המדד הוא וירטואלי.המדד שהמלצת SP 500
זה נקרה אמריקאי
יש קרנות ישראליות שעוקבות אחריו, יש איריות, יש אמריקאיות, וגם אנגליות סיניות וכו'.
המדד הוא וירטואלי.המדד שהמלצת SP 500
זה נקרה אמריקאי
ומה שאת המלצת?המדד הוא וירטואלי.
יש קרנות ישראליות שעוקבות אחריו, יש איריות, יש אמריקאיות, וגם אנגליות סיניות וכו'.
אני כתבתי על קרן אירית.ומה שאת המלצת?
זה עושה לי בעיה.
מספר הקרן
1159250
אני כתבתי על קרן אירית.
שלאזרחים אמריקאים זה ממש לא מומלץ.
יש קרן אחרת גם על מדד של SP 500?אני כתבתי על קרן אירית.
שלאמריקאים זה ממש לא מומלץ.
שוב, יש מלא קרנות שמחקות את המדד הזה.יש קרן אחרת גם על מדד של SP 500?
כן.האם יש הבדלים מבחינת הרווחים?
בגלל זהומדוע זה מהוה בעיה
אני צריכה לשלם מס גם לישראל וגם לאמריקה?
איזה מההנחות שלי שגויה?הקרן הישראלית קונה מדד אמריקאי, והביצועים לא משתנים לפי שום שער.
הביצועים הם לפי החברה, חברה = נכס,
ברגע שאת מוכרת את מקבלת את שווי החברה בשקלים.
למה את חושבת שאם ישראל התחזקה מאד, והשקל התחזק ביחס לדולר זה משפיע על החברה?
אולי ננסה להבין קודם , מה משפיע על השווי של החברה?
תוכלי להמליץ על משהו שיהיה לי רוחי וטוב גם לאמריקאים.שוב, יש מלא קרנות שמחקות את המדד הזה.
כן.
בגלל זה
תעשי חיפוש בגוגל על סיכון מטח בשוק ההון ויהיה לך הרבה חומר לקרוא.איזה מההנחות שלי שגויה?
א. הקרן הישראלית קונה מדד אמריקאי שנסחר בדולרים
ב. היות והמדד נסחר בדולרים הוא חשוף לשער הדולר שקל
אם אני קונה אפל ב100 דולר כששווי הדולר 5 ומוכרת לאחר שנה כששווי הדולר 4 הפסדתי 20%
קראתי במקורות שרמזה עליהם @אהבת עולםתעשי חיפוש בגוגל על סיכון מטח בשוק ההון ויהיה לך הרבה חומר לקרוא.
אין לי כרגע את המספר נייר, אולי בהמשך אני יחפש את המספר.@מקצועי בלבד יש לך המלצה על קרן שתטיב גם לאמריקאים?
זה שבעבר היו טלטלות בהפרשי השער לא אומר שגם יהיו בהתאמה.קראתי במקורות שרמזה עליהם @אהבת עולם
היסוד שם שמניה זה הערך הלא משתנה וכל רווח בהם הוא רווח מוחלט .
הבעיה היא שאת המשקיעים פה לא מעניין צבירת הון, ולא רווחים באקסל, אלא דירות לילדים. וממילא כן צריך לנטרל את האינפלציה היותר גדולה שהייתה בדולר לעומת השקל, כמו שאפשר לראות בקישור המצורף. בהשקעה בנדל"ן מצמידים את ערך הכסף לערך הנצרך למשקיעים פה
Inflation calculation between 2 dates for major countries and charts Israel, Israel, Israeli new shekel, ILS, Israel - Central Bureau of Statistics, Israeli CPI
Inflation calculator to adjust actual value of money using Consumer Price Index (CPI) forfxtop.com
ובגלל מה שאמרת נראה הרבה יותר מתאים למי שמשקיע בשביל לחתן ילדים להשקיע בנדל"ן ישראליזה שבעבר היו טלטלות בהפרשי השער לא אומר שגם יהיו בהתאמה.
וברור שיש פה סיכון מסוים, אך זה גם סיכוי באותה מידה.
מי שמאד רוצה יכול להשקיע בקרנות שקליות בלבד, שמשקיעות בחברות שקליות בלבד, אך הסיכון של השקעה כזו הרבה יותר גבוה עקב רמת הפיזור הנמוכה.
וזה גם לא יהיה הרמטי, כי את לעולם לא תוכלי באמת להמנע מהשפעת תנודות המט''ח כיון שגם החברות הישראליות מתעסקות הרבה במסחר/יבוא/יצוא עם חו''ל.
ונראה לי שכדאי שתקראי עוד בנושא.
את באמת חושבת שב20 שנה הקרובות הדולר ימשיך לרדת???ובגלל מה שאמרת נראה הרבה יותר מתאים למי שמשקיע בשביל לחתן ילדים להשקיע בנדל"ן ישראלי
א. האינטרס היום של הממשלות זה להחליש את המטבע מלחמת המטבעותאת באמת חושבת שב20 שנה הקרובות הדולר ימשיך לרדת???
עד לאיפה? 2 שקל לדולר? או אולי 3 דולר בשקל?
אני לא חושבת שיש פה טיעון אמיתי, אם כבר זה יתרון כשהדולר יתחזק.
הדולר לפני 20 שנהב. השאלה כמה האינפלציה של הדולר היות ותשואת המדד (שהוצגה פה) הוצגה בדולרים. ערך 100 דולר לפני 20 שנה הוא מעל 150 דולר היום, מה שמוריד לחצי את התשואה (ובטווח היותר היסטורי ערך הדולר והשקל ירדו הרבה יותר)
פה, גם הערך של השקל ירד, של הדולר ירד יותר מה שמכונה אינפלציההדולר לפני 20 שנה
צפה בקובץ המצורף 705669
והיום
צפה בקובץ המצורף 705672
אז איך בדיוק הגעת לירידה של 50% בערך הדולר??
דיברת על הדולר ועכשיו את שוב חוזרת לאינפלציה?פה, גם הערך של השקל ירד, של הדולר ירד יותר מה שמכונה אינפלציה
Inflation calculation between 2 dates for major countries and charts Israel, Israel, Israeli new shekel, ILS, Israel - Central Bureau of Statistics, Israeli CPI
Inflation calculator to adjust actual value of money using Consumer Price Index (CPI) forfxtop.com
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכה
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת הַבֹּטְחִים בַּיהוָה כְּהַר צִיּוֹן לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם יֵשֵׁב:ב יְרוּשָׁלִַם הָרִים סָבִיב לָהּ וַיהוָה סָבִיב לְעַמּוֹ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:ג כִּי לֹא יָנוּחַ שֵׁבֶט הָרֶשַׁע עַל גּוֹרַל הַצַּדִּיקִים לְמַעַן לֹא יִשְׁלְחוּ הַצַּדִּיקִים בְּעַוְלָתָה יְדֵיהֶם:ד הֵיטִיבָה יי לַטּוֹבִים וְלִישָׁרִים בְּלִבּוֹתָם:ה וְהַמַּטִּים עַקַלְקַלּוֹתָם יוֹלִיכֵם יי אֶת פֹּעֲלֵי הָאָוֶן שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל: