ניהול אשכול מרוכז - מנות עיקריות

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
ארטישוק ממולא בשר \ עוף טחון
מעדן שחבל לפספס!

מצרכים לבשר:
15-20 תחתיות ארטישוק קפוא
700 גר' בשר טחון \ עוף טחון
3 כפות קמח מצה או פרורי לחם
חופן כוסברה קצוצה
בצל בינוני מגורד
4 כפות שמן
רבע כף פפריקה
רבע כף כמון
מעט פלפל
כפית שטוחה מלח
לרוטב:
בצל גדול פרוס
כף כרכום
כף פפריקה
פלפל שחור
כפית מלח
הכנה הבשר: שמים בקערה את הבשר, הפרורי לחם, הכוסברה, הבצל המגורד, השמן והתבלינים ולשים לעיסה אחידה.
הכנת הרוטב: מטגנים בסיר רחב ושטוח את פרוסות הבצל עד להזהבה.
מוסיפים את תבליני הרוטב עם 2 כוסות מים ומבשלים 2 דקות.
ממלאים כל תחתית ארטישוק בכדור בשר ומהדקים היטב.
מסדרים את כל התחתיות אחד לצד השני בסיר השטוח, ומוסיפים מים לגובה התחתיות ארטישוק.
מבשלים על אש גבוהה עם מכסה סגור וכשמתחיל לרתוח מנמיכים את האש ומשאירים מכסה פתוח עד לצמצום הרוטב וריכוך הארטישוק.

* אם נגמרים המים והארטישוק עדיין קשה בנעיצת מזלג – ניתן להוסיף מים עד לריכוכו המלא.


IMG_8613..jpg
IMG_8687..jpg
 

נס שאני כאן

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
הפקות ואירועים
חזה עוף בטמפורה ורוטב צ’ילי מתוק-
upload_2019-10-7_9-27-3.png

שווה את העבודה! טעים ברמות על! הילדים והאורחים וכל מי שטעם, לא גמר לשבח!

על ידי אילנית בניזרי https://www.foodisgood.co.il/recipe/tempura-chicken-in-chili-sauce/
את המתכון הבא כדאי להכין לצהריים לילדים וגם למבוגרים. קוביות חזה עוף בטמפורה ברוטב צ'ילי מתוק משודרג. אין אחד שלא יתלהב מהמנה. כדאי להכפיל כמויות.
  • זמן עבודה: 25 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 5 דקות
  • 2 סועדים
מצרכים למתכון
2 פרפרי חזה עוף פרוסים לקוביות
לטמפורה ביתית
1 כוס קמח מנופה
1/2 כוס קורנפלור
1 כפית אבקת סודה לשתייה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
1 ביצה
כוס מים קרים
לרוטב צ'ילי
2 שיני שום כתושות
כף פפריקה מתוקה
כף סילאן
1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק
כף מים חמים
מלח ופלפל לפי הטעם
שומשום
הוראות הכנה
הכנת חזה העוף בטמפורה
בקערה גדולה ובעזרת מטרפה ידנית נערבב את הקמח עם קורנפלור, סודה לשתייה, מלח ופלפל, ביצה ומים קרים עד לבלילה חלקה וללא גושים.
את קוביות חזה העוף נכניס לקערת הבלילה, נכסה בניילון נצמד ונקרר במקרר במשך חצי שעה.
לאחר חצי שעה, נחמם שמן עמוק במחבת ונטגן את קוביות חזה העוף בטמפורה עד להזהבה.
הכנת רוטב צ'ילי משודרג
במחבת קטנה נחמם מעט שמן ובו נטגן את שיני השום עד לרתיחת השמן.
נוסיף למחבת פפריקה, סילאן, רוטב צ'ילי וכף מים חמים. נערבב היטב ונוסיף מלח ופלפל.
נבשל 5 דקות על אש נמוכה, נכניס את קוביות חזה העוף בטמפורה, נערבב בעדינות לאיחוד העוף והרוטב ונבשל עוד 5 דקות על אש נמוכה.
לסיום נפזר שומשום בנדיבת.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
סלמון מתקתק- מתכון מוצלח מאוד
IMG_1934.JPG

IMG_1935.JPG


מתכון:
5-7 פרוסות פילה דג סלמון משובח

מסדרים בתבנית חד פעמית ברווחים קלים זה מזה

רוטב:
1/3 כוס רוטב טריאקי
1/2 כוס מיונז
3 כפות קטשופ
1/3 כוס סוכר
מלח
פלפל שחור- מעט
1/3 כוס מים
1 כפית חרדל
1/3 כוס דבש
3 שיני שום

טוחנים הכל יחד.
מורחים בנדיבות על מנות הדג.
צולים בתנור בערך 8 דקות עד שהדג מוכן.
לא יותר כדי שלא יתייבש.

הרוטב מקבל צבע עמוק וקרמלי.
אפשר לפזר לפני האפיה שומשום או פקאן סיני גרוס

אני אוהבת להגיש עם אורז סיני.
 

UU

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
החלטתי שבא לי להיכנס לאשכול הזה
אז צילמתי שלבי הכנה של סלמון בכלום עבודה
מערבבים קטשופ מיונז חרדל ומלח בתבנית
(כמויות לפי העין, שמתי משהו כמו 3 כפות קטשופ, 3 כפות מיונז, וכפת חרדל, מלח בזקתי על הכל, אבל תשחקו איך שבא לכם)
IMG_5709.JPG

מערבבת עם פרוסות סלמון עם הכף
IMG_5710.JPG

ולתנור...
15 דקות מכוסה, 7 דקות לא מכוסה (בפועל לא ממש שמתי לב ולקח עוד דקה שתיים)
IMG_5711.JPG

בתאבון
 

MPשלוש

משתמש מקצוען
סלמון צרוב בפטריות שי מג'י

לטגן בצל, 3 שיני שום כתוש ו3 כפיות גינגר טרי כל יש.
לצרוב קוביות סלמון בתערובת.
אחרי שצרוב היטב להוסיף 3 גבעולי בצל ירוק, 2 כוסות שעועית ירוקה, פטריות שי מג'י שומשום ומעט מלח
 

קבצים מצורפים

  • IMG-20191013-WA0000.jpeg
    IMG-20191013-WA0000.jpeg
    KB 870.8 · צפיות: 35

MPשלוש

משתמש מקצוען
בקר ביין ופטריות
האמת שזה פחות מתכון....
צורבת את הבשר (5), מקרמלת בנפרד בצל ופטריות (ללא סוכר טיגון ארוך).
מוסיפה לבשר הצרוב.
מוסיפה שיני שום צ'ילי ופלפל שחור.
יין אדום לפי העין ומעט מים.
כמה שעות.
מקררת היטב.
פורסת ובאותו רוטב נותנת שוב כמה שעות.
 

קבצים מצורפים

  • 15709266101991796408507.jpg
    15709266101991796408507.jpg
    1.6 MB · צפיות: 32

MPשלוש

משתמש מקצוען
כבד בכוסברה

מטגנת בצל, שום ופטריות.
מוסיפה את הכבד.
מתבלת במל"פ, צ'ילי גרוס, מעט כמון, פפריקה מתוקה בשמן ופפריקה חריפה.
לקראת הסוף מוסיפה כוסברה טרייה.
20180727_024618.jpg
 

חפציבה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
ירקות בתנור - פשוט אבל טעים ומוסיף...
P1070225.JPG בטטות, גזרים, קישואים, גמבה, ופרוסות שום שהוזהב קודם
לתבל חזק, מלח, פפריקה, פלפל ועוד לפי הטעם
לערבב עם שמן ולתנור....
 

imac100

משתמש מקצוען
2. פרגיות בטריאקי
כמה דקות הכנה ויוצא מעולה

רכיבים:
500 גרם פרגיות נקיות משומן
1 בצל קצוץ לריבועים
4-5 כפות לטיגון
חצי כוס רוטב טריאקי
2 כפות סויה
3 שיני שום כתושות
מלח, פלפל שחור גרוס

חותכים את הפרגיות לחתיכות
מתגנים את הבצל, מוסיפים את הפרגיות מטגנים כמה דקות מכל הצדדים
מוסיפים את כל התבלינים מערבבים הכל ביחד ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים עוד שבע דקות


פרגיות.jpeg

( מקור sweetdooly)
 

imac100

משתמש מקצוען
3. סלומון בציפוי קראסט
שוב סלומון עם פרורי לחם אני עושה המון
לפני החג ראיתי מתכון חדש ניסיתי ויצא מושלם
(מקור: יונית צוקרמן עם שינוים קלים)
עוד פטנט מעולה זה לאפות בפיירקס עם נייר אפיה לפני ההגשה פשוט למשוך את הנייר אפיה והדג נשאר בתבנית כשהיא נקיה ומוכנה להגשה
(בתמונה הדג רק לאחר חצי אפיה כי אפיתי רק כמה דקות והשאר על הפלטה בליל החג)

רכיבים:
קילו דג פרוס לפרוסות
רבע כוס טריאקי
רבע כוס סויה
רבע כוס סילאן
3 כפות צ’ילי מתוק
4 שיני שום כתושים
כף גדושה סוכר חום.
מלח פלפל
לציפוי
כוס פירורית זהב
רבע כוס שמן זית
חצי כפית מלח ,רבע כפית פלפל ,רבע כפית אבקת שום
וקצת טימין גרוס

מערבבים את הרוטב עד שהסוכר נמס
מצפים את הנתחים ברוטב, מסדרים בתבנית הרוטב שנשאר שופכים מעל
מערבבים את הציפוי ומסדרים על הנתחים
רבע שעה על חום של 220 מעלות

סלומון.jpeg
 

imac100

משתמש מקצוען
5. אסאדו בתנור (התמונה לא נראת מליון דולר אבל יצא מעולה)
לוקחים נירר כסף גדול מניחים עליו נייר אפיה ומסדרים את האסדו לאחר עיסוי עם שמן זית פלפל גרוס ומלח
מעל שופכים סילאן, עם צילי גרוס, פפריקה, קצת פלפל גרוס ושום כתוש
סוגרים חזק חזק שיהיה סגור לגמרי
אופים רבע שעה על 220 מעלות
ולאחר מכן 3 שעות על 140 מעלות
מוציאים פותחים מוציאים את העצמות (בשלב הזה האסדו כבר מתפרק מהעצם)
מניחים בתבנית עם הנוזלים ומחממים על הפלטה קצת לפני ההגשה
אסאדו2.jpeg
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
חזה עוף ממולא באורז

8 מנות
2 פרפרי חזה עוף דפוקים דק ופרוסים לחתיכות ברוחב של בערך 7 ס"מ אורך כאורך הפרפר. תמיד יש מנות פחות יפות אבל זה בסדר.

מכינים את האורז:
3 כפות שמן
1 כוס אורז בסמטי [אפשר גם אורז זול יותר. חי בבית יש רק בסמטי]
2 כפות מלח
1 בצל קצוץ דק
2 כפות אבקת מרק בצל [אפשר בלי, אבל מוסיף טעם]
מעט כורכום [לא חובה]
1/2כפית כמון
2.5 כוסות מים

מחממים את השמן ומטגנים קלות את האורז. מוסיפים את יתר הרכיבים למעט המים ומערבבים היטב. מוסיפים את המים ומבשלי עד שנוצרים מעין חורים בקצה העליון של האורז, מה שמראה שלא נשאר מים כמעט. טועמים. אם לא מוכן מוסיפים עוד קצת מים ומבשלים עוד מספר דקות.
מסננים במסננת. ומקררים.

מכינים את הגלילים
מנות חזה עוף
פירורי לחם עדיף מוזהבים
4 ביצים
3 כפות טריאקי
2 כפות תבלין לפרגיות או 2 כפות פפריקה וכפית כמון

משטחים היטב מנת עוף ומניחים לאורכה תלולית נמוכה של אורז. מגלגלים את המנה. אם קצת אורז "בורח" זה בסדר.
מכינים כך את כל המנות.

טובלים בפירורי לחם ולאחר מכן בביצה ושוב בפירורי לחם.
מכינים כך את כל המנות.

מחממים שמן במחבת ומטגנים מכל צד להשחמה. לא צריך טיגון שלם כי העוף יכנס לתנור.

מכינים רוטב
באותה מחבת מטגנים פלפל אדום ברצועות, פלפל צהוב ברצועות, 2 בצלים בחצאי טבעות דקים, 5 שיני שום פרוסים. מטגנים מעט ומוסיפים מלח, פלפל, 2 כפות רוטב טריאקי, 1/2 כוס קטשופ, 2/3 כוס מים, 3 כפות סוכר חום
מביאים לרתיחה ומכבים את האש.

מסדרים את מנות העוף בתבנית מרופדת בניר אפיה ויוצקים את הרוטב מעל. הרוטב לא מכסה את הגלילים. דואגים שיהיו ירקות מעל כל הגלילים.
מכסים ואופים בתנור כ-45 דקות.

IMG_1946.JPG


IMG_1948.JPG


IMG_1945.JPG


בתיאבון


עוד מתכונים בעז"ה בהמשך החג
 

מבורכת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
דג סלומון מתובל -ישר לתנור.......

בצלוחית לערבב:
שמן זית ,מלח פלפל גריל דג למרוח על הדג.
מלמעלה לפזר שמיר קצוץ.
לאפות כחצי שעה מכוסה
ו 10 דק' פתוח.

חוץ מהעור-לא נשאר פירור..........

(בתמונה זה לפני אפיה. כעת מכניסה לתנור)
 

קבצים מצורפים

  • IMG_5809.JPG
    5.2 MB · צפיות: 54
  • IMG_5812.JPG
    5.3 MB · צפיות: 37

חיילי פייג

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
תרומתי הצנועה.
ארוחת המבורגר. חגיגה לילדים.
פוקאצות.
זה מה זכרתי לצלם.
IMG_1036.JPG
 

קבצים מצורפים

  • IMG_1031.JPG
    IMG_1031.JPG
    2.7 MB · צפיות: 80
  • IMG_1045.JPG
    IMG_1045.JPG
    2.3 MB · צפיות: 79

nechama3048

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
טורטיות במילוי פטריות ופסטו
(בתמונה יש גם כאלו במילוי ירקות מוקפצים)

מאדים בצל, מוסיפים את הפטריות החיות פרוסות להקפצה של כמה דקות.
מוסיפים רוטב פסטו (אני מכינה לבד)

ממלאים את הטורטיה ואופים 2-3 דקות לקריספיות והשחמה.

במקור מוסיפים גבינת פרמז'ן מגורדת.
IMG_3963.JPG
 

סמולטוק

משתמש מקצוען
עוף בסוכר חום וסילאן ותועפות בצל:

לוקחים בצל בכמות גדולה (אני על 10 כרעיים שמתי 6 בצלים)- פורסים לפרוסות.
את הבצל שמים בקערה שבה יש- סילאן, שמן, סוכר חום, מלח ופלפל שחור גרוס. לצערי אין לי כמויות אני שמתי לפי העין....
מערבבים את הבצל היטב במשרה.
מרפדים חצי מכמות הבצל בתבנית גדולה, עליה מניחים את הכרעיים הפוכות, ומעל את שאר הבצל (הכרעיים לא מתובלות).
מכסים היטב ומכניסים לתנור חם על 150° לשעתיים.
מוציאים, הופכים את העוף מעל הבצלים ואופים פתוח עוד רבע שעה על 200°.
העוף מקבל את כל הטעמים ויוצא שזוף וטעיםםם.צפה בקובץ המצורף 55214420191018_142906.jpg
 

פ.צ.

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
אפשר את המתכון לכדורי הבשר?
אני קונה כמות, מכינה הרבה מהתערובת מערבבת עם העוף הטחון ומקפיאה בשקיות ואז יש לי בסיס לארוחות צהרים.
קציצות עוף טחון, (מעולה גם לרגישים לגלוטן)
לטגן בצל עד להזהבה
להוסיף פלפל שחור, קארי, כמון, כורכום, מלח
כוסברה , פטרוזיליה, שום כתוש
גרידת לימון +לסחוט מעט מהלימון.
לערבב טוב.
להוסיף לקערה עם העוף הטחון – לערבב וליצור כדורים.
(כשאני מטגנת אני מצפה מעט בפירורי לחם)
רוטב לקציצות:
לטגן רצועות בצל
פטרוזיליה, שיני שום – לערבב
להוסיף פלפל שחור, מלח, כמון.
רסק עגבניות
מים (אפשר ממרק)
לשים את הקציצות ולבשל.

*קרדיט למתכונים השף אבי לוי
 

ליצ'י

משתמש מקצוען
מנה עיקרית קלילה ואחרת (בסגנון אסייתי) טעימה בטירוף!
מבוסס על המתכון של ''BODEK''
2 חזות עוף חתוכים לנתחונים
חבילת ברוקולי
נודלס (אני השתמשתי במסולסלים - יצא מהמם)
2 גזרים מגורדים/ חתוכים לגפרורים
מעט שומשום
בצל ירוק חתוך לטבעות
לרוטב:
חצי כוס רוטב סויה
כרבע כוס סילאן
2 כפות סוכר חום
2 כפות חומץ

מבשלים את הנודלס לפי ההוראות ומסננים. שומרים בצד.
צורבים את נתחוני העוף במחבת לוהטת ומשומנת כ- 2 דקות מכל צד ומעבירים לכלי אחר,
מאדים קלות את גפרורי הגזר, מוסיפים את הברוקולי ומאדים מס' דקות
מוסיפים את הנודלס
מערבבים היטב את רכיבי הרוטב ומוסיפים לסיר. מערבבים היטב
מוסיפים את נתחוני העוף ומקפיצים במשך מס' דקות
להגשה - קולים שומשום במחבת ומפזרים מעל המנה עם טבעות בצל ירוק. (אפשר לפזר גם קשיו)

קינוח-
ארטיק פרי - מנגו טחון עם ריץ' (לא מוקצף)
עם תלולית קצפת ליד ו'קולי' אוכמניות
חבילת אוכמניות קפואות - להביא להרתיחה עם מעט מים/מיץ תפוזים וכמה טיפות מיץ לימון ומעט סוכר לפי הטעם- כשרותח מוסיפים כף קורנפלור מדולל ב- 2 כפות מים ומבשלים כ- 10 דקות על אש קטנה
שיתוף של פטנט מוצלח:
מאחר ורציתי לזלף שושני קצפת ובשבת אסור לזלף עם צנטר הכנתי מלא שושני קצפת (במס' גדלים) לפני שבת בתוך תבנית גדולה ושמרתי במקפיא, כך שבזמן ההגשה פשוט שלפתי אותם מוכנים מהתבנית והנחתי בכל צלחת
יצא קינוח שכולם התלקקו, גם המבוגרים וגם הקטנים (אוטומטית טבלו את הארטיק בקצפת עם האוכמניות)





20191018_150444.jpg
20191018_150431.jpg
20191018_163455.jpg
 

מבורכת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
עוף ב 2 דק'
לערבב קופ' שימורים של אננס עם 2 כפות אב' מרק בצל
לשפוך על העוף שבתבנית
לאפות כשעתיים מכוסה
וחצי שעה פתוח.
IMG_5365.JPG
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

תודה
נקרא  0  פעמים

לוח מודעות

למעלה