דיון הטבח האברך

מצב
הנושא נעול.
שמים בתבנית את חלקי העוף(כמו שהם מהחנות, עדיף לשטוף בברז מהיר),
מוסיפים קוביות ירקות(לדוג תפוא ובטטה)
מפזרים מעל הכל מלח, פלפל שחור,
שמן זית רק מעל הירקות,
ולתוכנית התנור של פס למעלה ופס למטה או טורבו.
כמה שעות.
(פשוט תפתח את התנור ותבדוק אם מוכן.)
תודה רבה

כמה שעות??
 

הקוטב הצפוני

משתמש מקצוען
פתיתים הצלחתי
אורז זה אתגר
שמים בסיר קטן שמן קצת יותר מכמות של שמן לחביתה,
שמים את האורז- לדוג כוס, ומטגנים דקה- מערבבים עם כף, עד שהאורז נהיה בצבע שקוף(עדיף לטגן פחות ע"פ לשרוף בטעות, כדאי על אש בינונית),
מוסיפים 2 כוסות מים רותחים מהקומקום, מלח, אפשר קצת פלפל שחור, אש גדולה, מחכים בערך דקה עד לרתיחה- ביעבוע במים,
מנמיכים לאש כמעט הכי קטנה,
מכסים במכסה ומעל במגבת לבערך 10-12 דקות,
סוגרים את האש,
מחכים עוד בערך 10 דקות,
פותחים ומוכן.
 
נערך לאחרונה ב:

הקוטב הצפוני

משתמש מקצוען
תודה רבה לכולם
התרגשתי מהרצון לעזור.
למעשה רוב ההצעות הפחידו אותי יותר משהקלו עלי
אני מתחיל לחשוב שהבעיה שלי היא פסיכולוגית
צריך לנסות.
לכולם מתפשל בהתחלה.
עד שכל אחד יודע איך לו נוח וכו.
ולדעתי ההצעות שהפחידו זה בסגנון-
לדוג כתבו "להכין פירה",
מי שמימיו לא בישל,
לא אמור להיות לו מושג איך עושים את זה.
 

Sara led

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
כנראה שלב ראשון כדאי לעשות ניסויים ולהיערך לזה שלא יצליחו, וכך לדעת בפעם הבאה מה אפשר לשפר
נניח אורז, להכין בידיעה שיצא דייסתי, שרוף או לא מבושל.
כמובן לקנות אורז בוואקום כי הדבר הכי מרתיע להכין אורז לעומת פתיתים זה ההתעסקות עם הברירה.
ופשוט להכין לפי הוראות בסיסיות על החבילה.



עוד משהו, לבקש מהאישה שתכין ערב קודם רק חזה מתובל.
לקנות בבוקר באגט, ממרח חומוס. לחתוך בצל סגול, לפתוח שימורי זיתים, מלפפון חמוץ לחתוך עגבניה.
וזה ארוחת צהריים עסיסית ממש.


להכין קוסקוס לפי ההוראות של החבילה, אחד הדברים הקלים.
לחתוך עגבניה מלפפון ובצל ירוק או סגול, לערבב ביחד עם שמן, פלפל, מלח.
לאכול יחד עם טונה משימורים. (הכי טוב להכין קציצות טונה קלות, אבל זה כבר עוד נושא)
 

shani123

משתמש מקצוען
הרבה מהרעיונות כאן לא כל כך זורמים עם הכנה מהירה בשעת צהרים
(עופות, תנור, לקלף ירקות ולחתוך וכו' - יקח לך כ20 דק' להכין + שעה אפיה)

אלא אם סדר היום שלך מאפשר זאת.

אם לא, אז תתמקד בלהתרגל לדברים זמינים שההכנה שלהם עד 10 דק' כולל זמן הבישול.
 

מלי :)

משתמש צעיר
-קוסקוס עם טונה משימורים - לערבב קוסקוס עם טונה בשמן, ומלח. להוסיף מים רותחים לפי ההוראות - ויש ארוחה תוך 5 דקות! אפשר להוסיף ירק משימורים
-עוף טחון - לטגן כמו שהוא עם שמן ותבלינים, תוך רבע שעה מוכן. להגיש עם תוספת קלה כמו פתיתים או פסטה
-פיתה פלאפל - עם פלאפל שקונים מוכן וצריך רק לטגן.
-פסטה מבושלת שמערבבים עם טונה ורסק או טונה וסלט טונה
 

✔❤

משתמש חדש
אשתי התחילה לעבוד מחוץ לבית. וחוזרת מאוחר.
הפכתי להיות אחראי על ארוחת צהרים.
בדרך כלל היא משאירה מוכן, אבל לפעמים לא.
איזה ארוחה מהירה וטעימה אני יכול להכין עם חוסר ידע מוחלט בבישול?
תקנה במעדני פישל...
 

כובע הנזיר

משתמש מקצוען
דע שבישול יכול להיות מאוד מאוד קל.
כבחורה הייתי מתנדבת אצל אישה מהממת עם משפחה ברוכה.
היא היתה מכינה לארוחת ערב עוף בדקה:
מוציאה עוף מופשר מהמקרר, מניחה אותו בשלמותו על תבנית חד פעמית, מפזרת כפית מלח ולתנור לשעה על 200 מעלות.
בטוחה שאפשר לתת כל מיני ציונים והערות על רמת הבישול שלה... אבל הילדים היו מרוצים והיה לזה ריח נהדר!

(הייתי עושה אותו דבר רק עם חזה, מכמה סיבות, אבל העיקרית היא מפאת הזמן שמתקצר לעשרים דקות)
 

מסלול מחדש

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
נראה לי לא משנה מה עושים, צריך קודם כל להתנסות בליווי של מישהו שיודע
שידע לתת מושגים שלא כתובים במתכון
מה זה ״לשמן מחבת״ ומה ההבדל בין לשים שמן לשניצל ללשים שמן לחביתה
מה זה ״לטגן בצל״ איך חותכים איך מטגנים ואיך יודעים מתי זה מוכן
מה זה ״לזרוק ירקות חתוכים לתבנית, לשמן ולתנור״ איזה ירקות מתאימים, איך חותכים אותם, איך משמנים, כמה, מה עוד צריך, איך מפעילים את התנור, להכניס מכוסה או גלוי, לכמה זמן ועל כמה מעלות, איך יודעים שזה מוכן
תצביע האשה שלמדה לבשל לבד לבד בלי הדרכה של אמא או אחות גדולה ויצא לה טוב על ההתחלה
כל הדברים האלו יכולים להיות נורא פשוטים למי שיודע, וסופר מסובכים למי שלא
 

כובע הנזיר

משתמש מקצוען
לדעתי האתגר היחיד שיש לגבר במטבח קשור לקבלת מרות, וסליחה אם זה לא ינעם לאוזן...

כל מתכון בסיסי יעבוד אם ניצמדים להוראות באופן מוחלט (עד שהופכים למייבין ואז אפשר לפרוש כנפיים). אי אפשר לעבוד לפי סברות או עיגולי פינות.
אם כתוב שהתנור צריך להיות מחומם מראש, לא יעזור אם תכניס לתנור קר ותכוון על חם יותר. אם כתוב שלושת רבעי כפית מלח, אין הכוונה לבזוק לפי העין. ואם כתוב לטגן בצל עד שקיפות אז לעצור שם.

בגדול, זו כל תורת המבשל המתחיל על רגל אחת.
 

יופלה אפרסק

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה
להכין אורז זה ממש בדיחה, לפי ההוראות שעל החבילה ומתקבל אורז טעים בעז״ה.
לא כזה בדיחה, הסתבכתי עם הכנת אורז לפחות שנה מהחתונה
 

יופלה אפרסק

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה
פירה:
לקלף ולחתוך תפו"א (בערך 1 גדול למנה)
לשים בסיר
לכסות במים מהברז שיכסה את התפו"א כמעט לגמרי.
לשים כף מלח
לכסות את הסיר במכסה
להדליק גז :)
לבשל בערך 20 דקות עד שהתפו"א מתפרק מנעיצת מזלג.
למעוך עם מועך או לרסק בבלנדר יד למי שאוהב מרקם מאוד חלק
 

מסלול מחדש

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
לדעתי האתגר היחיד שיש לגבר במטבח קשור לקבלת מרות, וסליחה אם זה לא ינעם לאוזן...

כל מתכון בסיסי יעבוד אם ניצמדים להוראות באופן מוחלט (עד שהופכים למייבין ואז אפשר לפרוש כנפיים). אי אפשר לעבוד לפי סברות או עיגולי פינות.
אם כתוב שהתנור צריך להיות מחומם מראש, לא יעזור אם תכניס לתנור קר ותכוון על חם יותר. אם כתוב שלושת רבעי כפית מלח, אין הכוונה לבזוק לפי העין. ואם כתוב לטגן בצל עד שקיפות אז לעצור שם.

בגדול, זו כל תורת המבשל המתחיל על רגל אחת.
רוב המתכונים כתובים בצורה שמתאימה לאנשים שיש להם מושגי בסיס במטבח
לא לאנשים שמתחילים מאפס
 

יופלה אפרסק

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה
שניצל:
להכין 3 צלחות
באחד שמים קמח, פפריקה, גריל עוף אם יש, אבקת שום אם יש (קצת)
בשני פותחים ביצה, ומוסיפים קצת מלח, מערבבים עם מזלג
בשלישי שמים פירורי לחם.
טובלים שניצלים פרוסים לפי סדר הצלחות.
מטגנים במחבת עם שמן צד אחד, עד שרואים שהשניצל הופך לצבע לבן.
הופכים את השניצל וממשיכים לטגן עד שמתקבל צבע יפה.
מכבים את האש..
 

יופלה אפרסק

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה
שוורמה:
לחתוך שניצלים לרצועות דקות מאוד
לטגן רצועות בצל כמה דקות (לערבב מידי פעם)
להוסיף את השניצלים
לטגן, לערבב מידי פעם, עד שהשניצל הופך לצבע לבן
לפזר בנדיבות תבלין שוורמה של חברת טעם וריח, לערבב, לטגן עוד דקה שתיים
להגיש על מצע פירה או אורז, או לערבב עם ספגטי מבושל.
 

יופלה אפרסק

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה
אני יכולה להמשיך עד אינסוף. תגידו אם זה הכיוון
 

saralulu

משתמש מקצוען
לא כזה בדיחה, הסתבכתי עם הכנת אורז לפחות שנה מהחתונה
לא יודעת מה יש להסתבך, כ״כ קל ופשוט!
אצלי אוהבים אורז יותר רטוב ופחות מפורר, לא דייסתי אבל גם לא מפורר ממש.
אני מכינה לפי ההוראות שעל האריזה של סוגת.
משתמשת באורז פרסי של סוגת, ובדיוק גם היום הכנתי...
לוקחים כוס אורז (כוס קרטון).
בודקים בצלחת ומעבירים לסיר קטן ואיכותי.
שופכים שמן נגיד 2 כפות, אני שופכת לפי העין
מוסיפים כפית מלח גס לא גדושה.
מערבבים ומדליקים לאש גבוהה מטגנים איזה 2 דק׳ בערך תוך כדי שבוחשים או שלא.
מוסיפים 2 כוסות מים
מחכים שיבעבע היטב
מכסים במכסה
מעבירים לאש האחורית, מנמיכים לאש הכי קטנה
מבשלים 20 דק׳.
אחרי 20 דק׳ מכבים את האש
כדאי לחכות עוד 5-10 דק׳ ואז לפתוח את הסיר.
מתקבל אורז מאד טעים!
זה הכל!
אפשר להכין מלכתחילה באש האחורית ואח״כ כשמעבע כמובן להקטין את הלהבה.
 
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלז

א עַל נַהֲרוֹת בָּבֶל שָׁם יָשַׁבְנוּ גַּם בָּכִינוּ בְּזָכְרֵנוּ אֶת צִיּוֹן:ב עַל עֲרָבִים בְּתוֹכָהּ תָּלִינוּ כִּנֹּרוֹתֵינוּ:ג כִּי שָׁם שְׁאֵלוּנוּ שׁוֹבֵינוּ דִּבְרֵי שִׁיר וְתוֹלָלֵינוּ שִׂמְחָה שִׁירוּ לָנוּ מִשִּׁיר צִיּוֹן:ד אֵיךְ נָשִׁיר אֶת שִׁיר יְהוָה עַל אַדְמַת נֵכָר:ה אִם אֶשְׁכָּחֵךְ יְרוּשָׁלִָם תִּשְׁכַּח יְמִינִי:ו תִּדְבַּק לְשׁוֹנִי לְחִכִּי אִם לֹא אֶזְכְּרֵכִי אִם לֹא אַעֲלֶה אֶת יְרוּשָׁלִַם עַל רֹאשׁ שִׂמְחָתִי:ז זְכֹר יְהוָה לִבְנֵי אֱדוֹם אֵת יוֹם יְרוּשָׁלִָם הָאֹמְרִים עָרוּ עָרוּ עַד הַיְסוֹד בָּהּ:ח בַּת בָּבֶל הַשְּׁדוּדָה אַשְׁרֵי שֶׁיְשַׁלֶּם לָךְ אֶת גְּמוּלֵךְ שֶׁגָּמַלְתְּ לָנוּ:ט אַשְׁרֵי שֶׁיֹּאחֵז וְנִפֵּץ אֶת עֹלָלַיִךְ אֶל הַסָּלַע:
נקרא  29  פעמים

לוח מודעות

למעלה