חצי בלתק
כמה מתכונים מהירים:
פיתות עראיס בנינג'ה / פלנצ'ה:
1. מפשירים לילה קודם בשר טחון
2. למחרת לפני ההכנה: מחממים נינג'ה / מחבת פלנצ'ה עם מעט שמן
3. מערבבים את הבשר בקערה עם בצל קצוץ, מעט שום קצוץ, כוסברה קצוצה, עגבניה חתוכה לקוביות קטנות, תבלינים (מלח פלפל)
4. חוצים פיתות (קנויות) לשתיים, ממלאים כל חצי בתערובת בשר, מרססים מבחוץ שפריי שמן, אופים / מטגנים עד השחמה של הפיתות מבחוץ.
אפשר להגיש עם טחינה / סלט ירקות (טחינה: לערבב כמות שווה של מים וטחינה, להוסיף מלח, שן שום, אפשר כוסברה או פטרוזיליה לפי הטעם)
ספגטי בולונז:
1. כנ"ל - להפשיר בשר טחון
2. לטגן במחבת בצל ושום עד הזהבה על להבה קטנה
3. להגביר להבה ולהוסיף בשר טחון ולטגן יחד עד שהבשר משנה את צבעו
4. להוסיף מלח, פלפל, רסק עגבניות, (כף סוכר למי שאוהב),
5. להקטין להבה, לכסות, ולהניח להתבשל עד שמוכן לאכילה, לערבב מדי 5 דק'
6. בסיר נפרד לבשל ספגטי לפי ההוראות שעל השקית של הפסטה
בתאבון
סלמון ושעועית ירוקה בתנור:
פורסים את הדג בתבנית, מערבבים בכוס: רבע כוס שמן זית, חצי לימון סחוט, כף דבש, כפית חרדל, מעט מלח פלפל. לערבב ולשפוך על הסלמון. לצד הסלמון (או בתבנית נפרדת למי שלא אוהב) להניח שעועית ירוקה, לרסס ספריי שמן ומעט מלח פלפל. לאפות חצי שעה על 180 מעלות.
מושט עם ירקות בתנור ואורז:
1. להשרות מושטים בקערה עם מיץ לימון ומלח כרבע שעה
2. לשפוך נוזלים ולשטוך היטב את הדגים
3. להניח את המושטים בתבנית. להוסיף מעליהם: פרוסות עגבניה, בצל, גמבה, שום
4. תיבול: אפשרות 1 - לערבב חצי כוס שמן עם מלח, פלפל, פפריקה מרוקאית, מעט כורכום
אפשרות 2 - לערבב חצי קופסת רסק עגבניות עם חצי כוס מים, מלח פלפל, פפריקה מרוקאית. לשפוך מעל הירקות והדגים ולערבב היטב.
4. לברור כוס אורז, ולשפוך מעל הירקות והדגים. אם חסר נוזלים - להוסיף מעט שיכסה את האורז.
לאפות חצי שעה על 180 מעלות.
זה מה שעלה לי בינתיים, מקווה שעוזר
בהצלחה ובתאבון!
כמה מתכונים מהירים:
פיתות עראיס בנינג'ה / פלנצ'ה:
1. מפשירים לילה קודם בשר טחון
2. למחרת לפני ההכנה: מחממים נינג'ה / מחבת פלנצ'ה עם מעט שמן
3. מערבבים את הבשר בקערה עם בצל קצוץ, מעט שום קצוץ, כוסברה קצוצה, עגבניה חתוכה לקוביות קטנות, תבלינים (מלח פלפל)
4. חוצים פיתות (קנויות) לשתיים, ממלאים כל חצי בתערובת בשר, מרססים מבחוץ שפריי שמן, אופים / מטגנים עד השחמה של הפיתות מבחוץ.
אפשר להגיש עם טחינה / סלט ירקות (טחינה: לערבב כמות שווה של מים וטחינה, להוסיף מלח, שן שום, אפשר כוסברה או פטרוזיליה לפי הטעם)
ספגטי בולונז:
1. כנ"ל - להפשיר בשר טחון
2. לטגן במחבת בצל ושום עד הזהבה על להבה קטנה
3. להגביר להבה ולהוסיף בשר טחון ולטגן יחד עד שהבשר משנה את צבעו
4. להוסיף מלח, פלפל, רסק עגבניות, (כף סוכר למי שאוהב),
5. להקטין להבה, לכסות, ולהניח להתבשל עד שמוכן לאכילה, לערבב מדי 5 דק'
6. בסיר נפרד לבשל ספגטי לפי ההוראות שעל השקית של הפסטה
בתאבון
סלמון ושעועית ירוקה בתנור:
פורסים את הדג בתבנית, מערבבים בכוס: רבע כוס שמן זית, חצי לימון סחוט, כף דבש, כפית חרדל, מעט מלח פלפל. לערבב ולשפוך על הסלמון. לצד הסלמון (או בתבנית נפרדת למי שלא אוהב) להניח שעועית ירוקה, לרסס ספריי שמן ומעט מלח פלפל. לאפות חצי שעה על 180 מעלות.
מושט עם ירקות בתנור ואורז:
1. להשרות מושטים בקערה עם מיץ לימון ומלח כרבע שעה
2. לשפוך נוזלים ולשטוך היטב את הדגים
3. להניח את המושטים בתבנית. להוסיף מעליהם: פרוסות עגבניה, בצל, גמבה, שום
4. תיבול: אפשרות 1 - לערבב חצי כוס שמן עם מלח, פלפל, פפריקה מרוקאית, מעט כורכום
אפשרות 2 - לערבב חצי קופסת רסק עגבניות עם חצי כוס מים, מלח פלפל, פפריקה מרוקאית. לשפוך מעל הירקות והדגים ולערבב היטב.
4. לברור כוס אורז, ולשפוך מעל הירקות והדגים. אם חסר נוזלים - להוסיף מעט שיכסה את האורז.
לאפות חצי שעה על 180 מעלות.
זה מה שעלה לי בינתיים, מקווה שעוזר
בהצלחה ובתאבון!