איפה כדאי לקנות דירה בתקופה הזאת

מצב
הנושא נעול.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
מה באמת היחס המרה בד"כ כלל בין המחיר שהיזם שם ליחידת קרקע לבין החשבון הסופי שהדירה אמורה לעלות זה נושא שמאוד מענין אותי אשמח אם מישהו יוכל להחכים אותי בענין..

היה לי איזה שהוא הצעה מקהילה לנסות לחפש להם לקהילה כ150 דירות בסדר גודל של כ1 מליון ש"ח ליחידה הם רצו לקנות מכרז מקבלן ולבנות לבד סוג של קיצור תהליכים לכן אם יש יש מישהו שיוכל להחכים אותי בנושא אודה לו מאוד..
הרבה ניסו ולא עלתה בידם.

בדירות כאלו, של עד מיליון שח בבנייה חדשה, אין כמעט רווח, ולכן בסופו של דבר זה התגלגל על הציבור ושילמו יותר, ולא רק בכסף, אלא גם בסכסוכים נוראיים בתוך החוג. אני לא אתן דוגמאות מטעמים מובנים אבל אין לי ספק שיש כמה חסידים שמהנהנים בראש (וירטואלית) כי הם מכירים את זה בחסידות שלהם. כולל בחסידות שלי ואכמל.

טבע האדם שכשמסתבך משהו מייד מתחילים לחשוד בעסקנים (ובצדק בד"כ) שמפסולת הלוחות נתעשרו. והם כועסים מאוד (גם זה בצדק) כי הם הקדישו את החיים שלהם לציבור ולא יודעים להעריך, ונעשה מזה ששון ושמחה.

לעומת זאת, אם קונים במרוכז אצל קבלן, החסידות לא קשורה לדירות, וכל טענה היא על הקבלן, החסידות רק משווקת, דואגת לרוחניות ולתנאי מכירה טובים, וממשיכה לפרוייקט הבא, מכאן ואילך כל חסיד מתנהל ישירות מול הקבלן.

כך למשל נוהגת צאנז, יש שם איזה אחד לייבוש רייך, הוא סגר עם קבלן בחיפה מאה דירות, אחרי חצי שנה נהיו חדשים סגר בהר יונה, אחר כך בטבריה, וכן הלאה.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
הכוונה לפרוג?... או לפיצקאלע המטושטשת ביתד?...
אני לא מזלזל חלילה, אבל אם אתם רוצים להגיע לאנשים זה ממש לא מספיק.
תעשה סקר בשטיבל אם מישהו בכלל שמע על זה
גם שחרית וג'יידיאן אל תזלזל, אז מה אתה מציע ? כפולת אמצע בכל היומונים החרדים? מה אני הפרוייקטור של מירון, מאיפה יש לי תקציבים.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
טוב אולי יתד יממנו את הזכוכית מגדלת.

זה הרב יוטקובסקי של אנחנו וצאצאינו? כל הכבוד לו
כן, אותו הרב יוטקובסקי שמנהל במקביל (רק מה שאני יודע):

1) אנחנו וצאציאינו
2) וועד הדיור
3) נחזיק חזק
4) צוף התורה
5) והשיאנו
6) הקרן של הקמחא המפורסמת (סליחה ששכחתי)
7) הפרוייקט של התעסוקה בצפון למאות נשים חרדיות.
8) עוד רבות בנסתר
9) עוד דברים שאני לא זוכר / יודע

וכל זה תוך כדי שהוא מוסר שיעורים, כל יום כמה שיעורים. מלא אנרגיה קדושה כמו השפן של דורסל.

אם היה פרס נובל בציבור שלנו - זה שלו בלי ספק.

מורי ורבי בעסקנות ציבורית, הוא זה שלימד אותי שכסף לא הדבר הכי חשוב בחיים. אחד האנשים האצילים ביותר בעולמו של הקדוש ברוך הוא.

היה לו חבר הכי טוב, מיכה רפאל בן רייץ לרפואה שלימה (רוטשילד) ואיננו כי אשפז אותו אלוקים. אז היום יוטקובסקי עושה הכל לבדו.

טוב, נחזור לעניין הדיור, זה לא מדור הספדים .כאן. סתם לקבל השראה מאנשים ענקיים שמסתובבים כאן עם קפלוטש ואוטו ישן.

שווה מיליונים

משתמש מקצוען

1) אנחנו וצאציאינו
2) וועד הדיור
3) נחזיק חזק
4) צוף התורה
5) והשיאנו
8) עוד רבות בנסתר

וכל זה תוך כדי שהוא מוסר שיעורים, כל יום כמה שיעורים. מלא אנרגיה קדושה כמו השפן של דורסל.

מורי ורבי בעסקנות ציבורית, הוא זה שלימד אותי שכסף לא הדבר הכי חשוב בחיים. אחד האנשים האצילים ביותר בעולמו של הקדוש ברוך הוא.

היה לו חבר הכי טוב, מיכה רפאל בן רייץ לרפואה שלימה (רוטשילד) ואיננו כי אשפז אותו אלוקים. אז היום יוטקובסקי עושה הכל לבדו.

טוב, נחזור לעניין הדיור, זה לא מדור הספדים .כאן. סתם לקבל השראה מאנשים ענקיים שמסתובבים כאן עם קפלוטש ואוטו ישן.
מרגש

אפשר לתקן

משתמש פעיל

1) אנחנו וצאציאינו
2) וועד הדיור
3) נחזיק חזק
4) צוף התורה
5) והשיאנו
8) עוד רבות בנסתר

אין לי מילים

אבל נחזור לעניין הדיור. נכון שכסף הוא לא הדבר הכי חשוב בחיים, והפרוייקטור של מירון, עם כל התקציבים, יכול רק לקנא בכם על הדברים שהצלחתם לעשות בלי כסף (לא יודע איך), אבל אם זה מה שהצלחתם בלי כסף, תחשוב כמה הייתם יכולים להצליח עם כסף

ונכון שמי שהיה אמור לממן את זה הוא משרד השיכון, ומי שיושב היום על השיברים של המדינה לא אוהב אותנו, יש דרכים אחרות לגייס כסף

תשאל את הפרוגיים

אפשר לתקן

משתמש פעיל
אצלי כל בן דוד שנזכר בי רק בשביל מצ'ינג נמחק (כמובן אחרי שאני תורם לו בלית ברירה) .

אתה רוצה שימחקו אותי כאן?

לא ...

אבל מצד שני גם לא הגיוני שזה יהיה כך,

הדברים שאתם עושים, והדברים שהייתם יכולים לעשות אם היו לכם תקציבים נורמלים, יכולים להיות שווים לציבור במאות מליונים ויותר,

לא יתכן שהמשאבים המקסימליים שלכם יהיו בגודל של הפיצקאלע ההיא

מה כן הפתרון? אינני יודע

שתים

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
איני רואה שמשהו היה חסר בחרדיות של החינוך שלנו. מצד שני ברור שעדיף בקרית ספר, אבל אני לא יודע עד כמה צריך להתעקש על זה.
לא כזה ברור שעדיף מ"ע.
לא כולם רוצים לגור בעיר חרדית 100 אחוז.
זה יכול להיות מאוד לא בריא לילדים לגדול כך, עם היכרות של מגזר אחד בלבד, והסתכלות בעיני עגל על חילונים כ"גוי יחמשוי".
יש אנשים שמראש מעדיפים עיר מעורבת יותר, אפילו כמו ירושלים, ולא מ"ע, ב"ב, בית שמש, אלעד.

יתכן שיש איזו דירה אחת שחסיד עשיר רצה אותה בדווקא כי היא קרובה לאדמור
אבל זה לא משקף את רמת המחירים באיזור לפני עשור.

כל אחד יכול לבדוק בכמה מכרו דירות חדשות ברוממה לפני חמש שנים (תנובה פסגות וכדו')

לי זכור שאת כדורי שיווקו (לפני בניה) ב1.7 לדירות הקטנות.

הכוכב החמישי

משתמש רשום
אגב, אחד שלח לי עכשיו במייל את לוח השמחות הפנימי של גור. ספרתי שם עכשיו 66 חתונות בפחות מחודש הקרוב. זה מדהים, בפרט בהתחשב בכך שחלק עזבו לאחרונה כידוע. זה למי ששאל כמה אנשים מתחתנים בשנה.
קשה לי להאמין שאלו מספרים אמיתים אבל אם כן,
לא יאומן כי יסופר...
כמה חתונות יש להם בשנה???

חני וחיים

משתמש פעיל
מה באמת היחס המרה בד"כ כלל בין המחיר שהיזם שם ליחידת קרקע לבין החשבון הסופי שהדירה אמורה לעלות זה נושא שמאוד מענין אותי אשמח אם מישהו יוכל להחכים אותי בענין..

היה לי איזה שהוא הצעה מקהילה לנסות לחפש להם לקהילה כ150 דירות בסדר גודל של כ1 מליון ש"ח ליחידה הם רצו לקנות מכרז מקבלן ולבנות לבד סוג של קיצור תהליכים לכן אם יש יש מישהו שיוכל להחכים אותי בנושא אודה לו מאוד..

בבנית דירה יש כמה מרכיבים.

אם רצונך לדעת מהי עלות הבניה נטו זה תלוי ברמת הבניה, וברמת המפרט התכני,
אבל בגדול - בניה סנדרטית למגזר החרדי היום היא באזור 5000 ש"ח למ"ר, בניה ברמה נמוכה (בני ברק וכיוצ"ב) יכולה גם להיות ב4500 ש"ח למ"ר.

עד כאן עסקנו בשטח עיקרי של הדירה, מרפסות חניות וכו' יותר זולות לבניה.
וחוץ מזה צריך לבנות חדרי מדרגות, מבואות, לובי וכו'

הרבה פעמים מתווסף לעלויות הבניה גם הוצאות פיתוח וכו'

סוג הקרקע משפיע מאוד על עלויות הבניה.. אבן, חול, אדמה וכויצ"ב.

ועוד לא דיברנו על תכנון ויועצים (אדריכלויות, עו"ד וכו'),
היטלים ואגרות פיתוח (משתנה בין עיר לעיר)
מימון לרכישת הקרקע ולבנית הפרויקט...

ובנוסף אינו דומה עלות בנית דירת 6 חד' ל2 דירות של 3 חד' [הרבה יותר יקר]... כך שמאוד תלוי גודל הדירות.

בקיצור מי שישלוף לך נתון סופי שעלות בנית יח"ד היא ____, תיהיה בטוח שאין לו טיפת הבנה בתחום.

ישראלג

משתמש סופר מקצוען
@עו"ד נתן רוזנבלט
לאחר כל הדיבורים.
אם יש לי סכום של 600.000 ש"ח ביד, מה האופן הכי נורמלי שיהיה לי דירת 4 חדרים? [לא משנה לי כ"כ איזה איזור בארץ, יותר משנה לי שיהיה שם כמות חרדים נורמלית, ותחבורה נורמלית, וכמובן כמה שפחות משכנתא].
אולי צריך לחכות לדירה בהנחה? [בקודם לא זכיתי :( ].
תודה מראש

חני וחיים

משתמש פעיל
אני לא יודע עדיין איך להגיע להודעת המקור (אני מודה שאני לא מצליח לעמוד בקצב ולקרוא הכל). אדרבה, תסביר לי איך עושים את זה, כבר כמה פעמים הייתי בבעייה הזאת.
עמ' 100, הודעה אחרונה בעמוד.

אגב ר' לייזר יוטקובסקי באמת אדם משכמו ומעלה,
הוא מסור לצרכי הרבים באופן שאין שני לו,
כבר תקופה ארוכה שאני מנסה לעקוב אחרי כל מפעלותיו הברוכים, ודי התייאשתי.

מולטי תקשורת

יעוץ
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
@עו"ד נתן רוזנבלט
לאחר כל הדיבורים.
אם יש לי סכום של 600.000 ש"ח ביד, מה האופן הכי נורמלי שיהיה לי דירת 4 חדרים? [לא משנה לי כ"כ איזה איזור בארץ, יותר משנה לי שיהיה שם כמות חרדים נורמלית, ותחבורה נורמלית, וכמובן כמה שפחות משכנתא].
תודה מראש
מתארגנת קבוצת בני תורה
לקניית דירות 4 חדרים למגורים בחריש
או להשקעה ב280 אלף בלי משכנתא נוספת

[IMG alt="4 נדלן
חריש7"]https://ci3.googleusercontent.com/proxy/JeSK4-ZrswoEtyZVjUbsm7xKIExiEdPDggM2NffUXeTvoGkchV4tp3RCfS_UT5AnmSiYW09VH6Ogb__wtMIR_YTscE1oX0FI3MPM=s0-d-e1-ft#http://hameanyenim.co.il/images/4_%D7%A0%D7%93%D7%9C%D7%9F_%D7%97%D7%A8%D7%99%D7%A97.jpg[/IMG]

למגורים: מצטרפים לקהילת בני התורה המשגשגת בעיר:
✔
250 משפחות בני תורה + 750 משפחות שקנו דירות בעיר
✔
מוסדות לימוד + כולל אברכים גדול
✔
צמוד לכביש 6 רק 45 דק' מבני ברק
להשקעה:
✔
משלמים בחוזה רק 20% - כ 280 אלף ש"ח
✔
מוכרים עוד במהלך הבנייה בלי להוסיף עוד שקל אחד
✔
צפי לעליית מחירי הדירות במאות אלפי ש"ח
✔
יוצאים תוך שנה - שנתיים עם רווח של מאות אלפי ש"ח !!!
✔
ערבות בנקאית ורישום מלא בטאבו!

דירת 4 חדרים ענקית - כ 100 מ"ר רק 1,400,000 ש"ח
ואתם משלמים רק 20% 280 אלף ש"ח

בשנה האחרונה מחירי הדירות בעיר זינקו במאות אלפי ש"ח !!! צפי להמשך זינוק המחירים
מאחר וכמעט ואין עוד בעיר בנייה חדשה העיר מתפתחת בצעדי ענק
רק בשבוע האחרון השתנה מעמדה ממועצה מקומית לעיר
אפשרויות השקעה גם בדירות 5 חדרים השקעה משתלמת במיוחד בדירות פנטהאוז !!!!

לדעתי זה שוה בנתונים שציינת אם כי יתכן שאתה יכול למצוא גם דירה מוכנה במחיר קרוב לזה למטרת מגורים אם אתה לא רוצה את זה מיידי אז יתכן ששוה לך לחשוב על זה..

עוד ירושלמי

משתמש פעיל
@עו"ד נתן רוזנבלט
לאחר כל הדיבורים.
תודה מראש
הפרויקט החדש בנתיבות
דירה מוכנה וזולה יותר מחריש [בעיר הרבה יותר מפותחת מבחינת מוסדות ותח"צ]

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה