במיטב דש מספיק 20.000 והעמלות כבר באותם דרגה כמו 100.000כשסכום ההשקעה הוא פחות מ 50,000 ש"ח
לרוב, בבנקים זה יוצא יותר זול.
במיטב דש מספיק 20.000 והעמלות כבר באותם דרגה כמו 100.000כשסכום ההשקעה הוא פחות מ 50,000 ש"ח
לרוב, בבנקים זה יוצא יותר זול.
למה? קניתי היום אחד, כל ההבדל הוא שאם קונים אחד אז זה פעולה לסוף יום העבודה
איך אתם קונים?תודה! הצלחתי
עכשיו כשהסתיים יום העבודה זה ירד בחזרה ואפשר לקנות 1
ידוע.במיטב דש מספיק 20.000 והעמלות כבר באותם דרגה כמו 100.000
עשית נכון.נסיתי לקנות את הנייר שהומלץ עליו בבנק [פאגי]
בחרתי [לפי הסרטון] ב-MKT
וכתבתי שאני רוצה ב-5000 ש"ח - אוטומטית זה הפך ל-4 ניירות בערך כספי של 4516 ש"ח
אך בלחיצה על המשך הוא כותב לי:
מה לא עשיתי נכון?
- (N10:617) ניתן להעביר הוראות לקרן חוץ במסחר בלבד
- .לא ניתן להעביר הוראתך כפי שהוקלדה. אנא בדוק שנית את פרטי ההוראה
- אם לא ניתן להעביר את הפעולה נא לפנות למוקד הבינלאומי-קול 3009* בשעות הפעילות
- .או לתמיכה טכנית בטלפון: 03-5130003
אני בבנקאיך אתם קונים?
מחדדת -שאלה שפתאום חשבתי עליה -
האם השקעה במניה אחת בודדת מתוך הs&p, לדוגמא מיקרוסופט, שוות ערך להשקעה במדד כולו כמובן ביחס תואם.
כלומר אם החלטתי להשקיע במיקרוסופט ללא שיש לי מידע מיוחד - כבר טוב יותר ובטוח יותר להשקיע במדד?
הנקודה שלא להשקיע במניה של חברה בודדת, כי זה הרבה יותר סיכון, והרחבתי על כך במאמר הראשון שלי בנושא.שאלה שפתאום חשבתי עליה -
האם השקעה במניה אחת בודדת מתוך הs&p, לדוגמא מיקרוסופט, שוות ערך להשקעה במדד כולו כמובן ביחס תואם.
כלומר אם החלטתי להשקיע במיקרוסופט ללא שיש לי מידע מיוחד - כבר טוב יותר ובטוח יותר להשקיע במדד?
לא משנה האזרחות, למעט אזרחי ארה"ב ואריתראה שיש להם בעיה בנושא.1. זוג שאחד ישראלי ואחד בריטי - איך עדיף לעקוב אחרי s&p?
לא תמיד אפשרי2. איך אפשר לקנות חלקי מניה?
נכון3. אני מבינה מהאשכול שמי שקונה בסכומים נמוכים שיתחיל מהבנק?
הנקודה היא שלדוגמא קיבלתי מניות מהחברה שאני עובדת בה,הנקודה שלא להשקיע במניה של חברה בודדת, כי זה הרבה יותר סיכון, והרחבתי על כך במאמר הראשון שלי בנושא
זכור לי שהזכרתם פה משהו אירי... לא?לא משנה האזרחות, למעט אזרחי ארה"ב ואריתראה שיש להם בעיה בנושא.
א. החברות שנמצאות בנאסד"ק, נמצאות גם בS&P 500.למה עדיף להשקיע ב S&P500 ולא בנאסד"ק 100
לא מספיק מבינה אבל במבט שיטחי הוא עשה הרבה יותר רווח במהלך השנים
נכון.זכור לי שהזכרתם פה משהו אירי... לא?
נו ומה זה?נכון.
אם אני אזרחית ישראלית ובעלי אזרח ארה"ב זה בעיה? צריך לשלם מס?לא משנה האזרחות, למעט אזרחי ארה"ב ואריתראה שיש להם בעיה בנושא.
את יכולה לפתוח חשבון רק על שמך וכך אין את המס, אבל אם אתם מדווחים כבר לארה"ב על שניכם יחד צריך לבדוק אם זה לא בעייתי.אם אני אזרחית ישראלית ובעלי אזרח ארה"ב זה בעיה? צריך לשלם מס?
לא פתחתי לפני שהתחתנו. ואז בעלי הצטרףאת יכולה לפתוח חשבון רק על שמך וכך אין את המס, אבל אם אתם מדווחים כבר לארה"ב על שניכם יחד צריך לבדוק אם זה לא בעייתי.
הבנתי שכבר יש לך חשבון בבנק, הם לא אמרו לך על זה כלום כשפתחת את החשבון?
התכוונתי לאפשרות של קנית ניי"ע, זה גם היה קודם החתונה? לא דיברתם אם יועץ השקעות של הבנק?לא פתחתי לפני שהתחתנו. ואז בעלי הצטרף
היה אחרי החתונה ,לא דיברנו עם אף אחד.התכוונתי לאפשרות של קנית ניי"ע, זה גם היה קודם החתונה? לא דיברתם אם יועץ השקעות של הבנק?
וודאי שלא, השקעה במניה בודדת שווה להימור שדווקא היא תצליח.האם השקעה במניה אחת בודדת מתוך הs&p, לדוגמא מיקרוסופט, שוות ערך להשקעה במדד כולו כמובן ביחס תואם.
כן, זה לקנות את כל הממוצע במקום להמר.כלומר אם החלטתי להשקיע במיקרוסופט ללא שיש לי מידע מיוחד - כבר טוב יותר ובטוח יותר להשקיע במדד?
התשובה היא : עשה בעבר, לא אומר מה יעשה בעתיד.למה עדיף להשקיע ב S&P500 ולא בנאסד"ק 100
לא מספיק מבינה אבל במבט שיטחי הוא עשה הרבה יותר רווח במהלך השנים
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכה
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת הַבֹּטְחִים בַּיהוָה כְּהַר צִיּוֹן לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם יֵשֵׁב:ב יְרוּשָׁלִַם הָרִים סָבִיב לָהּ וַיהוָה סָבִיב לְעַמּוֹ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:ג כִּי לֹא יָנוּחַ שֵׁבֶט הָרֶשַׁע עַל גּוֹרַל הַצַּדִּיקִים לְמַעַן לֹא יִשְׁלְחוּ הַצַּדִּיקִים בְּעַוְלָתָה יְדֵיהֶם:ד הֵיטִיבָה יי לַטּוֹבִים וְלִישָׁרִים בְּלִבּוֹתָם:ה וְהַמַּטִּים עַקַלְקַלּוֹתָם יוֹלִיכֵם יי אֶת פֹּעֲלֵי הָאָוֶן שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל: