לא כדאי להחזיק מניה בודדת, וגם לא מדד בודד כמו סנופי. האפשרות הטובה ביותר היא פיזור רחב על מדד שמחקה את כל העולם.הנקודה היא שלדוגמא קיבלתי מניות מהחברה שאני עובדת בה,
אז עדיף להוציא ולשים בS&P נכון?
לא כדאי להחזיק מניה בודדת, וגם לא מדד בודד כמו סנופי. האפשרות הטובה ביותר היא פיזור רחב על מדד שמחקה את כל העולם.הנקודה היא שלדוגמא קיבלתי מניות מהחברה שאני עובדת בה,
אז עדיף להוציא ולשים בS&P נכון?
אפשר פעמיים בחיים , אאל"ט, להחליט האם שניכם מדווחים יחד לעניני מיסים , או שלא.היה אחרי החתונה ,לא דיברנו עם אף אחד.
אירלנד היא מדינה שיש בה אפשרות נוחה מבחינת מס.נו ומה זה?
שווה לבדוק את זה. אם התיק יגדל , האם אפשר להעביר בקלות לבית השקעות ? האם יש תשלום על העברה?ידוע.
שוב, צורת העמלות בבתי ההשקעות ובבנקים הם שונים.
ולכן כשההשקעה היא פאסיבית ובסכום של פחות מ50,000 ש"ח, בדר"כ יוצא יותר זול בבנק.
זה קל מאד.שווה לבדוק את זה. אם התיק יגדל , האם אפשר להעביר בקלות לבית השקעות ? האם יש תשלום על העברה?
זה גם משהו שכדאי לשקלל.
תיקון קטן, המס על הדיבידנדים הוא 25% ולא 35%.אם קונים תעודה רגילה, ישראלית או אמריקאית, היא מחזירה את התשואה של המדד + הדיבידנדים בניכוי של 35% מס
אם את סוחרת דרך בית השקעות בארץ - לא צריכה.אני צריכה לדווח כל שנה על המניות למס הכנסה או רק כשאני מוכרת או פודה?
נכון. מס במקור יהיה 15% או 25% (בערך , לפעמים זה יצא גם 28%)תיקון קטן, המס על הדיבידנדים הוא 25% ולא 35%.
יש לך דוגמא לפיזור טוב?לא כדאי להחזיק מניה בודדת, וגם לא מדד בודד כמו סנופי. האפשרות הטובה ביותר היא פיזור רחב על מדד שמחקה את כל העולם.
פיזור טוב זה לנסות לחקות ככל האפשר את משקל השוק.יש לך דוגמא לפיזור טוב?
אנחנו רוצים להתחיל לקנות לאט לאט דרך הבנק.
אוקי מגניב. תודה.פיזור טוב זה לנסות לחקות ככל האפשר את משקל השוק.
אני חושבת שבבנק / בית השקעות האופציה הכי טובה היא בלאקרוק בחלוקה הבאה:
~ 60% - קרן על ארה"ב - אשס.חוץ SPX 500, מס’ נייר 1159250
~25% - קרן על אירופה - סימול: אשס.חוץ MSCIEURO, מספר נייר: 1159094
~15% - קרן על שווקים מתעוררים - סימול: אשס.חוץ MSCI EM, מס’ נייר: 1159169
החלוקה של האחוזים די מדויקת , ולא קריטית לדעתי.
כמו כן, זה לא פיזור מושלם לגמרי , חסרות פה חברות קטנות וקצת מדינות , אבל זה פיזור טוב מספיק.
אם הפנסיה / ההשתלמות חשופה רק לסנופי , כדאי לשקלל את זה גם באחוזים .
יש לי אקסל מדהים שלא אני יצרתי, שמכניסים לתוכו את הנתונים והוא אומר בכל פעם מה וכמה לקנות .
רק שהוא השתבש פתאום , אני צריכה לנסות לבדוק למה ובעזרת השם אוכל לשלוח אותו.
זה יכול להיות הכי פשוט בעולם.
יש גם קרנות ישראליות שעוקבות בנייר אחד אחרי הכל.
חסרונות - 1. עקיבה סינטטית ולא פיזית, נותנת תוצאה פחות טובה 2. ניכוי מס של 25% במקור ולא 15%
3 . דמי ניהול יקרים מאד.
כן , כי לא משנה מתי תמשכי, יש לך תיק השקעות אחד, והוא מושפע כולו מהשוק. הכל כסף שלך .צריך לשקלל את הפנסיה (אם נעביר אותה להיא שאמורה לקבל הכשר) אם בעצם א"א להוציא אותה אלא רק בפנסיה?
טוב השתכנעתי.כן , כי לא משנה מתי תמשכי, יש לך תיק השקעות אחד, והוא מושפע כולו מהשוק. הכל כסף שלך .
חשיפת יתר לסנופי בפנסיה יכולה לתת לך תשואת חסר, ברגע שאת מאזנת אותה בכסף שמושקע - את מפצה על זה. וכן להפך.
מה הכוונה?שווה להמתין
לא. אוף.טוב השתכנעתי.
יש לך מושג מתי זה יקרה?
ערכתי מאז את ההודעה.. מה ציטטת בדיוק?מה הכוונה?
ערכתי מאז את ההודעה.. מה ציטטת בדיוק?
הא, אוקי. התכוונתי שיש סכום מסוים שלא שווה לקנות איתו, אלא עדיף לחכות שיצטבר סכום גדול יותר ולקנות בבת אחת.
כל זה נכון לגבי עמלות בבית השקעות שאני מכירה, פחות יודעת איך עובד בבנק.
אבל אם עמלות הקניה גבוהות יותר שווה להמתין
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכה
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת הַבֹּטְחִים בַּיהוָה כְּהַר צִיּוֹן לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם יֵשֵׁב:ב יְרוּשָׁלִַם הָרִים סָבִיב לָהּ וַיהוָה סָבִיב לְעַמּוֹ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:ג כִּי לֹא יָנוּחַ שֵׁבֶט הָרֶשַׁע עַל גּוֹרַל הַצַּדִּיקִים לְמַעַן לֹא יִשְׁלְחוּ הַצַּדִּיקִים בְּעַוְלָתָה יְדֵיהֶם:ד הֵיטִיבָה יי לַטּוֹבִים וְלִישָׁרִים בְּלִבּוֹתָם:ה וְהַמַּטִּים עַקַלְקַלּוֹתָם יוֹלִיכֵם יי אֶת פֹּעֲלֵי הָאָוֶן שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל: