ניהול אשכול מרוכז - מנות עיקריות

תן חיוך!

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
תעלי
בטח תעלי
למה אני רעבה עכשיו
התמונות לא מי יודע מה
צילמתי בחושך, כי הילדים בסוכה (עוד לא נרדמו!:mad:)
אבל זה טעיםםםםםםםםםם
הכנסתי עכשיו למקרר, מחר בבוקר אכניס לתנור.

בקערה, לאחר ערבוב עם הרוטב והתיבול
צפה בקובץ המצורף 552339


בתבנית, בתוך שקית צליה מוכן לאפיה מחר
upload_2019-10-20_1-57-20.png
 

תן חיוך!

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
טוב
זה מגרה לגמרי
אפשר מתכון בבקשה?
אין לי כמויות מדויקות
אכתוב את הרכיבים, וכמויות אני שמה לפי העין

חותכת בסלייסר לקוביות דקות:
הרבה בצל
הרבה שום
פלפלים אדומים וצהובים (הרבה)
שמה הכל בקערה עם קוביות חזה עוף.

שופכת:
שמן
קצת רוטב צילי (של אוסם בלבד)
רוטב סויה (אוסם בלבד)
גריל עוף,( יחסית הרבה)
כמון
חרדל

מערבבת הכל, טועמת ומתקנת תיבול

שמה בשקית צליה בתבנית לילה שלם בתוך הרוטב והירקות שיספוג חזק את הטעמים
בבוקר שמה בתנור על 180 מעלות כ40 דקות

יוצא עסיסי וטעיםםםם
 

מבורכת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
מושט וסלומונים - לעצלנים..........;)
אבל יוצא ממש מעדנים
פשוט על מושט-שפכתי רוטב של סלט חסה מתקתק
על הסלומון שפכתי רוטב פיצה (המתכון הידוע)
ישר לתנור.
ולא נשאר פירור.....:p
 

קבצים מצורפים

  • IMG_5943.JPG
    4.7 MB · צפיות: 60
  • IMG_5944.JPG
    5.3 MB · צפיות: 54

חלזונות

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
כדורי בשר ברוטב אדום

IMG_1987.JPG


תמיד שנאתי להכין קציצות בשר, מהסיבה הפשוטה שהן תמיד התפוררו ונעלמו ברוטב
עד שהגעתי למתכון הזה מהאתר : מתכונים בעשר דקות.
הנה הקישור למתכון:
http://www.10dakot.co.il/קציצות-בשר-לילדים/#

כאן אני רושמת כפי שאני הכנתי, עם שינויים.
לקציצות:
500 גרם בשר טחון
2 שיני שום כתושות
בצל קטן
1 ביצה
1 כוס קורנפלקס
מלח, כמון, פלפל שחור, אבקת מרק.

החומרים לרוטב:

1 בצל בינוני
5 עגבניות
1 קופסה בינונית של רסק עגבניות
אבקת מרק פטריות
פפריקה מתוקה
מלח, פלפל
חצי כוס מים
1/4 כוס קמח תפוחי אדמה

ההכנה:
מתחילים בהכנת הרוטב:
מחממים סיר עם בצל עד לשקיפות
מוסיפים רסק עגבניות, אבקת מרק, מלח ופלפל
לאחר הרתיחה מוסיפים עגבניות קצוצות גס
מבשלים מספר דקות
ממיסים בכוס קמח תפוחי אדמה עם מים
ומוסיפים לסיר.
מרתיחים ומשאירים על אש נמוכה.

מכינים את הקציצות:
מכניסים למעבד מזון את כל החומרים ומעבדים לעיסה חלקה.
יוצרים כדורים קטנים בקוטר של כ 3 ס"מ ומניחים בעדינות בתוך הרוטב.
מבשלים עם מכסה במשך 10 דקות מבלי לערבב (בזמן זה הכדורים מתייצבים).
לאחר מכן, מערבבים בעדינות את כדורי הבשר עם הרוטב עד שכל הכדורים ספוגים באדום האדום הזה.
מכסים ומבשלים על אש בינונית נמוכה במשך כחצי שעה.

הנה התוצאה לאחר הבישול:
IMG_1991.JPG
 

סימבול

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
חזה- פסטרמה,
פינוק אמיתי.
המתכון הוא עם חזה הודו, אני עושה עם חזה עוף.
המתכון- כמובן מכאן, אז תודה למעלה.
IMG_0101.JPG
IMG_0105.JPG
 

קבצים מצורפים

  • _____ר_¿___פ__פ_ץ_ף_ץ__ף_ס____ץ___£___£____ק_ץ_¿__£_פ_¢___פ__ס_ש_¬_ש_¬.mp4
    8.4 MB · צפיות: 89

תילי5565

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
B6D66B37-56BD-4D6E-903F-FC0F459D0ACD.jpeg
59EA46CF-D4E8-4E04-A3DC-BD2A274CA09E.jpeg
B7D01C93-21F2-4B87-989F-686F8D4F4829.jpeg
לשון בקר

שלב א
בישול ארוך לריכוך:
מבשלים את הלשון למשך 3 שעות
שמים בסיר עלי דפנה, פלפל אנגלי ואת הלשון ומכסים במים עד למעל הלשון.. ומבשלים 3 שעות עד שמתרכך.
שלב ב
לקרר מעט ולהסיר העור מהלשון
(לעשות חתך באמצע הלשון ופשוט לקלף.. מתקלף ממש בקלות)
שלב ג
לקרר במקרר למשך מספר שעות עד לילה
(לשמור את המים שבושל בהם הלשון)
לפרוס לפרוסות של כסנטימטר
שלב ד
הכנת הרוטב
לטגן בצל עם פטריות, גזר, סלרי
להוסיף דבש, חרדל יין אדום/ לבן
וכל מה שאוהבים..
וכן 3 כוסות מהמים שבושל בהם הלשון ,ששמרנו בצד.
מכניסים פנימה את הפרוסות של הלשון
ומבשלים ברוטב לעוד כחצי שעה לקבלת הטעמים..

גוט שאבעס
ובהצלחה!!
 
חזה עוף ממולא בשר טחון- אגדה!!!
מאדים בצל עד לשקיפות והזהבה על אש אש נמוכה.
מוסיפים בשר טחון ומפוררים במזלג, מוסיפים 2 כפות סילאן, 3 כפות קטשופ, פפריקה מתוקה, פלפל שחור, מעט גבישי שום ומטגנים עד שהבשר מוכן.
פורסים חזה לפרוסות דקות ורחבות, משרים בדבש ובקטשופ, ממלאים בכף מתערובת הבשר טחון מגלגלים וטובלים בביצה ובפרורי לחם מתובלים ושומשום ומטגנים היטב מכל הכוונים.
מומלץ ברמות!!!!!!!
נשמר מצויין בהקפאה!
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
@hbecker יכולה לעזור לי?
פרסמת פה תמונה של מתכון לקציצות מרלוזה שמבשלים קודם עם הירקות...
יכולה להפנות אותי לזה? לא מצליחה למצוא
טנקס

קציצות דגים מעולות

מבשלים בסיר עם מים כ-1-1.5 ק"ג דגים [מושט, נילוס או כל דג לבן אחר] יחד עם 2 גזרים ו-2 תפוחי אדמה עד שהדגים והירוקת רכים.מסננים את המים ומרסקים את הדגים והירקות.
מוסיפים:

3-4 ביצים
כף מלח
מעט פלפל שחור
חופן פטרוזיליה קצוצה [לא חובה]
כפית פפריקה מתוקה
כף אבקת מרק [בלי מונסודיום] [לא חובה אבל מאוד מוסיף טעם]
3/4 כוס פירורי לחם. אם אין אפשר קמח מצה אבל זה פחות מעודן.

אם העיסה דלילה מדי [תלוי בסוג הדג] מוסיפים עוד פירורי לחם עד לקבל עיסה שנוח לעבוד איתה.

בידים לחות מכינים קציצות ומגלגלים בפירורי לחם.
מטגנים במחבת עד להזהבה משני צדדים.


מאוד מאוד טעים והטעם של הדג כמעט ולא מורגש. גם ילדים לא אוהבים דגים, ביקשו עוד...
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
שווארמה הודו

טעים
אבל באמת

שווארמה.jpg


1-1.5 קילו שווארמה הודו
1/3 כוס שמן
2 בצלים גדולים קצוצים
1 ראש שום מפורק לשיניים
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כף מלח
מעט פלפל שחור
2 כפיות כורכום
1/3 כוס רוטב טריאקי
1/3 כוס רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות סוכר חום
מים

חותכים את השווארמה לחתיכות די קטנות [כ-2-3 ס"מ]
שמים את השמן בסיר רחב. מטגנים את הבצל לשקיפות. מוסיפים שום ומטגנים עוד כדקה.
מוסיפים את חתיכות השווארמה ומטגנים מעט עד שהשווארמה משנה את צבעה לצבע אפרפר. פעולה זו תשמור על הנוזלים בתוך הבשר.

מוסיפים תבלינים. מערבבים היטב.

מוסיפים מים בכמות שמכסה בדיוק את בשר השווארמה.

מבשלים על אש בינונית בסיר מכוסה כשעה.
בודים מדי פעם אם חסר מים ומוסיפים לפי הצורך.

בתיאבון
הרוטב צריך להסמיך אבל לא להשרף...

לא מצאתן שווארמה?
לא נורא.
ילך מעולה עם הודו אדום. זה אותו רעיון :)
 

I can do it

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
UX UI
אשמח לקבל מתכון לסלמון עם פטריות.
אשמח לקבל מתכון לסלמון עם פטריות.
המתכון לא שלי, מצרפת תמונה של המתכון, אני ויתרתי על הזרעי כוסברה
Screenshot_2020-09-17-19-50-51-193_com.whatsapp_1.jpg

אשמח לסירות שקשוקה

בצק ספיחה
400גרם קמח לבן
150מ"ל מים
10גרם שמרים יבשים
15גרם מלח דק
10גרם סוכר לבן
50גרם שמן קנולה
2ביצים L
אופן הכנה
מכינים את הבצק: בקערת מיקסר מערבבים את השמרים והמים ומניחים לתסיסה של כ-5 דק’.
מוסיפים את השמן, הביצים, הקמח, המלח והסוכר ובעזרת וו לישה לשים כעשר דקות עד לקבלת בצק חלק, רך ומעט דביק. מכסים ומתפיחים שעה וחצי.
מחלקים את הבצק לחמישה כדורים שווים, מכסים ומניחים לעשרים דקות מנוחה.
כל כדור מרדדים לאליפסה, מגלגלים משני צדדי האליפסה ויוצרים “סירה”
מכינים שקשוקה מקוביות בצל, גמבה, פלפל צהוב ועגבניה מטוגנות, מתבלים ברסק עגבניות, מל"פ ואב' מרק בצל (לא חובה)
מחממים תנור לחום של 200 מעלות
שמים את השקושוקה בתוך הסירות, ויוצרים גומה באמצע המילוי
שוברים בזהירות ביצה לקערית מבלי לפגוע בחלמון.
מעבירים את המאפה לתנור שחומם מראש ואופים חמש דקות, פותחים את התנור ויוצקים את הביצה מהקערית לגומה שהכנו מבעוד מועד במאפה.
אופים 10 דקות נוספות או עד השחמה של שולי המאפה.
אני אוהבת את הביצה חיה, אז אני אופה עשר דקות לפני שאני מכניסה את הביצה וחמש דקות אחרי, טעם וריח....
 

I can do it

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
UX UI
אשמח לדעת איך עשית את הרביולי???

מרכיבים:
המצרכים לבצק
500 גרם קמח
5 ביצים
1 כפית גדושה מלח
1 כף שמן זית

אופן הכנת הבצק:.
מערבבים הייטב את כל המצרכים ונותנים לבצק לנוח.
מכינים מילוי (אנחנו הכנו מילוי בטטה טעים ממש, אם את רוצה אני אכתוב גם)
מרדדים את הבצק הכי דק שאפשר (עדיף במכונת פסטה).
שמים מילוי חותכים וסוגרים טוב.
מרתיחים מים בסיר ומבשלים את הרביולי כ-8-10 דקות..
עכשיו צריך להכין הקרמה, ולהכניס את הרביולי לתוך ההקרמה
בתאבון!
אשמח ל2 מתכוני הסלמון
אחד רשמתי למעלה
השני זה פטריות שמפינון שלמות שימורים, פטריות שמפיניון טריות חתוכות, ופטריות פורטבולו חתוכות, קצועות גמבה, ורצועות בטטה
מטוגן טוב
ואז תבלתי ב:
סילאן, סויה, צ'ילי מל"פ
שלש קערות התחסלוו
 

%IOO

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
IMG_1274.png


הבעיה שאין לי מתכונים מדויקים...
אני לוקחת השראות מכל מיני מתכונים ומשלבת....

שניצלים
מכינה 3 צלחות
צלחת 1. = קמח
צלחת 2. = ביצה + כף מיונז + כפית קטשופ + מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, אבקת שום.
צלחת 2 = פירורי זהב

מצפים כל נתח חזה עוף בקמח. לאחר מכן בתערובת הביצה, ולבסוף מצפים בפירורי לחם ומהדקים היטב.
מטגנים 2-3 דקות בכל צד על אש בינונית עד הזהבה (לשים לב לא לטגן יותר מידי זמן על מנת שלא יתייבשו בטיגון)
מניחים על נייר סופג לספיגת עודפי השמן.
חשוב - לא לוותר על הקמח, זה נותן את כל הקרנציות!

תפוחי האדמה
בהשראה המתכון של הני בקר (תודה על הרעיון לאבקת מרק בצל, מקפיץ ממש את המנה!)
בשינוי -
8 תפו"א בינוני
1/3 כוס שמן
פפריקה מתוקה
מלח
3 כפות גדושות אבקת מרק בצל
1/2 כוס מים רותחים

מערבבים הכל בתבנית.
אופים מכוסה כשעה וחצי.
10 דקות אחרונות מגולה.

אורז מבושל
מבשלת אורז רגיל, כשזה עדיין חם שמים את האורז בתבנית סיליקון, ואז זה מקבל את הצורה...

טבעות בצל (מעל האורז)
פורסים בצל לטבעות ממש דקים (עם מנדולינה)
ומפרידים את הטבעות,
שמים את טבעות הבצל לצלחת עם קמח, ומערבבים היטב לכיסוי מכל בצדדים.
מטגנים בשמן רותח עד להזהבה,
מניחים על נייר סופג לספיגת עודפי השמן.

ספגטי מטוגן....


וזהו.....
 

היוש

משתמש מקצוען
מושטים עדינים ואלגנטיים בכלום עבודה

להשרות את המושטים חצי שעה במלח גס
להניח בתבנית, לפזר מעל חצאי עגבניות שרי, שיני שום, פטרוזיליה טריה קצוצה.
לערבב בכוס חצי כוס מים, שליש כוס שמן זית, נלח, פלפל, טימין יבש, קצת גריל דג.
לשפוך על הדגים
לאפות בחום גבוה.
 

טנק

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
אשמח למתכון של כנפיים עוף צלויות.
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
צלוחיות פילו במילוי חזה עוף:
ממש פשוט להכנה, אך מרשים וטעים מאוד.

צלוחיות:
בעזרת מברשת למשוח בשמן עלה פילו
לחתוך לריבועים מעט גדולים מפתקי ממו
להכין תבנית תנור עם נייר אפייה, להניח תבניות מאפינס מנייר (הגודל הקטן יותר) הפוכות, ומעל כל אחד להניח 3 ריבועי פילו בכיוונים שונים.
לאפות להזהבה טובה.
מילוי:
לטגן בצל, בדקות האחרונות להוסיף שום.
להכניס חתיכות חזה קטנות, לטגן קצת בערבוב
להוסיף כף קמח, מים לכיסוי ועוד 2 ס"מ, ותיבול.
1-2 כפות א. מרק בצל
1-2 כפות רוטב טריאקי
פפריקה
מלח

לבשל להסמכה.
לטעום ולתקן תיבול.
20210921_212913.jpg
 
נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלז

א עַל נַהֲרוֹת בָּבֶל שָׁם יָשַׁבְנוּ גַּם בָּכִינוּ בְּזָכְרֵנוּ אֶת צִיּוֹן:ב עַל עֲרָבִים בְּתוֹכָהּ תָּלִינוּ כִּנֹּרוֹתֵינוּ:ג כִּי שָׁם שְׁאֵלוּנוּ שׁוֹבֵינוּ דִּבְרֵי שִׁיר וְתוֹלָלֵינוּ שִׂמְחָה שִׁירוּ לָנוּ מִשִּׁיר צִיּוֹן:ד אֵיךְ נָשִׁיר אֶת שִׁיר יְהוָה עַל אַדְמַת נֵכָר:ה אִם אֶשְׁכָּחֵךְ יְרוּשָׁלִָם תִּשְׁכַּח יְמִינִי:ו תִּדְבַּק לְשׁוֹנִי לְחִכִּי אִם לֹא אֶזְכְּרֵכִי אִם לֹא אַעֲלֶה אֶת יְרוּשָׁלִַם עַל רֹאשׁ שִׂמְחָתִי:ז זְכֹר יְהוָה לִבְנֵי אֱדוֹם אֵת יוֹם יְרוּשָׁלִָם הָאֹמְרִים עָרוּ עָרוּ עַד הַיְסוֹד בָּהּ:ח בַּת בָּבֶל הַשְּׁדוּדָה אַשְׁרֵי שֶׁיְשַׁלֶּם לָךְ אֶת גְּמוּלֵךְ שֶׁגָּמַלְתְּ לָנוּ:ט אַשְׁרֵי שֶׁיֹּאחֵז וְנִפֵּץ אֶת עֹלָלַיִךְ אֶל הַסָּלַע:
נקרא  10  פעמים

לוח מודעות

למעלה