אתה מאשר שבלי זה הגמח קורס.
אם כן אתם חייבים לומר לציבור את זה, אבל חייבים.... קצת אחריות על ציבור שלם....
גם אם נניח שאתה צודק ואין צורך להגדיל, אבל אתה מסכים "שחייבים" כרגע מצטרפים חדשים....
עניתי על זה שוב ושוב וחבל שאתה לא קורא מה שכתבתי.
וחוץ מיזה דיברתי איתם והם אמרו חד משמעית שיש סיכון.
די ברור שאם רוב הכסף של הגמח כרגע נמצא בהלוואות פעילות אין שום סיבה שרוב התזרים לא יהיה החזר הלוואות, אבל צריך להבין שזה שחוזר הלוואות זה לא מגדיל את ההון, וכאן הטענה היא שצריך הגדלת הון, ולכן כל מה שמעניין אותנו זה הגדלת ההון.
כרגע הגמח הוא עסק בצמיחה שאולי יצליח ואולי לא, מה יהיה בהמשך אולי אתה צודק ואולי לא. אני חושב שלא אבל זה לא משנה לגוף הדיון כרגע. ואם חשוב לך אז תגיד לי ואני יסביר.
חבל שאתה חוזר על אותם דברים. אתה לא קראת מה שכתבתי וממילא אתה לא עונה על הטענות.
דבר אחד יש לי לומר לך, אתה מתעסק בדבר שיש בו הרבה אחריות ציבורית, ואחריות ציבורית זה משקל כבד וממילא חייבים להתייחס בכובד ראש לנושא הזה. אם הגמ"ח ייפול זה יהיה נזק גדול לציבור.
אין כל פסול בכך שהגמ"ח המרכזי צריך לצרף כל הזמן אנשים חדשים.
רק 2 דברים צריך לוודא!! 1. שיש היתכנות לכך. 2. שהגמח לא נשען על זה בלבד.
ומכיון שההיתכנות הוכחה ומוכחת כבר במשך 19 שנים. והמצטרפים לא רק שלא מתמעטים אלא מתרבים ב"ה כל הזמן יותר ויותר. ב"ה יש בציבור החרדי למעלה מ 8000 חתונות בשנה בשנה (נתון של הלשכה המרכזית לסטיסטיקה) וזה חתיכת קהל יעד עצום, שגם אם אחוזים בודדים ממנו יצטרף לגמח המרכזי אנו כבר עומדים ביעד!).
ומכיון שהגמח לא מסתמך רק על מצטרפים חדשים אלא גם על ההון העצמי וגם על החזרי ההלוואות.
לכן אין בזה כל חשש!!
ולגבי טענתך, הגדלת ההון נעשית על ידי המצטרפים החדשים. אבל גם אם הגמ"ח המרכזי יעצור כעת ולא יוסיף עוד מצטרפים חדשים עדיין מאות אלפי היחידות שהגמח צירף עד היום יצרו הון עצמי שנותן ביטחון גדול מאוד לגמח להישאר יציב וחזק ב"ה.
תאמין לי ידידי, אני נציג בגמח המרכזי כבר למעלה מ 15 שנה.
אין טענה שלא שמעתי! כל טענה כבר נבדקה אין ספור פעמים והתבררה לשמחתי כלא נכונה.
והעובדות בשטח מוכיחות! 2.5 מליארד שקל של הלוואות ב 19 שנה מספרות את הסיפור במקומי