דיון הטבח האברך

מצב
הנושא נעול.

saralulu

משתמש מקצוען
אורז זה לא למתחילים!
ואם ממש ממש רוצים,
אז אורז בסמטי מצליח יותר.
(נראה לי שהוא צורך פחות מים)
אני באמת לא מבינה מה יש להסתבך הוראות פשוטות כ״כ, ותמיד האורז מצליח ויוצא מצוין!
אפשר להכין עם אורז בסמטי/יסמין או כל סוג אחר שאוהבים ולהיצמד להוראות ההכנה שעל גבי האריזה ומלח כמו שכתבתי לכוס אחת קרטון אני שמה כפית מלח גס לא גדושה.
זה לא חדש שאנשים מסתבכים עם אורז ולא ברור לי למה.
 

saralulu

משתמש מקצוען
הכי חשוב זה ההתארגנות מראש
ואם מפרגנים גם בכסף הכל נהפך להיות פשוט יותר.
קונים חזות עוף נקיים ופרוסים ומכינים שניצל בחמש דקו
כנ"ל סטייקים, עוף טחון ממקור מהימן מכינים קציצות בקלות
עוף לתבל ולתנור.
קונים שום מקולף ובצל מטוגן, ירקות קפואים
ואז יש בסיס מעולה לארוחה. מוסיפים אורז/ פסטה/ פתיתים, קוסקוס וכדו' ויש ארוחה מושלמת!
בהצלחה
לגבי קציצות, אני קונה עוף טחון או הודו טחון רק של הקר וההכנה ממש קלה!
מה שצריך יותר לטרוח זה לטגן 2 בצל בינוני להזהבה יפה ושאר החומרים זה חומרים שיש בבית, מערבבים ומטגנים עם שכבה יפה של שמן קציצות קטנות וחמודות...
כשאני רוצה ארוחה מהירה ומשביעה וכמובן טעימה אני בוחרת בקציצות והן משתלבות נהדר בלחמניה!
 

יוו

משתמש פעיל
אני באמת לא מבינה מה יש להסתבך הוראות פשוטות
זה לא כזה פשוט..
אולי התמזל מזלך.

לא יעזור שתדייקי בכמות מים
ומנגד האש תהיה גבוהה מדי= אבנים
או אש מדי נמוכה=דייסה..

אני יודעת להכין הכל בכל, ועדיין עם האורז
לא תמיד יוצא אחד אחד.
התחלתי לשים יותר שמן, וזה ממש השתפר
 

מאמינה בניסים

משתמש צעיר
זה לא כזה פשוט..
אולי התמזל מזלך.

לא יעזור שתדייקי בכמות מים
ומנגד האש תהיה גבוהה מדי= אבנים
או אש מדי נמוכה=דייסה..

אני יודעת להכין הכל בכל, ועדיין עם האורז
לא תמיד יוצא אחד אחד.
התחלתי לשים יותר שמן, וזה ממש השתפר
לכן אני מכינה בתנור.
לא צריך להסתבך עם האש
כל פעם יוצא בדיוק אותו הדבר
כתבתי כאן כבר
 

saralulu

משתמש מקצוען
זה לא כזה פשוט..
אולי התמזל מזלך.

לא יעזור שתדייקי בכמות מים
ומנגד האש תהיה גבוהה מדי= אבנים
או אש מדי נמוכה=דייסה..

אני יודעת להכין הכל בכל, ועדיין עם האורז
לא תמיד יוצא אחד אחד.
התחלתי לשים יותר שמן, וזה ממש השתפר
קטונתי מלהבין, זה יותר קל מלהכין פסטה, פירה או פתיתים, פשוט להיצמד להוראות המפורטות שכתבתי ואין סיבה בעולם שלא יצליח.
מוזמנת לנסות ולדווח לי איך יצא.
באמת שזה קל ביותר!
אם את רוצה אורז שיוצא אחד אחד, ממליצה על אורז יסמין של ׳אורז השף׳ ואפשר לשים כוס ורבע או וחצי של מים רותחים ולראות איך אוהבים את האורז יותר.
 

saralulu

משתמש מקצוען
לכן אני מכינה בתנור.
לא צריך להסתבך עם האש
כל פעם יוצא בדיוק אותו הדבר
כתבתי כאן כבר
לכן אני מכינה בסיר לפי ההוראות הפשוטות שכתבתי ותמיד מצליח כי באמת שאין סיבה שלא יצליח.
העיקר שאת מרוצה מאיך שאת מכינה!
מוזמנת להכין לפי ההוראות שלי ולגלות שגם זה מצליח בעז״ה!
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
זה לא כזה פשוט..
אולי התמזל מזלך.

לא יעזור שתדייקי בכמות מים
ומנגד האש תהיה גבוהה מדי= אבנים
או אש מדי נמוכה=דייסה..

אני יודעת להכין הכל בכל, ועדיין עם האורז
לא תמיד יוצא אחד אחד.
התחלתי לשים יותר שמן, וזה ממש השתפר
שמים את האורז בסיר
היחס שעובד לי הוא כוס וחצי מים על כוס אורז
מוסיפים קצת שמן (לא להתקמצן מדי)
מטגנים טיגון ממש קליל בשמן
מוסיפים מים רותחים
ומתבלים במה שרוצים
מביאים את הסיר לרתיחה
ואז מביאים ערבוב קטן
ומכבים את האש או משאירים אש ממש קטנה (מכוסה כמובן).
ממתינים כ15 דקות ויש אורז נפלא בסיר.
 

גרעין

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
שמים את האורז בסיר
היחס שעובד לי הוא כוס וחצי מים על כוס אורז
מוסיפים קצת שמן (לא להתקמצן מדי)
מטגנים טיגון ממש קליל בשמן
מוסיפים מים רותחים
ומתבלים במה שרוצים
מביאים את הסיר לרתיחה
ואז מביאים ערבוב קטן
ומכבים את האש או משאירים אש ממש קטנה (מכוסה כמובן).
ממתינים כ15 דקות ויש אורז נפלא בסיר.
זה תלוי בסיר, בגז ובסוג האורז.
בעיקרון אכן זה המתכון הבסיסי.
נוהגים להשאיר 5 דקות נוספות בלי לפתוח מכסה.
כורכום מאד עוזר לשפר תוצאה.
וכן אני מטגנת עד שמחצית מן האורז מלבין
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
הכי חשוב זה ההתארגנות מראש
ואם מפרגנים גם בכסף הכל נהפך להיות פשוט יותר.
קונים חזות עוף נקיים ופרוסים ומכינים שניצל בחמש דקו
כנ"ל סטייקים, עוף טחון ממקור מהימן מכינים קציצות בקלות
עוף לתבל ולתנור.
קונים שום מקולף ובצל מטוגן, ירקות קפואים
ואז יש בסיס מעולה לארוחה. מוסיפים אורז/ פסטה/ פתיתים, קוסקוס וכדו' ויש ארוחה מושלמת!
בהצלחה
ברור שמבחינת נוחות זה הכי נוח.
מבחינה תזונתית אין בעיה לקנות עופות ובשר מקוצבים, זה מקל על העבודה.
ההמלצות האחרות (חוץ מהשום המקולף) הן פחות טובות מבחינה תזונתית.
עדיף להשתמש בירקות טריים, ולטגן בצל לבד.(מקסימום להקפיא מראש בצל מטוגן לתקופה)
מי שמיומן בעבודה עם סכין וכדומה, כמעט לא מרגיש את החיסכון בזמן.
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
זה תלוי בסיר, בגז ובסוג האורז.
בעיקרון אכן זה המתכון הבסיסי.
נוהגים להשאיר 5 דקות נוספות בלי לפתוח מכסה.
כורכום מאד עוזר לשפר תוצאה.
וכן אני מטגנת עד שמחצית מן האורז מלבין
נכון.
אבל העיקרון שרוב הבישול נעשה בחום מאוד נמוך יחסית, לא משתנה.
 

bracha5

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
אוטומציה עסקית
לא ראיתי שהזכירו את התפוגן.
מאכל גורמה ... שמים בתנור על 200 מעלות עד שיש ריח טוב. הולך מצוין עם נקניקיות סויה.
גם חביתה עם נקניקיות בפיתה הולך מצוין
 

Chanae

משתמש מקצוען
פסטה ברוטב אדום, מנסיון שלי הילדים הכי אוהבים
עד היום אני מנסה להכין כמו שאבא שלי היה מכין לנו
ועוד לא הצלחתי להגיע לטעם שלו :)
שמים בסיר: קצת שמן, 2 קופסאות הכי קטנות של רסק עגבניות, קצת קטשופ, כפית מלח,קצת פלפל שחור,
כפית סוכר וכפית א. מרק (מוסיף מאוד) שופכים מעל מים רותחים - בערך קומקום מלא, המים אמורים לכסות הפסטה.
שופכים לתוכו את הפסטה ומבשלים לפי הזמן שכתוב על האריזה וזהו...
לא צריך לסנן אח"כ את הפסטה היא טעימה עם המון רוטב.

קציצות טונה - בעלי מכין את הרבה פעמים לבד: (מתכון של אביגיל מייזליק)
שמים בקערה - 2 קופסאות טונה מסוננת (בלי הנוזלים),
4 כפות פרורי לחם
, 4 כפות שומשום,
2 ביצים,
1 כף מיונז
קצת פלפל שחור, מלח וקצת שום גבישי
לערבב היטב (אני שמה כפפות ומערבבת עם הידיים, ככה כל הטונה מתפוררת)
ולטגן (בשמן שמכסה את המחבת בשפע)
 

תאורת חרום

משתמש סופר מקצוען
טוב, אז ברוך ה' שלא היה שום טבח באיזה אברך.
ועכשיו גם אפשר להבין את האשכול (שננעל) שרוצים שאם האשה עובדת והבעל עקר הבית שגם לא ישלם ביטוח לאומי.

לעצם העניין...
יום אחד הכנתי לילדים פיתה פלאפל. קניתי פיתות (של אנג'ל -- תכלת מאוד טעימות ולא נקרעות..)
קניתי כדורי פלאפל (הפעם קהלת) יש גם קפוא... אפשר להכין לבד מאבקה...
קניתי קצת ציפס (אבל בדרך כלל מכין לבד אין בזה פשלות כמעט אף פעם והילדים מאוד אוהבים.)
סלט טחינה וסלט חומוס של "יש"... שמתי בלפתניות כדי לשמור את שאר החבילה
חתכתי מלפפון ועגבניה לקוביות
גם קצת פלפל למי שרוצה בקוביות וגם מלפפון חמוץ
כל אחד לפי מה שביקש הכנתי. זה רצה טחינה ועל זה פלאפל ורק עגבניה ומלפפון וציפס
והשני דווקא חומוס פלאפל וירקות כולל הכל וציפס'.
יצאו שבעים מאוד.

גם עושים אצלנו טוסטים - לחם. למרוח רסק עגבניות. קצת אורגנו, וקצת תבלין שום טחון. ולגדולים שרוצים גם טיפלה ממש של פלפל שחורץ ושלש רבעי טבלה של גבינה צהובה.
שם בטוסטר עם נייר אפיה בדרך כלל נכנס 2 פרוסות. אם הטוסטר סגור טוב זה מוכן תוך 4 דקות.

בהצלחה גם בשמירה עליהם...
 

אקטיבית

משתמש פעיל
אני באמת לא מבינה מה יש להסתבך הוראות פשוטות כ״כ, ותמיד האורז מצליח ויוצא מצוין!
אפשר להכין עם אורז בסמטי/יסמין או כל סוג אחר שאוהבים ולהיצמד להוראות ההכנה שעל גבי האריזה ומלח כמו שכתבתי לכוס אחת קרטון אני שמה כפית מלח גס לא גדושה.
זה לא חדש שאנשים מסתבכים עם אורז ולא ברור לי למה.
אני לא מסתבכת מכינה בסמטי ובאמת האורז יוצא אחד אחד
אבל- - -
אני לא אוהבת אורז אחד אחד!!!
משו יודע להסביר לי איך מכינים אורז כמו של אולמות
של קייטרינג????
רך נימוח ולא אחד אחד.
ניסיתי גם פרסי אבל גם לא אהבתי
 
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלז

א עַל נַהֲרוֹת בָּבֶל שָׁם יָשַׁבְנוּ גַּם בָּכִינוּ בְּזָכְרֵנוּ אֶת צִיּוֹן:ב עַל עֲרָבִים בְּתוֹכָהּ תָּלִינוּ כִּנֹּרוֹתֵינוּ:ג כִּי שָׁם שְׁאֵלוּנוּ שׁוֹבֵינוּ דִּבְרֵי שִׁיר וְתוֹלָלֵינוּ שִׂמְחָה שִׁירוּ לָנוּ מִשִּׁיר צִיּוֹן:ד אֵיךְ נָשִׁיר אֶת שִׁיר יְהוָה עַל אַדְמַת נֵכָר:ה אִם אֶשְׁכָּחֵךְ יְרוּשָׁלִָם תִּשְׁכַּח יְמִינִי:ו תִּדְבַּק לְשׁוֹנִי לְחִכִּי אִם לֹא אֶזְכְּרֵכִי אִם לֹא אַעֲלֶה אֶת יְרוּשָׁלִַם עַל רֹאשׁ שִׂמְחָתִי:ז זְכֹר יְהוָה לִבְנֵי אֱדוֹם אֵת יוֹם יְרוּשָׁלִָם הָאֹמְרִים עָרוּ עָרוּ עַד הַיְסוֹד בָּהּ:ח בַּת בָּבֶל הַשְּׁדוּדָה אַשְׁרֵי שֶׁיְשַׁלֶּם לָךְ אֶת גְּמוּלֵךְ שֶׁגָּמַלְתְּ לָנוּ:ט אַשְׁרֵי שֶׁיֹּאחֵז וְנִפֵּץ אֶת עֹלָלַיִךְ אֶל הַסָּלַע:
נקרא  30  פעמים

לוח מודעות

למעלה