@מקצועי בלבד יש לך המלצה על קרן שתטיב גם לאמריקאים?
נראה לי יש את SPY ואת IVVאין לי כרגע את המספר נייר, אולי בהמשך אני יחפש את המספר.
@מקצועי בלבד יש לך המלצה על קרן שתטיב גם לאמריקאים?
נראה לי יש את SPY ואת IVVאין לי כרגע את המספר נייר, אולי בהמשך אני יחפש את המספר.
פשוט ענו לי שמניה היא נכס ולכן לא משנה שער המטבע, רק נשארה בעיה קטנה שאת הרווחים מראים פה בהשוואה למטבע הדולר שהייתה לו אינפלציה של 50% בעשרים שנה האחרונות.דיברת על הדולר ועכשיו את שוב חוזרת לאינפלציה?
על תערבבי ביניהם.
זהו, שאת מתעלמת באותו משפט מהאינפלציה של השקל....הדולר שהייתה לו אינפלציה של 50% בעשרים שנה האחרונות
לשקל היה איפלציה רק של 33% ולדולר של 51%זהו, שאת מתעלמת באותו משפט מהאינפלציה של השקל....
אבל משום מה, שכחת לציין את הפרט הקטן הזה..לשקל היה איפלציה רק של 33%
את שכחת לציין בכל הרווחים של הs&p את האינפלציהאבל משום מה, שכחת לציין את הפרט הקטן הזה..
הבאתי לך קודם מספרים מדויקים, חבל להמשיך לנקוב במספרים לא נכונים.לדוגמא ב20 שנה האחרונות (הגרועות של הs&p) בניכוי האינפלציה הרווח הוא של 50% (2.5 שנתי)
יש הרבה קרנות שעוקבות אחרי מדד סנופי, אבל לא חייבים דווקא אחריו. זה נסיון תזמון.אפשר לעקוב אחרי כל השוק.יש קרן אחרת גם על מדד של SP 500?
האם יש הבדלים מבחינת הרווחים?
יש שתי אפשרויות מה לעשות עם דיבידנד שמתקבל על ידי החברות.ומדוע זה מהוה בעיה
אני צריכה לשלם מס גם לישראל וגם לאמריקה?
לא הפסדת 20% , קיבלת את התשואה בצורה אחרת. הדולר שווה משהו אחר , ולכן קיבלת סכום אחר.אם אני קונה אפל ב100 דולר כששווי הדולר 5 ומוכרת לאחר שנה כששווי הדולר 4 הפסדתי 20%
לא ניכית את האינפלציה מדויק (חישבת לפי2% שנתי למרות שזה 2.5%) ולא חישבת את שער הדולרהבאתי לך קודם מספרים מדויקים, חבל להמשיך לנקוב במספרים לא נכונים.
אני לא נכנסתי לנושא האינפלציה כי לא לכל דבר חייבים להיכנס, וזה ממש לא אומר שהתעלמתי מזה.
[מה אפשר לעשות שבפורום הזה אנשים בקושי יודעים מה זה מניה, ולכן אני מנסה להקל כמה שיותר במקום לסבך]
אם את חיה בישראל , את מושפעת מיחס הדולר - שקל, בכל תחומי החיים , אם תרצי ואם לא.אלא דירות לילדים.
חישבתי במדויק לפי האינפלציה!!לא ניכית את האינפלציה מדויק (חישבת לפי2% שנתי למרות שזה 2.5%)
תקשיבי, באמת את פשוט מתווכחת במקום הלא נכון.לא ניכית את האינפלציה מדויק (חישבת לפי2% שנתי למרות שזה 2.5%) ולא חישבת את שער הדולר
המדד המדויק למשקיעים פה גם לפי פורומים מקבילים הוא מחיר המדד בשקלים ועל פיו לחשב את התשואות
בפועל אם החיים שלי בשקלים והמסחר בדולרים הפסדתילא הפסדת 20% , קיבלת את התשואה בצורה אחרת. הדולר שווה משהו אחר , ולכן קיבלת סכום אחר.
אין שום קולרציה בין מדד המחירים הישראלי לשער הדולראם את חיה בישראל , את מושפעת מיחס הדולר - שקל, בכל תחומי החיים , אם תרצי ואם לא.
גם הדירות מושפעות מהיחס הזה, גם השכר במשק, גם חומרי הבנייה. וממילא - כמה אנשים נותנים לדירה וכמה אפשר לקנות עם זה.
חישבת 2 אחוז שנתי בקישור המצורף רואים שזה 2.5 (את חישבת לפי האינפלציה הישראלית למרות שהמסחר התבצע בדולרים)חישבתי במדויק לפי האינפלציה!!
במקומות שאני אמורה להתווכח אומרים שחישוב הרווח אמור להתבצע לפי מחיר המדד בשקלים, פה מראים את הרווח לפי המחיר הדולריתקשיבי, באמת את פשוט מתווכחת במקום הלא נכון.
אני בטוחה שאת טועה, אבל לא יודעת להוכיח לך את זה, אם את יודעת לאיפה ללכת, פשוט תכתבי את הטענות שלך שם ותקבלי תשובות ברורות על הכל . או שתקראי קצת .
חבל שאת מתעקשתחישבת 2 אחוז שנתי בקישור המצורף רואים שזה 2.5 (את חישבת לפי האינפלציה הישראלית למרות שהמסחר התבצע בדולרים)
אוקי, ומה שם המסקנה ? מה הרווח ב20 שנה האחרונות?במקומות שאני אמורה להתווכח אומרים שחישוב הרווח אמור להתבצע לפי מחיר המדד בשקלים, פה מראים את הרווח לפי המחיר הדולרי
את יכולה להפנות אותי אליהם?[יש מחשבונים בשביל זה]
המסקנה שמי שמרוויח בשקלים וחי בשקלים צריך לחשב את התשואות שלו בשקלים (אולי @קול מבשר יקח את היוזמה להראות לנו את תשואות הs&p במחירים שקליים, ובניכוי האינפלציה הישראלית)אוקי, ומה שם המסקנה ?
בבקשהאת יכולה להפנות אותי אליהם?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכה
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת הַבֹּטְחִים בַּיהוָה כְּהַר צִיּוֹן לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם יֵשֵׁב:ב יְרוּשָׁלִַם הָרִים סָבִיב לָהּ וַיהוָה סָבִיב לְעַמּוֹ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:ג כִּי לֹא יָנוּחַ שֵׁבֶט הָרֶשַׁע עַל גּוֹרַל הַצַּדִּיקִים לְמַעַן לֹא יִשְׁלְחוּ הַצַּדִּיקִים בְּעַוְלָתָה יְדֵיהֶם:ד הֵיטִיבָה יי לַטּוֹבִים וְלִישָׁרִים בְּלִבּוֹתָם:ה וְהַמַּטִּים עַקַלְקַלּוֹתָם יוֹלִיכֵם יי אֶת פֹּעֲלֵי הָאָוֶן שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל: