בגלל שאני רואה שהארי בכרמים לא מגיב אז אני שואל כמה שאלות קטנות
כמובן שזה מה שאני הבנתי מדבריו והמילים הם שלי
דבר ראשון יש לציין לשבח שכתבת את מה שהוא אמר ברמה גבוהה.
דבר שני למה כתבת בגופן אחר את הדברים שלו.
1. יש 2 תוכניות שמשלבות % מצטרפים מכל סוג מסלול ומשמעות השילוב היא משמעותית וקריטית.
מה הבנת בדבריו.
הוא מתכוון שיש שני תוכניות שצריך מצטרפים חדשים אבל בתוכניות האחרות הם לא צריכים מצטרפים חדשים?
הרי ברור שצריך מצטרפים חדשים גם הם אומרים מפורש וגם שזה ברור בחישוב פשוט.
3. אולי הנקודה החשובה והקריטית ביותר שמצויינת בתוכנית - אין אחוזי צמיחה כלל!!! עיקר תחילת הנעת הגמ"ח היתה כמובן בשל גיוס פקדונות והתחלת הזרמת היחידות וההלוואות, וכיום, כפי שגם התזרים מראה - מעל 50% מתזרים הגמ"ח הינו בשל החזרי הלוואות ולא מצירוף יחידות עם צפי גידול ריאלי של כ 2% בשנה (לטובת החזרי ההלוואות ביחס לתזרים הכללי כולל התרומות), ולכן משמעות החזרי ההלוואות הרבה יותר קריטית ומהותית מקבלת התרומות ובטח הצורך לגדול באופן יחסי שלא קיים (כמו שהסברתי לך גם בשיחתי).
צריך להבין שגיוס פקדונות זה לא הכוונה שהם גייסו הון עצמי אלא הכוונה שהם "גיסו מצטרפים חדשים" שהם התחייבו להם להלוואות שבשנים הקרובות מגיעה השנים הקריטיות.
ומה שהוא אומר שהתזרים מראה, חשוב לדעת שזה לא מראה כי הם לא מראים לנו, רק הוא רואה, והוא מספר לנו שרואים.
ומה שהוא אומר שיותר מ50 אחוז מתזרים הגמח זה החזר הלוואות ולא מצירוף יחידות, אסור לו לשכוח שזה ברובו המוחלט לא כסף שלהם, זה כסף של מפקידים שהפקידו כדי לקבל הלוואות בעתיד, ואסור להתייחס לזה ככסף שלהם. במיוחד שאנשים יכולים לבקש את הכסף חזרה. (אלא אם הם יגידו שמעכשיו הם לא מחזירים את הכסף)
ומה שהוא כותב צפי גידול ריאלי של 2 אחוז מה הכוונה ריאלי כשמדברים על אחוז מצטרפים?
דבר שני האם הוא מתכוון שצריך מינימום 2 אחוז מצטרפים חדשים ובלי זה הגמח נופל?
ומה הכוונה 2 אחוז ממה מודדים את 2 האחוז מההחזר הלוואות או מכמות המצטרפים שהצטרפו בשנים האחרונות?
ושהוא מסיים שהחזרי ההלוואות הרבה יותר קריטי ממצטרפים חדשים, חשוב שוב לא לשכוח שהכסף ברובו המוחלט הפקדות של אנשים, וזה לא הון עצמי של הגמח.
לאחר 19 שנים של קיימות והיתכנות - נראה שיותר נכון בשלב זה לבנות את התוכנית יחד עם נתוני העבר מאשר להתחיל מ0 (מה שלט סותר את אבני הדרך לתוכנית חדשה וכד').
חשוב לשים לב שאין שום משמעות ל19 שנה שהיו ברגע שעדיין לא הגיע העומס של ההלוואות, כל עוד שלא הגיע רגע הקריטי אין שום סיבה להגזים בחשיבות שהגמח מתקיים.
לגבי הערה 2 אני לא בקיא בקובץ אקסל וממילא לא מספיק הבנתי את הצדדים. ולכן הגבתי רק על הדברים שהם הסבר של הרו"ח על הגמח