבנק כאמור אחרי הנחה 20 ש''ח
ובבית ההשקעות 4.65 ש''ח
מה שאומר הפרש של 15 ש''ח לטובת בית ההשקעות
כלומר בבנק כולל עמלת הפעולות הגענו לכ300 ש''ח שנתי, ובבית ההשקעות בסופו של דבר הגענו ל 208 ש''ח שנתי.
שזה יוצא משמעותית פחות.(הגיוני שמעט פחות, כי לקח זמן לסכום להצטבר ל30,000 )
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכה
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת הַבֹּטְחִים בַּיהוָה כְּהַר צִיּוֹן לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם יֵשֵׁב:ב יְרוּשָׁלִַם הָרִים סָבִיב לָהּ וַיהוָה סָבִיב לְעַמּוֹ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:ג כִּי לֹא יָנוּחַ שֵׁבֶט הָרֶשַׁע עַל גּוֹרַל הַצַּדִּיקִים לְמַעַן לֹא יִשְׁלְחוּ הַצַּדִּיקִים בְּעַוְלָתָה יְדֵיהֶם:ד הֵיטִיבָה יי לַטּוֹבִים וְלִישָׁרִים בְּלִבּוֹתָם:ה וְהַמַּטִּים עַקַלְקַלּוֹתָם יוֹלִיכֵם יי אֶת פֹּעֲלֵי הָאָוֶן שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל: