דיון הטבח האברך

מצב
הנושא נעול.

גרעין

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
ארוחה מהירה ופשוטה יחסית:
פסטה בלונוז טונה.
מבשלים פסטה עם מים רותחים (וקצת מלח) עד שמתרכך,
מטגנים בצל,
כשמזהיב מוסיפים קופסת טונה, רסק עגבניות ומלח.

ארוחה משביעה, טובה ועם כל אבות המזון.
רעיון יפה, על אותו רעיון אפשר לטגן בשר\עוף טחון במקום הטונה
 

גרעין

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אצלינו הקטנים לא ממש אוהבים בשר. אלא אם הוא טחון או חתוך קטן קטן .
נכון , אני נזכרת שהקטנה אצלי לא אוהבת בשר.
גם הגדולים יותר לא מסתדרים עם החלקים עם השומן.
לכן עברתי ל5, ואני פורסת אותו ממש ממש דק.
 

פינחס רוזנצוויג

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
כלל ראשון
לעבוד נקי!
לזה התכוונתי כאן:
 

דאבל

משתמש מקצוען
טיפים בשם בעלי
שהזדהה עם התאור של פותח האשכול:)
1. להכין תפריט שבועי, מאוד נח לשלוף מרשימה במקום לשבור את הראש בכל פעם
2. לדאוג למלאי של חומרי גלם בבית
3. לקבל שיעורי בישול מהאישה. או להשתתף בבישולים לשבת כדי ללמוד פרקטיקה ולהתנסות
 

mic003

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
עריכה תורנית
בלת״ק.
ברווז ברוטב פטריות ויין על מצע תפוחי אדמה פריכים אפויים ברוזמרין ושמן זית.
וכעת ברצינות, הכנת אוכל פשוט זה אחד הדברים הקלים. אין באמת הבדל בין קושי של הכנת שניצל לקושי של הכנת חביתה. אני הייתי ממליץ על מטוגנים מהסיבה הנ״ל, כי יש הרבה מאוד סוגי מאכלים שניתן לקנות אותם ולטגן מיד כמעט בלי שום מאמץ, עד שתתמקצע מעט ותתחיל להכין אוכל איכותי ובריא יותר.
===
אין הבדל אמיתי בין גברים ונשים בענייני בישול.
זה מצריך קצת השקעה של זמן, וזה שווה כמעט אצל כולם.
 

DvoraVidman

משתמש סופר מקצוען
בלת״ק.
ברווז ברוטב פטריות ויין על מצע תפוחי אדמה פריכים אפויים ברוזמרין ושמן זית.
וכעת ברצינות, הכנת אוכל פשוט זה אחד הדברים הקלים. אין באמת הבדל בין קושי של הכנת שניצל לקושי של הכנת חביתה. אני הייתי ממליץ על מטוגנים מהסיבה הנ״ל, כי יש הרבה מאוד סוגי מאכלים שניתן לקנות אותם ולטגן מיד כמעט בלי שום מאמץ, עד שתתמקצע מעט ותתחיל להכין אוכל איכותי ובריא יותר.
===
אין הבדל אמיתי בין גברים ונשים בענייני בישול.
זה מצריך קצת השקעה של זמן, וזה שווה כמעט אצל כולם.
מצטרפת להמלצה להתחיל בקטן.
פעם בשבוע שניצל סויה
פעם בשבוע נקניקיות
אם לא הייתי מפחדת מהקהל הקדוש פה הייתי ממליצה להיעזר אפילו בבורקס מוכנים לאפיה.
תתחילו ממה שקל, עם הזמן תעברו גם לדברים יותר בריאים.
בשלב הראשון חשוב שיהיה ארוחה משביעה ובקלות.
 

אנוכי

משתמש מקצוען
אם
מצטרפת להמלצה להתחיל בקטן.
פעם בשבוע שניצל סויה
פעם בשבוע נקניקיות
אם לא הייתי מפחדת מהקהל הקדוש פה הייתי ממליצה להיעזר אפילו בבורקס מוכנים לאפיה.
תתחילו ממה שקל, עם הזמן תעברו גם לדברים יותר בריאים.
בשלב הראשון חשוב שיהיה ארוחה משביעה ובקלות.
אם אפשר להתארגן מהלילה גם ממש מומלץ, כי ילדים רעבים שמחכים שעה שהעוף יתבשל בתנור זה מתכון לא מוצלח לעצבים ובכי.
גם 20 דק' לפסטה זה לא משהו.
 

קרב

משתמש פעיל
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
אורז זה אחד הדברים המסובכים. מסוג הדברים שכמעט אף פעם לא יוצאים באמת טוב וטעים....

עדיף להתחיל מהדברים הפשוטים באמת,

לדוג'
פסטה חלקה ככה, בלי שום תוספת. (למי שאוהב- אפשר לשים קטשופ)
פשוט לשים בסיר פסטה, מים שיכסו+ 5 ס"מ ומלח ולבשל עד שהפסטה נפוחה ורכה, לשפוך למסננת, לשטוף במים מהברז וזהו.

נקניקיות- אפשר אפילו בלי לטגן אלא רק להפשיר ולחמם בכלי עם מים רותחים- 2 דקות והן מוכנות.

תפו"א בתנור- תפו"א חתוכים לקוביות בינוניות (נאמר 1.5-2 ס"מ) מתובלים בשמן, מלח ופפריקה.
לשים בתבנית תנור עם נייר אפייה/ תבנית אלומיניום, ולאפות עד שכשנועצים מזלג מרגישים שהתפו"א מספיק רך.

קוסקוס- לפי ההוראות שעל החבילה, כל מה שצריך זה כלי ומים רותחים.

וכמובן, לתוספת אפשר תמיד תירס משימורים, אפונה וגזר, ארבעס וכד'

כל אלו פשוטים, מהירים, קלים, ומזינים.


לפחות בתקופה הראשונה עד שמשתפשפים................
 

אחג

משתמש מקצוען
שנית.
למי שלא הבין
רעיונות למאכלים טעימים וכל מיני מתכונים, זה הכי פשוט לתת לפותח האשכול כמה קישורים וזהו, את כל השפה העשירה שהביאו כאן יש לו גם שם
פה הוא רצה עצות מעשיות איך להתמודד עם בישול ראשון, הוא לא יודע מה זה כל ההצהרות והדוגמאות, בקושי יודע מה זה עוף טחון, וודאי לא אם צריך להפשיר אותו קודם, ואיך
ולכן רעיונות כמו בשר, עוף טחון, אורז וכדו' לא רלוונטיים...
הפתרון היעיל ביותר הוא לראות איך מישהו מכין אוכל קל, וללמוד ממנו, עדיף מישהו שזמין לטלפון להתייעצות לפעם הראשונה...
בנוסף, להתחיל עם הדברים הכי קלים שיש, גם אם הם לא הכי טעימים
פסטה
ציפס
נקניקיות
מושט
ועוד
וגם לזה מומלץ להיצמד לאיזה מתכון, או לשאול, ויש פה הרבה רעיונות טובים

מנסיוני, זה קשה בהתחלה, יש פשלות, אבל לומדים מהר, אנחנו עם ראש טוב וחזק, וקולטים מהר
תנסה, ואל תפחד לזרוק לפח מה שלא הצליח

מקסימום תשאל פה בפורום על משהו ספציפי תוך כדי הכנה
כמה שמן לשים...
איך נראה מלח גס...
מה ההבדל בין מיץ לימון לחומץ...
איך עושים כדור מהעיסה...
מה זה בצל ירוק...
ועוד...
 

צרצרית

משתמש מקצוען
ויש את האתר של ניקי ב עם מלא מתכונים פשוטים וטעימים. חלקם גם בריאים.
המתכונים של ניקי כתובים בשפה שמתחילים לא ממש יבינו,
היא לפעמים מדברת ברמזים ובקודים ולא לגמרי ברור.

מתכונים ב-10 דקות, לעומת זאת, מפרטת הרבה יותר ונותנת כמויות מדויקות ולא בערך
 

מאמינה בניסים

משתמש צעיר
האורז הכי קל שיש, גם למתחילים גמורים
עם הוראות סופר מדויקות
מחממים תנור על 200
לוקחים תבנית (אפשר מלבנית קטנה, אנגליש קייק, מרובעת, עגולה, לא באמת משנה)
שמים בפנים 1.5 כוסות אורז + 2 כפות שמן + 1 עד 1.5 כפית מלח אפשר גם פלפל שחור או שום כתוש
שמים בקומקום 3 כוסות מים. מחכים שזה ירתח
שופכים על האורז, מכסים בניר כסף.
שמים בתנור 25 דקות
מוציאים ומשאירים מכוסה לעוד 15 דקות
לוקחים מזלג ומערבבים את האורז המוכן (יוצא יותר אוורירי ככה)
וזהו!
 

רוז גרין

משתמש רשום
Tuna balls (כדורי טונה)
קופסת שימורי טונה (אפשר במים אפשר בשמן, לא משנה)
לפתוח קצת את השימורים, לסנן מכל הנוזלים
לערבב עם 2 כפות מיונז
לכדרר לכדורים בגודל של קציצות
אפשר להניח מעל סלט ירקות או לאכול ככה
[הערה חשובה! מכל קופסת טונה יוצאים 2 כדורים.. נא לחשב כמויות בהתאם..]

טונה מעושנת (של בחורי ישיבות..)
זה מאכל שרק בנים מכינים!

כמה קופסאות שימורי טונה בשמן
לפתוח את השימורים
לשים טישיו מגולגל מעל ולתת לו לספוג את השמן
להבעיר את הטישיו
לחכות עד שהטונה נראית צרובה ומריחה טוב
לאכול עם פיתה/פסטה וכו
[הערה חשובה! מספק על הדרך פעילות מסקרנת לילדים משועממים]
 

123tha

משתמש פעיל
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
אני ממליצה על אורז "השף"
בישול לפי ההוראות שעל האריזה מביא תוצאות מעולות
יוצא מוצלח גם לבעלי, וזה הדבר היחיד שהוא יודע לבשל...
1704832657145.png
 

פשוש

משתמש מקצוען
כשאני רוצה להכין ארוחה מהירה - זה בסוף הכי טעים... שניצל!!!
קונה חזה עוף טרי ההוא שכבר פרוס לשניצלים עם הנילונים בין אחד לשני.
טובלת בביצה ובפירורי לחם בלי שום תבלין. למחבת וזהו.
אפשר ליד זה פירה מאבקה... וקופסת שימורי תירס / אפונה
 

יופלה אפרסק

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה
פסטה עם פירורי לחם:
למלא סיר מים ל2/3 גובה, לשים 2 כפות מלח
לכסות, להרתיח את המים (עד שיש בועות חזקות)
להכניס חבילת פסטה
לבשל 8 דקות, לערבב מידי פעם *
כשרך ומוכן לשפוך למסננת - לא לשטוף את הפסטה! (בד"כ כן שוטפים במי ברז)

*בינתיים במחבת קטנה לשים כוס וחצי פירורי לחם, פפריקה, פלפל שחור, אבקת שום ו2 כפות שמן. לטגן קלות ל2 דקות.

אחרי שהפסטה מוכן ומסונן, מחזירים לסיר היבש (יחסית), ומוסיפים את הפירורי לחם המטובלים.
 

יופלה אפרסק

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה
חזה עוף וירקות:
לחתוך בצל לקוביות, לטגן עם שמן כמה דקות
להוסיף קוביות של ירקות כמו קישוא, בטטה, דלורית, דלעת, תפו"א, גזר, שעועית (לא הכל, אפשר לגוון) - או - לקט.
לתבל במלח, פפריקה, פלפל שחור, גריל עוף.
לכסות, לערבב מידי פעם.
במחבת אחרת לטגן קוביות חזה עוף בשמן עד שהופך לצבע לבן (גם בפנים). כדי שלא ישרף, לפעמים צריך לכסות עם מכסה. השניצל יפריש מים, וזה בסדר.
אחרי שהירקות רכים, להוסיף את השניצל לירקות, לערבב ולהגיש
*אם יש שאריות פסטה מיום אחר ניתן להוסיף בסוף.
 

יופלה אפרסק

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה
מושט בתנור:
לרפד תבנית תנור בנייר אפיה
לשים את המושטים על הנייר אפיה
בצלחת להכין רוטב מקטשופ ומיינוז (כמות שווה), וקצת חרדל.
למרוח על הדג.
לחמם את התנור ל200 מעלות.
לאפות 20 דקות עד שמקבל צבע יפה
 

ירושלמער

משתמש מקצוען
עימוד ספרים
בלת''ק,
אני ג''כ באותה סירה, אשתי עובדת מחוץ לעיר, הרעיון הוא שגם אני מחוץ לעיר, הילדים הגדולים יותר מקבלים את הקטנים, אולם מה עם הארוחות?

אכתוב כאן רעיון שאנו מיישמים אותו כבר כמה שנים ב''ה בהצלחה מרובה.

1] מבשלים כמות גדולה של 2-3 מנות עיקריות כמו קציצות בשר, רצועות חזה עוף וכדו'.
2] כמו כן מבשלים כמות גדולה של מספר תוספות שמתאימות להקפאה.
3] לאחר שהכל מתקרר - מחלקים את הכל למנות אישיות בשקיות אוכל.
4] מכניסים למגירות במקפיא מקוטלג ומחולק לפי סוגים.
כל יום בצהריים, כל ילד בוחר לו שקית מהמנות העיקריות, ושקית מהתוספות, מכניס למיקרו ואוכל לשובע.
ממוצע פעמיים בחודש אנו מקדישים ערב אחד לבישול כל הכמויות.

בהצלחה לכולם.
 
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  18  פעמים

לוח מודעות

למעלה