מה זאת אומרת משנה אסטרטגיה?יש הבדלים אבל לא ניכנס לזה.
אם אתה משנה אסטרטגיה בעוד 10 שנים, מה אז?
לא בכל המדדים יש את סך הניירות המדובר
ואשמח שתבאר לי יותר את המשפט האחרון...
מה זאת אומרת משנה אסטרטגיה?יש הבדלים אבל לא ניכנס לזה.
אם אתה משנה אסטרטגיה בעוד 10 שנים, מה אז?
לא בכל המדדים יש את סך הניירות המדובר
מחקה מדד S&P למרות שמקורו בשוק האמריקאי לא באמת משקף את המדד האמריקאי בלבד כיוון שקיימות בו חברות שאינם ממוקמות כיום בארה"ב ובפועל למעלה מ40% מהחברות אינם תלויים כלל בכלכלה האמריקאית כך שאין לי כל מניעה לקנות רק מניות של קרן סל אחת מחקה מדד S&P 500אני קצת סוטה מהנושא של האשכול.
אבל העיקרון הפאסיבי הוא להשקיע במדדים רחבים של מניות
לא בהכרח שבמשך ה20 שנה הבאות ההגיון שאומר עכשיו לצורך העניין לפזר 60% ארה"ב 25%אירופה ו15% שווקים מתפתחים ייוותר על כנו.
ולכן כל כמה שנים צריך לראות מה האסטרטגיה הנכונה לפיזור.
אופציה נוספת מראש ואז הפיתרון שאתה מציע נשמע יותר מעשי הוא לקנות מחקה מדד עולמי ולשלם שמי ניהול גבוהים יחסית
אנו סוטים מעניין האשכול.המחקה מדד S&P למרות שמקורו בשוק האמריקאי לא באמת משקף את המדד האמריקאי בלבד כיוון שקיימות בו חברות שאינם ממוקמות כיום בארה"ב ובפועל למעלה מ40% מהחברות אינם תלויים כלל בכלכלה האמריקאית כך שאין לי כל מניעה לקנות רק מניות של קרן סל אחת מחקה מדד S&P 500
בגדול רוב האנשים אחרי שיוציאו את הכסף של הילד הראשוןלא מדויק.
הפתרונות מוצעים לאדם שחוסך ומשקיע מה שהוא יכול
ומתוך תשואת התיק מנסה לחלק בצורה נכונה
הרעיון המקורי שלי היה בכיוון הזה, ללא הצלחה.אני מהרהר בקול איזה כלי ניתן ליצור, ברור שזה לא חישוב פשוט וסתמי והכלי שאתה מציע הוא יעיל אך דורש שימת לב.
ניתן לחלק את ההשקעה בחלוקה לאחור לפי חודשים, שותפים מס' הילדים ובאיזה שנה כ"א נכנס לתיק ורווחים.
אני משוכנע שניתן ליצור כלי פשוט יותר שיתן תמונה גם לאחר 20 שנה.
זה ההנחה כאשר אתה מגיע לחסוך מראש.אולי מרוב עצים(הודעות) אני לא רואה את היער(הבעיה)
אם נולד בשעטו"מ ילד ב 2020 ואני מפקיד לו 500 ש"ח לחודש ל 20 שנה
הילד הבא ב 2022 וגם לו אני מפקיד 500 ש"ח לחודש ל 20 שנה
עם תשואה נניח של 7.5
ב 2040 אני בא למשוך לילד הראשון אני פותח מחשבון ריבית דריבית ועושה
סכום של 500 ש"ח לפי הריבית של 7.5 ומה שיוצא אני מרוצה
למה שלא ישאר אותו דבר לאחיו בעוד שנתיים
או שהחישוב שלי מוטעה מיסודו
אשמח להסברהרעיון המקורי שלי היה בכיוון הזה, ללא הצלחה.
הבעיה מובנת, סך ההשקעה החודשית גדל עם כל ילד אך התשואה היא כללית לתיקאשמח להסבר
גם בהנחה שאנחנו לא יודעים כמה התשואה נחשבן כמה הכנסנו עבור כל אחד מהילדים
ואת החלק שאנחנו צריכים עכשיו נוציא
ונחלק את הרווח לפי הוותק של הילד והחלק ששיך אילו ג"כ נוציא
ניקח את כל הרווח שיש עד עכשיו מכל התיק ונחלק אותוהבעיה מובנת, סך ההשקעה החודשית גדל עם כל ילד אך התשואה היא כללית לתיק
ואז צריך לנתח את התיק במשך כל שנותיו
העניין בזה הוא לא ליפול למקום לא מתוכנן.ניקח את כל הרווח שיש עד עכשיו מכל התיק ונחלק אותו
לו יצויר שאנחנו מוציאים לכל ילד כל 20 שנה והגיע העת להוציא לראשון ולשני אנחנו מוציאים עוד שנתיים (בהנחה שיש רק שניים) נחלק את הרווח ב 38 ומה שיצא כפול 20 ואת הרווח הזה נוציא כי זה מה ששיך לו
(אתה לא באמת הולך לתת לילד לפי הרווח שהכסף שלו הביא אלא ממה שיש לך בתכלס' בזמן המשיכה ולכן לא רלונטי כ"כ ניתוח התיק במשך כל שנותיו)
אפשר גם בחשבון עצמאי לצבוע בפשטות בלי צורך באקסלים, בשני דרכים פשוטות,
- פיתרון נוסף הוא, לחלק את ההשקעה במדוייק לפי הילדים, כל ילד בקופת גמל נפרדת, ובעת החתונה להוציא את קופת הגמל הספציפית AS IS כפי שהיא, אם ההשקעה הצליחה, מה טוב, ואם לא נצטרך להשלים קצת ע"י הלוואות.
פיתרון זה, מתאים רק בקפות גמל, מכיון שבחשבון עצמאי, אין אפשרות לחלק את ההשקעה למס' קופות.
הבשורה היא, שייצרתי בס"ד כלי, שיעזור לכם לחלק את ההשקעה, גם בחשבון מסחר.
השימוש בו פשוט. מזינים לכל ילד, את שמו, החיסכון החודשי שלו, את תאריך ההתחלה, ובעת הסיום, את תאריך הסיום.
כמ"כ יש מקום שאפשר להזין תנועות חד פעמיות של הפקדות או משיכות לכל ילד בנפרד, עם תאריך הפעולה.
פעם בחודש מעדכנים את יתרת התיק, והכלי, מחשב לבד את הכסף שיש לכל מטרה.
חשוב! לעדכן כל חודש את יתרת התיק, ללא עדכון כזה יהיו סטיות שילכו ויגדלו עם כל חודש שלא מעדכנים.
רעיון יפה.. בלי שום צורך לעדכן כל חודש.
בשביל לקחת בחשבון את האינפלציה, עובדיפ פשוט ומדויק יותר. , פשוט לחשב את התשואה הריאלית של המדד שהיא 7%.אך כאמור, זאת טעות גמורה לתכנן כך השקעה, מכיון שהאינפלציה היא מציאות, ואין ולא תהיה כל תועלת בהתעלמות ממנה.
בפרט כשעוסקים בנישואי ילדים, שהעלות עולה בקצב גדול יותר מהאינפלציה, עקב עליית רמת החתונות, ואובדן הערך הכספי לדאבונינו.
את האינפלציה ניתן לחשב בקלות ע"י הפחתת התשואה הממוצעת בערך ב2.5%
מכיוון שאתה קונה לכל הבנים באותו סכום נניח 3 בנים, זה רק ללחוץ על ה+ של גוגל 3 פעמים.רעיון יפה.
בכלי שלי תצטרכו לעדכן כל חודש את יתרת התיק כולו.
ברעיון שהצעת, צריך לעדכן בכל קניה, לפי חלקים. לא נראה לי שזה קל יותר.
מה פתאום, האיש שהמאמר דיבר עליו, התחיל את ההשקעה כשכבר היו לו 5 ילדים בגילאים שונים, ולכל ילד מפקידים סכום אחר.מכיוון שאתה קונה לכל הבנים באותו סכום נניח 3 בנים, זה רק ללחוץ על ה+ של גוגל 3 פעמים.
וכן אצל הבנות.
? מה זה?למעשה זה פיצ'ר של גוגל בדיוק לצורה הזאת- צביעת השקעות. גם ליאהו יש כלים טובים דומים.
(טיפ לעצלנים ממש- לפתוח משתמש מקומי של הדפדפן כרום שמיועד רק לזה, וכל תיק פתוח בכרטיסיה נפרדת ומיד כשפותחים את הדפדפן מהחשבונות של כרום הכל פתוח עוברים מכרטיסיה לכרטיסיה ומעדכני באוטומט. הרי זה או7תן סכומים בכל קניה לכולם)
גם אפשר לעכן מתי שיש זמן פנוי, אפילו פעם בחצי שנה לשבת עם ההיסטוריה של בית ההשקעות רבע שעה ולמלא את הרוביקות
של גוגל. שער המניה מתעדכן אוטומטי לפי תאריך הקנייה שהזנת.
? מה זה?
וגם אז, הוא כל חודש קונה לאותו ילד בסכום קבוע. אז זה די באוטומט. לעשות פעולה ולרשום אותה.מה פתאום, האיש שהמאמר דיבר עליו, התחיל את ההשקעה כשכבר היו לו 5 ילדים בגילאים שונים, ולכל ילד מפקידים סכום אחר.
ניסיתי כרגע עם גוגל, מסובך מידי.וגם אז, הוא כל חודש קונה לאותו ילד בסכום קבוע. אז זה די באוטומט. לעשות פעולה ולרשום אותה.
אבל מי שנוח לו אקסל שמצריך עדכון קבוע מפיצ'ר ייעודי לכך של גוגל שיעשה מה שליבו חפץ כמובן. המטרה היא הנוחות ולא שום דבר מעבר.
הוא גם יחסוך פרסומות קבועות של בתי השקעות ובנקים לתיבת המייל שלו......
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: