השקעות הגמח המרכזי, מה היחס אליו פה?

מצב
הנושא נעול.

אליהו ליכטנשטיין

משתמש מקצוען
למה נראה לך?
דווקא כשדיברתי איתו לא היה נשמע ככה
דבר ראשון כשאני דיברתי אייתו התחלתי את השיחה עם זה שיש וויכוח כאן, דבר שני אני יביא ציטוט שלך.
כל זה כתבתי לפי הבנתי אותו בלבד אין להתייחס לזה כדעתו, אלא כהבנתי האישית את דעתו וייתכן ולא הבנתי אותו נכון
אחרי שיחה ארוכה איתו (כנראה הוא ראה שהחברה מפרוג קצת משופשים) הוא נתן לי את הטלפון האישי שלו ואת המייל האישי שלו וסיכמנו לדבר עוד בענין ע"כ אשמח לתגובות עניינית בלבד

ביזנס מן

משתמש מקצוען
כהמשך לבירור וחקר שלי על הגמ"ח
וכמו כל הזמן השתדלתי תמיד לשאול אותו על את דברי המתנגדים מטעמי הוגנות
שלחתי לרו"ח צבי זאבי את התחשיב של @ארי בכרמים להיתכנות הגמ"ח המרכזי
יש אותו באשכול הזה לעיל ניתן לדפדף (רק חבל שלא @ארי בכרמים שלח לו את זה ומתדיין איתו ע"ז ישירות אך מישרותי ומהגינות אני שלחתי לו את זה)
וככה הוא הגיב לי ע"ז כמובן שזה מה שאני הבנתי מדבריו והמילים הם שלי:

בוקר טוב,
אחר דרישת שלומך,

האמת היא שריפרתי בזה ממש. אמנם נעשתה עבודה טובה, אך מידיי כללית ולא משלבת הרבה מאוד פרמטרים, כמו גם שראיתי כמה דברים מרכזיים שלא מדוייקים - כגון:
1. יש 2 תוכניות שמשלבות % מצטרפים מכל סוג מסלול ומשמעות השילוב היא משמעותית וקריטית.
2. כל יחידות ההלוואה שניתנות בהקדמות הלוואה וכן שיבוצי היחידות נעשית לפי אחוזים מסויימים ולא כולם מגיעים ומממשים באותו הזמן בדיוק - שכן במועד ההצטרפות ישנם ילדים בגילאים שונים, וכן יחידות שניתנות לפני מועדי השיבוץ בהתאם לעודפים, בקשות לווים עם תנאי פירעון שונים (לטובת הגמ"ח) שהם גם משפיעים על התוכנית בדרך מסויימת.
3. אולי הנקודה החשובה והקריטית ביותר שמצויינת בתוכנית - אין אחוזי צמיחה כלל!!! עיקר תחילת הנעת הגמ"ח היתה כמובן בשל גיוס פקדונות והתחלת הזרמת היחידות וההלוואות, וכיום, כפי שגם התזרים מראה - מעל 50% מתזרים הגמ"ח הינו בשל החזרי הלוואות ולא מצירוף יחידות עם צפי גידול ריאלי של כ 2% בשנה (לטובת החזרי ההלוואות ביחס לתזרים הכללי כולל התרומות), ולכן משמעות החזרי ההלוואות הרבה יותר קריטית ומהותית מקבלת התרומות ובטח הצורך לגדול באופן יחסי שלא קיים (כמו שהסברתי לך גם בשיחתי).

לאחר 19 שנים של קיימות והיתכנות - נראה שיותר נכון בשלב זה לבנות את התוכנית יחד עם נתוני העבר מאשר להתחיל מ0 (מה שלט סותר את אבני הדרך לתוכנית חדשה וכד').

להשתמע

כמובן שאני אשמח מכל תגובה ענינית! מפה על התשובות שהבנתי מדבריו

אליהו ליכטנשטיין

משתמש מקצוען
@ביזנס מן
ממש ציפיתי שתדבר איתו על מה שאני מתכתב איתך כל הזמן, האם יש סיכון???? למה לא שאלת אותו, חבל מאוד.... זה ממש יכול להיות הזדמנות ללבן את הדברים אם תתחיל לשאול אותו את מה שאני דן איתך כאן.

.

ביזנס מן

משתמש מקצוען
@ביזנס מן
ממש ציפיתי שתדבר איתו על מה שאני מתכתב איתך כל הזמן, האם יש סיכון???? למה לא שאלת אותו, חבל מאוד.... זה ממש יכול להיות הזדמנות ללבן את הדברים אם תתחיל לשאול אותו את מה שאני דן איתך כאן.

.
אני ציפיתי שאתה תדבר עימו הרי ראית כמה קל היה לתפוס אותו
ולמה אתה צריך אותי כמתווך בינכם (שלוחה 205 למקרה ששכחת)
וגם כתבתי לך לעיל את התשובות על רוב הדברים
חוץ מהדברים שכתבתי שלא אשאל מחשש שאשמע כמקניט
עיין לעיל

אליהו ליכטנשטיין

משתמש מקצוען
בגלל שאני רואה שהארי בכרמים לא מגיב אז אני שואל כמה שאלות קטנות
כמובן שזה מה שאני הבנתי מדבריו והמילים הם שלי
דבר ראשון יש לציין לשבח שכתבת את מה שהוא אמר ברמה גבוהה.
דבר שני למה כתבת בגופן אחר את הדברים שלו.
1. יש 2 תוכניות שמשלבות % מצטרפים מכל סוג מסלול ומשמעות השילוב היא משמעותית וקריטית.
מה הבנת בדבריו.
הוא מתכוון שיש שני תוכניות שצריך מצטרפים חדשים אבל בתוכניות האחרות הם לא צריכים מצטרפים חדשים?
הרי ברור שצריך מצטרפים חדשים גם הם אומרים מפורש וגם שזה ברור בחישוב פשוט.
3. אולי הנקודה החשובה והקריטית ביותר שמצויינת בתוכנית - אין אחוזי צמיחה כלל!!! עיקר תחילת הנעת הגמ"ח היתה כמובן בשל גיוס פקדונות והתחלת הזרמת היחידות וההלוואות, וכיום, כפי שגם התזרים מראה - מעל 50% מתזרים הגמ"ח הינו בשל החזרי הלוואות ולא מצירוף יחידות עם צפי גידול ריאלי של כ 2% בשנה (לטובת החזרי ההלוואות ביחס לתזרים הכללי כולל התרומות), ולכן משמעות החזרי ההלוואות הרבה יותר קריטית ומהותית מקבלת התרומות ובטח הצורך לגדול באופן יחסי שלא קיים (כמו שהסברתי לך גם בשיחתי).
צריך להבין שגיוס פקדונות זה לא הכוונה שהם גייסו הון עצמי אלא הכוונה שהם "גיסו מצטרפים חדשים" שהם התחייבו להם להלוואות שבשנים הקרובות מגיעה השנים הקריטיות.
ומה שהוא אומר שהתזרים מראה, חשוב לדעת שזה לא מראה כי הם לא מראים לנו, רק הוא רואה, והוא מספר לנו שרואים.
ומה שהוא אומר שיותר מ50 אחוז מתזרים הגמח זה החזר הלוואות ולא מצירוף יחידות, אסור לו לשכוח שזה ברובו המוחלט לא כסף שלהם, זה כסף של מפקידים שהפקידו כדי לקבל הלוואות בעתיד, ואסור להתייחס לזה ככסף שלהם. במיוחד שאנשים יכולים לבקש את הכסף חזרה. (אלא אם הם יגידו שמעכשיו הם לא מחזירים את הכסף)
ומה שהוא כותב צפי גידול ריאלי של 2 אחוז מה הכוונה ריאלי כשמדברים על אחוז מצטרפים?
דבר שני האם הוא מתכוון שצריך מינימום 2 אחוז מצטרפים חדשים ובלי זה הגמח נופל?
ומה הכוונה 2 אחוז ממה מודדים את 2 האחוז מההחזר הלוואות או מכמות המצטרפים שהצטרפו בשנים האחרונות?
ושהוא מסיים שהחזרי ההלוואות הרבה יותר קריטי ממצטרפים חדשים, חשוב שוב לא לשכוח שהכסף ברובו המוחלט הפקדות של אנשים, וזה לא הון עצמי של הגמח.
לאחר 19 שנים של קיימות והיתכנות - נראה שיותר נכון בשלב זה לבנות את התוכנית יחד עם נתוני העבר מאשר להתחיל מ0 (מה שלט סותר את אבני הדרך לתוכנית חדשה וכד').
חשוב לשים לב שאין שום משמעות ל19 שנה שהיו ברגע שעדיין לא הגיע העומס של ההלוואות, כל עוד שלא הגיע רגע הקריטי אין שום סיבה להגזים בחשיבות שהגמח מתקיים.

לגבי הערה 2 אני לא בקיא בקובץ אקסל וממילא לא מספיק הבנתי את הצדדים. ולכן הגבתי רק על הדברים שהם הסבר של הרו"ח על הגמח

אליהו ליכטנשטיין

משתמש מקצוען
אני ציפיתי שאתה תדבר עימו הרי ראית כמה קל היה לתפוס אותו
ולמה אתה צריך אותי כמתווך בינכם (שלוחה 205 למקרה ששכחת)
המערכת מחקה את ההודעה שלי אז אני כותב עכשיו שוב ובצורה עדינה.
כתבתי לך כבר כמה פעמים שדיברתי איתו ושכתבתי גם את המסקנות וממילא אין שום סיבה שאני שוב ידבר איתו.
למה אתה צריך אותי כמתווך בינכם (שלוחה 205 למקרה ששכחת)
וגם כתבתי לך לעיל את התשובות על רוב הדברים
אני צריך מישהו שיכתוב את הדעה של הצד השני ולכן הייתי מאוד שמח אם היית עושה את זה.
ואת התשובות שלך אני מכבד, אבל בכל זאת אני מעדיף את התשובות של הרו"ח. (במיוחד שכתבתי לך בצורה מאוד מפרוטת את דעתי על התשובות שלך)

ביזנס מן

משתמש מקצוען
בגלל שאני רואה שהארי בכרמים לא מגיב אז אני שואל כמה שאלות קטנות
באמת חבל אולי הוא צריך עדיין לחשוב על תשובה
או שמא הוא מסכים עם הדברים רק נחכה שיעדכן אותנו, ובטחוני שהינך יכול לסייע בדבר
דבר ראשון יש לציין לשבח שכתבת את מה שהוא אמר ברמה גבוהה.
תודה על המחמאה השתדלתי בכל אופן דיברתי עם רו"ח שמייצג משהו
דבר שני למה כתבת בגופן אחר את הדברים שלו.
ככה אני רגיל לעשות כשאני מביא משהו שהוא כאילו לא אני
כגון ציטוט מאתר או הבנתי בדברי מישהו זה עוזר לקורא לדעתי
וגם:
כמובן שאני אשמח מכל תגובה ענינית!

מה הבנת בדבריו.
הוא מתכוון שיש שני תוכניות שצריך מצטרפים חדשים אבל בתוכניות האחרות הם לא צריכים מצטרפים חדשים?
הרי ברור שצריך מצטרפים חדשים גם הם אומרים מפורש וגם שזה ברור בחישוב פשוט.
כבר כתבתי לעיל ואפילו הבאתי דוג' מחברת אוסם עיין שם
צריך להבין שגיוס פקדונות זה לא הכוונה שהם גייסו הון עצמי אלא הכוונה שהם "גיסו מצטרפים חדשים" שהם התחייבו להם להלוואות שבשנים הקרובות מגיעה השנים הקריטיות.
ומה שהוא אומר שהתזרים מראה, חשוב לדעת שזה לא מראה כי הם לא מראים לנו, רק הוא רואה, והוא מספר לנו שרואים.
ומה שהוא אומר שיותר מ50 אחוז מתזרים הגמח זה החזר הלוואות ולא מצירוף יחידות, אסור לו לשכוח שזה ברובו המוחלט לא כסף שלהם, זה כסף של מפקידים שהפקידו כדי לקבל הלוואות בעתיד, ואסור להתייחס לזה ככסף שלהם. במיוחד שאנשים יכולים לבקש את הכסף חזרה. (אלא אם הם יגידו שמעכשיו הם לא מחזירים את הכסף)
ומה שהוא כותב צפי גידול ריאלי של 2 אחוז מה הכוונה ריאלי כשמדברים על אחוז מצטרפים?
דבר שני האם הוא מתכוון שצריך מינימום 2 אחוז מצטרפים חדשים ובלי זה הגמח נופל?
ומה הכוונה 2 אחוז ממה מודדים את 2 האחוז מההחזר הלוואות או מכמות המצטרפים שהצטרפו בשנים האחרונות?
ושהוא מסיים שהחזרי ההלוואות הרבה יותר קריטי ממצטרפים חדשים, חשוב שוב לא לשכוח שהכסף ברובו המוחלט הפקדות של אנשים, וזה לא הון עצמי של הגמח.
גם ע"ז כתבתי לעיל, עייפתי מלחזור על עצמי
לגבי הערה 2 אני לא בקיא בקובץ אקסל וממילא לא מספיק הבנתי את הצדדים. ולכן הגבתי רק על הדברים שהם הסבר של הרו"ח על הגמח
היית כותב את בהתחלה לא בסוף זה היה חוסך לי
אני חושב שאנחנו נמתין שכותב התחשיב יגיב פה הוא בכל אופן כן בקיא בקובץ אקסל או שהוא לא יגיב ונראה את זה כהסכמה על דברי
אני צריך מישהו שיכתוב את הדעה של הצד השני ולכן הייתי מאוד שמח אם היית עושה את זה.
אני דיברתי איתו המון כדי שהוא כבר יודע את דעתי ככה שרק נשאר לך לומר לו את דעתך
אני כן הבאתי לו תחשיבים ושאלות ממתנגדים
חבל שאתה לא מספיק אמיתי כדי ללכת לדבר איתו ונשאר דבוק בעמדה שפעם דיברת עם מישהו שהיה נראה לך כBDO והיום החלטת שזה היה הוא וזהו אתה לא מוכן יותר לשוחח איתו באמתלות שונות ומשונות
ומכיוון:
אבל בכל זאת אני מעדיף את התשובות של הרו"ח.
אני מוכן לוותר לך על התגובות למשך כמה זמן ובזמן הזה תשוחח איתו ותחזור אלנו עם מסקנות
בהצלחה

אליהו ליכטנשטיין

משתמש מקצוען
חבל שאתה לא מספיק אמיתי כדי ללכת לדבר איתו ונשאר דבוק בעמדה שפעם דיברת עם מישהו שהיה נראה לך כBDO והיום החלטת שזה היה הוא וזהו אתה לא מוכן יותר לשוחח איתו באמתלות שונות ומשונות
ומכיוון:
לפעמים זה נראה לי שאתה יודע טוב מאוד את האמת ובכל זאת כותב דברים אחרים.

אתה באמת חושב שזה קשור שאני לא מספיק אמיתי, תסביר לי סיבה הגיונית למה לדבר עם בן אדם שהוא עצמו אמר לי את השם שלו ואני מזהה את הקול שלו (דיברתי איתו בערך 20 דקות) והוא אמר שאין התפתחות חדשה אז למה אני צריך לדבר איתו שוב למה????
אם אתה עכשיו דיברת איתו אז עוד חודשיים שוב תתקשר אליו כי עבר חודשים????
כבר כתבתי לעיל ואפילו הבאתי דוג' מחברת אוסם עיין שם
אני לא יביא את שאר הציטוטים ממך, אבל המצב מבחינתי הוא עגום, אני כותב לך דברים פשוטים שאין סיכוי שאתה לא מבין, ובכל זאת אתה כותב כאילו ענית על השאלות הנ"ל, ולא רק שענית אתה כבר עייף לחזור שוב על התשובות....

אם אתה כתבת את מה שציטטת מהרו"ח אז ציפיתי שתוכל להסביר מה שכתוב.

ביזנס מן

משתמש מקצוען
אני לא יביא את שאר הציטוטים ממך, אבל המצב מבחינתי הוא עגום, אני כותב לך דברים פשוטים שאין סיכוי שאתה לא מבין, ובכל זאת אתה כותב כאילו ענית על השאלות הנ"ל, ולא רק שענית אתה כבר עייף לחזור שוב על התשובות....

אם אתה כתבת את מה שציטטת מהרו"ח אז ציפיתי שתוכל להסביר מה שכתוב.
מכיוון שכבר כתבתי לעיל על כל שאלותיך עייפתי מלחזור
כל מה שכתבתי עכשיו זה על טבלת האקסל זה כל החידוש שנתחדש עכשיו
ומכיוון:
לכן אין לי מה להתכתב עמך אלא רק עם אחד שמבין באקסל
נחכה לכותב האקסל שיגיב או שאם לא יגיב נגלה שהוא מסכים עימדי

אליהו ליכטנשטיין

משתמש מקצוען
מכיוון שכבר כתבתי לעיל על כל שאלותיך עייפתי מלחזור
כל מה שכתבתי עכשיו זה על טבלת האקסל זה כל החידוש שנתחדש עכשיו
ומכיוון:

לכן אין לי מה להתכתב עמך אלא רק עם אחד שמבין באקסל
נחכה לכותב האקסל שיגיב או שאם לא יגיב נגלה שהוא מסכים עימדי
הרו"ח אמר דברים מאוד חשובים, והוא דיבר על הגמח המרכזי.
אם תקרא את מה שהוא אמר תראה שיש שם הסבר על הגמ"ח ואיך הוא עובד, ועל זה שאלתי.

בכל מקרה באמת אתה כבר נראה מאוד עייף מהשאלות שלי, ולכן אני באמת ובתמים מוותר לך על התשובות שלך, רק אשמח אם תוכל להעביר לו את השאלות ששאלתי על זה, וזה ממש יעזור לי ולדעתי גם למשתתפי הפורום.

התשובות שלך מאוד מאוד חשובות, אבל אני מקווה שתבין אותי למה אני מעדיף את התשובות של הרו"ח.

ובבקשה אל תרשום שוב תתקשר אליו כי אני התקשרתי אליו כבר וקיבלתי את כל התשובות, אני רק מאוד אשמח אם זה יהיה כתוב כאן רשמית בפורום.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
הנושא מוצה.

@אליהו ליכטנשטיין ו @ביזנס מן אתם יכולים להמשיך את הדיון ביניכם באופן פרטי.
כשתגיעו לסיכום שמוסכם על שניכם תפנו אליי, ותוכלו לכתוב את זה פה.

מצב
הנושא נעול.
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

השתקפות מרהיבה • אתגר 137

לוח מודעות

למעלה