איפה כדאי לקנות דירה בתקופה הזאת

מצב
הנושא נעול.

חוחית

משתמש סופר מקצוען
יתכן שיש איזו דירה אחת שחסיד עשיר רצה אותה בדווקא כי היא קרובה לאדמור
אבל זה לא משקף את רמת המחירים באיזור לפני עשור.

כל אחד יכול לבדוק בכמה מכרו דירות חדשות ברוממה לפני חמש שנים (תנובה פסגות וכדו')
בכמה באמת?

יוסייוסייוס

משתמש מקצוען
בחריש זה המצב היום. מאות (!) אברכים כולל תולדות אהרן (!) גרים בבניינים כאלו בדיוק. קוראים לזה בעברית דו קיום.
זה פחות דו-קיום ויותר מוקד לחיכוך ...
דו-קיום זה לעבוד יחד.
==
האם אנחנו מעוניינים בדו-קיום ? אולי אנחנו מעדיפים להיבדל מהם.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
יתכן מאוד וזוג צעיר שאין לו ילדים מעל גיל 6, פחות איכפת לו לגור בעיר חילונית.
יש הרבה שמעדיפים כך ...

אבל וכאן האבל הגדול
ביום שהילדים שלהם גדלים קצת
הם 'יברחו' [אם יהיה ביכולתם] לערים החרדיות.

משני סיבות
א. נוחות. בעיר חרדית יש להם את כל המוסדות שהם צריכים ויש לילדיהם חברים.
ב. חינוך. האם כדאי שילד חרדי גר בעיר חילונית ורואה חילולי שבת וכל מיני מראות שאינם מתאימות ליהודים חרדים?
העניין של הנוחות מתפתח עם הזמן.
לגבי החינוך אתה בעצם מנסה לטעון כי כל המתחרדים הם משהו זמני שעומד להסתיים ברגע שהילדים יגיעו לחינוך?

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
דו-קיום זה לעבוד יחד.
==
אני חלש בעברית, אבל לדעתי דו קיום פירושו שני מינים אחד ליד השני ולא בתוך השני. אם אני טועה אז צריך להמציא מילה חדשה בעברית. איש לא חושב שצריך להתערבב עם עוזבי תורתך.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
השאלה מי ישפיע על מי
זה בדיוק מה אמרתי. כל צד למד כבר את גבולות הכוח . (במקרה של תולדות אהרן בית המשפט לימד אותי פעמיים באיזה מדינה אנחנו חיים, והעיף אותי מכל המדרגות למרות שצדקתי במאה אחוז על פי כל פרמטר אובייקטיבי) ולכן המסנקא של שני הצדדים תהיה להמשיך לדעתי לחיות ככה וזהו.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
זה לא משנה כ"כ כמה חרדים יש היום.
מה שבטוח ש15 שנה הקרובות הציבור החרדי צריך מעל 250 אלף דירות כי יש מעל חצי מיליון תלמידים חרדים במערכת החינוך החרדי נתונים מלפני 4 שנים החינוך החרדי.

עכשיו יהיו כאלה שיגידו זה סימן שיש מחסור בדירות.
אבל זו טעות זה אומר שחריש תתחרד והר יונה עכו וכסיף ועוד יתמלאו בחרדים.
א) לא מה ש ה ם מגדירים חרדים, זה גם אצלינו.
ב) אנחנו מדברים על המצב היום, לפני 20 שנה עוד גרו אלפי יהודים בגוש קטיף ולפני שלושים שנה גרו מיליון אזרחים עדיין בברית המועצות - החיים מתפתחים ודינמיים.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
עשיתי שם לאחרונה עיסקה של דירה אחת, לא איזה משהו מיוחד, ב4.5 מש"ח. קנה את זה איזה מיליונר חסידי אזרח חו"ל (כך שגם משכנתא גבוהה מידי הוא לא יוכל לקחת - פשוט יש אנשים שיש להם צורך שתהיה להם איזה דירה בארץ ישראל, לא ממש אמור לעניין אותם מי עומד מולם).

szn

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
זה המחירים מהשנתיים האחרונות:

פסגות.JPG
תנובה.JPG

זה מלפני חמש-שש שנים:

2016.JPG

וזה מלפני עשור:

2012.JPG

ברכון

משתמש מקצוען
דו-קיום זה לעבוד יחד.
==
לדעתי הקהילה החרדית - בדגש על הקהילה הליטאית בנתניה (הקהילה החסידית שם יותר מתרכזת במקום אחד)
הקהילה הליטאית גם יש לה גרעין של רחוב, אבל בכל הרחובות הסמוכים יותר ופחות גרים חרדים אברכי כולל ! לתפארת..
והדו קיום שם - אפשר ללמוד עליו.....

וזה כבר שנים רבות ככה...

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
זה המחירים מהשנתיים האחרונות:

צפה בקובץ המצורף 1129553צפה בקובץ המצורף 1129554

זה מלפני חמש-שש שנים:

צפה בקובץ המצורף 1129559

וזה מלפני עשור

אתה עשית עבודה טובה, אבל הם ממש לא, הם טועים מאוד.

עשיתי כמה וכמה חוזים במשולש רוממה לאחרונה. המחירים גבוהים בהרבה הרבה יותר (אגלה לך סוד אבל אל תספר לאף אחד: האתרים הללו מתבססים על רשות המסים, הענייין הוא שאיך-נאמר-את-זה יש אנ"שים שמקפידים על הדיוק במספרים בדיוק כמו שהם מקפידים על זמן תפילה ועל השקיעה....)

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
אתה עשית עבודה טובה, אבל הם ממש לא, הם טועים מאוד.

עשיתי כמה וכמה חוזים במשולש רוממה לאחרונה. המחירים גבוהים בהרבה הרבה יותר (אגלה לך סוד אבל אל תספר לאף אחד: האתרים הללו מתבססים על רשות המסים, הענייין הוא שאיך-נאמר-את-זה יש אנ"שים שמקפידים על הדיוק במספרים בדיוק כמו שהם מקפידים על זמן תפילה ועל השקיעה....)
בדיוק.
השואה נכונה זה להשוות תפוחים לתפוחים .
כלומר , נתונים מרשות המיסים מלפני עשור , לנתונים מרשות המיסים כיום.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
לדעתי הקהילה החרדית - בדגש על הקהילה הליטאית בנתניה (הקהילה החסידית שם יותר מתרכזת במקום אחד)
הקהילה הליטאית גם יש לה גרעין של רחוב, אבל בכל הרחובות הסמוכים יותר ופחות גרים חרדים אברכי כולל ! לתפארת..
והדו קיום שם - אפשר ללמוד עליו.....

וזה כבר שנים רבות ככה...
אמת, אני זוכר שבתור בחור נסעתי לנחם חבר שלי דויטש ברחוב שפירא (זה היה לפני שלושים שנה) והתפלאתי איך הם גרים ככה בין חילונים. לא מזמן פגשתי אותו והבנתי שעדיין זה ככה וברוך השם דורות ישרים מבורכים. הבנתי ממנו שסורוצקין גר שם גם.

כן, אתה תמצא את זה גם ברחובות ובחיפה ועוד כמה מקומות, אבל זה יותר האנשים של פעם, חרדים מזן אחר. השאלה אם הדור שלנו גם מתאים לזה. ימים יגידו.

szn

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית

אפשר לתקן

משתמש פעיל
מי שאין לו הון עצמי יש לו מה לעלות לרכבת הזאות? (שאול עבור חבר)

3) הלוואת גמח מאה וחמישים אלף - עדיין בעבודה אבל מסתמן כי גם כאן דברים נפלאים
4) סיוע בשכר דירה - גם לזה ברוך השם יש לנו תורם שהבטיח סכום נכבד לתקופה הראשונה.

אפרים יעקובזון

משתמש סופר מקצוען
להאמין?????? יש למה לקוות?????
שר האוצר אביגדור ליברמן צופה שעליית מחירי הנדל"ן תיעצר, והם אפילו יירדו, כבר בסוף השנה - כך אמר היום (שלישי) בכנס לשכת רואי החשבון באילת.
ליברמן הסביר כי "מחירי הנדל"ן זה רק דבר אחד, אנחנו לא יכולים להוריד את מחירי הברזל והאלומיניום, ולכן אנחנו מטפלים במחיר הקרקע ובכל הבירוקרטיה שבאמצע. רכיב הקרקע הוא בין 30%-60% מהמחיר הסופי של הדירה. אם אנחנו נעמוד בזה, אני מתכוון בתחילת שבוע הבא שנסכם את התוכנית הכוללת בנושא הנדל"ן, ואני מקווה שבסוף השנה נראה כבר עצירה או ירידה במחירי הדיור".

אפשר לתקן

משתמש פעיל
טוב רבותיי, בא נחזור לעניין נתיבות החדשה, מאוד מעניין אותי לשמוע דעת הקהל, כי אנחנו באמת משקיעים כאן (המודעה הפיצקאלע ביתד היום עלתה כמה אלפי שקלים)

אני מקבל ים של מיילים וטלפונים, אבל לא יכול לדעת אם זה אנשים שהגיעו מכאן או מהפרסומים האחרים בעניין נתיבות.

מה דעתכם על הפרוייקט הזה?
לא ראיתי ביתד

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה