בשם איזה רב אמרת את האמירה הדרמטית הזאת??????ולכן מותר לתרום ממעשרות כי הם שומרים רק על הכסף
בשם איזה רב אמרת את האמירה הדרמטית הזאת??????ולכן מותר לתרום ממעשרות כי הם שומרים רק על הכסף
נכון גם אני צלצלתי לחבר והוא אמר לי בדיוק ככהאני עכשיו התקשרתי לחבר שלי שקנה בפרויקט שהגמח המרכזי נתן בשבילו הלוואות והוא אמר לי שכל מה שהם רצו ממנו זה את התרומה (אתה יכול לקרוא לזה ריבית) שהם מבקשים מכל מי שמקבל מהם הלוואה.
אני לא יודע ולא חותם על שום דבר שהם אומרים אבל אם נתייחס למה שהם אומרים ברצינות, אז הם טוענים שהכול זה הלוואות חסד.
סליחה ממש אני רק התכוונתי שזה מה שהם אומרים שמותר לתת להם מכספי מעשרותבשם איזה רב אמרת את האמירה הדרמטית הזאת??????
החבר שלי משלם את ההלוואה לאט לאט ולא כמו החבר שלך, והסיפור של חבר שלך באמת הגמח המרכזי עשה כאן עסקה ממש טובה.נכון גם אני צלצלתי לחבר והוא אמר לי בדיוק ככה
אבל ההלוואה שלו היתה חצי מיליון ש"ח לסה"כ חצי שנה
והוא שילם את התרומה פעמיים כי כאילו הוא לקח שתי פרימיות 240 כפול שניים
עכשיו תחשבן כמה תשואה ריבית זה היה לגמ"ח
38,400 ריבית על חצי מיליון לסה"כ חצי שנה!
שזה תשואה 7.8% על חצי שנה
כפול ממה שחישבנתי להם
וחברי הטמבל (סליחה על הביטוי נפלט לי) שילם את זה לא היה לו כ"כ ברירה כי זה היה פרוייקט על הנייר ולא היה לו יכולת למשכנתא
עריכה: זה נקראה טריקים
אין מצב שהם נתנו לו את זה כפי הפרמיה הרגילההחבר שלי משלם את ההלוואה לאט לאט ולא כמו החבר שלך, והסיפור של חבר שלך באמת הגמח המרכזי עשה כאן עסקה ממש טובה.
השקעות סולידיות בנדל"ן זה לא נחשב סיכוןהגמח המרכזי בנוי בשנים האלו בעיקר על תרומות ולא על התשואות שאתה חושב שהוא מרוויח. אתה צריך להבין שגם אם יש סיכוי שהם עושים הרבה עסקאות וממילא אולי יהיה להם הרבה כסף אבל צריך להבין שההשקעות זה סיכון ואפילו נדל"ן ממילא אין שום סיבה לחשוב שאין סיכון.
הם נתנו לו הלוואה של 160 אלף בפריסה רחבה, אני לא יודע כמה אבל רחבה.אין מצב שהם נתנו לו את זה כפי הפרמיה הרגילה
טוב אני בטוח שאתה לא מתכוון שאם הם משקיעים בנדל"ן שמותר להם לרשום באתר שלהם ואני מצטטהשקעות סולידיות בנדל"ן זה לא נחשב סיכון
יותר סיכון זה לחיות
סתם כדאי לך לשאול כמה הפריסההם נתנו לו הלוואה של 160 אלף בפריסה רחבה, אני לא יודע כמה אבל רחבה.
טוב אני בטוח שאתה לא מתכוון שאם הם משקיעים בנדל"ן שמותר להם לרשום באתר שלהם ואני מצטט
תוכנית הגמ"ח המרכזי עברה בדיקה יסודית ע"י המחלקה הכלכלית של משרד BDO זיו האפט – מהמשרדים הגדולים והמובילים בעולם בתחום הייעוץ הכלכלי – וקיבלה את אישורה כי הינה משתלמת וללא סיכון לתורמים כלל.
הנושא של אינפלציה זה דבר ברור אבל שאנשים משקיעים בגמח המרכזי הם מראש מתעלמים מהשיקול של אינפלציה ולכן שאומרים שאין סיכון הכוונה שאין סיכון שבסוף הם לא יוכלו לעמוד בהתחיבויות של ההלוואות שהם צריכים לתת.סתם כדאי לך לשאול כמה הפריסה
ולגבי הרו"ח
אמר לי פעם קובי שטינמץ לגבי עסקת נדל"ן סולידית מאוד
כי הוא מחשיב את הסיכון הזה לפחות באם הכסף יישאר בבנק ששם וודאי הוא יירד
אני לא מכיר את המחלקה הכלכלית של בי די או
אבל זה תלוי החשיבה של הרו"ח
אני יביא את הטענה שטענת ונראה האם יש כאן חישוב מבוסס או שלא.אני הוכחתי בחישובים לעיל שהגמ"ח המרכזי הוא מפעל שייצר המון כסף לעומת מה שהוא צריך לתת לאנשים כהלוואה
ולכן אין חשש מפירמידה שמחר צונחת
טעותללא מיסוי כי זה עמותה
כל אחד יכול לגלול ולראותאני יביא את הטענה שטענת ונראה האם יש כאן חישוב או בסך הכול מחשבה שאתה חושב
וחבללא היה לי כוח להיכנס בדיוק לחישובים שלך
לעשרים שנה השקעה פאסיבית זה ממוצע 7% נקודה.ולגבי ה7 אחוז אני לא יודע מה לימדו אותך אבל 7 אחוז זה ממוצע ואם הגמח מניח את הכסף במקום שנותן 7 אחוז בממוצע הוא חייב לקחת סיכון על הכסף שלו, ובמיוחד סיכון שהכסף לא יצמח, כי ממוצע זה לא הכוונה שבטוח תרוויח אלא הכוונה שבממוצע כך הרוויחו, אבל חד משמעית יש אנשים שהפסידו או שלא הרוויחו
בסיכום כתבתי מפורש שאתה וידידך ארי בכרמים חולקים אז השופט ישפוטאבל אל תצא בהצהרות שהוכחת דברים כי לא הוכחת כלום, במיוחד שאתה מניח הנחות שהם טוענים בתוקף שזה לא נכון.
אני משקיע בשוק ההון כי אני חושב שזה שווה אבל זה ממוצע, וגם בזה חשוב לדעת שמדברים על השקעה מאוד מסוימת ולא סתם, שוק ההון זה עולם שלם. ואם אתה חושב להתחיל להשקיע אתה חייב להבין את זה. ואני חושב שאתה קצת צריך לקרוא בעניין.לעשרים שנה השקעה פאסיבית זה ממוצע 7% נקודה.
מי שחולק חולק על כל מונחי שוק ההון ועל מציאות
לטווח ארוך זה לא נקרא סיכון
קצת פחות מכבדאני משקיע בשוק ההון כי אני חושב שזה שווה אבל זה ממוצע, ואם אתה חושב להתחיל להשקיע אתה חייב להבין את זה. ואני חושב שאתה קצת צריך לקרוא בעניין
כבר כתבתי שחבלאם הייתי רואה שהחישובים שלך מבוססים על מידע נכון הייתי קורא, אבל בגלל שאתה מניח הנחות בסיסיות לא נכונות אז לדעתי זה לא נצרך.
על זה אני מתנצל וזה פשוט קרה לי בטעות כי הנושא הזה חשוב לי מאוד כי אני חושב שהציבור נכנס להשקעה שאין לו מושג בה, ואני שוב מתנצל ומאוד מעריך את החשיבה שלך.קצת פחות מכבד
אם אתה יכול לפנות אלי באישי, אני יכול להרחיב לך, אין לי כוח להקליד שעות, אני אומר לך בוודאות שיש כאן דבר שאתה מפספס.זה קורה כשנגמר הטענות העיניניות
ולעצם הענין אני אוחז שהשקעה לטווח ארוך בשוק ההון הממוצע הוא 7% אתה לא צריך להיות גאון גדול אתה יכול לפתוח אפילו בויקיפדיה וזה יופיע לך והסיכון לטווח של עשרים שנה הוא כמו לחיות (ואני שמעתי מידיד על תשואה שהם קיבלו כפול מזה!)
גילוי נאות אני משקיע הרבה בשוק ההון בעבר גם בטרייד וגם פאסיבי
אני מסכים איתך אבל אני בכל זאת כותב כדי שהציבור שקורא יקבל את תגובתי לתגובתך.אני חושב אבל שאנחנו מיצינו את הענין שיהיה לך שבת שלום
גם אני חושב שזה נושא מאוד חשוב ולכן פירטתי את דעתי והבוחר יבחרני מסכים איתך אבל אני בכל זאת כותב כדי שהציבור שקורא יקבל את תגובתי לתגובתך.
אני רואה בנושא הזה של הגמח המרכזי, נושא חשוב מאוד מאוד מאוד הרבה מהכסף של הציבור החרדי נמצא שם והרבה אנשים מאמינים בזה ולכן לי חשוב שיהיה ברור לאנשים את הסיכון שבזה.
למה שיתביישו אם הכלכלנים של בי די או ככה אוחזים זה בעיה של הכלכלנים ושהם יתביישו (או לא התביישו)בימים האחרונים הגמח המרכזי עדכן את האתר. והם הוסיפו את המילים האלו...
תוכנית הגמ"ח המרכזי עברה בדיקה יסודית ע"י המחלקה הכלכלית של משרד BDO זיו האפט – מהמשרדים הגדולים והמובילים בעולם בתחום הייעוץ הכלכלי – וקיבלה את אישורה כי הינה משתלמת וללא סיכון לתורמים כלל.
אין להם בושה לרשום שהם קיבלו אישור שהם ללא סיכון לתורמים כלל, ברגע שהרואי חשבון שלהם מודים שיש בזה סיכון.... בושה וחרפה, אין בציבור שלנו בנושאים האלו גוף שיאמר להם לקחת אחריות על מה שהם עושים, חבל מאוד.
לי מפריע שהם אומרים שאין סיכון, אנשים בונים עליהם וגם אם חלק מהאנשים מביאים ממעשר יש אנשים שלא מביאים ממעשר, וגם יש שיטות שמותר להשקיע בשוק ההון ממעשר אם המטרה לחתן ילדים.וחבל שאתה לא אוחז ככה ואנשים לשיטתך יותר טוב ישליכו את המעשרות שלהם לפח (לא ממש לפח יתרמו אותם אבל לימדונו כבר שקרוב קרוב קודם וקודם כל המשפחה ואח"כ כל העולם)
העיקר לא לגמ"ח המרכזי
אני דיברתי עם הרואה חשבון שלהם והוא אמר לי שחד משמעית יש סיכון. ולכן מי שכותב שאין סיכון בדבר שיש סיכון זה מעשה חמור והם צריכים להתבייש על זה, שיתנו לציבור קצת כבוד בנושאים האלו.למה שיתביישו אם הכלכלנים של בי די או ככה אוחזים זה בעיה של הכלכלנים ושהם יתביישו (או לא התביישו)
וברור שהם יביאו את אנשי המקצוע שמשבחים אותם ולא את אלו שפחות
זכותך לחלוק דעתך לא פחות חשובה! מבחינתי לפחות
עיין בסיכום שכתבתי שרק מי שרבו לא התיר לו להשקיע בשוק ההוןלי מפריע שהם אומרים שאין סיכון, אנשים בונים עליהם וגם אם חלק מהאנשים מביאים ממעשר יש אנשים שלא מביאים ממעשר, וגם יש שיטות שמותר להשקיע בשוק ההון ממעשר אם המטרה לחתן ילדים.
אני לא נכנס לפרטים אני רק רוצה שהגמח המרכזי לא יגידו שאין סיכון כי יש סיכון.
אני לא דיברתי עם הרו"ח שלהם הבנתי שזה צבי זאבי פה מהפורוםאני דיברתי עם הרואה חשבון שלהם והוא אמר לי שחד משמעית יש סיכון. ולכן מי שכותב שאין סיכון בדבר שיש סיכון זה מעשה חמור והם צריכים להתבייש על זה, שיתנו לציבור קצת כבוד בנושאים האלו.
גם אם אתה חושב שאנשים צריכים להכניס את המעשר לגמח המרכזי, יש אנשים שלא חושבים כך, ושהגמח המרכזי מציג לציבור נתונים לא נכונים הוא גורם לציבור שהם לא יכולים לשקול את השיקולים שלהם.עיין בסיכום שכתבתי שרק מי שרבו לא התיר לו להשקיע בשוק ההון
הוא ורק הוא ישקיע את הכסף בגמ"ח ורק המעשר ולא יותר
דע לך:
שהאלף בית הוא
שבהשקעות התיק אמור להיות מותאם למשקיע ואם יש מעשרות שהאופציה היא או הגמ"ח או לפח
הגמ"ח הוא הכתובת נקודה!
זה התאמה אישית לכל אדם
אני התקשרתי לגמח המרכזי בהתחלה העבירו אותי למישהו משלהם שעונה בשעות מסוימות והוא העביר אותי למשרד רואי חשבון שלהם, שלפי מה שהבנתי זה הבי די או והם אמרו שיש סיכון.אני לא דיברתי עם הרו"ח שלהם הבנתי שזה צבי זאבי פה מהפורום
אבל זכותם של המחלקה הכלכלית של בי די או לחלוק עליו
(ודרך אגב אני חושב שכלכלן אמור יותר להבין ספציפית בזה מרו"ח)
בדיוק!!!אני מבין שאתה בעד שהמעשר ילך לגמח המרכזי במקרה שלא הולך לשוק ההון, אבל תסכים איתי שזה לא צריך להיות החלטה שלי או שלך אלא של הציבור, שכל אחד ואחד ישמע מה הסיכונים ומה הרווחים והוא יחליט.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: