לעולם ישלש אדם כספו חחחח...שתיים היקרה
החלטת לחסוך בהשקעה נדלנית [טאבו משותף]
וללכת יותר על השקעה בני''ע??....
אנחנו פשוט מגששים ולא יודעים מה לעשות!!!!!!!!!!
אבל מניות אני בטוח רוצה לקנות כמה, אפילו בודדים.
לעולם ישלש אדם כספו חחחח...שתיים היקרה
החלטת לחסוך בהשקעה נדלנית [טאבו משותף]
וללכת יותר על השקעה בני''ע??....
פיזור טוב זה לנסות לחקות ככל האפשר את משקל השוק.
אני חושבת שבבנק / בית השקעות האופציה הכי טובה היא בלאקרוק בחלוקה הבאה:
~ 60% - קרן על ארה"ב - אשס.חוץ SPX 500, מס’ נייר 1159250
~25% - קרן על אירופה - סימול: אשס.חוץ MSCIEURO, מספר נייר: 1159094
~15% - קרן על שווקים מתעוררים - סימול: אשס.חוץ MSCI EM, מס’ נייר: 1159169
החלוקה של האחוזים די מדויקת , ולא קריטית לדעתי.
כמו כן, זה לא פיזור מושלם לגמרי , חסרות פה חברות קטנות וקצת מדינות , אבל זה פיזור טוב מספיק.
אם הפנסיה / ההשתלמות חשופה רק לסנופי , כדאי לשקלל את זה גם באחוזים .
יש לי אקסל מדהים שלא אני יצרתי, שמכניסים לתוכו את הנתונים והוא אומר בכל פעם מה וכמה לקנות .
רק שהוא השתבש פתאום , אני צריכה לנסות לבדוק למה ובעזרת השם אוכל לשלוח אותו.
זה יכול להיות הכי פשוט בעולם.
יש גם קרנות ישראליות שעוקבות בנייר אחד אחרי הכל.
חסרונות - 1. עקיבה סינטטית ולא פיזית, נותנת תוצאה פחות טובה 2. ניכוי מס של 25% במקור ולא 15%
3 . דמי ניהול יקרים מאד.
היי,מניות מתוקן
docs.google.com
זה הקובץ .
התאמתי אותו ל100% מניות.
בכמות יחידות נוכחית בסנופי צריך לשים מספר שיביא את הסכום שקיים בפנסיה והשתלמות
ובסכום חדש להשקעה את הסכום שמעונינים לקנות איתו עכשיו.
העמלות מעודכנות לעמלות של פסגות בית השקעות , איתן יוצא שכמעט בכל סכום שווה לקנות , אבל אם עמלות הקניה גבוהות יותר שווה להמתין. (בבית השקעות גם הרבה פעמים יש קיזוז עם עמלת מינימום)
לגבי הקטע של המרווח (ספרד) למטה : אפשר לחפש את הנתונים ולהכניס לשם (אני אישית לא מצאתי)
אבל כל עוד שקונים בזמני המסחר (לא יום ראשון) זה לא כל כך משמעותי. אפשר להקטין ראש ולא להתיחס.
הספרד של בלאקרוק בישראל רוב הזמן נע בין 0.17-0.30%, ללא תלות בשעות.
ולכן אפשר בכיף להשתמש בפקודת MARKET
צריך לשלוח אותו לבדיקה פשוט.היי,
תודה על כל המידע שכתבת.
יש מצב שאת מעלה את האקסל בצורה אחרת?
כי בנטפריי הוא חסום.
שלחתי לבדיקהצריך לשלוח אותו לבדיקה פשוט.
אין סיכוי שאני משתפת פרטי אחד אחד..
בדקת מה הממוצע של המדד העולמי בזמן הזה?ממוצע התשואות של חלק מקופות הגמל ב10 שנים האחרונות הוא בערך 10%.
נפתחצריך לשלוח אותו לבדיקה פשוט.
אין סיכוי שאני משתפת פרטי אחד אחד..
מה הכוונה השלמה למס, למה שיהיה מס 35%?נכון. מס במקור יהיה 15% או 25% (בערך , לפעמים זה יצא גם 28%)
השלמה למס תהיה תמיד 35%
אני מגיעה פה לתוצאה של הכפלה ב20 שנה מה שאומר 5% שנתי ובניכוי האינפלציה 3%
ובתוספת הפיחות של הדולר ב20 שנה האחרונות (בערך 20%) זה מוריד את התשואה לאזור ה2%
לא יודעת בדיוק, העתקתי ממקום שכתבו את זה , ואין לי כח לחפור בזה ..מה הכוונה השלמה למס, למה שיהיה מס 35%?
זה נשמע קצת מוזר, כי מס רווח הון זה 25%לא יודעת בדיוק, העתקתי ממקום שכתבו את זה , ואין לי כח לחפור בזה ..
מה שאת עושה זה נקרא לתזמן את השוק, אני בתמימות בדקתי עשרים שנה אחורה בשביל לקחת החלטה לטווח רחוקזה לא נכון
ב20 שנה האחרונות ללא אינפלציה זה רווח הכי נמוך בהיסטוריה [כשמדברים על כזה טווח] וזה ממוצע של 5.846% לשנה.
ובניכוי אינפלציה זה 3.766% לשנה.
עכשיו אם נבדוק רק 15 שנה נגיע ל 8.722% ממוצע לשנה, ובניכוי אינפלציה זה 6.738% לשנה.
עכשיו אם נבדוק ל 25 שנה נגיע ל 9.273% ממוצע לשנה, ובניכוי אינפלציה זה 7.026% לשנה.
לא חכמה לבדוק את השנים הכי רעות במדד ורק את הטווח הזה לציין.
שוב, במציאות ה20 שנה האחרונות בסה"כ הם השנים הכי גרועות, היו בהם שני משברים ענקיים בשוק ההון, גם בשנת 2000 וגם בשנת 2008.מה שאת עושה זה נקרא לתזמן את השוק, אני בתמימות בדקתי עשרים שנה אחורה בשביל לקחת החלטה לטווח רחוק
ברור שהיו כמה משברים כמו בועת הדט קום שמי שנכנס אחריהם עשה רווח יותר גדול
משברים הם חלק בלתי נפרד משוק ההון ובפרט עכשיו שחברות מפסידות מתומחרות במיליארדי דולריםשוב, במציאות ה20 שנה האחרונות בסה"כ הם השנים הכי גרועות, היו בהם שני משברים ענקיים בשוק ההון, גם בשנת 2000 וגם בשנת 2008.
אבל כשבודקים את כל ההיסטוריה לא תגיעי עוד פעם לכזה קצת בכזאת תקופה.
וחוץ מזה שהראיתי לך שהתשואות יותר גבוהות ממה שכתבת.
ברור!!משברים הם חלק בלתי נפרד משוק ההון ובפרט עכשיו שחברות מפסידות מתומחרות במיליארדי דולרים
שוב, לקחתי בתמימות 20 שנה אחורה ב15 שנה התשואה עוד יותר נמוכהברור!!
אבל שוב, לקחת את התקופה המצטברת הגרועה בכל ההיסטוריה.
הראיתי לך קודם שלא.ב15 שנה התשואה עוד יותר נמוכה
עכשיו אם נבדוק רק 15 שנה האחרונות נגיע ל 8.722% ממוצע לשנה, ובניכוי אינפלציה זה 6.738% לשנה.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכה
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת הַבֹּטְחִים בַּיהוָה כְּהַר צִיּוֹן לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם יֵשֵׁב:ב יְרוּשָׁלִַם הָרִים סָבִיב לָהּ וַיהוָה סָבִיב לְעַמּוֹ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:ג כִּי לֹא יָנוּחַ שֵׁבֶט הָרֶשַׁע עַל גּוֹרַל הַצַּדִּיקִים לְמַעַן לֹא יִשְׁלְחוּ הַצַּדִּיקִים בְּעַוְלָתָה יְדֵיהֶם:ד הֵיטִיבָה יי לַטּוֹבִים וְלִישָׁרִים בְּלִבּוֹתָם:ה וְהַמַּטִּים עַקַלְקַלּוֹתָם יוֹלִיכֵם יי אֶת פֹּעֲלֵי הָאָוֶן שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל: