זה עובר במסורת, סבתא אמרה לאמא... אמא אמרה לבת.ני אף פעם לא שוטפת וזה גם לא מופיע בהוראות שע״ג האריזה.
לך זה באמת לא חשוב כי את לא רוצה אחד אחד.
אבל מי שכן אוהב אחד אחד, זה קריטי עבורו.
ועוד משהו אורז טוב הוא גם רך ונימוח וגם אחד אחד.
זה עובר במסורת, סבתא אמרה לאמא... אמא אמרה לבת.ני אף פעם לא שוטפת וזה גם לא מופיע בהוראות שע״ג האריזה.
מה עם שאר הילדים, אהבו את הטוסט?השם ירחם.
לא זכרתי את הענין הזה.
אבל בסוף יצא שעשיתי בחלבי.
רק אל תספרו לרבנית שלי
שוטפים מטעמי כשרות, ככה לפחות לימדו אותיזה עובר במסורת, סבתא אמרה לאמא... אמא אמרה לבת.
יש לך טעות!!!זה עובר במסורת, סבתא אמרה לאמא... אמא אמרה לבת.
לי הסבירו שהשטיפה מפרקת את העמילן מהאורז ולכן שוטפים היטב כל עוד לא רוצים אורז דביקי עם הרבה עמילן.שוטפים מטעמי כשרות, ככה לפחות לימדו אותי
לא חייבים לשטוף אם רוצים סתם אורזיש לך טעות!!!
אמא שלי מכינה שנים אורז אחד אחד ואף פעם לא שוטפת!
יש אומרים, שזו גם סיבה מספיק חשובה כדי לשטוף אורז.לי ידוע ששוטפים את האורז כדי להפחית את כמות הארסן שבו.
מה זה?הארסן
סוג של רעלמה זה?
אז מי שלא שוטפת אורז מרעילה את המשפחה?סוג של רעל
אמא שלי נהגה להציף גריסים ואורז במים ולראות אם צפים חרקים. על המלח לא שמעתי...לי הסבירו שהשטיפה מפרקת את העמילן מהאורז ולכן שוטפים היטב כל עוד לא רוצים אורז דביקי עם הרבה עמילן.
לא שמעתי על שטיפה מטעמי כשרות אם כבר השריה במי מלח. תקני אותי אם טעיתי.
להציף זה מה שהתכוונתי אבל ידוע לי שמוסיפים מלח למיםאמא שלי נהגה להציף גריסים ואורז במים ולראות אם צפים חרקים. על המלח לא שמעתי...
הלכות ברירת אורז
הלכות ברירת אורז, איך בוררים אורז? לעיון בתשובה לשאלות אלו ולשאלות נוספות בהלכות כשרות המזון תוכל לראות כאן באתר דין שאל את הרבdin.org.il
כל שבוע בבישולים לשבת אני מכינה כמות גדולה של כל הבשרי ומקפיאה למנות למשך השבוע, צריך רק להוסיף פחמימה וירק והעוף/ קציצות/ פשטידה/שניצלים או מה שלא יהיה מוכןאשתי התחילה לעבוד מחוץ לבית. וחוזרת מאוחר.
הפכתי להיות אחראי על ארוחת צהרים.
בדרך כלל היא משאירה מוכן, אבל לפעמים לא.
איזה ארוחה מהירה וטעימה אני יכול להכין עם חוסר ידע מוחלט בבישול?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: