איפה כדאי לקנות דירה בתקופה הזאת

מצב
הנושא נעול.

קדימון

משתמש פעיל
הנדסת תוכנה
אין שלושים אלף זוגות חרדים חסרי דירה. אתה יודע משפחות חרדיות יש בכל הארץ? בטח אתם חושבים מאתיים אלף או אפילו רבע מיליון.
אל תכעסו עליי, זה לא מגיע ל130,000 (לא כולל חב"ד וספרדים בפריפריה, כן כולל ספרדים וחבד בריכוזים חרדים). בדוק.
זה לא משנה כ"כ כמה חרדים יש היום.
מה שבטוח ש15 שנה הקרובות הציבור החרדי צריך מעל 250 אלף דירות כי יש מעל חצי מיליון תלמידים חרדים במערכת החינוך החרדי נתונים מלפני 4 שנים החינוך החרדי.

עכשיו יהיו כאלה שיגידו זה סימן שיש מחסור בדירות.
אבל זו טעות זה אומר שחריש תתחרד והר יונה עכו וכסיף ועוד יתמלאו בחרדים.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
לא ידעתי שגיט שאבעס זה צורמני לחילוני ממוצע זה מפריע בגלל מה שזה מסמל [אפרופו מצעד הדגלים]
וזה זכותם של החילונים לרצות שכונות חילוניות אף אדם לא רוצה להרגיש נטע זר ולכן די ברור שגם אם לא יהיו מריבות חילוני ממוצע לא ישוש שחרדים באים לגור והאקטיביסטים מתוכם גם יקומו וימחו זה קרה בכל מקום גם במקומות הכי עדינים ומתחשבים [למרות שזה יותר חכם]
ולגבי התגמשות בענין השכנים מעבר לענין הרוחני חברה בריאה בנויה על ערכים משותפים ולא על גיבובי מילים של הכלה זה לא נחמד שכן חילוני פשוט כי הוא לא בלוז [ועדין הנושא הרוחני חשוב יותר]
אין לנו ברירה אלא להשתלב לא תאמין אבל אתה משלם מיסים ויש לך זכות לדרוש איכות חיים אז כן מי שרוצה לגור ברוממה בירושלים מוותר על הגובה בשביל המטרה החשובה שלו אבל מי שסבור שאיכות החיים שלו היא מבנה מותאם לאוכלוסיה חרדית זכותו לדרוש את זה
הנושא הזה ראוי לדיון מעמיק, ואולי אפילו לשאול את גדולי ישראל, כי בנפשנו הדבר:

אני מדבר על העדפת הציבור החרדי לגור בתוככי הציבור החרדי, ועל עד כמה צריך להילחם בשביל זה.

סיפור אישי:

נולדתי בפולנסקי ירושלים, בניין חרדי לחלוטין, כולל שני אדמורים בבניין. ההורים שלי רצו קצת מרחב ועבור לשכונה החדשה סנהדריה לדירה גדולה באותו מחיר.

כולם הזהירו אותם שיהיו להם שכנים חילונים וכו' אבל הם הלכו. ואכן, השכנים שלי היו חלקם חילונים, חלקם דתיים, וחלקם מסורתיים, היו גם בעלי תשובה ומתחזקים מעדות המזרח.

איש מהם לא היה חרדי "קלאסי" אחד שנולד במאה שערים או בני ברק, ואני מדבר על רחוב ים סוף למטה, לא למעלה!

אני זוכר שהשכן היה מחנה את הרכב שני בניינים יותר רחוק בשבתות, כי אשתו חששה שזה ממש מפריע לאמא שלי ע"ה (והם עוד התפארו בכך שהוא נין ראשון לבן איש חי - אוי טאטע). ואני זוכר עוד כמה דברים מהשכנים החילונים, חלקם זכרונות מתוקים וחלקם קשים (חטפתי לא פעם מכות קשות על זה שהחרדים לא הולכים לצבא - לתשומת לב המסיתים נגדנו)

אבל לאט לאט התחילו השכנים להתחלף, לדעתי תוך 10-15 שנה הגענו כבר למצב של היום שאין אחד שהוא לא 100% חרדי בכל הבניין ואפילו באיזור.

לא רבנו איתם ולא התווכחנו איתם, ידענו שהם כאן ואנחנו כאן וכל איש חי לעצמו, אפילו משחקים לא היו ממש משותפים, רק כשאין ברירה כמו בובת שלג שחייבים את השכנים וכדומה.

איני רואה שמשהו היה חסר בחרדיות של החינוך שלנו. מצד שני ברור שעדיף בקרית ספר, אבל אני לא יודע עד כמה צריך להתעקש על זה.

למה השאלה מתעוררת היום במיוחד?

בתמחרדים הקלאסיים כמו חיפה ועפולה אין בעייה, גם בגלל שהחרדים אורחים שם, כלומר היה צביון מסוים ואנחנו הגענו ומכירים את מקומנו, וגם בגלל שהמארחים, כלומר התושבים הוותיקים, הם בדרך כלל ברמה כזאת שהם שמחים שבאנו ואכמל.

בשאר המקומות בארץ אין בעייה, חרדים גרים בין חרדים וזהו.

עד שבא כחלון ובילבל את האומות, התכנית של מחיר למשתכן מייצרת לנו אתגרים שלא הכרנו שנות דור: בבניין אחד המדינע הכניסה בכוח חרדי רוסי וחילוני, רק שזה לא התחלה של בדיחה אלא של מציאות מורכבת, המדינע גם לא מאפשרת למכור, ולהשכיר קשה מאוד, ולכן פשוט מוכרחים לגור ביחד.

ולא רק לגור ביחד, אלא כשווים בין שווים, האחוזים בדרך כלל הם גבוהים לטובתנו, לא משהו שאפשר להתעלם ממנו, ואנחנו כבר לא בגדר של אורח נטה ללון אלא בעלבתים בדיוק כמוהם לכל הפחות.

ועכשיו השאלה היא מה עושים ביחד ואיך צולחים את האתגר הזה?

האם יש מצוה להפעיל צופר שבת למשל, או שעדיף לוותר על זה?! באמת שאלה, כי אנחנו לא רוצים לוותר על קוצו של יוד, השאלה אם דברים כאלו זה קוצו של יוד או קוץ בעיין. לא יודע. באמת לא יודע מה צריך לעשות.

זה קורה ברמה ה' בית שמש, בחריש, ועוד, ועומד לקרות בעכו ובלוד, באופקים ובטבריה, ובכל מקום שכף רגלו של אדם חרדי תדרוך בהגרלות, והיא תדרוך כי אין לנו ארץ אחרת.

דבר אחד ברור ועל זה אסור אפילו להרהר: אנחנו חייבים להיות שם ולהיכנס לכל הגרלה שמבחינת המחיר וחיי קהילה נותנת לנו אפשרות לחיות תחת קורת גג סבירה. את המתנה הזאת של להחליט איפה נגור או יותר נכון איפה לא נגור - זה אסור לתת להם.

כך שלגור חייבים, השאלה רק איך להתנהג מולם.

כמו הרוח

משתמש מקצוען
הקצב מאוד מתקרב למ"ע, עם שני הבדלים:

1) במ"ע כשדירת 3 חדרים עולה 1.8 זה בועה, שם זה עדיין קצת פחות, אבל הסכום אמיתי והגיוני. לך תראה את המרחבים, את הגינה ללא רכבים מתחת לבית, את חניוני הענק, וכמובן את המיקום, הטוב ביותר בארץ. לא בין בלעין לדיר קאדיס.

2) כרגע הוועדה עדיין לא משחררת את האנשים למכור (יש שם הערת אזהרה ל7 שנים לא למכור) חכו חכו כשזה ירד, מה יקרה שם.

סתם אנקדוטה:

ייצגתי שם במכירה לפני תקופה זוג שרצו למכור , הוועדה לא הסכימה בהתחלה, ובזכות עבודתי הצנועה הצליחו למכור, אוי כמה שהם מצטערים על זה עכשיו... לא תמיד צריך לעזור לרבש"ע בכוח!
סופסוף אני שומעת אנשים שמבינים.
אבל מצד שני אא לזלזל במ"ע כי בסופו של דבר מבחינת האדם החרדי המצוי זה עיר חרדית עם ישיבות וכו וכו
מה שנותן לחלק מהציבור במיוחד לאלה שגרו שם סיבה לקנות ביקר אעפ שבאמת מבחינת העיר תשתיות , מיקום, ואיכות חיים אין שום סיבה שיעלה שם ככה
מי כמוך יודע

יודיתתתתתתת

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
האם יש מצוה להפעיל צופר שבת למשל, או שעדיף לוותר על זה?! באמת שאלה, כי אנחנו לא רוצים לוותר על קוצו של יוד, השאלה אם דברים כאלו זה קוצו של יוד או קוץ בעיין. לא יודע. באמת לא יודע מה צריך לעשות.
זה הלכה ,
לא איזה מנהג חדש

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
בוא לא נטעה
שכונת אחיסמך לא תתחלן.
אנחנו מדברים על שכונת בן שמן שמיועדת לחילונים... היא לא תתחרד....
לדעתי יש מקומות שאנחנו צועדים לכיוון חדש של סטטוס קוו שלא היה מעולם: לא מתחלן ולא מתחרד, החרדים ממשיכים לגור והחילונים ממשיכים לעשות מה בא להם ואיש לא מפריע לזולתו.

הלוואי ולא אתבדה.

קדימון

משתמש פעיל
הנדסת תוכנה
עד שבא כחלון ובילבל את האומות, התכנית של מחיר למשתכן מייצרת לנו אתגרים שלא הכרנו שנות דור: בבניין אחד המדינע הכניסה בכוח חרדי רוסי וחילוני, רק שזה לא התחלה של בדיחה אלא של מציאות מורכבת, המדינע גם לא מאפשרת למכור, ולהשכיר קשה מאוד, ולכן פשוט מוכרחים לגור ביחד.
מצד שני מחיר למשתכן הציל אותנו במקומות שלחרדים לא היה סיכוי

לדעתי יש מקומות שאנחנו צועדים לכיוון חדש של סטטוס קוו שלא היה מעולם: לא מתחלן ולא מתחרד, החרדים ממשיכים לגור והחילונים ממשיכים לעשות מה בא להם ואיש לא מפריע לזולתו.

הלוואי ולא אתבדה.
לגבי שכונות מתחרדות כמו סנהדריה כנראה שיהיו עוד הרבה, כי החרדים מתרבים בקצב הרבה יותר גדול לעומת אחרים.
אבל בבני ברק במתחם הסופרים כנראה שזה הולך להיות שכונה מתחלנת הראשונה מזה יובל אחרי תל אביב.
ניתן לראות שיש המון מערים חילוניות שזכו שם והמחירים שם בשוק החופשי מתאים יותר להייטקיסטים מרמת החייל.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
אבל מצד שני אא לזלזל במ"ע כי בסופו של דבר מבחינת האדם החרדי המצוי זה עיר חרדית עם ישיבות וכו וכו
מה שנותן לחלק מהציבור במיוחד לאלה שגרו שם סיבה לקנות ביקר אעפ שבאמת מבחינת העיר תשתיות , מיקום, ואיכות חיים אין שום סיבה שיעלה שם ככה
מי כמוך יודע
אני לא מכיר איש אחד שהגיע לגור כאן (חוץ ממשפחת זקס ופינקל חמש דירות) בגלל שיש כאן את ישיבות מיר וכנסת הגדולה, בחדרה אפילו זה לא, כי הצוות גר כאן מלכתחילה. כך שעניין הישיבות זה לא הטריגר, אלא האווירה התורנית, ואז זה אפשר לעשות גם בכסיף ועפולה.

ירמי וולדמן

מתווך דירות ונכסים
מנהל
מנוי פרימיום
מצד שני מחיר למשתכן הציל אותנו במקומות שלחרדים לא היה סיכוי

לגבי שכונות מתחרדות כמו סנהדריה כנראה שיהיו עוד הרבה, כי החרדים מתרבים בקצב הרבה יותר גדול לעומת אחרים.
אבל בבני ברק במתחם הסופרים כנראה שזה הולך להיות שכונה מתחלנת הראשונה מזה יובל אחרי תל אביב.
ניתן לראות שיש המון מערים חילוניות שזכו שם והמחירים שם בשוק החופשי מתאים יותר להייטקיסטים מרמת החייל.
לגבי בני ברק
אם כל החרדים שזכו שם
שזה הרוב הזוכים יגיעו לגור
זה כן יהיה חרדי
והשוק החופשי לא ממש משפיע כי זה אחוז די קטן
העיקר המשתכן והרוב חרדי אני מכיר אישית המון
אבל כולם מאוד מתלבטים

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
א. ספציפית בלוד התכנון הגבוה הוא באמת נגד האוכלוסיה החרדית.
מי שמכיר את השכונה ליד שנתקעה שנים רבות מהסיבה הזאת, ובאמת הצליח שם ראש העיר וגרים בעירבוביה.
יהיה מאוד קשה להשתלב לרוב הציבור החרדי
בבנין שירדו שם נשים בלבוש לא צנוע.
ירדו במעלית בשבתות.
מוזיקה וטלוויזה בשבת.
מנגלים וכו
הילדים של השכנים ישחקו עם וכו....
נשמע לא מציאותי בעליל.
ואם החרדים באמת יבריחו את החילונים אז תרצו לחיות עם ערבים?
אז באמת תפסיקו לחזור על זה שוב ושוב
לא מאמינה שיש חרדי שרוצה ככה לחיות
ואני גרה בשכונה מעיר מעורבת (מתחרדת)
זה אחרת לגמריי במקום שהדירות בקומות העליונות בוודאות לא ימכרו לחרדים
בשונה מערים ושכונות מתחרדות
שהבנינים נמוכים ויש סיכוי לבנין חרדי לגמריי
בבן שמן מדובר על אוכלסיה חילונית צעירה
זה לא איזה שכן רוסי זקן.
אם יש מישהו/י שחושב שבאמת אפשר לחיות בבנין של 22 קומות עם 12 קומות (50 דיירים חילונים בבנין) אשנח לשמוע את דעתו
סורי שאני ריאלית ומציאותית מידי
תודה
בחריש זה המצב היום. מאות (!) אברכים כולל תולדות אהרן (!) גרים בבניינים כאלו בדיוק. קוראים לזה בעברית דו קיום.

ירמי וולדמן

מתווך דירות ונכסים
מנהל
מנוי פרימיום

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
איזה שטיות (סליחה על הביטוי)
ביררתי בשביל חבר ממש השבוע
האזור הזה של רוממה
זה היום שוק של אמריקאים
אין 20/80 אין כלום באים ומשלמים
וכן הרבה יותר מ4 מיליון לדירה שהם רוצים
אני מדברת על דירות ישנות , בסמוך מאד לפרויקטים אמריקאיים, אלו דירות שלא מבוקשות על ידי אמריקאים עשירים.
זה נכון שהסוף לא מגיע, יש דירות ב6-8M +
אבל עדיין, רוב ירושלים , לא עוברת את ה4M

אני מכירה עוד דירה שנמכרה לפני עשור בסנהדריה מורחבת ב2.5 קומה רביעית, כיום המחיר שלה לא עלה בהרבה.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
טוב רבותיי, בא נחזור לעניין נתיבות החדשה, מאוד מעניין אותי לשמוע דעת הקהל, כי אנחנו באמת משקיעים כאן (המודעה הפיצקאלע ביתד היום עלתה כמה אלפי שקלים)

אני מקבל ים של מיילים וטלפונים, אבל לא יכול לדעת אם זה אנשים שהגיעו מכאן או מהפרסומים האחרים בעניין נתיבות.

מה דעתכם על הפרוייקט הזה?

אניתי

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
הקצב מאוד מתקרב למ"ע, עם שני הבדלים:

1) במ"ע כשדירת 3 חדרים עולה 1.8 זה בועה, שם זה עדיין קצת פחות, אבל הסכום אמיתי והגיוני. לך תראה את המרחבים, את הגינה ללא רכבים מתחת לבית, את חניוני הענק, וכמובן את המיקום, הטוב ביותר בארץ. לא בין בלעין לדיר קאדיס.

2) כרגע הוועדה עדיין לא משחררת את האנשים למכור (יש שם הערת אזהרה ל7 שנים לא למכור) חכו חכו כשזה ירד, מה יקרה שם.

סתם אנקדוטה:

ייצגתי שם במכירה לפני תקופה זוג שרצו למכור , הוועדה לא הסכימה בהתחלה, ובזכות עבודתי הצנועה הצליחו למכור, אוי כמה שהם מצטערים על זה עכשיו... לא תמיד צריך לעזור לרבש"ע בכוח!

זה לא סתירה להמלצות שלך שהמחירים הולכים לרדת?

szn

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
דירה ספציפית שקיבלה הצעה ממתווך לפני 10 שנים במחיר הזה.
אז לא היו עוד את הפרויקטים הגדולים בסביבה.
יתכן שיש איזו דירה אחת שחסיד עשיר רצה אותה בדווקא כי היא קרובה לאדמור
אבל זה לא משקף את רמת המחירים באיזור לפני עשור.

כל אחד יכול לבדוק בכמה מכרו דירות חדשות ברוממה לפני חמש שנים (תנובה פסגות וכדו')

יוסייוסייוס

משתמש מקצוען
מי כמוך יודע

הלוואי ולא אתבדה.
יתכן מאוד וזוג צעיר שאין לו ילדים מעל גיל 6, פחות איכפת לו לגור בעיר חילונית.
יש הרבה שמעדיפים כך ...

אבל וכאן האבל הגדול
ביום שהילדים שלהם גדלים קצת
הם 'יברחו' [אם יהיה ביכולתם] לערים החרדיות.

משני סיבות
א. נוחות. בעיר חרדית יש להם את כל המוסדות שהם צריכים ויש לילדיהם חברים.
ב. חינוך. האם כדאי שילד חרדי גר בעיר חילונית ורואה חילולי שבת וכל מיני מראות שאינם מתאימות ליהודים חרדים?

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
זה לא סתירה להמלצות שלך שהמחירים הולכים לרדת?
אני דברתי מפורש על המקומות הקלאסיים שקונים היום כמו מ"ע, ביתר, בית שמש (קצת פחות) ואלעד (עוד קצת פחות) |יש מקומות רבים ששם נראה כי המחירים לא צפויים לרדת, אחד מהם זה אחיסמך. יש גם מקומות שצפויים לעלות, וכבר דברנו על זה.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה