יש כאן בפורום הרבה אשכולות על הנושא.
ההגדרה של פירמידה היא הגדרה מורכבת, ואותי לא באמת מעניין האם זה נקרא פירמידה או שזה דומה לפירמידה.
מה שמעניין אותי האם הם חייבים מצטרפים חדשים בשביל לעמוד בהתחייבויות שלהם או שלא.
והתשובה שהם ענו לי חד משמעית שכן.
ממילא יש כאן סיכון ממשי והרבה מהציבור לא יודע את זה (חלק כן יודעים) ואני חושב שהם חייבים להנגיש לציבור את הידע על הסיכון שקיים בהשקעה בגמח המרכזי.
מה שחמור בעייני שנכנסים לאתר שלהם רואים ציטוט של רואה חשבון שממש מטעה את הציבור כאילו אין סיכון וזה מאוד מאוד חבל.
בשנים הראשונות בוודאי שצריך מצטרפים חדשים, כדי לבנות בסיס של הון עצמי לגמ"ח.
בשנים שאח"כ - עדיין גם אם צריך מצטרפים חדשים בכמות מסויימת, עדיין אמור להיות לגמח מספיק הון עצמי, כדי לתת את כל ההלוואות שהוא מתחייב להן.
ההלוואות החדשות, בשנים אלו, ניתנות בעיקר מכספי החזרי ההלוואות של החברים הקודמים. ולא מכספי מצטרפים חדשים.
כל זאת פורט אינספור פעמים וגם נכתב באקסלים שהועלו כאן באשכולות קודמים (מחילה שאין לי זמן לחפש אותם שוב...)
ולכן זה לא פירמידה.
כי בפירמידה, בשביל שכל מצטרף 'ירוויח' (או בדוגמה שלנו - 'יקבל את הלוואתו'), צריך לצרף אחריו עוד כך וכך מצטרפים חדשים.
שגם בשבילם, יצטרכו לצרף עוד כך וכך. ובאיזה שהוא שלב, כבר אין מספיק אנשים בכל כדור הארץ כדי לספק את הצורך. כי המספר של המצטרפים החדשים עולה בחזקות.
בלא-פירמידה, גם אם צריך מס' מסויים של מצטרפים נוספים, הוא תואם להגיון ולא עולה בחזקות. לדוג' - גם אם הגמח צריך 100 או 1000 מצטרפים כל שנה, זו עדיין לא פירמידה. כי בפירמידה צריכים בשנה הראשונה 100, בשנה השניה 1000, בשנה השלישית 10,000... ואז בשנה השישית מגיעים למספר שאין מספיק תושבים בישראל בשבילו.