חסכתי לך לחפש...
הנה ההודעה ככתבה וכלשונה...
לא יודעת מה יש להסתבך, כ״כ קל ופשוט!
אצלי אוהבים אורז יותר רטוב ופחות מפורר, לא דייסתי אבל גם לא מפורר ממש.
אני מכינה לפי ההוראות שעל האריזה של סוגת.
משתמשת באורז פרסי של סוגת, ובדיוק גם היום הכנתי...
לוקחים כוס אורז (כוס קרטון).
בודקים בצלחת ומעבירים לסיר קטן ואיכותי.
שופכים שמן נגיד 2 כפות, אני שופכת לפי העין
מוסיפים כפית מלח גס לא גדושה.
מערבבים ומדליקים לאש גבוהה מטגנים איזה 2 דק׳ בערך תוך כדי שבוחשים או שלא.
מוסיפים 2 כוסות מים
מחכים שיבעבע היטב
מכסים במכסה
מעבירים לאש האחורית, מנמיכים לאש הכי קטנה
מבשלים 20 דק׳.
אחרי 20 דק׳ מכבים את האש
כדאי לחכות עוד 5-10 דק׳ ואז לפתוח את הסיר.
מתקבל אורז מאד טעים!
זה הכל!
אפשר להכין מלכתחילה באש האחורית ואח״כ כשמעבע כמובן להקטין את הלהבה.